Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرمسئول و سردبیر مجلات شاهد گفت:«شاهد یاران» عرصه شناخت باورها و سیره عملی شهداست که می‌تواند به مطالعات تاریخی و فرهنگی در حوزه موضوعی ایثار و شهادت ورود کند.

به گزارش ایسنا، نشست تخصصی رویکرد اسنادی ماهنامه شاهد یاران عصر امروز دهم آبان 1396 با حضور محبوب شهبازی، مدیرمسئول و سردبیر مجلات شاهد، دکتر کیانوش کیانی هفت‌لنگ، مشاور ارشد مرکز اسناد ایثارگران، سعید علامیان، مدیر عامل انجمن روزنامه‌نگاران دفاع مقدس در غرفه گروه مجلات شاهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهداف دست‌یافته «شاهد یاران»

شهبازی در ابتدای این نشست اظهار کرد: گفتمان ایثار و شهادت و به تعبیری گفتمان مقاومت موضوع اصلی شاهد یاران است و ابزاری برای شناخت ابعاد هویتی و گفتمانی تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.

وی ادامه داد: انجام مطالعات تاریخی و تاریخ‌اندیشی از نوع پرداختی که در شاهد یاران داریم، مستلزم اعتنا و توجه به عقل و خرد و به وجود آوردن روحیه تساهل و تسامح و پرهیز از میدان دادن به غلیان احساسات و شورمندی‌های عاطفی است. شاهد یاران به دو هدف اساسی مورد نظر خود بسیار نزدیک شده است. نخست؛ تشکیل بانک داده‌های تاریخ شفاهی ایثار و شهادت و ایجاد یک مرجع و منبع علمی و مطالعاتی در این حوزه و دیگر، بهره‌گیری از این منابع برای بهره‌گیری از آن برای تحقیقات و مطالعات ثانویه.

مدیر مسئول و سردبیر گروه مجلات شاهد در پایان سخنانش اظهار کرد: شاهد یاران عرصه شناخت باورها و سیره عملی شهداست که بنیاد شهید و امور ایثارگران برمبنای جایگاهی که قانون اساسی بدان تصریح کرده است و در سخنان امام (ره) و رهبری بر آن تاکید شده است، می‌تواند به مطالعات تاریخی و فرهنگی در حوزه موضوعی ایثار و شهادت ورود کند.

نشریه‌ای در مقام کتاب

سعید علامیان مدیر عامل انجمن روزنامه‌نگاران دفاع مقدس نیز در این نشست به محاسن نشریه «شاهد یاران» پرداخت و گفت: انجام مصاحبه‌های تولیدی این نشریه را در مقام کتاب قرار داده است. فقط پژوهشگران مخاطب شاهد یاران نیستند. به دلیل نثر ژورنالیستی عامه مردم نیز می‌توانند مخاطب این نشریه باشند. از طرفی، به دلیل داشتن رویکرد تاریخ شفاهی از جنبه اسنادی کاری مستند و مستحکم است و برای همه مخاطبان نیز جذابیت دارد. فیلم‌نامه نویسان، رمان‌نویسان و شعرا شاهد یاران را به عنوان بهشت سوژه خود می‌دانند.

مدیر عامل انجمن روزنامه‌نگاران دفاع مقدس با بیان این‌که از شاهد یاران توقع می‌رود که جامعیت داشته باشد، افزود: مثلا اگر درباره شهید حسن باقری کار می‌کند، با افرادی مصاحبه کند که حرفی درباره او داشته‌اند. البته جامعیت هیچ‌وقت مطلق نیست و هر نشریه‌ای که منتشر می‌شود، قطعا هنوز افرادی خواهند بود که ناگفته‌هایی از آن شهید داشته باشند.

وی نشریه شاهد یاران را پل ارتباط میان جامعه ایثارگران و مخاطبان دانست و گفت: مخاطب باید بتواند نظرش را درباره نشریه بیان کند اما چنین بخشی در نشریه نیست. پیشنهاد من راه‌اندازی سایت اختصاصی شاهد یاران است که از طرفی بتوان با مخاطب ارتباط آنلاین گرفت و از سویی بتوان شماره‌های قبلی آن را از آن سایت دانلود کرد. این کار می‌تواند برای شاهد یاران درآمدزا هم باشد.

علامیان در پیشنهاد دیگر خود گفت: می‌توان مطالب ارزشمند و برگزیده هر شماره را در قالب مجلد سالانه منتشر کرد. سالنامه شاهد یاران قطعا برای مخاطبان جذاب خواهد بود.

«شاهد یاران» هدیه ارزشمند ما به نسل‌های آتی

کیانی هفت‌لنگ نیز در سخنانی شاهد یاران را نشریه‌ای منحصر به فرد و آوانگارد دانست و گفت: این نشریه در به دست آوردن اطلاعات دست اول، ساماندهی و انتشار آن صف شکن است. اطلاعات این نشریه به دانش عمومی درباره فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس کمک می‌کند. از این رو، نوعی قداست در کار انتشار این نشریه است زیرا این نشریه درباره ارزش‌ها و عالی‌ترین مقام انسانی بحث می‌کند.

وی با بیان این‌که توجه به تاریخ شفاهی می‌تواند مبنای تحلیل و تحققی قرار گیرد، گفت: این کار، هدیه ارزشمند ما به نسل‌های آینده است. بنابر این لازم است به بخش تاریخ شفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران توجه ویژه شود.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، عصر امروز چهارشنبه دهم آبان ماه 1396 در ششمین روز  نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها حضور یافت و از غرفه گروه مجلات شاهد دیدار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن کاویانی‌راد در این دیداردقایقی میهمان نشست تخصصی رویکرد اسنادی ماهنامه شاهد یاران  شد و در سخنانی اشاره به اهمیت انتشار ماهنامه «شاهد یاران» گفت:ما نیازمند سبکی هستیم که سیره شهیدان را از اسناد پراکنده گردآوری و از این راه بتوانیم آینده را پیش‌بینی کنیم. بتوانیم حدس دقیق علمی بزنیم که با تغییر سبک زندگی چند درصد مردم می‌توانند حماسه‌ای مثل دفاع مقدس خلق کنند.

وی افزود: ما در عصری زندگی می‌کنیم که شاید بیش از نسل‌های گذشته شاهد فراز و فرودهای تاریخی است. بسیاری از کشورها برای ثبت این لحظات سیستم مناسبی دارند و موفق می‌شوند برهه‌های حساس را ثبت کنند. ما هنوز نتوانسته‌ایم به درستی در این امر موفق باشیم و همواره در مطالعات تاریخی ریزه‌خوار نوشته‌ها و آثار تاریخی برجای مانده از غربی‌ها هستیم. این درحالی است که ممکن است دغدغه‌ها و انگیزه‌های آن‌ها از ثبت تاریخ با ما متفاوت باشد و اهداف دیگری را دنبال کنند.

 حجت‌الاسلام کاویانی راد تاکید کرد: ما دچار نوعی فقر خودخواسته هستیم که ناشی از عدم حفظ درست و نبود انگیزه برای حفظ آثار و عدم علاقه به انتقال اطلاعات تاریخی به آیندگان است. مثلا شاید هرگز در گذشته گمان نمی‌شد که درباره جزایر سه‌گانه ایران منازعات سیاسی صورت گیرد. اگر مستندنگاری در کشور ما رایج بود، اکنون اسناد بسیاری برای حاکمیت خود بر این جزایر داشتیم اما اکنون تنها سند ما نامه‌نگاری یک معلم به حاکم بندر عباس مبنی بر به تعویق افتادن مواجب اوست. اکنون همین نامه سه خطی نقش سند محکمی را در عرصه بین‌المللی برای ما ایفا می‌کند.

وی با بیان این‌که هنوز فاصله چندانی از جنگ تحمیلی و انقلاب نگرفته‌ایم، افزود: در بنیاد شهید نخستین دغدغه ما حفظ و نگهداری از اسناد است. مرحله دوم مستندسازی و طبقه‌بندی اسناد و سومین مرحله فراوری اطلاعات و اسناد است. مجموعه اطلاعات جمع‌آوری شده باید بتواند برای فرهنگ جهانی امکان معرفی داشته باشد. ما اکنون با خلاء بسته بندی اسناد و اطلاعات مواجه‌ایم. جهان نیازمند اطلاعات فراوری شده ماست اما نتوانسته‌ایم این اطلاعات را در بسته بندی مناسب ارایه دهیم.

وی با تاکید بر این‌که «شاهد یاران» باید به سمت سیره‌نگاری شهیدان پیش برود، گفت: خاطره‌نگاری و تاریخ‌نگاری جایگاه خود را دارند ما نیازمند سبکی هستیم که سیره شهیدان را از اسناد پراکنده گردآوری و از این راه بتوانیم آینده را پیش‌بینی کنیم. بتوانیم حدس دقیق علمی بزنیم که با تغییر سبک زندگی چند درصد مردم می‌توانند حماسه‌ای مثل دفاع مقدس خلق کنند.

وی در پایان اظهار کرد: آیندگان درک خواهند کرد که چه آثار گرانبهایی از تاریخ کشورمان برایشان به یادگار گذاشته‌ایم. امیدوارم بتوانیم در شاهدیاران کیفیت را تعمیق و توسعه دهیم و بنیاد شهید بتواند به صورت علمی، نه صرفا تبلیغاتی رسالت خود را انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد

مدیر مسئول دوفصلنامه «فقه و فقاهت» ضمن اعلام اولین فراخوان این نشریه، گفت: با توجه به راهبرد کلان مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق مبنی بر گروه ها و کارگروه های تخصصی فقه و اصول که دربردارنده نظریه پردازی استادان سطح عالی، طلاب و فضلای متخصص حوزه است، وجود نشریاتی که در سطح علمی پژوهشی فعالیت و اثرهای علمی را منتشر نماید، بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

حجت الاسلام میرزاخان افزود: مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق در راستای این هدف، تلاش کرده با گردآوری استادان، اندیشمندان و دغدغه مندان این عرصه به عنوان اعضای هیئت تحریریه همچون حضرات آیات و حجج اسلام عباس کعبی، محسن فقیهی، محمد محمدی قائنی،محمد عندلیب همدانی، محمد نجفی یزدی، محمد جعفر طبسی و محمدعلی قاسمی به بررسی و بحث درباره‌ موضوعات مهم فقهی و اصولی که در جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته‌ اند، بپردازد.

 میرزاخان به بیان محورهای فراخوان پرداخت و ابراز داشت: موضوعاتی که در این فراخوان اعلام شده‌ اند، شامل «فقه اقتصاد»، «فقه پزشکی»، «فقه سیاسی»، «فقه هنر و رسانه»، «فقه اجتماعی»، «فقه روان شناسی»و «مسائل مستحدثه فقهی» می باشد.

 به گفته حجت الاسلام میرزاخان، اگرچه رتبه فعلی این نشریه، علمی‌ تخصصی است، ولی سعی شده مقالات این نشریه بر اساس استانداردهای مطلوب مجلات علمی‌ پژوهشی ارزیابی شوند.

 وی ضمن بیان امیدواری نسبت به اخذ رتبه علمی پژوهشی افزود: در تلاش هستیم هرچه زودتر این امتیاز برای نشریه دریافت شود و برای تمامی مقالات پذیرش شده قبلی نیز اعمال گردد.  

استادان و فضلای حوزه و دانشگاه می‌ توانند آثار خود را با رعایت شرایط مندرج در بخش «راهنمای نویسندگان» در سامانه نشریه «فقه و فقاهت» به آدرس https://fqaht-mpbs.ir ارسال کنند و برای کسب اطلاع بیشتر با ایتا https://eitaa.com/Bayanalsidq_irتماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • صدور بیش از ۳۰۰ سند موقوفات در استان یزد
  • ناپولی ۲-۲ آاس رم/ فرار یک امتیازی یاران آزمون از ناپل+ فیلم
  • مرقد هانی بن عروه از یاران خاص امام علی(ع) مسجد کوفه
  • پیروزی یاران رونالدو در لیگ عربستان+ فیلم
  • رییس کمیته مستندسازی وزارت ورزش منصوب شد
  • رئیس کمیته مستندسازی وزارت ورزش منصوب شد
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • امروز با حافظ : کس ندارد ذوقِ مستی میگساران را چه شد؟