Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@08:07:11 GMT

اطلاعاتی گفته نشده از آخرین وضعیت پروژه مصلای تهران

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۰۷۴۶۸

اطلاعاتی گفته نشده از آخرین وضعیت پروژه مصلای تهران

خبرنگاران در اولین بازدید عمومی از بخش‌هایی از مصلای تهران که تاکنون به روی نمایندگان افکار عمومی بسته بود، از نزدیک در جریان روند ساخت و تکمیل این پروژه عظیم معماری ـ عمرانی قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، در آخرین روزهای برگزاری بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، به همت مجموعه مدیریت مصلی و با هماهنگی مسئولان این نمایشگاه برای اولین بار تور بازدید خبرنگاران حوزه رسانه از برخی از قسمت‌های مصلی بزرگ امام خمینی (ره) که کار ساخت و ساز در آنها در حال انجام است، امروز پنجشنبه ۱۱ آبان ماه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بازدید خبرنگاران برای اولین بار توانستند از صحن در حال ساخت مسجد جامع مصلی و همچنین برخی از قسمت‌های رواقین (شرقی و غربی) بازدید کنند و از نزدیک و با حضور مدیر پروژه گنبد خانه، ایوان مرکزی و مناره‌ها و همچنین تعدادی از مسئولان حوزه روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی مصلای تهران، در جریان روند ساخت و تکمیل این پروژه عظیم قرار بگیرند.

در این بازدید هادی قبادی مدیر روابط عمومی مصلی با ارائه توضیحاتی درباره برخی تغییرات ساختاری که به گفته وی به تازگی در اداره این مجموعه ایجاد شده است، تصریح کرد: در حوزه ساخت و ساز مصلی، این پروژه به همت تعدادی از پیمانکاران طرف قرارداد با وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل است و در حوزه بهره‌برداری از این مجموعه، تصمیم بر این گرفته شده است که بخش‌هایی از مصلی که امکان برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای این چنینی را دارد، با کاربری برپایی نمایشگاه‌های مربوط به حوزه‌های فرهنگی در این حوزه به خدمت گرفته شدند.

به گفته وی، برگزاری نمایشگاه‌هایی از قبیل نمایشگاه مطبوعات، نمایشگاه قرآن و نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال در شبستان و رواقین، در همین تغییر رویکرد گنجانده شده است و ما اجازه برگزاری نمایشگاه‌های اقتصادی را در این قسمت‌ها نداریم و این مسئله هم که گفته می‌شود هدف مصلی از میزبانی نمایشگاه‌هایی مانند مواردی که برشمرده شد، کسب درآمدهای اقتصادی است، صحت ندارد و این مجموعه حاضر است ریز هزینه‌های انجام شده برای برپایی این نمایشگاه‌ها را به صورت شفاف منتشر کند.

قبادی همچنین در واکنش به برخی انتقادها نسبت به طولانی شدن پروسه ساخت و تکمیل مصلی و اینکه دلیل این مسئله دریافت بودجه‌های بیشتر عنوان می‌شود، گفت: ما نیز معترفیم که ساخت مصلی به طول انجامیده است، اما این را هم باید از نظر دور داشت که این مجموعه بزرگترین پروژه معماری ـ عمرانی کشور است؛ ضمن اینکه ما آماده‌ایم جدول تخصیص‌های اعتبارمان را در چند سال اخیر به صورت شفاف منتشر کنیم تا ابهامات افکار عمومی در این زمینه هم برطرف شود.

وی همچنین از ساخت و ایجاد آسانسور در شبستان اصلی مصلی در آینده‌ای نه چندان دور خبر داد و در ادامه مجموعه وسیع واقع در ضلع شمالی مصلی را با عنوان «گل‌گشت» پروژه‌ای با کاربری فضای سبز و کاربری ضلع جنوبی مصلی (روبروی خیابان شهید بهشتی) را که عنوان آن «گل‌سرا» است برای برگزاری نمایشگاه‌های بهاره و پاییزه و درواقع ایجاد یک نوع بازار ایرانی ـ اسلامی عنوان کرد.

به گفته این مقام مسئول در مصلای تهران، در حال حاضر کار ساخت و ساز در رواق‌های شرقی و غربی مصلی به مراحل پایانی خود نزدیک شده است و هم‌اکنون مرحله نازک‌کاری را پشت سر می‌گذارد. همچنین در صورت تأمین اعتبارات مورد نیاز، عملیات ساخت و ساز در مسجد جامع مصلی تا پایان سال ۹۷ به اتمام می‌رسد.

در این بازدید همچنین مهندس بهزاد فرهمند از مهندسان ارشد پروژه مصلای تهران و مسئول شرکت مجتمع ایرانشهر، زمانبندی اتمام پروژه‌های مربوط به رواق‌های شرقی و غربی و همچنین ورودی رواق غربی و صحن مرکزی مصلی را آخر سال ۹۷ و یا نهایتاً ابتدای سال ۹۸ عنوان کرد و در عین حال یادآور شد: از مجموع ۶۴۰ هزار مترمربع از مجموعه مصلی، تنها ۳۰۰ هزار مترمربع آن زیر عملیات ساخت و ساز رفته است و درواقع حدود ۵۰ درصد زیربنای مصلی هنوز کلنگ نخورده است.

همچنین جمشید شریفی‌پویا مدیر پروژه گنبدخانه، ایوان مرکزی و مناره‌های مصلی در توضیحاتی به خبرنگاران گفت: ما در حال حاضر روی ساخت و نصب سازه‌های بتونی ایوان‌ها متمرکز شده‌ایم و بعد از این مرحله، بحث تکمیل گنبدخانه‌ و مناره‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی با برشمردن برخی «ترین»‌های پروژه عظیم مصلی گفت: در مصلی بزرگترین گنبد قوسی و مرتفع‌ترین گنبد دنیا به طول ۶۳ متر (نشانه‌ای از سنین عمر پیامبر اسلام (ص)) در حال ساخت است. همچنین طول هر کدام از دهانه‌های این گنبد ۱۱۰ متر (که این عدد نیز در مذهب شیعی معنای مشخص خود را دارد)، است. تنها در ایوان مسجدجامع مصلی چیزی حدود ۱۷ هزار مترمکعب عملیات بتونی در حال انجام است و ما حدود ۷۰ هزار مترمربع قالب‌بندی داریم.

مدیر ارشد اجرایی در عملیات تکمیل مصلی تأکید کرد: قطعاً زمانی که ساخت مصلی به اتمام برسد، این مجموعه به یکی از افتخارات صنعت ساختمان در خاورمیانه تبدیل خواهد شد. ساخت ایوان مسجد جامع که حدود ۳۰۰ تن وزن دارد، از ابتدای سال ۹۶ و با استفاده از توان ۴۰۰ نیروی کار مجرب شروع شده است.

شریفی‌پویا با بیان اینکه مسجد جامع مصلی حدود ۱۲ هزار نفر (به ازای هر نفر ۹۰ سانتیمتر مربع) گنجایش خواهد داشت، گفت: این ظرفیت به صورت ایستاده برای ۲۰ هزار نفر هم گنجایش خواهد داشت.

به گفته مدیر پروژه گنبدخانه، ایوان مرکزی و مناره‌های مصلی، مصالح مورد نیاز و به ویژه بتونی که در این قسمت‌ها از آن استفاده می‌شود، موسوم به بتون SCC است که نوعی بتون خود متراکم و خود تراز است که برای آرموتوربندی‌های حجیم و با مقاومت بسیار بالا استفاده می‌شود. استفاده از این بتون موجب شده که از طرفی هزینه‌های مربوط به استفاده از نیروی انسانی کاهش یابد و از طرفی دیگر مقاومت بالایی در سازه به وجود آید.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۷۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم ساخت پارکینگ در محلات کم برخوردار و دارای معابر باریک و فشرده
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • خبرهایی از مهران مدیری، پریناز ایزدیار و لغو ۵ کنسرت
  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • ساخت یک بزرگراه جدید در تهران