Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@02:25:30 GMT

رویدادهای مهم خبری افغانستان در 24 ساعت گذشته

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۵۱۰۹

رویدادهای مهم خبری افغانستان در 24 ساعت گذشته

کابل - ایرنا - تایید «خط دیورند» به عنوان مرز رسمی افغانستان و پاکستان، مخالفت سفارت آمریکا برای صدور روادید به نمایندگان مجلس، حضور داعش در استان «تخار»، خواست عبدالله از منتقدان دولت برای گام های آگاهانه و خطرناک خوانده شدن افغانستان برای کار رسانه های رویدادهای مهم 24 ساعت گذشته این کشور است.

** تایید خط دیورند به عنوان مرز رسمی افغانستان و پاکستان توسط سفیر انگلیس
سفیر انگلیس در افغانستان اعلام کرد که خط دیورند مرز رسمی افغانستان و پاکستان است و جامعه جهانی آن را به رسمیت می شناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«نیکلاس کی» در حالی این موضوع را اعلام کرده است که افغانستان از ایجاد دیوارهای مرزی توسط پاکستان انتقاد کرده و آن را خلاف قوانین بین المللی دانسته اند.
سفیر انگلیس همچنین به خطاب به طالبان گفته است که نسبت به پیروزی در میدان جنگ امیدی نداشته باشند و اگر می خواهند جایگاهی در دولت افغانستان داشته باشند، باید به صلح بپیوندند.
**مخالفت سفارت آمریکا برای صدور روادید شماری از نمایندگان مجلس
منابع خبری افغانستان اعلام کردن که سفارت آمریکا در کابل به صدور روایدد به شماری از نمایندگان مجلس این کشور مخالفت و از صدور روادید به آنها خودداری کرده است.
در این گزارش افزوده شد که سفارت آمریکا دلیل خود داری از صدور روادید به این نمایندگان را که شمار آنها به 30 می رسد، سوء استفاده از روادید آمریکا خوانده است.
تاکنون هویت این نمایندگان مشخص نشده است.
**حضور داعش در استان «تخار»
«محمدعمر» فرمانده پلیس استان تخار افغانستان اعلام کرد که گروه تروریستی داعش در شهرستان «درقد» این استان برای اولین بار حضور یافته است.
وی افزود: افرادی که پرچم داعش را در شهرستان درقد تخار بلند کرده اند پیش از این عضو گروه حزب اسلامی «گلبدین حکمتیار بوده اند.
یک مقام پیشین دولت آمریکا پیشتر از گسترش حضور داعش در افغانستان هشدار بوده اما شماری از کارشناسان افغان دست غرب و آمریکا را در پشت این بازی می بینند.
** خواست عبدالله عبدالله برای برداشتن قدم آگاهانه از منتقدان دولت
عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان از منتقدان دولت این کشور خواست که در شرایط کنونی این کشور را خوب درک کنند و اگر با تفرقه راه را طی کنند، فرصت برای دشمنان فراهم خواهد شد.
وی تاکید کرد که در برخورد با قضایا تدبیر و دور اندیشی داشته باشند و اگر لحظه ای غفلت صورت بگیرد بیراهه درانتظار ما خواهد بود.
وی پذیرفت که دولت وحدت ملی در تطبیق برنامه ها و تعهدات خودناکام بود اما نباید با بیان این کم کاری ها، به دشمن فرصت سوءاستفاده داد ه شود.
** افغانستان کشور خطرناک برای خبرنگاران
مسوول«کمیته مصونیت خبرنگاران» افغانستان اعلام کرد که این کشور هنوز هم یک کشور خطرناک برای کار خبرنگاری است.
«صدیق الله توحیدی» افزود که در سالهای 2015تا 2017 هم خبرنگاران و روزنامه ‌نگاران در افغانستان از مصوونیت کامل برخوردار نبوده اند؛ ازجمله ماه نوامبر امسال 10 خبرنگار در افغانستان به قتل رسیده و100 تن دیگر مورد خشونت و یا ضرب و شتم قرار گرفته اند.
وی تاکید کرد که با وجود آنکه خبرنگاران همواره از تهدیدات گروه‌های تروریستی طالبان و داعش رنج می ‌برند اما شمار زیادی از تهدید و خشونت علیه خبرنگاران توسط دولت و مجلس نیز به ثبت رسیده است.
آساق*291*انتشاردهنده: 1577**حسن حسین زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۵۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟

اخباری در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها از ساعاتی قبل با رویکردهای مختلف در حال انتشار گسترده است و نشان می‌دهد که مردم شهرستان «درایم» در بدخشان علیه نیروهای طالبان اعتراض کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

عدم تعهد نسبت به کشت جایگزین

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

حکومت کابل و مردم هوشیار باشند

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

انتقاد طالبان از عدم همکاری نهادهای بین‌المللی برای کشت جایگزین خشخاشضرورت حمایت از کشت جایگزین خشخاش در افغانستانسی‌گار: افغانستان نیازمند سرمایه‌گذاری در کشت جایگزین است

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • واگذاری زمین به ۷۰ هزار مشمول جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن در کشور
  • نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تساوی بی اثر گل گهر و شمس‌آذر/خبری از گل نبود
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟