Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اجرای طرح کاستودین که اتصال بازار سرمایه ایران به یونان را دنبال می کند، بازار سرمایه ایران به بیش از 30 بازار مهم دنیا متصل شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دسترسی دو سویه، افزایش تعاملات، بالا بردن استانداردها و رفع موانعی مثل نقل و انتقالات مالی و تعیین رتبه اعتباری کشور از مهم ترین موضوع هایی است که برای بین المللی شدن بازار سرمایه باید محقق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهادر بیژنی، جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین‌الملل در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: بحث بین المللی شدن بازار سرمایه موضوعی فراتر از حضور یا جذب سرمایه گذار خارجی ،است.
وی افزود: بین المللی شدن بازار سرمایه فرآیندی است که برای تکیمل آن باید قدم هایی برداشته شود؛ یکی از گام ها دسترسی دو جانبه است. ما به بازارهای بین المللی دسترسی داشته باشیم و برعکس این موضوع نیز رخ دهد. همچنین تعامل و بالا بردن استانداردها مهم است. نقش ما در تصمیم گیری های بین المللی جهانی نیز نکته دیگری است. علاوه بر اینها برای بین المللی شدن بازار سرمایه باید به صورت فعالانه در این مهم گام برداشت.
این مقام مسوول در سازمان بورس با تاکید بر اینکه باید در فرایند بین المللی شدن بازار سرمایه علاوه بر سازمان بورس، چهار بورس، شرکت سپرده گذاری و دو کانون نیز فعال باشند، گفت: همچنین لازم است شرکای ما یعنی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی ایران، سازمان خصوصی سازی، سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی اقتصادی و مرکز مالی ایران هم در این مهم دخیل شوند.
وی در ادامه، نوآوری در محصولات جدید با رویکرد بین المللی را برای جذب سرمایه های خارجی مهم دانست و گفت: یکی از مهم ترین این نوآوری ها، محصولات مالی اسلامی است که باید برای آنها برنامه هایی وجود داشته باشد به طوری که برای علاقه مندان به بازار سرمایه ایرانی، اسلامی بودن این ابزارها محرز شود.
بیژنی بهبود استانداردها را نکته مهم دیگر برای بین المللی شدن بازار سرمایه دانست و افزود: برای بین المللی شدن بازار سرمایه تعامل با نهادهای بین المللی نیز موضوع مهمی است.
وی سپس در خصوص تعاملات بین المللی سازمان بورس توضیح داد و گفت: تلاش کردیم در آیسکو عضویت سازمان بورس را از حالت پیوسته به حالت عادی تغییر دهیم. جلسات متعدد و مکاتبات زیادی انجام شده و در حال حاضر هم در تعامل با آیسکو هستیم تا عضویت ما ارتقا یابد.
بیژنی درباره جذب سرمایه گذار خارجی به عنوان یکی از مهم ترین اهداف بین المللی شدن بازار سرمایه گفت: سرمایه گذاری خارجی پس از اجرای برجام به میزان قابل توجهی افزایش یافته و حدود 4 برابر شده است که نشان می دهد با بهبود شرایط بین المللی، توجه سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران افزایش یافته است.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین‌الملل، ارتباط با نهادهای ناظر سایر بازارهای بین المللی را یکی دیگر از راهکارهای بین المللی شدن بازار سرمایه دانست و گفت: سازمان بورس
چند بازار سرمایه را هدفگذاری کرده که یکی از آنها آلمان است، در سال گذشته با نهاد ناظر بازار سرمایه آلمان تفاهمنامه ای امضا و جلسات متعدی برگزار شد. دو ماه قبل نیز جلسه ای با مسئولان بورس آلمان برگزار کردیم.
بیژنی همچنین از امضای تفاهم نامه با نهاد ناظر بازار سرمایه هند خبر داد و گفت : در مذاکرات با نهاد ناظر هند موفق به تعریف پروژه هایی شدیم که یکی از انها تعریف پلتفرم مشترک بورس کالای ایران و بورس کالای هند بود که در نمایشگاه بورس کیش افتتاح شد.
وی در ادامه به چالش های پیش روی بین المللی شدن بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: بسیاری از این چالش ها به بحث های بانکی مربوط می شود که با همکاری بانک مرکزی قابلیت حل شدن دارد.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین‌الملل با اشاره به موضوع کاستودین ادامه داد: یک بحث بانکی موضوع کاستودین است که در حال حاضر سپرده گذاری مرکزی در این رابطه وارد مذاکره با یک برخی بانک های داخلی شده و در صدد است هرچه سریع تر این پروژه را اجرایی کند.
به گفته بیژنی، شرکت سپرده گذاری سمات این پروژه را با تعریف کردن نقش بانک کارگزار و بحث های کاستودین پیگیری می کند.
وی با اشاره به اینکه چنین برنامه هایی باعث تحول بازار سرمایه ایران می شود، گفت: از دیگر چالش های پیش روی بین المللی شدن بازار سرمایه ایران تعیین نشدن رتبه اعتباری کشور است که تحقق این موضوع همکاری در سطح کل نهادهای مالی کشور را نیاز دارد.
بیژنی، نبود رتبه اعتباری کشور را یکی از موانع اصلی انتشار اوراق ارزی دانست و گفت: انتشار اوراق ارزی یکی از برنامه های سازمان بورس است ولی یکی از لوازم این مسئله، تعیین رتبه اعتباری کشور است که بعدها از تعیین رتبه اعتباری کشور به تعیین رتبه اعتباری شرکت ها و اوراق خواهد رسید. این بحث در کنار تعیین نوع ارز، نحوه انتقال به کشور، نحوه بازپرداخت اصل و سود اوراق نکاتی است که باید با همکاری مسئولان بانک مرکزی حل شود و می تواند در جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار تاثیرگذار باشد.
این مقام مسئول سازمان بورس، در خصوص بحث پوشش ریسک سرمایه گذاری خارجی نیز توضیح داد: ابزارهای پوشش ریسک نوسان نرخ ارز یکی از مهمترین ابزارهایی است که برای سرمایه گذاری بیشتر در بازار سرمایه ایران باید بررسی شود. یکی از پیش شرط های این موضوع تک نرخی شدن ارز است که اگر حل شود بورس کالا تمام زیرساخت ها و پلتفرم لازم را برای این کار آماده کرده و آمادگی برای پوشش این ریسک را دارد.
در هر جای دنیا که افراد حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه آن فعالیت داشته باشند باید حتما حساب سرمایه‌گذاری یا کاستودین داشته باشند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت را متعادل مثبت دانست و صنایع فولادی، پالایشی و همچنین نماد‌های تک‌سهم را به عنوان پیشتازان این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «بهنام صمدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت ماه اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته روند متعادل مثبتی را تجربه خواهد کرد.


این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در طول هفته‌های اخیر شاخص کل بورس موافق شد که از محدوده مقاومتی ۲ میلیون ۲۷۰ هزار واحد عبور کند. با تحقق این مسئله اصلاح قیمت در این محدوده تکمیل شد و اکنون بورس آمده است که یک روند صعودی را در پیش بگیرد. حال باید دید که اخبار بنیادین تا چه حد می‌تواند بر این مسئله موثر واقع شود.


وی اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز نیمایی را به عنوان یکی از اخبار موثر بر این بازار عنوان کرد و درباره آن گفت: در حال حاضر این مسئله یکی از اخبار مهم و در عین حال موثر بر بازار سهام است. تاکنون نامه‌نگاری‌های متعددی برای تحقق این موضوع صورت گرفته است.


صمدی همچنین درباره اثرگذاری نامه‌نگاری برخی از انجمن‌های تولیدی کشور با مقام معظم رهبری برای تغییر نرخ ارز نیمایی بر روند بازار سرمایه گفت: این نامه خود به تنهایی اثری بر بازار نخواهد گذاشت، بلکه این تصمیم بانک مرکزی درباره تغییر نرخ ارز نیما است که می‌تواند وضعیت بازار سهام را بهتر کند.


این کارشناس سرمایه اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را به عنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بورس دانست که تعیین تکلیف آن می‌تواند شرایط مثبتی را برای این بازار رقم بزند.


وی در پایان پیرامون نماد‌های پیشتاز بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت ماه هم توضیح داد: با توجه به اخبار مربوط به تغییر نرخ ارز نیمایی، انتظار می‌رود که در این هفته صنایع فولادی، پالایشی و همچنین تک سهم‌ها از وضعیت خوبی نسبت به سایر صنایع و یا نماد‌های بورسی برخوردار شوند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار سهام ، بازار بورس ، بهنام صمدی ، نماد بورسی ، شاخص بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA5

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳