Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- با نگاهی اجمالی به اقتصاد کشورهای جهان٬ به سهولت می توان به نقش فاینانس در فرایند رشد و توسعه اقتصادی جوامع مختلف پی برد. آگاهی از منابع بین المللی برای تامین مالی شرکتی و یا پروژه‌های ملی نیازمند دانش و مدیریتی است که در کشورهای درحال توسعه به آن نیاز فراوانی وجود دارد.

در شرایطی که تسریع در رشد اقتصادی کشور ضرورت دارد و سرمایه ای داخلی به تنهایی تکافوی دستیابی به این رشد را نمی کند، خطوط اعتباری می توانند راه رسیدن به اهداف تعیین شده در حوزه اشتغال و تولید را هموار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بانک توسعه صادرات در تلاش است تا با اشراف بر نحوه تعامل با موسسات و بانک های بین المللی برای دریافت خطوط اعتبار، چگونگی مذاکره برای افزایش هرچه بیشتر حضور فاینانس کنندگان در پروژه های داخلی سهم بیشتری از منابع مالی بین المللی را برای توسعه تجارت خارجی کسب کند.
از سوی دیگر به دنبال برجام رخدادهایی چون لغو محدودیت در صادرات نفت خام و افزایش صادرات غیرنفتی، امکان استفاده از فاینانس خارجی، برقراری ارتباط نظام بانکی کشور با بانک‌های خارجی و امکان استفاده از سرمایه خارجی باعث شد تا شرایط مطلوبی برای صادرکنندگان رقم بخورد.
فاینانس‌ها عموماً برای اجرایی پروژه‌های سودده اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های کشور در بخش های دولتی و خصوصی استفاده می شود و از این رو پرداخت اقساط فاینانس‌ها با در نظر گرفتن سقف توان ارزی کشور توجیه فنی خواهد داشت.
از آنجایی که مطابق با سیاست های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران، جذب منابع مالی خارجی جهت سرمایه گذاری در کشور، ورود کالاها و خدمات و اجرای طرح های عمرانی در زمره اهداف راهبردی بانک توسعه صادرات ایران است. پیگیری اخذ خطوط اعتباری اعم از کوتاه مدت (ریفاینانس) و میان مدت (فاینانس) در دستور کار کارشناسان این حوزه قرار دارد.

*خطوط اعتباری ریفاینانس در اگزیم بانک ایران
بر همین اساس پیرو مذاکرات و پیگیری های انجام شده با بانکهای مختلف خارجی و همچنین هماهنگی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در سال جاری قراردادهای دریافت خطوط اعتباری ریفاینانس (کوتاه مدت) به منظور تامین مالی واردات کالاها و خدمات با دوره بازپرداخت حداکثر یک سال مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بر اساس سیاست های ابلاغی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران این خطوط برای تامین مالی واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه، دارو و تجهیزات پزشکی و با اخذ مجوز از وزارتخانه ذیربط (وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دارو و تجهیزات پزشکی، وزارت جهادکشاورزی برای محصولات مرتبط با کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سایر کالاها) امکان پذیر است.
در سال جاری قرارداد با بانکهایی چون بانک تجارت پاریس به مبلغ 25 میلیون یورو و اگزیم بانک کره جنوبی 100 میلیون دلار با ابزار پرداخت اعتبار اسنادی منعقد شده است.
ضمناً قرارداد ریفاینانس با اکوبانک ترکیه به مبلغ 25 میلیون یورو امضاء شده که مراحل اجرایی شدن را طی می‌نماید. بعلاوه دریافت خطوط اعتباری کوتاه مدت از بانکهای اگزیم بانک روسیه، میربیزنس بانک مسکو، ملت سئول در دست مذاکره است.
خطوط اعتباری ریفاینانس با درنظر گرفتن این امر که نرخ سودشان نسبت به نرخ سود تسهیلات داخل کشور(ریالی) بسیار کمتر است، میتوانند کمک موثری برای تجار جهت کاهش هزینه های تمام شده باشند.
فاینانس ها در بانک توسعه صادرات
خطوط دریافتی میان و بلند مدت یا فاینانس به منظور تامین مالی واردات کالاهای سرمایه ای و خدمات و یا اجرای طرح در کشور با دوره بازپرداخت بیش از یک سال مورد استفاده قرار می گیرد که این تسهیلات معمولاً با محوریت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با تضمین دولتی و با مشارکت سایر بانکها اعطاء می‌گردد.
قراردادهای منعقده بانک توسعه صادرات در این زمینه و در سال جاری شامل اگزیم بانک کره جنوبی ( میان و بلند مدت) به مبلغ 8 میلیارد یورو ، موسسه تامین مالی چین Trust CITIC ( میان و بلند مدت) به مبلغ 10 میلیارد یورو، بانک اوبر اتریش Ober Bank ( میان و بلند مدت) به مبلغ 1 میلیارد یورو است. نرخ سود و دوره بازپرداخت بصورت موردی در هر قرارداد فرعی تعیین می شود.
نگاهی به برنامه ششم توسعه دولت بیانگر آن است که می بایست 25.3 درصد از منابع مورد نیاز برای طرح‌های عمرانی و اشتغالزایی از محل سرمایه گذاری و تامین مالی خارجی تامین شود و به همین جهت نیاز است مذاکرات سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسو برای جذب منابع بیشتر در دستور کار قرار گیرد.
به نظر می رسد حتی با امضای فاینانس قرارداد اخیر هشت میلیارد یورویی با بانک کره ای هنوز نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی کشور پایین بوده و امکان جذب منابع بیشتر وجود دارد چرا که درآمدهای ارزی ایران پشتوانه مناسبی برای وام دهندگان خارجی به منظور اطمینان از بازپرداخت بدهی است.ضمن اینکه مدیریت صحیح این منابع باید به گونه ای باشد تا بدهی معوق برای دولت ایران بوجود نیاورد .
در عین حال استفاده از ابزار تامین مالی خارجی تا حد زیادی از سوی مسوولان اقتصادی کشور مدیریت شده است و به تناسب رشد اقتصادی کشور و مراودات تجاری گسترش خواهد یافت و این مراقبت نسبت به حساسیت موضوع 'بدهی خارجی' همواره مد نظر قرار می گیرد. تناسب حجم اقتصاد و مبادلات تجاری با بدهی‌ها در حال رصد مدام مسوولان تجارت خارجی کشور و همگون با بهبود رتبه اعتباری ایران (ارتقا به عدد 6 ) در مجامع بین المللی صورت می پذیرد.
مشارکت فعال در این زمینه مستلزم استفاده ومدیریت صحیح از خطوط دریافتی و اجرایی شدن قراردادهای منعقده است. همچنین ترسیم نقشه راه برای استفاده از این خطوط در دستور کاری سیاست های کلان و خرد بانک قرار داشته و نهادینه سازی اهتمام در تمامی سطوح ستادی و صف بانک در صدر تمرکز ارکان بانک قرار دارد.
....................................................
*مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۲۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده‌های نفتی هفته

خبرهای مربوط به امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی، برگزاری نشست نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا​​​​​​​، آغاز عملیات حفاری ۶ حلقه چاه توسعه‌ای در میدان نفتی یادآوران و … را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی: این تفاهم‌نامه‌ها برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی این هفته با حضور جواد اوجی، وزیر نفت امضا شدند.

اوجی در سخنانی در این آیین اعلام کرد که با مصوبه دولت، همه هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی می‌توانند در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند.

وی همچنین با بیان اینکه امسال ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار با هدف جهش تولید به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: ۵۰ پروژه جدید نیز به ارزش ۲۵ میلیارد دلار امسال آغاز می‌شود.

محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز اعلام کرد: با نهایی و اجرایی‌شدن این تفاهم‌نامه‌ها بیش از ۱۶  مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد.

مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری دانست و گفت: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

وی همچنین از جمع‌آوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.

برگزاری نشست نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا: سلیمان قاسمیان، مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در سخنانی در این نشست گفت: هم‌اکنون، براساس برآورده‌ها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم از افزایش ۲۶ درصدی مصرف گاز جهان تا سال ۲۰۴۰ خبر داد،امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز گفت که ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی آماده است و بیژن چگنی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، تصریح کرد: اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

اذعان صندوق بین‌المللی پول بر افزایش صادرات نفت ایران: براساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده است، بخش نفت در اقتصاد ایران در سال گذشته میلادی رشد قابل‌ توجه ۱۵ درصدی را ثبت کرد.

این آمار حکایت از آن دارد که ایران در سال ۲۰۲۳ روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه صادر کرده است که نسبت به سال پیش از آن ۵۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است.

دیگر خبرها: آغاز عملیات حفاری ۶ حلقه چاه توسعه‌ای در میدان نفتی یادآوران، آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی، برگزاری نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت و پیشرفت ۶۵ درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران از دیگر خبرهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.

پیشنهاد هفته: عکاس شانا این هفته به‌مناسبت روز جهانی کارگر یک روز با کارگران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران همراه شد تا گوشه‌ای کوچک از تلاش‌های آنان را که عضوی مهم از صنعت نفت کشور هستند، به نمایش بگذارد و به آن‌ها خدا قوت بگوید؛ می‌توانید تصاویر این همراهی را اینجا ببینید.

دیگر خبرها

  • صالح آبادی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشستند + فیلم و تصاویر
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • صالح، ستاره‌ای برای تمام خطوط استقلال!
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد