Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@23:20:53 GMT

عزم جهانی برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۴۵۳۷

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه عزم جهانی برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی صورت گرفته است، گفت: به هر نسبت که تجارت را توسعه دهیم امکان حذف دلار راحت‌تر خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یحیی آل‌اسحاق عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی درباره حذف دلار از مبادلات بین‌المللی اظهارداشت: آقای دلار نوعی از سلطه است که به ناحق آمریکا در نظام اقتصادی دنیا به دلیل یک ضرورت تجاری تحمیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در هر صورت هر تجارتی که در سطح بین‌الملل انجام می‌شود نهایتاً باید براساس یک پول یا ارز پرداخت یا دریافت شود. به عبارتی نقل و انتقال کالا باید به وسیله مبادله‌ای به اسم ارز صورت بگیرد.

آل‌اسحاق با تاکید بر اینکه ضرورت داشتن و بودن یک وسیله مبادلاتی برای اقتصاد و تجارت قطعی است، گفت: به دلیل این ضرورت سلطه و انحصاری از سوی آمریکا بر جهان ایجاد شده که ظلم به اقتصاد جهان تلقی می‌شود. آمریکا کاغذهایی را امضاء و چاپ می‌کند و به ازای آن حجم عظیمی از خدمات و کالای کشورها را به سمت خود می‌کشد. 

وی مبادله کالا، حفظ ذخایر ارزی، تشکیل و تسهیل پس‌انداز و نوسانات مختلف را یکی از دلایل اهمیت دلار در نظام اقتصادی جهان عنوان و تصریح کرد: آمریکا با استفاده از کنترل خود در بحث دلار اعمال اقتدار سیاسی می‌کند و هرکسی را که بخواهد تحریم و تعزیر می‌کند. به عبارتی بنا دارد با کنترلی که در زمینه دلار دارد به همه اهداف خبیث و شوم خود دست یابد.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در همین زمینه با ذکر مثالی ادامه داد: آمریکا به همه شبکه‌های نقل و انتقالات ارزی، پولی و بانکی می‌گوید که هرکسی می‌خواهد با دلار من با ایران معامله کند باید این محدودیت‌ها را بپذیرد بنابراین او یک ظلم بزرگ تاریخی را صورت می‌دهد.

به گفته آل‌اسحاق، دنیا امروز متوجه این ظلم بزرگ از سوی آمریکا شده و هر کشوری که توانایی دارد می‌خواهد که از زیر این ظلم بیرون بیاید و دنبال راه‌حل است.

وی، کشور چین را نخستین کشوری برشمرد که برای بیرون آمدن از مبادلات اقتصادی با دلار اقدام کرده است و اکنون با 60 کشور مبادله اقتصادی خود را با یوآن یا ارز قابل قبول دیگری صورت می‌دهد و روسیه نیز در همین زمینه کار را شروع کرده و ایران هم از مدت‌ها به دنبال راه‌حل و راهکار است.

وی با تاکید بر اینکه از زیر سلطه دلار بیرون آمدن یک حرف عقلی، منطقی و در جهت منافع ملت‌ها است، گفت: این کار چون یک اقدام فنی و حرفه‌ای است مستلزم الزاماتی می‌شود که باید این الزامات را فراهم کرد که دولت سیاست‌های پولی و مالی و نظام سرمایه‌گذاری کشور باید این الزامات را فراهم کنند.

به اعتقاد عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، معاملات و معاملات بین‌المللی با کشورهایی همچون ترکیه و روسیه با پول ملی زمانی ممکن است که حجم مبادلات دارای تعادل باشد.

آل‌اسحاق در ادامه گفت: ایران حدوداً 8 میلیارد دلار صادرات به عراق دارد اما صادرات عراق به ایران حدود یک میلیارد دلار است بنابراین وقتی ما بخواهیم در ازای این حجم از صادرات دینار دریافت کنیم باید به این بیاندیشیم که دینار گرفته شده از عراق را باید کجا خرج کنیم؟! بنابراین در همین مسئله شرط بالانس و تعادل حجم معادلات صدق می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید برای حذف دلار از معاملات اقتصادی و تجاری به عنوان یک عزم جدی دنبال کنیم، گفت: اگر عزم جدی در این قضیه داشته باشیم، پیدا کردن راه‌حل کار چندان مشکلی نیست چرا که عزم جدی همراه با واقعیت‌ها می‌تواند این تصمیم را عملی کند اما حذف دلار از مبادلات اقتصادی و تجاری شروع یک جنگ است چرا که اگر پایه دلار لق‌بزند برای آمریکا فاجعه پیش خواهد آمد یعنی باید همه این کاغذها را به کشورها پس بدهد و در ازای آن طلا، کالا یا خدمات ارائه کند.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه برای حذف دلار از معاملات تجاری و جهانی یک عزم جهانی در حال شکل‌گیری است، گفت: مسئولان بانک مرکزی ما باید در این زمینه فعال و پیگیر باشند چرا که این کار اتوبان نیست بلکه یک جنگ است و باید قدرت ریسک‌پذیری و پیگیری امور را بالا برد.

آل‌اسحاق با تاکید بر اینکه باید حجم مبادلات تجاری را افزایش دهیم، گفت: حجم مبادلات تجاری باید افزایش یابد تا این مبادلات ارزی را براساس پول ملی قرار دهیم و در همین زمینه ما از یک ظرفیت تجاری بسیار بالایی برخوردار هستیم.

وی افزود: حجم تجارت غیر نفتی ما حدود 24 صدم درصد تجارت جهانی است که حق استاندارد باید یک درصد باشد بنابراین ما تا 3 برابر می‌توانیم ظرفیت تجاری خود را بالا ببریم.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، اکنون ایران با 15 کشور همسایه است و به خوبی می‌تواند با این 15 کشور ارتباطات اقتصادی و تجاری برقرار کند و در عین حال یک بازار 400 الی 500 میلیونی را در اطراف خود دارد که این هم یک ظرفیت بزرگ برای ما محسوب می‌شود.

آل‌اسحاق معتقد است به هر نسبت که تجارت را توسعه دهیم امکان حذف دلار راحت‌تر خواهد بود چرا که با همه این 15 کشور معامله داشته باشیم به جای استفاده از دلار در نقل و انتقالات می‌توان پایه را بر روی پول‌های ملی خود قرار دهیم و به این ترتیب ایران بخش کلیدی‌تری در این حرکت جهانی پیدا خواهد کرد.

وی به استراتژی اقتصادی چین در قبال دلار و آمریکا اشاره و تصریح کرد: امروز چین با آمریکا جنگ نظامی ندارد بلکه در حال جنگ اقتصادی و تجاری است و حذف دلار را هدف قرار داده است و روسیه نیز به همین سمت حرکت می‌کند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: اگر بتوانیم رویکرد تجارت را درون‌زای برون‌گرا و تولید صادرات محور قرار دهیم در حقیقت توانسته‌ایم تجارت را رشد دهیم و در صورت رشد تجارت می‌توان از مزایای مختلف آن استفاده کرد.

آل‌اسحاق در تغییر رویکرد تجاری ایران تأکید و تصریح کرد: استراتژی تجاری ما باید تغییر یابد یعنی باید استراتژی تجاری ما به گونه‌ای باشد که ما بتوانیم از 24 صدم درصد اقتصاد جهانی به یک درصد افزایش یابیم یعنی 4 برابر رشد کنیم و مزایای این اتفاق می‌تواند در توسعه و امنیت اقتصادی ما مشهود باشد.

منبع: فارس

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، الدر بوتائف نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از غرفه استان قم بازدید و با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم دیدار کرد.

سیداکبر غلامیان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این دیدار بر افزایش تعاملات تجاری ایران به ویژه استان قم با روسیه تاکید کرد.

وی در ادامه گفت: روسیه به عنوان کشور دوست و همسایه ما، مقصد خوبی برای صادرات استان قم محسوب می‌شود و می‌توانیم با افزایش تعاملات خود ظرفیت‌های صادراتی این استان را بیشتر معرفی کنیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه نیز در این دیدار با اشاره به استقبال شهروندان روسی از کالاهای ایرانی، عنوان کرد: کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این موضوع باعث استقبال شهروندان ما در سراسر این کشور شده است.

بوتائف بیان کرد: ما به دنبال افزایش تعامل با ایران و قم هستیم و می‌توانیم ظرفیت‌های صادراتی قم در حوزه‌های مختلف را بیشتر در کشورمان معرفی کنیم.

کد خبر 6090466

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟