Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- لایحه سازمان نظام جامع رسانه ای در حالی از سر خیرخواهی دولت دوازدهم، تدوین و چکش کاری می شود که برخی از کارشناسان ابهاماتی برای آن مطرح می کنند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تدوین لایحه سازمان نظام جامع رسانه ای در دولت تدبیر و امید، یکی از آمال های رئیس جمهوری در راستای اصلاح امور اطلاع رسانی و آزادی بیان و اندیشه بود اما به سبب برخی از ابهامات منتقدان، این لایحه به کمیسیون فرهنگی دولت ارجاع داده شده است تا بار دیگر بازبینی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو روز قبل در آیین اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها هدف از لایحه سازمان رسانه ای را جرم‌زدایی دانست و گفت: لایحه سازمان رسانه ای مربوط به روزنامه نگاران است و تلاش شد با اتکای نظارات کارشناسی موافق و مخالف جمع بندی شود.
انتظامی تصریح کرد: با مساعدت قوه قضاییه قرار شد در رسانه ها دادگاه های حل اختلاف داشته باشیم و این هم در مسیر جرم زدایی است تا مسائل مربوط به رسانه ها به صورت شورای حل اختلاف رسیدگی و حل و فصل شود.
با این حال برخی از کارشناسان رسانه مدعی هستند که این لایحه دارای ایرادات اساسی حقوقی و رسانه ای بوده و با آزادی رسانه‌ها و استقلال حرفه روزنامه‌نگاری «در تضاد» است.
حسن کربلایی نایب رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در همین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه دولت خواستار بررسی مجدد لایحه سازمان نظام رسانه جمهوری اسلامی شده که اقدامی ارزشمند است.
وی گفت: همچنین باید از دولت در راستای دعوت از صاحبنظران و پیشکسوتان اصحاب رسانه برای بازبینی و بهره‌مندی از نقطه نظراتشان تشکر و قدردانی کرد.
نایب رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان افزود: انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان نیز از عموم اهالی رسانه و قلم درخواست مشارکت در ارائه نقطه نظراتشان در مورد این امر دارد تا لایحه‌ای وزین و جامع تصویب شود.
کربلایی ادامه داد: به طور حتم افزایش مشارکت اهالی مطبوعات و رسانه‌ها برای اصلاح لایحه مذکور در وهله نخست به نفع جامعه و کشور و در مرحله بعد به نفع خبرنگاران و اهالی مطبوعات خواهد بود.
وی بیان داشت: ما انتظار داشتیم که سازمان رسانه‌ای هم مانند نظام پزشکی و نظام مهندسی، صفر تا صدش با اهالی رسانه باشد در حالی که با این لایحه چنین آرزو و سازمانی محال است؛ شکل بگیرد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: مفاد کلی این لایحه به گونه‌ای است که ارکان دولت بیش از حد و انتظار ورود به این عرصه کرده‌اند و عملا از اختیارات اهل رسانه کاسته شده است.
کربلایی با اشاره به ایرادهای وارده به این لایحه تصریح کرد: در مواد 19 و 22 این لایحه از افرادی استفاده شده است که هیچ ارتباطی با این حرفه ندارند البته شاید این افراد، اشخاصی فهیم و اندیشمند باشند که هستند، اما چون در این عرصه نبوده‌اند قطعاً بازدهی اندکی در راستای حمایت از خبرنگاران خواهند داشت.
وی اظهار داشت: این افراد ماهیت کار رسانه‌ را نمی‌شناسند و به طور حتم حضورشان در نهایت به ضرر نظام رسانه‌ای خواهد بود.
نایب رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با بیان دیگر اشکالات وارده به این لایحه گفت: اشکال دیگر این لایحه، وارد کردن خبرنگاران صدا و سیما در نظام رسانه‌ای کشور است در حالی که ماهیت کار صدا و سیما مانند رسانه‌های مکتوب و مجازی نیست و حتی شکل کار خبرنگاران صدا و سیما و مسئولیتشان با دیگر خبرنگاران متفاوت و بعضا متضاد است و حضور آنها در نظام رسانه‌ای کشور یک وصله ناجور است.
کربلایی در همین زمینه افزود: در این طرح، صدور کارت رسانه‌ای با مجوزهای لازم در نظر گرفته شده است اما سوالی که مطرح می‌شود این است که وقتی نشریه و یا سایت خبری مجوزهای لازم و قانونی را از فیلترهای مختلف می گیرد؛ نباید کارت خبرنگارانش اعتبار داشته باشد؟ متاسفانه یک تضاد، دوگانگی و موازی‌کاری در این امر دیده می‌شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بودن یک قانون جامع رسانه‌ای بهتر از نبودنش هست یا خیر گفت: البته و به طور حتم بودن یک قانون جامع رسانه‌ای در کشور بسیار بهتر از نبودنش است اما باید برای نگارش متن آن از نقطه نظرات اهالی این فن بیشترین بهره را برد چرا که آنان نکاتی را می‌دانند که در میدان عمل نیز جوابگو خواهد بود.
نایب رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در خاتمه ضمن دعوت مجدد از روزنامه نگاران و اهالی عرصه قلم خاطرنشان کرد: انتشار این طرح و دعوت از اصحاب نظر در عرصه رسانه اقدامی ارزشمند از جانب دولت بود.
فراهنگ**9187**1055
خبرنگار: حمیدرضا بازگشا**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۶۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه نگاری با قدرت تیتر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر مراد عنادی، تحلیل گر ارشد مسائل سیاسی و رسانه در یادداشتی درباره قدرت تیتر در رسانه ها نوشت: بدون شک مزیت نسبی روزنامه‌ ها در قدرت تیتر آنها نهفته است. گرچه گزارش میدانی ذیل روزنامه نگاری تحقیقی یا خبر تحلیلی و سوژه یابی هوشمندانه همگی ابزار قدرت رسانه های مکتوب محسوب می شوند اما این قدرت تیتر و خلاقیت در تیترزنی جذاب است که همچنان نبض تپنده دنیای روزنامه نگاری به شمار می رود.

به اعتقاد کارشناسان قدرت صدا در رادیو، قدرت تصویر در تلویزیون و سرعت انتشار خبر در فضای مجازی از مزیت های نسبی این رسانه ها هستند که در این بین قدرت تیتر که در نیم تای بالای صفحه یک روزنامه ها درج می شود مزیت نسبی و اختصاصی مطبوعات است.

در دنیای امروزی ممکن است مخاطبان با ذائقه های فست فودی فرصت خواندن همه صفحات روزنامه ها را نداشته باشند اما بدون شک از مخاطبان خاص و وفادار تا مخاطبان عام همگی در نگاه نخست تیتر یک مطبوعات را از نظر می گذرانند و این یعنی دیده شدن.

با این نگاه هر چند با رشد روزافزون رسانه های نوظهور و چالش آنها با رسانه های با قدمت بیشتر از جمله رسانه های مکتوب، از میزان تیراژ یا شمارگان روزنامه ها کاسته شده است اما روزنامه ها با قدرت تیتر یک و فتو تیتر یا همان تیتروعکس همچنان محل توجه مخاطبان و اثرگذاری در فضای رسانه ای هستند.

صرفنظر از قدرت تیتر و به رغم برداشت بعضا تهدید محور از سهم خواهی رسانه های نوظهور مجازی به نظر می رسد رسانه های مکتوب و حتی رادیو وتلویزیون با بهره گیری از بستر فضای مجازی به عنوان فرصت می توانند بر میزان برد و اثرگذاری خود بیافزایند.

در سال های اخیر برخی رسانه های مکتوب با هوشمندی توانسته اند با تولید گزارش های میدانی و تیترهای جذاب که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته اند نه تنها خلا کاهش تیراژ را پر کنند که حتی بیشتر دیده شوند و مخاطبان میلیونی پیدا کنند.

با این اوصاف و به رغم این که خرید روزنامه در کیوسک ها یا دکه های فروش مطبوعات رفته رفته جای خود را به پیشخوان روزنامه در فضای مجازی و گوشی همراه علاقمندان داده است اما روزنامه ها همچنان پرفروغ در عرصه رقابت فشرده رسانه ها حضور داشته و در باشگاه رسانه ای و بازیگران جدید آن با قدرت تیتر خودنمایی می کنند.

کد خبر 848172 برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری روزنامه

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • طرحی برای رسانه‌های فردای ایران
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»