Web Analytics Made Easy - Statcounter

«الهام امین‌زاده» در دولت یازدهم ابتدا معاون حقوقی رئیس جمهور بود و پس از انجام تغییراتی در بدنه کابینه، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی و مسئول به سرانجام رساندن این مقوله مهم در قوه مجریه شد؛ موضوعی که «حسن روحانی» در جریان رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم از آن به عنوان یکی از دستاوردها و اقدامات مهم دولتش یاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، امین زاده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق را در دانشگاه شهید بهشتی و دوره دکترای حقوق بین‌الملل را در دانشگاه گلاسگو گذرانده؛ جایی که رئیس جمهور هم در آن تحصیل کرده است. او اکنون عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. هم دانشگاهی رئیس جمهور که در دولت یازدهم عضو کابینه بود، زمزمه های حضورش در کابینه دوازدهم و در جایگاه وزارت به گوش می رسید.

جای خالی وزیر زن در کابینه دوازدهم

دستیار رئیس جمهور در دولت یازدهم، به دنبال شعارهای انتخاباتی روحانی مبنی بر افزایش بکارگیری زنان در دولت دوازدهم، برای تصدی دو وزارت خانه نامش مطرح شد و برخی انتظار داشتند با معرفی وی به مجلس، وعده رئیس جمهور برای حضور زنان در کسوت وزارت در کابینه محقق شود. اگرچه نام امین زاده برای وزارتخانه های دادگستری و علوم دولت دوازدهم مطرح شد، اما در نهایت او از حضور در كابينه بازماند تا جای خالی زنان در میان وزرا بیش از پیش به چشم بیاید.

 

اکنون تعداد زنان کابینه دوازدهم در قیاس با دولت یازدهم نه تنها افزایش نیافته است، بلکه این تعداد از 5 به 3 نفر تقلیل یافته است. رئیس جمهور هیچ زنی را برای تصدی صندلی وزارت به مجلس معرفی نکرد و تعداد زنان حاضر در کابینه را بر خلاف شعارهای انتخاباتی اش کاهش داد، اما با صدور دستورالعملی بر لزوم بکارگیری زنان در جایگاه های ارشد وزارتخانه ها تاکید کرد.

متاسفانه فرصت معرفی وزیر زن از دست رفت

«الهام امین زاده» در جریان بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با خبرنگار «تابناک» به گفت و گو پرداخت، این مصاحبه فرصتی بود تا با او پیرامون مسائل مختلف صحبت کنیم؛ از چرایی بکار گرفته نشدن زنان در کابینه دوازدهم به عنوان وزیر تا سرنوشت منشور حقوق شهروندی. او در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی معرفی نشدنش به عنوان گزینه وزارت گفت: یک فرصتی پیش آمده بود که کشورمان وزیر زن داشته باشد که فعلا قرار بر چیز دیگری شد.

وی در پاسخ به این سئوال که فقط یک فرصت فراهم بود یا 2 فرصت؟ مگر شما برای وزارت دادگستری و وزارت علوم گزینه رئیس جمهور نبودید؟ اظهار کرد: بله، همین طور است. به هر حال فرصتی بود که چه در فضای داخلی و چه در سطح بین المللی –به ویژه اینکه کشورهای همسایه مان هم از وزیران زن در کابینه ها استفاده‌ کرده‌اند- اتفاق متفاوتی رقم بخورد که این گونه نشد.

شرط رئیس دانشگاه بودن، مانع از وزارتم شد

معاون سابق رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که چرا رئیس جمهور در نهایت به انتخاب دیگری رسید؟ آیا این برخلاف وعده‌های رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی بود که وعده انتخاب وزیر زن داد، افزود: تا پیش از این وزیران علوم، هیچ کدام رئیس دانشگاه نبودند، اما در این دوره قرار بر این شد که یکی از روسای دانشگاه ها برای این سمت انتخاب شوند.

وی با اشاره به افزوده شدن شاخص مربوط به انتخاب وزیر علوم از بین روسای دانشگاه ها، تصریح کرد: بر اساس این شاخص، به رغم سوابقم در دانشگاه، مجلس و کابینه دولت، از معرفی به عنوان وزیر جاماندم.

نظر رئیس‌جمهور بر وزارت من مثبت بود

امین زاده در پاسخ به این سئوال که آیا تصور شما این است که زن بودن‌تان مانع از حضورتان در کابینه در کسوت وزیر شد یا موضوع دیگری در این بین دخیل بود؟، ادامه داد: نمی‌دانم، اما با توجه به مطرح شدن نامم به عنوان گزینه وزارت علوم توسط رئیس جمهور، بعید است اینچنین بوده باشد.

وی نظرش در خصوص الزام دستگاه های اجرایی در به کارگیری زنان در سطوح مدیریتی بر اساس مصوبه شورای عالی اداری -یا همان اعمال تبعیض مثبت در این خصوص- یاداوری کرد: نصب زنان در سمت هایی مانند معاون وزیر یا مدیرکل در دستگاه های اجرایی آغاز شده و ادامه دارد، اما به نظرم استفاده دکوری از خانم ها صحیح نیست و به نظرم این شکل به کارگیری، اگر نتوانیم خوب و موفق عمل کنیم، آسیب مضاعفی برای خانم ها به دنبال دارد.

آسیب‌های بکارگیری دکوری زنان در مناصب دولتی

دستیار سابق رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی اضافه کرد: وقتی خانمی هست که کارآمد است و نمی‌گذاریم مناصب بالاتر را در دست بگیرد و بعد از سوی دیگر، بر اساس مصوبه خانم هایی را در سمت هایی می‌گماریم، این می‌تواند نقش قهقرایی برای خانم‌ها به دنبال داشته باشد؛ چراکه اگر این خانم ها موفق نشوند، دیگر خانمی انتخاب نخواهد شد.

به گفته وی، به این جهت من فکر می‌کنم بر اساس تخصص، سابقه و عواملی از این دست باید خانم‌ها به مناصب بالا برسند و راه بروی‌شان بسته نباشد، نه اینکه ایشان را دکوری به کار بگیریم.

آخرین وضعیت منشور حقوق شهروندی

وی در پاسخ به این سئوال که آخرین وضعیت منشور حقوق شهروندی چگونه است، وقتی کار را تحویل دادید اوضاع چگونه بود و قرار است در ادامه چه اتفاقی رخ دهد؟ گفت: درباره این موضوع یک رقابتی بود بین وزارت خانه ها و استان ها که هرکدام بهتر حقوق شهروندی را رعایت کنند، اسامی شان اعلام شود، که امیدوارم مسئول فعلی این کار را انجام دهد.

امین زاده به فعالیت اجتماعی خود در زمینه حقوق شهروندی نیز اشاره و تاکید کرد: خودم هم یک مرکز حقوق و مسئولیت های شهروندی در وزارت کشور ثبت کرده‌ام که در راستای آن به فعالیت مدنی نظارت بر اجرای حقوق شهروندی دستگاه های اجرایی مشغولم و در این زمینه آموزش هم می‌دهم و کارم را به این شکل ادامه می‌دهم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۵۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم‌الهدی: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را ببینند

به گزارش صدای ایران به نقل از فرارو به نقل از سایت شیعت‌نیوز پاکستان، همسر رئیس جمهور ایران گفت: خداوند هرگز کسانی را که سکوت کرده‌اند را نمی‌بخشد، سکوت آنها بدتر از جنایتی است که در فلسطین رخ می‌دهد.

خانم علم الهدی افزود: آنچه در غزه در حال وقوع است در جهان بی سابقه است. اما ما به مادران و خواهرانمان افتخار می‌کنیم که با این همه ساکت نمی‌نشینند و با اسرائیل می‌جنگند.

وی افزود: نه تنها زنان غزه، بلکه روزنامه نگاران و پزشکان نیز داوطلبانه در غزه حضور دارند.

همسر رئیس جمهور ایران اظهار کرد: در مورد زنان غزه تصور می‌شود که آنها ترس دارند، اما زنان فلسطینی در مقابل نسب کشی اسرائیل بی‌باک هستند. اسرائیل خود را پیرو حضرت موسی می‌داند، اما در واقع از پیروان فرعون هستند.

جمیله علم الهدی با اشاره به اخباری که رسانه‌های غربی درباره برخورد بد با زنان ایرانی منتشر می‌کنند، گفت: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را خودشان ببینند.

وی در ادامه گفت که بسیار خوشحالم که به پاکستان سفر کرده ام، قبل از اینکه به پاکستان بیایم، فکرم در مورد پاکستان مثبت بود، اما بعد از آمدن به اینجا، فکرم مثبت‌تر شد

دیگر خبرها

  • مقام صهیونیست: نتانیاهو مانع اصلی توافق آتش‌بس در غزه است
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • انتقاد تند رئیس جمهور مکزیک از آمریکا
  • جمیله علم الهدی خطاب به غربی ها: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • جمیله علم‌الهدی: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را ببینند
  • سخنگوی وزارت خارجه: مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • جمیله علم‌الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید