Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@15:55:22 GMT

چابهار چه زمانی صاحب موزه می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۴۳۳۹

چابهار چه زمانی صاحب موزه می شود؟

موزه ۴۰ هزار متر مربعی چابهار طراحی شده تا در منطقه تراس بهشت احداث شود با احداث این موزه بزرگ چابهار دارای موزه خواهد شد البته هنوز منطقه آزاد چابهار برآورد مالی آن را انجام نداده است.

به گزارش خبرنگار مهر، چابهار هم بلاخره صاحب موزه می شود اگر مسئولان منطقه بتوانند این پروژه سنگین را شروع کرده و برای اولین موزه بزرگ چابهار  بودجه اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در نشست موزه های آسیا و اقیانوسیه در چابهار مطرح شده که با حضور فعالان در موزه ها و حدود ده نفر روسای کمیته موزه‌ها در کشورهای چین، بنگلادش، کامبوج، هند، پاکستان، نپال، ژاپن، کره جنوبی از دهم تا دوازدهم آبان ماه برگزار شد و در حاشیه آن نیز از طراحی موزه بزرگ چابهار که به آن مجموعه بزرگ موزه های چابهار نیز گفته می شد رونمایی کردند. قرار است موزه چابهار با تمرکز بر تمدن‌های حوزه مکران در منطقه «تراس بهشت» منطقه آزاد چابهار با چهل هزار متر مربع مساحت احداث شود چابهاری که هیچ موزه ای جز یک موزه مردم شناسی آن هم در محدوده شهر ندارد. 

در واقع این موزه یک موزه چند عملکردی است که روی تپه و مشرف به دریا قرار دارد و همه فضاهای فرهنگی مورد نیاز منطقه آزاد چابهار را بنا به گفته طراح آن تامین خواهد کرد مانند کتابخانه و مرکز اسناد و سالن اجتماعات. همچنین در آن از انرژی های پاک استفاده خواهد شد و سیستم فاضلاب آن نیز به گونه ای طراحی شده که فاضلاب به دریا برنمی گردد. علیرضا قلی نژاد طراح این موزه معتقد است که چابهار تا چهارسال دیگر صاحب موزه خواهد شد.

او توضیح داد: نباید موزه را صرفا انبار اشیای تاریخی دانست بلکه باید تعامل دو جانبه با بازدیدکنندگان داشته باشد. ما به این نتیجه رسیدیم که این موزه باید برای معرفی حوزه مکران در نظر گرفته شود چرا که این منطقه یکی از بخش‌های مهم تمدنی در حوزه مکران است. این ایده ما را به این نتیجه رساند که عرصه‌های عمومی و تخصصی غیرموزه‌ای که وابسته به موزه هستند و عرصه‌های پشتوانه‌ای را طراحی کنیم.

قلی نژاد ادامه داد: دو محور اصلی را باید مدنظر قرار میدادیم یکی مسائل مربوط به فضاهای عملکردی و دیگری مربوط به چگونگی طراحی پروژه‌ای که با وجود محدودیت‌های موجود قابل اجرا باشد.این موزه می تواند برای محدودیت های اجرایی نیز قابل تفکیک باشد به خصوص برای بخش هایی که در طول زمان ساخته می شود. این موزه یک عرصه عمومی خواهد داشت که برای مردم و گردشگران قابل استفاده است. 

هنوز اعتباری پیش بینی نشده است

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز در حاشیه آیین اختتامیه اجلاس آسپک به خبرنگاران گفت: برآوردهای مالی پروژه هنوز انجام نشده ولی اعتبار آن در ردیف بودجه سال ٩٧ پیش بینی شده است.

البته کردی معتقد است که اصلا قرار نیست همه بخش‌های این مجموعه موزه‌ای با بودجه دولتی ساخته شود بلکه هر بخش آن میتواند به طور جداگانه و با بودجه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی احداث شود.

کامبیز مشتاق‌گوهری مدیرکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان هم در نشست خبری خبرنگاران گفت: تا پیش از سال ۹۳ تنها یک موزه آن هم در زاهدان داشتیم اما سال گذشته موزه منطقه ای سیستان را در زابل پیش بینی کردیم و برای آن نیز ساختمان مناسبی در نظر گرفته شده است تا نتیجه کاوش ها و پژوهشهای حوزه سیستان در آنجا جمع آوری شود و مانند موزه زاهدان در آرشیو خود تنها نگهدارنده همه آثار نباشد. اما اکنون توانسته ایم از طرح سومین موزه منطقه ای استان رونمایی کنیم این موزه در یکی از سایت های مهم منطقه آزاد واقع خواهد شد که با مشارکت دستگاههای دیگر ساخته می شود.   این استان در سال آینده صاحب ٣ موزه منطقه‌ای بزرگ می شود که رفتار تمدنی بین تمدن‌های جنوب شرق کشور با مناطقی مثل هند و چین و میان رودان را به نمایش خواهند گذاشت. ضمن اینکه تنوع جمعیتی و تنوع بوم‌شناسی منطقه را هم می توان به نمایش گذاشت.

مشتاق گوهری بیان کرد: در کنار موزه های بزرگ منطقه ای موزه های اقماری دیگری نیز شکل می گیرد که به طور مثال در زاهدان ۱۴ موزه دیگر نیز پیش بینی شده است که در سال جاری مجوزهای آنها صادر خواهد شد. موزه های مادر ما مرکز هدایت موزه های اقماری خواهد بود و الگویی که در زاهدان دنبال می شود را در سیستان و زابل و چابهار هم دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: دارایی های فعلی ما در حوزه باستان‌شناسی بسیار غنی است. در بلوچستان هنوز نتیجه کاوش‌های باستان‌شناسی تا به حال عرضه نشده که بتوانیم در ترازی متناسب آثاری از بلوچستان را هم در موزه به نمایش بگذاریم. ایده ما این بود که موزه‌ای فراگیر در حوزه آسیا و اقیانوسیه طراحی کنیم.

تردید در اجرایی شدن موزه

این مسئول گفت:  نکته قابل توجه این است که منطقه آزاد یک منطقه تجاری است که نباید صرفا تجاری بماند به خصوص منطقه چابهار که شهری مثل تیس را زیر پوست خود دارد. چنان که بسیاری از مناطق آزاد دنیا در کنار توفیقی که در حوزه اقتصادی دارند، علاقه‌مندند که برای خودشان یک برند فرهنگی را هم شکل دهند.

با وجود اینکه از طراحی پروژه موزه بزرگ چابهار رونمایی شد و مدیر منطقه آزاد که قرار است پشتیبان این موزه شود نیز هنوز هیچ براورد مالی برای آن انجام نداده است کارشناسانی که در اجلاس آسپک حضور داشتند اجرایی شدن این پروژه را بعید می دانستند آنها معتقد بودند که این پروژه بسیار سنگین است و اجرایی شدن آن سالها طول می کشد چنانکه مدیر منطقه نیز گفته است که باید آن را فاز به فاز ساخت و بخشی را به سرمایه گذاران سپرد اما برخی دیگر معتقد بودند که بسیاری از مدیران درصدد هستند حداقل بخشی از آن را کلنگ بزنند تا نام این پروژه در دولت دوازدهم کلید بخورد. 

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به رشد قابل ملاحظه فعالیت‌های شیلاتی در این منطقه در سال گذشته، گفت: تولیدات صنعت پرورش ماهی در قفس در قشم بیش از دو هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال ارزش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، مریم نوری بالانجی امروز در نشستی در همین رابطه با اشاره به حمایت‌های سازمان منطقه آزاد قشم از فعالیت‌های شیلاتی به ویژه پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو، خاطرنشان کرد: در سال 1401 ارزش تولیدات واقعی پرورش ماهی در قفس قشم رقمی بالغ بر 840 میلیارد یال بوده است.

وی افزود: ارزش تولیدات واقعی پرورش ماهی در قفس قشم پارسال با رشد 163 درصدی نسبت به سال قبل‌تر، به دو هزار و 210 میلیارد ریال رسید که در نتیجه اجرای طرح‌های خوب شیلاتی و حمایت از فعالان این عرصه است.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه حوزه پرورش ماهی در قفس قشم مورد توجه ویژه سرمایه‌گذاران در این منطقه است، افزود: میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این حوزه در سال گذشته در همسنجی با سال قبلتر 118 درصد افزایش داشته است.

نوری بالانجی حوزه پرورش میگو را نیز از دیگر حوزه‌های مورد توجه سرمایه‌گذاران در قشم عنوان کرد و گفت: ارزش سرمایه‌گذاری پرورش میگو در منطقه آزاد قشم در سال گذشته 208 درصد نسبت به سال قبل‌تر رشد داشته است.

وی بیان کرد: حجم تولیدات واقعی این محصول غذایی از یک هزار و 500 تن سال 1401 به دو هزار و 180 تن در سال گذشته رسید که نشان از رشد 45 درصدی داشته است.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، خاطرنشان کرد: در مجموع سال گذشته ارزش سرمایه‌گذاری‌ حوزه شیلات و آبزی‌پروری قشم در مقایسه با سال 1401 با رشد 131 درصدی همراه بوده است.

نوری بالانجی تعداد شرکت‌های فعال در قشم را 36 شرکت با 600 نفر نیرو اعلام کرد و گفت: پارسال شمار شرکت‌ها و نیروهای شاغل در این حوزه به ترتیب 63 و 79 درصد افزایش داشته است.

واگذاری 300 هکتار زمین به سرمایه‌گذاران پرورش میگو در قشم

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر رعایت ضوابط استاندارد اجرا و استفاده از شیوه‌های نوین در حوزه پرورش میگو، افزود: طبق تصمیمات اتخاذ شده حدود 300 هکتار زمین به صورت تفکیک شده برای واگذاری به سرمایه‌گذارانی که از سال‌ها قبل در نوبت انتظار بودند و نیز سرمایه‌گذاران جدید حوزه پرورش میگو با به‌کارگیری روش‌های نوین در نظر گرفته شده است.

نوری بالانجی بیان کرد: با هدف افزایش تولید در واحد سطح توسط تولیدکنندگان جزیره قشم و تبدیل جزیره به قطب تولید میگو کشور، سرمایه‌گذاران حوزه پرورش میگو از این پس ملزم به استفاده از شیوه‌های نوین، مکانیزه و دانش‌بنیان و همچنین رعایت ضوابط استاندارد اجرا این حوزه هستند.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های لازم جهت تکمیل زنجیره ارزش برای حوزه‌های تامین خوراک و لارو برای تولید میگو در جزیره قشم نیز صورت گرفته است.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • تصاویری از اجساد سالم؛ راز مومیایی خود به خود مردگان در یک منطقه چیست؟ (۱۶+)