Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان – ایرنا – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: نخستین کارخانه رنگ رزی فرش در این استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی برای رفع مشکل رنگ دهی فرش ایرانی راه اندازی می شود.

به گزارش ایرنا، ناصر فغفوری روز دوشنبه در همایش تجلیل از فعالان صنعت فرش استان زنجان افزود: نمی توان به فرش به عنوان یک کالا نگاه کرد، فرش در حقیقت هنر صنعتی است که با فرهنگ و هویت ایرانیان گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآورشد: در صورت بی توجهی به این هنر صنعت، تمام زحمتی که بافندگان فرش می کشند، به فراموشی سپرده و وضعیت اقتصادی آن سال به سال هم بدتر می شود.
فغفوری اظهار کرد: پیش از این 22 هزار نفر از بیمه فرشبافی برخوردار بودند که با پایش های انجام شده این رقم به 11 هزار بیمه شده حقیقی رسید و هم اکنون هم مسئولان در تلاش برای بیمه فرشبافان واقعی هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: این قول را از سازمان تامین اجتماعی گرفته ایم که در صورت شناسان بافندگان حقیقی فرش با معرفی اتحادیه های مربوطه نسبت به بیمه آنان اقدام شود.
وی به شناسنامه دار کردن فرش های زنجان اشاره و خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با راه اندازی موزه و نمایشگاه دائمی فرش این استان، محل مناسبی برای تجمع تمام فعالیت های مربوط به فرشبافی و صادرات این محصول ایجاد شده است و به تدریج هم این فضا برای اجرای برنامه های آموزشی، تبلیغاتی و اداری افزایش می یابد.
فغفوری به ثبت طرح فرش های بیدگینه، خمسه و قلتوق زنجان در فهرست میراث فرهنگی کشور اشاره کرد و ادامه داد: این اقدام تلاش برای ثبت آثار هنری مربوط به فرهنگ و هویت زنجانیان بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به افزایش میزان صادرات فرش زنجان طی سال جاری اشاره کرد و گفت: مجموع صادرات فرش این استان طی سال 94 به 10 میلیون و 800 هزار رسید در حالی که در 6 ماهه سال جاری، صادرات هشت میلیون و 500 هزار دلار فرش زنجان ثبت شده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان هم در ادامه این مراسم به بیمه شدن 11 هزار نفر از فرش بافان حقیقی این استان اشاره کرد و گفت: امسال با معرفی اتحادیه های فرشبافان شهری و روستایی یک هزار و 520 نفر هم تحت پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند.
مسعود علیاری افزود: علاوه بر این خدمات طی سال جاری 100 ها نفر از بیمه شدگان فرشبافی بازنشست و 100 ها بافنده دیگر از کار افتاده شدند.
فرماندار شهرستان زنجان هم در این مراسم به ارزش فرش و هنر قالیبافی ایران اشاره کرد و گفت: برای افزایش میزان فروش این بافته ارزشمند، باید خدمات پس از فروش و عرضه اینترنتی آن فراهم شود.
رسول بیات یادآورشد: متاسفانه سال ها فرش ایران بر اثر تحریم ها متاثر شد و نتوانست آنگونه که باید در بازارهای جهانی خود را نشان دهد.
وی برخی اقدامات داخلی را بازدارنده گسترش فعالیت در زمینه فرشبافی خواند و مشکلات مربوط به بیمه و مالیات را از جمله آنها برشمرد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان زنجان هم در ادامه این جلسه خوشه فرش را از نمونه های بارز خوشه های موفق این استان برشمرد و به اقدامات انجام شده در این زمینه از جمله ارائه طرح های جدید، طراحی دار قالی ارگونومیک و راه اندازی کنسرسیوم صادراتی اشاره کرد.
ایرج احمدی افزود: افزایش تعداد بافندگان فرش از 60 هزار نفر در سال 92 به 65 هزار نفر در سال 96 از جمله ثمرات راه اندازی خوشه فرش است.
در پایان این مراسم از بافنده، طراح، صادر کننده، تولیدکننده و مسئولان فرش این استان تجلیل شد.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: رویا رفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از راه‌اندازی واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرتضی شاه‌میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جهش در تولید کالا و تجهیزات کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال 1403 است و به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

وی ادامه داد: این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

وی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

شاه‌میرزایی همچنین با توجه به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اضافه کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده است و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد.

وی از راه‌اندازی واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ابراز اینکه "هم‌اکنون حدود 127 مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است."، افزود: طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود 37درصد پیشرفت دارند.

وی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدروکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود 17 طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

شاه‌میرزایی خاطرنشان کرد: همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب 21 بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در ۱۴۰۴
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • راه اندازی نخستین مرکز موتور آمبولانس شهرستانی در مهاباد