Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@13:25:53 GMT

تهمت امضافروشی به مهندسان بدون ارائه سند انصاف نیست

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۳۷۸۹

تهمت امضافروشی به مهندسان بدون ارائه سند انصاف نیست

وارد آوردن تهمت فساد گسترده و امضاء فروشی به جامعه مهندسی بدون ارائه ادله به دور از انصاف و تقوی است.

عضو سازمان نظام مهندسی اصفهان- جامعه مهندسی کشور، از بزرگترین تشکل های غیردولتی کشور با سرمایه عظیم انسانی بیش از 400 هزار عضو مهندس ،در رده­ های کارشناسی تا دکترا می باشد و قشری فرهیخته و زحمتکش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورخه 24 مهر 96 در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو صدا مطالبی کذب وسراسر توهین و افترا، به این جامعه منتسب گردید، که از جمله آن اتهامات بی اساس می­ توان به مواری همچون، وجود فساد گسترده در نظام مهندسی، ادعای وجود 90 تا 95 درصد امضاء فروشی در جامعه مهندسی، بالا بودن هزینه نظارت و سطح نازل کیفیت و کمیت خدمات، عدم مسئولیت پذیری در ارجاع خدمات مهندسی، ورود پول اعضاء به سازمانها، و غیرشفاف بودن بودجه سازمانها اشاره نمود.

اینجانب عضو علی البدل گروه ترافیک هیئت مدیره نظام مهندسی استان اصفهان به عنوان منتخب اعضاء محترم سازمان در استان اصفهان بر خود لازم می­دانیم در دفاع از حقوق و حیثیت این جامعه خدمتگزار، نکاتی را به استحضار هم میهنان روشنفکر و آگاه خود برسانم:

سازمان های نظام مهندسی در هر یک از استان های کشور دارای شخصیتی مستقل، با بودجه مجزا و دارای ارکان قانونی مشتمل بر مجمع، هیئت مدیره، بازرس و شورای انتظامی می­ باشند که در خصوص امور حرفه­ ای، اداری و مالی ومخصوصا رعایت مقررات ملی ساخت و ضوابط و مقررات شهرسازی، وظایف اجرایی و نظارتی دارند.

از این حیث و با توجه به روش اداره این سازمان ها، پاسخگویی به مجمع عمومی و نظارت فراگیر بازرسین و مراجع نظارتی، انتساب فساد به این سازمان ها بسیار غیرمنصفانه و مغرضانه بوده و اساساً در صورت بروز مواردی از انحراف در برخی استان ها، این مسائل قابل تسری و تعمیم به سایر استان ها نمی­ باشد.

مضاف بر اینکه سازمان های نظام مهندسی ساختمان کشور علیرغم تاکید و پیش بینی­ های قانون، از هیچ گونه بودجه دولتی نیز برخوردار نبوده و حتی تامین هزینه­ های نظارت عالیه که از وظایف حاکمیتی به شمار می­ رود را نیز عهده ­دار می­ باشند. با وجودشرایط نابسامان اقتصادی و رکود شدید در بخش ساختمان و نرخ بالای بیکاری در کشور ، این سازمان بدون تحمیل اندک هزینه­ ای بر دولت، ضمن ارائه خدمات شایسته به مالکین در راستای داشتن مکانی امن و آسوده برای زندگی، زمینه اشتغال بخش زیادی از جامعه مهندسی را نیز فراهم نموده است.

وارد آوردن تهمت فساد گسترده و امضاء فروشی به جامعه بزرگ مهندسی کشور، که علیرغم مشکلات و ناملایمات موجود، عهده­ دار مسئولیت عرضه خدمات مهندسی برای قریب به صد میلیون مترمربع ساخت و ساز سالانه در کشور می باشند، آن­هم بدون ارائه ادله و حتی یک مستند، بسیار به دور از انصاف و تقوی بوده و موجب وارد آمدن لطمه­ اساسی به یکی از ارزنده­ ترین سرمایه­ های ملی می­ گردد.

متاسفانه صحنه گردانان سناریوی بی اعتماد سازی مردم به تخصص و توان جامعه مهندسی، بدون اندک تأملی در خصوص پی­آمدهای اقدامات نسنجیده خود و مخاطراتی که روی­گردانی احتمالی مالکین و سازندگان از رعایت مقررات ملی ساختمان برای آحاد جامعه به همراه خواهد آورد، بی پروا و با سوء استفاده از تریبون­ های متعلق به بیت المال، پنجه بر روی حیثیت حرفه­ ای جامعه متعهد مهندسین کشور می­ کشند.

رویه های حاکم بر سازمان ها در خصوص ارجاع کار و ورود پول اعضاء به سازمان ها فارغ از خوب یا بد بودن آن بر اساس ضابطه قانونی است که در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان به صراحت بر آن تاکید گردیده است و سازمان­ ها ناگزیر به اجرای آن هستند (بندهای 16-2-1و 16-2-3 مندرج در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان-نظامات اداری).

موضوع بالا بودن هزینه خدمات مهندسی، بدون اشاره به هزینه کلی ساخت و ساز و درصد خدمات مهندسی نسبت به آن نیز یا از روی ناآگاهی به روند ساخت و ساز وقوانین و روالهای جاری سازمان های نظام مهندسی ساختمان نشأت می­ گیرد و یا تلاشی مغرضانه در جهت رواج جو بی اعتمادی مردم عزیز نسبت به جامعه فرهیخته و مظلوم مهندسی است.

توصیه می­ شود حرفه­ مندان دلواپس بالا بودن هزینه خدمات مهندسی، ابتدا بهاء تمام شده ساختمان ابلاغی وزارت راه و شهرسازی که هرساله مبنای تعیین تعرفه­ های خدمات مهندسی قرار می­گیرد را مرور و با قیمت های روز ساخت و ساز و همچنین هزینه های دریافتی مراجع صدور پروانه مقایسه نموده و پس از آن، درصد تعرفه مندرج در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را با تعرفه خدمات مهندسی در سایر کشورها مقایسه نمایند. در شرایطی که هیچکدام از حلقه­ های مربوطه به چرخه ساخت و ساز به خوبی اجرا نمی­شود و دست اندرکاران آن به وظایف قانونی خود عمل نمی­ نمایند، بحث در خصوص دستمزد بالای مهندسین و حواله مسئولیت تمامی مصائب و مشکلات چرخه ساخت و ساز کشور به جامعه مهندسی، مصداق بارز عوام فریبی و فرافکنی غیرمسئولانه است.

با نگاهی به اعداد و ارقام ذیل و مقایسه سهم ریالی مهندس ناظر در یک آپارتمان متری 2 میلیون تومانی،انتظار می رود صدا و سیمای جمهوری اسلامی به عنوان یک رسانه ملی در راستای رسالت­ های قانونی خود و به دور از هرگونه یک جانبه نگری، اتهام و تخریب، نمایندگان مراجع مختلف عرصه ساخت و ساز را به گفتگو دعوت نماید تا در یک فضای کارشناسی منصفانه مسائل موجود مورد تحلیل وبررسی دقیق قرار گیرد.

ناظر متری 2000 تومان و تقریبا 0.1 درصد هزینه تمام شده
املاکی متری 40000 تومان و تقریبا 2 درصد هزینه تمام شده
اجرای کابینت و کمد 40000 تومان و تقریبا2 درصد هزینه تمام شده
هزینه های شهرداری متری 200000 تومان و تقریبا 10درصد
بیمه متری 10000 تقریبا 0.5 درصد
پیمانکار دست دوم و غیر مهندس تقریبا 15 درصد
هزینه اجرای پارکت متری 5000 تومان و تقریبا 0.3 درصد

در همین راستا موضوعاتی همچون وظیفه نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی، خلاء مجری ذیصلاح در اکثریت قریب به اتفاق شهرهای کشور، عدم رسیدگی به گزارش تخلفاتی که از سوی مهندسان ناظر به شهرداری ها ارجاع شده و در نهایت در کمیسیون های ماده 100 تبدیل به جریمه­ ای اندک می­ گردد، نبود استاندارد مصالح، کارگران فاقد آموزش های مهارت فنی و … همه و همه از عوامل اصلی معیوب بودن چرخه ساخت و ساز به شمار می­روند که سازمان های نظام مهندسی هیچ مسئولیت و اختیاراتی در زمینه­ های فوق نداشته و ندارند.
لیکن متاسفانه با مسکوت گذاشتن این موضوعات در برنامه گفتگوی ویژه خبری مورخ 1396/07/24، سازمان های نظام مهندسی آماج هجمه و افتراهای بی اساس و غیرمنصفانه واقع گردید.

مقایسه روند انتخاب پزشک توسط بیمار با انتخاب ناظر توسط مالک اساساً مغلطه و در خوشبینانه ترین تعبیر، قیاسی مع الفارق است، چرا که بیمار شخصاً مسئول نتیجه انتخاب خود بوده و خدای ناکرده فوت وی تبدیل به آوار بر سر سایر افراد جامعه نخواهد گردید. حال آنکه در مقوله نظارت بر ساختمان، بحث بر سر تولید یک محصول و شکل گیری یک سرمایه ملی است که بعضاً حتی شخص سازنده در بنای ساخته شده ساکن نگردیده و افرادی دیگر به زندگی در بنای ساخته شده خواهند پرداخت و لذا هرگونه مسامحه در جریان ساخت یک بنا، دامن استفاده کنندگانی را خواهد گرفت که در انتخاب ناظر ساختمان هیچ نقشی نداشته­ اند. قیاس و مثال منصفانه در این خصوص می­تواند عدم امکان انتخاب «داور توسط ورزشکار» یا «قاضی توسط خواهان و خوانده» باشد که نزد جامعه، عقل، عرف و قانون یک مفهوم بدیهی و پذیرفته شده است.

با توجه به مراتب فوق، اینجانب عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ضمن مبرا دانستن جامعه مهندسی از اتهامات وارده و دعوت از مردم فهیم و آگاه به اعتماد هرچه بیشتر به تخصص و خدمات فرزندان خدوم خویش در سازمان نظام مهندسی ساختمان، انتظار دارم شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در جهت رفع اشتباه از عموم جامعه و افشاء تهمت های روا داشته شده به جامعه مهندسین در برنامه گفتگوی ویژه خبری مزبور، طی فرصتی مجدد و با حضوری شایسته در این رسانه ملی از حیثیت سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور دفاع نماید.

رویا سعیدی-عضو سازمان نظام مهندسی اصفهان

انتهای پیام/

R1012188/P1012122/S7,81/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۳۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پروژه اوما اویا سریلانکا؛ شاهکار مهندسان ایرانی

پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی-مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ایران، سریلانکا، وزیر نیرو، وزیر نفت، وزیر امور خارجه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و تعدادی از مسئولین عالی رتبه دو کشور به شکل رسمی افتتاح و به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اوما اویا» که تماماً توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشورمان در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا، وزیر نیرو، وزیر امور خارجه، وزیر نفت، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و تعدادی از مسئولین دو کشور افتتاح و به بهره برداری رسید.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی من جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) می‌باشد.

توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی نیز ۱۰۰ درصد بوده و ایران در بین چهار کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد. در این بین رویکرد دولت مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه ای، از جمله مهمترین راهبرد‌هایی است که به ارتقاء صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک شایانی کرده است.

با اجرای طرح چند منظوره اوما اویا که در ۲۳۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت کشور سریلانکا احداث شده است با آب مازاد رودخانه‌های اوما اویا و ماهوتوتیلا اویا واقع در استان اووا «UVA» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم آب همین استان منتقل می‌شود، این در حالی است که هم زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیر زمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده که توسط شرکت فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است.

این پروژه که از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل با دو دستگاه TBM بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل های) عمودی دنیا در نیروگاه ابی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضا‌هایی در عمق ۷۵۰ متری زمین که به آن مقار می‌گویند، جزو پروژه‌های منحصر به فرد مهندسی محسوب می‌شود.

مجری ایرانی این پروژه به دلیل رویکرد مسئولانه نسبت به جوامع محلی موفق شده اند در سال ۱۴۰۱ نشان عالی مسئولیت اجتماعی را دریافت کنند، همچنین بر اساس اعلام انجمن بین المللی تونل سازی و فضا‌های زیرزمینی ITA، پروژه چند منظوره اوما اویا در بین چهار پروژه منتخب نهایی در بخش پروژه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون یورویی در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفت. یکی دیگر از افتخارات در ساخت این سد چندمنظوره این بود که با وجود سختی‌های بسیار زیاد فرآیند ساخت سد، هیچگونه خسارت جانی و مالی نداشته و تمامی استاندارد‌های زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با پروژه‌های سدسازی نیز در این خصوص رعایت گردیده است.

پروژه چند منظوره اوما اویا، منحصر به فرد‌ترین پروژه‌های مهندسی ایران در سریلانکا با حضور روسای جمهور دو کشور به بهره برداری رسید.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست، گفت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است. آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم‌تر است تحقق اراده دو کشور ودو ملت است، که می‌خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار داشت: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره برداری می‌شود ولی آنچه مهم‌تر است همبستگی همدلی وهمراهی دوکشور وملت در آسیاست.

رییس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی ومهندسی که از آن برخودار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح‌ها وپروژه‌های بزرگ برق و ابی را اجرایی می‌کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می‌خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست ولی دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره اسیا و در کشور‌های منطقه کار‌های بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم، اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم. خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.

وی خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

tags # سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران
  • جزئیات پروژه اوما اویا سریلانکا؛ شاهکار مهندسان ایرانی