Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:26:12 GMT

غیبت بانک های خصوصی در فرآیند توسعه آذربایجان شرقی

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۹۷۴۰

غیبت بانک های خصوصی در فرآیند توسعه آذربایجان شرقی

تبریز - ایرنا - یکی از سوالاتی که در سال های اخیر به موازات رشد و تکثر بانک ها و موسسه های مالی - اعتباری خصوصی در آذربایجان شرقی، برای مردم و مسئولان جای سوال و ابهام بوده است، غیبت آنها در فرآیند توسعه استان می باشد.

به گزارش ایرنا، در تبیین جای خالی بانک ها و موسسات مالی- اعتباری در فرآیند توسعه آذربایجان شرقی، کافی است نگاهی اجمالی به بی توجهی این نهادهای مالی به تصمیمات شورای هماهنگی بانک های استان و عدم پاسخگویی آنها به مطالبات مدیریت ارشد استان و افکار عمومی در خصوص شفاف سازی درباره میزان سپرده گذاری و اعطای تسهیلات اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این نگاه بود که استاندار آذربایجان شرقی در سفر اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان، از غیبت بانک های خصوصی در برنامه های توسعه ای انتقاد کرد.
مجید خدابخش گفت: منابع اصلی مردم در بانک های خصوصی سپرده گذاری شده است، در حالیکه بانک های خصوصی هیچ نقشی در توسعه استان ندارند و در مورد بانک های دولتی نیز یا بخشنامه ها ابلاغ نشده و یا منابع در اختیار ندارند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از عدم مشارکت بانک های خصوصی در روند توسعه آذربایجان شرقی گفت: بانک ها و موسسه های مالی- اعتباری بخش خصوصی، سپرده های مردم را به خارج از استان منتقل می کنند.
شهاب الدین بیمقدار با بیان اینکه سپرده های مردم آذربایجان شرقی در بانک ها و موسسه های مالی- اعتباری خصوصی در خارج از جغرافیایی استان هزینه می شود، بر ضرورت بازنگری در این زمینه تاکید کرد.
وی همچنین از مردم درخواست کرد فریب دو سه درصد سود بیشتر تسهیلات پرداختی بانک ها و موسسه های مالی- اعتباری خصوصی را نخورند و با سپرده گذاری در بانک های دولتی آذربایجان شرقی، به تقویت روند توسعه استان کمک کنند.
وی افزود: بانک های دولتی بر اساس قوانین موجود ناگزیر از هزینه کرد سپرده های مردم در قلمروی جغرافیایی محل استقرار خود هستند و بر این اساس سپرده گذاری در آنها در مقایسه با بانک ها و موسسه های مالی-اعتباری خصوصی به نفع توسعه آذربایجان شرقی است.
وی با بیان اینکه میزان منابع بانک های خصوصی بیشتر از بانک های دولتی است، گفت: این در حالی است که آنها 5 درصد منابع خود را تسهیلات می دهند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه علاقمندان به توسعه استان باید منابع و نقدینگی خود را در این جهت هزینه کنند، خاطرنشان کرد: بلوکه شدن دارایی چه از نوع اموال غیرمنقول و منقول بیشترین ضربه را به اقتصاد زده و به بیکاری دامن می زند.
وی با دلسوزی به آینده استان و اشتغال فرزندان این خطه، اظهار کرد: اگر نقدینگی در جای مناسب استفاده شود، موجب رونق تولید و اقتصاد شده و نرخ بیکاری کاهش می یابد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در خانه ملت، بانک ها را عامل رکود دانست و گفت: در حالیکه تعداد زیادی از واحدهای تولیدی با مشکل تامین سرمایه در گردش مواجه هستند، بانک ها منابع خود را وارد چرخه تولید نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه منابع بانک های دولتی محدود است، گفت: آمار بانک مرکزی نشان می دهد جذب سپرده یکی از بانک های خصوصی در استان آذربایجان شرقی 2 برابر مجموع سپرده بانک های کشاورزی و رفاه در سال جاری است در حالی که این بانک تنها 10 درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس همین آمار، بانک های کشاورزی و مسکن مازاد منابع خود تسهیلات داده اند، اظهار کرد: بانک های دولتی بر ایفای نقش خود در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی اهتمام دارند اما موفقیت بیشتر نیازمند همراهی بانک های خصوصی است.
وی سپرده جذب شده 7 بانک خصوصی در استان را در سال جاری حدود 61 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که آنها 13 هزار میلیارد ریال تسهیلات داده اند.
بیمقدار اعلام کرد: در مقابل 12 بانک دولتی در استان در سال جاری 266 هزار میلیارد ریال سپرده جذب کرده و 234 هزار میلیارد ریال تسهیلات داده اند.
وی اظهارکرد: آذربایجان شرقی از نظر جذب نقدینگی و تسهیلات پرداختی در رده هفتم کشور پس از استان های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، مازندران، فارس و خوزستان قرار دارد.
سرپرست امور شعب بانک ملی در آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه بانک های خصوصی به مشارکت در تسهیلات رونق تولید ملزم نشده اند، گفت: مدیران این بانک ها نخست باید اعلام آمادگی کنند تا بخشنامه ها به آنان ابلاغ شود.
محمد سلطانی با بیان اینکه بانک های دولتی از منابع داخلی تسهیلات می دهند، خاطرنشان کرد: نرخ تسهیلات حمایتی رونق تولید پایین بوده و بیشتر بانک های خصوصی تمایلی به پرداخت تسهیلات با این نرخ ندارند.
دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان آذربایجان شرقی هم با اشاره به ضعف مشارکت بانک های خصوصی استان در همراهی با مصوبات رونق تولید، گفت: مدیران این بانک ها به سختی و با اکراه در نشست های کارگروه حضور می یابند.
سخاوت خیرخواه با اعلام اینکه سال گذشته بیشتر از 10 واحد تولیدی نتوانستند از تسهیلات بانک های خصوصی بهره مند شوند، گفت: این بانک ها با کوچکترین ایراد پرونده تسهیلات را برگشت می دادند.
وی با اشاره به مشارکت قابل توجه بانک های دولتی در استان به ویژه بانک ملی و کشاورزی در پرداخت تسهیلات رونق تولید، اظهار کرد: مشارکت نکردن بانک های خصوصی در کمک به رونق چرخه تولید در حالی است که آنها بیشترین منابع بانکی را در اختیار دارند.
وی با بیان اینکه بانک های خصوصی در حل مشکل واحدهای زیرپوشش خود هم مشارکت ضعیف داشته و در روند احیای تولید و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نقش مناسبی ایفا نمی کنند، خاطرنشان کرد: سال گذشته یکی از بانک های خصوصی در استان اعلام کرد با کارمزد 2 درصد کمتر از کارمزد رسمی، تسهیلات رونق تولید حاضر به پرداخت تسهیلات به واحدهای استان می دهد، در عمل برای پرونده های ارسالی ایراد گرفت و هیچ تسهیلاتی پرداخت نکرد.
در نهایت باید گفت فرآیند توسعه، نیازمند مشارکت دولت و بخش خصوصی است و بانک های خصوصی به عنوان بنگاه های مالی که رشد خود را مدیون اعتماد و همراهی عمومی هستند، نمی توانند نسبت به آینده کشور احساس مسئولیت نکرده و دولت را تنها بگذارند.
گزارش از پرویز انصاری**انتشار: عزیزی راد
3071/518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق

علی عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه سال ۱۳۹۵ با تصویب بانک مرکزی فعالیت صندوق امداد ولایت آغاز شد، گفت: از سال ۱۳۹۶ کار صندوق آغاز شد و درحال حاضر ۳۴ شعبه فعال در ۳۱ استان به صورت مستقل خدمات ارائه می‌دهند و در دفاتر کمیته امداد نیز یکی از همکاران به عنوان عامل صندوق خدمات تسهیلات پرداخت و سایر خدمات را به سپرده‌گذاران ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: قرض الحسنه در جامعه ما مظلوم واقع شده و اگر فعالیت قرض الحسنه که سفارش دین ماست، پیاده سازی شود بسیاری از مشکلاتی که اکنون در سیستم بانکی کشور مردم با آن دست به گریبان هستند از طریق همین موضوع رفع خواهد شد. ما سعی کردیم در کنار اینکه به عنوان مجموعه خدمات مالی و بانکی فعالیت می‌کنیم، مروج قرض الحسنه باشیم و در بسط و گسترش فرهنگ‌سازی آن نقش داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموعه ما باتوجه به اینکه خدمت ما صد درصد خدمت قرض‌الحسنه است و جامعه هدف، جامعه هدف خاصی است سعی شده تسهیلات بیشتر ارائه کنیم و نگاه بیشتر حمایتی است، بر همین مبنا کمیته امداد حمایت‌هایی انجام می‌دهد.

عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط در صندوق امداد ولایت

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه تسهیلات صندوق مطابق روال سنوات قبل تا ۱۰ میلیون تومان هیچ‌گونه کارمزدی اخذ نمی‌شود، گفت: برای تسهیلات بالای ۱۰ میلیون تومان ۳ درصد، یکبار به عنوان کارمزد دریافت می‌کنیم. اگر حمایت‌های کمیته امداد نبود شاید ارائه این خدمت به راحتی امکان پذیر نبود. همچنین عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط همچنان در سیستم ما جاری است و ما هیچگونه جریمه‌ای از بابت دیرکرد اقساط دریافت نمی‌کنیم.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود به سیستم شبکه شتاب صندوق اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه طبق ضابطه بانک مرکزی صندوق‌ها نمی‌توانند سوییچ مستقل داشته باشند، ما همچنان از یکی از سوییچ‌های بانک‌های رسمی کشور استفاده و تلاش می‌کنیم بتوانیم به عنوان مجموعه بزرگ قرض الحسنه در کشور، در صورت مساعدت بانک مرکزی سوییچ مستقل داشته باشیم.

سپرده‌گذاری ۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت 

وی در ادامه باتوجه به توسعه خدمات امداد و تغییر و تحول جامعه هدف امداد، توضیح داد: در سیاست‌های امداد، نگهداشت مددجو را نداریم و مددجو باید در چرخه حمایتی قرار گیرد و یا از تسهیلات قرض الحسنه استفاده و خودکفا شود و از چرخه حمایت خارج شود.

وی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، در میزان سپرده‌گذاران افزایش داشتیم و در حال حاضر در مجموع حدود ۱۰ میلیون نفر به عنوان سپرده‌گذار در صندوق حساب دارند و از خدمات صندوق استفاده می‌کنند.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت یادآور شد: باتوجه به اینکه بزرگترین صندوق قرض‌الحسنه را در کشور داریم و علاوه بر اینکه شعبات در کل کشور خدمات را ارائه می‌دهند همچنان این استقبال در موضوع خدمات صندوق وجود دارد، علاوه بر اینکه خدمات را به صورت حضوری به جامعه هدف ارائه می‌دهیم، یکی از سیاست‌های ما این است که بتوانیم خدمات الکترونیکی را توسعه دهیم. امید است در سال جاری بتوانیم خدمات جدیدی اضافه کنیم.

عاشوری، یکی از کار‌هایی که در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت انجام می‌شود را ارسال پیامک برای مشتریان عنوان کرد و گفت: پیامک‌هایی که برای مشتریان ارسال می‌شود از طریق سرشماره شماره تلفن مجموعه صورت می‌گیرد و این عاملی شده بود که گاهی از اعتماد مردم سواستفاده می‌کردند که راهکاری دارد، باتوجه به طیف بزرگ مشتریان و باتوجه به تلاش همکاران این کار انجام شد و اکنون همه پیامک‌ها از طریق سرشماری sqev ارسال می‌شود. همچنین در راستای ترویج فرهنگ قرض الحسنه علاوه بر برپایی همایش‌ها، در نمایشگاه‌های بانکداری هم شرکت خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به ارائه عملکرد سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: در حوزه دریافت تضامین، تسهیلگری صورت گرفت و خوشبختانه سال گذشته درصد معوقات به زیر یک درصد کاهش پیدا کرد، به‌گونه‌ای که در پایان سال گذشته میزان معوقات به ۰/۰۸ درصد کاهش یافت.

پرداخت تسهیلات به ۲۷۰ هزار تن در سال گذشته

عاشوری ادامه داد: طبق بودجه سال ۱۴۰۲ باید ۴۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردیم که با تلاش صورت گرفته، با افزایش منابع حدود هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم و همین عامل باعث شد بتوانیم بیشتر از سقف تعهد در سال گذشته تهسلات پرداخت کنیم.

وی میزان کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته را حدود ۵۳۰۰ میلیارد تومان به تعداد ۲۷۰ هزار فقره اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان پرداخت تسهیلات در حوزه تسهیلات کارگشایی بوده است که حوزه‌های درمانی و جهیزیه و سایر امورات کارگشایی در این طبقه بندی قرار می‌گیرد. بیشترین میزان پرداخت تسهیلات ۳۷۵۶ میلیارد تومان به تعداد ۲۱۵ هزار و ۸۰۶ فقره در سرفصل تسهیلات کارگشایی پرداخت شد و رتبه دوم تسهیلات مربوط به تسهیلات اشتغال است.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای فعالیت صندوق تا سال گذشته کل تسهیلات پرداخت شده بالغ بر ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به تعداد دو میلیون و ۲۵۰ هزار فقره است. همچنان بیشترین میزان تسهیلات پرداخت شده در حوزه کارگشایی با ۱۳ هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان به تعداد یک میلیون و ۸۰۶ هزار فقره است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی