Web Analytics Made Easy - Statcounter

این تکرار یک هسته مرکزی دارد و چند شاخه فرعی از دل این هسته روییده‌اند.داستان این است که انگار قرار نیست تولید داخلی قندوشکر به آستانه خوداتکایی کامل رسیده و دست و پای برخی تاجران انحصارگر از ورود به این صنعت قطع شوند. این اتفاق خیلی ساده رخ می‌دهد و باورکردنی نیست. ناگهان و درحالی‌که چغندرکاران زحمتکش منتظرند تا بهای چغندری که به کارخانه‌ها داده‌اند پرداخت شود، در دستگاه‌های دولتی کار تعیین نرخ توافقی گیر می‌کند و کار به درازا می‌کشد تا اینکه در یک گوشه دور در کشور معلوم می‌شود که قندوشکر افزایش قیمت داشته و یا کمیاب است و آنگاه سیل انتقادها شروع به حرکت می‌کند و بعدها معلوم می‌شود که این حرف‌ها از یک محل منتشر می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوربختانه باید گفت، این اتفاق را در تابستان سال 95 نیز شاهد بودیم. در تابستان سال 95 بازار شکر مختل شد و بهای شکر تا 4 هزار تومان افزایش یافت و در این شرایط بود که تمامی دستگاه‌ها بسیج شدند تا نرخ شکر قبل از آغاز بهره‌برداری اعلام شود که بتوان بازار را به حالت عادی برگشت داد اما امسال چون بازار شکر با تدابیر اندیشیده شده و ایجاد ذخایر مکفی آرام بود، محاسبه و اعلام نرخ به درازا کشیده شد و عجله‌ای برای این امر وجود نداشت.سؤال اینست که چرا باید صبر کنیم تا بازار مختل شود و سودجویان به منافع سرشار برسند و بعد تصمیم‌گیری نماییم.در چنین شرایط عجیبی بود که مجلس وقت، در نیمه دوم دهه 80، ناگزیر شد قانون تمرکز اختیارات مربوط به تجارت خارجی محصولات کشاورزی را به وزارت جهادکشاورزی دهد تا مدیریت تولید و تجارت یکپارچه شود. البته این قانون سرچشمه خیر و برکت شده و می‌شود به‌شرطی که از ظرفیت آن به‌طور کامل و به‌شکل کارآمد استفاده شود، در غیر این‌صورت این قانون نیز به انبوه قانون‌های مصوب مجلس کهبی‌اثر شده‌اند متصل شده و مشمول مرور زمان می‌شود. در سال‌های اخیر به‌ویژه دردولت یازدهم خوشبختانه اراده و رویکرد وزارت جهادکشاورزی استفاده کارآمد وکامل از این قانون بود و نوعی هنجاربر فعالیت وزارتخانه در این‌باره حاکم شد.انسجام پدیدار شده در وزارت جهادکشاورزی و همکاری تنگاتنگ و مفید انجمن صنفی کارخانه‌های قندوشکر با دولت راه را برای رشد تولید داخل هموار کرد، اما در همان سال‌های نخست یک پدیده اختلال در کار مشاهده شد و آن چندپاره کردن قیمت توافقی بود. علاوه بر این و متأسفانه بر اساس شواهد موجود در سال زراعی جاری گذشته و امسال نوعی اخلال در تعیین قیمت چغندرقند و همچنین اعلام قیمت توافقی شکر دیده می‌شود.درحالی‌که انجمن صنفی کارخانه‌های قندوشکر با وزارت جهادسازندگی همکاری کارآمدی را تجربه کرده‌اند اما با کمال تأسف برخی دستگاه‌های دولتی که مرتبط با مراحل گوناگون قیمت‌گذاری، تأمین منابع مالی برای خرید و پرداخت مابه‌التفاوت قیمت‌ها و... است کار را دشوار کرده و موجب آزار و رنج چغندرکاران و کارگران و مدیران کارخانه‌های قندوشکر شده‌اند و این رنج تا آخر مهرماه گریبان صنعت را در دست داشت.به‌نظر می‌رسد اگر در شرایطی قرار بگیریم که اجرای قانون تمرکز اختیارات از حالت تمرکز در یک نهاد خارج شده و به مرور در اجرای یکپارچه آن رخنه پدیدار شود دیگر امیدی به این قانون نباید داشت و این چیزی است که الان شاهد آن هستیم. مسؤولان محترم وزارت جهادکشاورزی در کنار سایر فعالیت‌های چشمگیری که برای توسعه تولید داخل داشته و دارند باید همچنان مستحکم و با استناد به قانون یادشده مهار کار را در دست بگیرند و اجازه سست شدن به اجزا و زیرمجموعه داده نشود.


یادمان باشد هر رخنه کوچک در اجرای این قانون به‌مثابه دادن امتیاز غیرعمد اما مؤثر به مخالفان رشد تولید داخلی قندوشکر است و آنها از همان رخنه به‌ظاهر کوچک وارد شده و کارشان را انجام خواهند داد.اعضای انجمن صنفی کارخانه‌های قندوشکر در سال‌های اخیر با حمایت همه‌جانبه، محکم و بدون تزلزل و کارشناسانه از قانون تمرکز به دولت کمک کرد تا شرایط تجارت داخلی، رشد تولید داخلی و کاهش واردات محقق شود و وزارت جهادکشاورزی نیز محکم و استوار بوده است.برخی رفتارها از سوی نهادهای دولتی دیگر اما متأسفانه به‌دلیل پیگیری‌های زیان‌بار آنها و بستن دست و پای تولید و وزارتخانه حامی تولید داخلی موجب شده‌اند تا نوعی دلسردی و کنار رفتن از اجرای قانون مشاهده شود. یک سازمان نظارتی وابسته به دولت که همه کارشناسان و فعالان صنعت و اقتصاد با ادامه کار آن مشکل دارند و ده‌ها بار نیز از سوی وزیران کابینه یازدهم از رفتارهای آسیب‌زننده آن گلایه شده است اما محکم ایستاده و شرایط را با سختگیری‌های غیرکارشناسانه به سمت و سوی منفی هدایت می‌کند.کارخانه‌های قندوشکر با همه دشواری‌هایی که در این سال‌ها با آن دست به‌گریبان بوده و با تلخکامی کاهش و سقوط نرخ سودآوری درحالی‌که شاهد شکوفایی تولید بوده‌ایم را نگاه کرده و برای صیانت از تولید ملی سازگاری کرده‌اند اکنون حال و روز خوشی ندارند. متأسفانه و برخلاف خرسندی از رشد تولید قندوشکر باید اعتراف کرد بهترین سال سودآوری کارخانه‌ها در دولت دهم بوده است و در 4 سال فعالیت دولت دوازدهم کارخانه‌ها با هدف همکاری با دولت و صیانت از تولید داخلی شرایط بد سودآوری را تحمل کرده‌اند.این وضعیت بدون تردید نمی‌تواند پابرجا باشد و سرمایه‌گذاران و سهامداران کارخانه‌های قندوشکر توانایی تحمل آسیب‌های ادامه‌دار را ندارند و صبر آنها نیز اندازه دارد. توسعه پایدار و رو به رشد با حمایت همه‌جانبه و وفای به‌عهده همه طرف‌ها ممکن است. دولت نمی‌تواند و نباید در هر دوره به هر دلیل وفا به‌عهد را کنار گذاشته و تولید داخلی را به کام اژدهای چندسر واردکنندگان انحصاری بیندازد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۳۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از انجام مطالعات آسفالت پلیمری خبر داد و گفت: برنامه‌ای برای افزایش کارخانه آسفالت نداریم.

به گزارش ایسنا، صداقتی ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه سال جاری سال پرپروژه‌ای برای معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران خواهد بود، گفت: از سال۱۴۰۰ برنامه ریزی و ریل گذاری در حوزه فنی و عمرانی انجام دادیم، به گونه‌ای که مطالعات احداث پروژه‌های مختلف را انجام داده و از سال ۱۴۰۱ انجام پروژه‌ها را در دستور کار قرار داریم و حالا ۲۵ پروژه عمرانی در سال جاری افتتاح خواهند شد که هر کدام از این پروژه‌ها انرژی جدیدی را به بدنه شهرداری تهران تزریق خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اولین افتتاح عمرانی‌مان در ۲۰ شهریور بود یعنی شش ماه اول سال پروژه‌ای برای افتتاح نداشتیم، اظهار کرد: اما امسال از ۲۰ فروردین‌ماه اولین پروژه سال جدید را افتتاح کردیم و در نظر داریم هر ماه دو پروژه عمرانی افتتاح کنیم هرچند که ممکن است برخی پروژه‌ها از نظر وسعت کوچک باشند؛ اما قطعا پیچیدگی و حساسیت‌های خاص خود را دارند.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه عملیات بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان امروز رونمایی شد، تصریح کرد: در حال حاضر در ۳۰ نقطه شهر عملیات تراش و روکش آسفالت در حال انجام است که این عملیات عمر مفید آسفالت را حداقل ۱۰ سال افزایش می‌دهد.

صداقتی با بیان اینکه شهردار تهران انصافا نگاه ویژه‌ای به پروژه‌های عمرانی دارد؛ به گونه‌ای که در تامین منابع و همچنین رفع معارضین پروژه‌ها دستورات اکیدی داشته است، ادامه داد: سهم آسفالت تهران در سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن خواهد بود چرا که ما یک افق ۱۰ ساله ترسیم کردیم و بعد از ۱۰ سال کل آسفالت نوسازی خواهد شد و معابر نیز اولویت‌بندی خواهد شد و بزرگراه هایی همچون یادگار و حکیم در اولویت هستند و در نظر داریم تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت در سال را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های آسفالت موجود صرفا در جهت تولید آسفالت نو فعال هستند، تصریح کرد: باید به سمت کارخانه‌های آسفالت بازیافتی برویم تا از تراشه‌های آسفالت در تولید آسفالت جدید استفاده کنند که تکنولوژی خاصی را می‌طلبد و در همین زمینه کارخانه‌ جدیدی تحت عنوان آسفالت بازیافتی احداث شود تا با استفاده از تراشه‌های آسفالت نسبت به تولید آسفالت جدید اقدام کنند.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران اضافه کرد: تراشه‌های آسفالت قیمت مصالح را دارند و درصدی قیر به آنها اضافه شده است و با استفاده از تراشه‌های موجود آسفالت می‌توانیم در مصرف قیر نیز صرفه‌جویی کنیم که معضل زیست محیطی نخواهد داشت.

صداقتی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر حجم تراشه‌های آسفالت موجود اظهار کرد: تراشه‌هایی که در بزرگراه‌ها ایجاد می‌شود براساس قراردادی که با پیمانکاران داریم در محلی دپو می‌شود و حجم این تراشه‌ها در حال حاضر مشخص است و باید بگویم حداقل سه سال کارخانه بازیافتی‌مان خوراک دارد یعنی سه سال طول می‌کشد که کارخانه بازیافتی‌مان تراشه‌های موجود را بازیافت کند.

وی درباره استفاده از روش‌های نوین در آسفالت‌ ریزی گفت: روش تراش و روکش موضوع قدیمی نیست که بخواهیم آن را رها کنیم و به سراغ روش‌های نوین بپردازیم و دقت داشته باشید که تهران یک میلیون و ۱۰۰ هزار کیلومترمربع معابر دارد و اگر بخواهیم زیرساخت‌ها را بتنی کنیم هزینه مضاعفی خواهد داشت و این در حالی است که ما سعی می‌کنیم که آسفالت در معابر مهم همچون بزرگراه‌ها را از مواد درجه یک استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که محیط زیست اعلام کرده که هنوز به کارخانه آسفالت واقع در آبعلی مجوز نداده است، گفت: برنامه‌ای برای افزایش کارخانه آسفالت نداریم و از نظر زیرساختی و برنامه ریزی نیز به حد مطلوب رسیدیم.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داده که باید در سمت شرق تهران کارخانه آسفالت داشته باشیم، تصریح کرد: در حال رایزنی با محیط زیست هستیم که مجوزهای لازم با اتخاذ رویکرد مثبت اخذ شود چرا که محیط زیست می‌گوید کارخانه‌های تولیدی باید به شعاع ۱۲۰ کیلومتری خارج از شهرها منتقل شوند؛ اما اگر کارخانه آسفالت را به بیرون از شهرها ببریم آسفالت یخ‌زده به معابر می‌رسد که در حال رایزنی هستیم تا موارد فنی طی شود.

صداقتی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی آسفالت بزرگراه امام علی (ع) که کیفیت نامناسبی دارد، اظهار کرد: حدود ۱۰ سال از عمر آسفالت بزرگراه امام علی (ع) می‌گذرد، یعنی ممکن است ترک‌های طبیعی در سطح آسفالت ایجاد شده باشد که دو تیم آسفالت در بزرگراه امام علی (ع) مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش بنیان با تاکید بر این‌که دانشگاه امیرکبیر به عنوان بازوی مطالعاتی به ما کمک می‌کند، تصریح کرد: کما این‌که در نوروز سال ۱۴۰۱ تعدادی از ایستگاه‌های بی آر تی که آسفالت‌شان دچار مشکل جمع‌شدگی شده بود با بتن الیافی تأمین شده است و در حال حاضر نیز مطالعات در مورد استفاده از آسفالت پلیمری در حال انجام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • احداث سیل بند و بندسار برای جمع‌آوری روان‌آب
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها/حرف قنبرزاده حرف آخر است؟
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم