Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از ایرنا، توافق تجاری دو سوی اقیانوس با حضور 12 کشور که پس از مذاکرات بیش از 10 ساله کشورهای عضو به سرانجام رسید با روی کار آمدن ترامپ فرصت عملیاتی شدن پیدا نکرد. 
ترامپ با روی کار آمدن خود توافق تجاری دو سوی آقیانوس آرام را به عنوان یک توافق چندجانبه با حضور 12 کشور مورد تایید قرار نداد و آمریکا را از آن خارج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
خروج آمریکا از این توافق باعث شد که کشورهای عضو که پیشتر تصور می کردند می توانند از منافع اقتصادی این توافق در جهت توسعه خود منتفع شوند، برای بار دیگر تلاش کنند که این بار بدون حضور آمریکا در جهت عملیاتی شدن این توافق گام بردارند. 
مالزی، پرو، برونئی، کانادا، ژاپن، مکزیک، شیلی، نیوزیلند، سنگاپور، ویتنام، استرالیا کشورهایی هستند که اکنون بدون آمریکا و به رهبری ژاپن قصد دارند توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام (تی.پی.پی) را نجات دهند. 
با توجه به تلاش کشورهای عضو این توافق که با حضور آمریکا حدود 40 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار خود داشت، به نظر می رسد که این کشورها در حرکتی برخلاف سیاست های اقتصادی دونالد ترامپ که بر توافق های دوجانبه منصف - در واقع به نفع آمریکا – تاکید دارد، خواستار عملیاتی شدن توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام هستند. 
سکوت 11 کشور عضو این توافق در قبال خروج تعجب برانگیز آمریکا از این توافق که حتی برخی از کشورها نیز اعلام کرده اند به این تصمیم احترام می گذارند، تا حدودی وابستگی اقتصادی کشورهای عضو را به آمریکا نشان می دهد، اگرچه این وابستگی بر اساس تعادل تجارت دوجانبه می تواند به ضرر آمریکا نیز باشد. 
به عنوان مثال، ژاپن، مکزیک و کانادا به عنوان سه عضو تی.پی.پی به ترتیب دارای مازاد تجاری 69 ، 64 و 11 میلیارد دلاری با آمریکا هستند که این امر می تواند وابستگی این کشور به بازار آمریکا که مقصد صادارات کالاها و خدمات این کشورها است را نشان دهد. 
از چهار کشور حوزه جنوب شرق آسیا که در توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام حضور داشتند، ویتنام و مالزی به ترتیب دارای مازاد تجاری 31 و 24 میلیاردی با آمریکا هستند و کسری تجاری سنگاپور و برونئی نیز به ترتیب 10 میلیارد دلار و 600 میلیون دلار گزارش شده است. 
برونئی به عنوان دومین کشور کوچک منطقه جنوب شرق آسیا (پس از سنگاپور) با مساحت پنج هزار و 265 کیلومتر مربع (568 کیلومتر مربع کوچکتر از استان البرز به عنوان کوچکترین استان ایران) از سال 1998 به مدت 10 سال در تعاملات تجاری با آمریکا برنده بود. 
بالاترین مازاد تجاری برونئی مربوط به سال 2005 به میزان 513 میلیون دلار گزارش شده است. از سال 2008 تاکنون آمریکا توانسته کسری تجارت خود با این کشور را جبران کرده و در سال گذشته مازاد تجاری خود را با برونئی به 600 میلیون دلار برساند. 
کسری تجاری آمریکا که اکنون به دغدغه اصلی ترامپ تبدیل شده و وی به منظور اجرای سیاست نخست آمریکا قصد دارد به این کسری ها پایان دهد نشان می دهد که کشورهای عضو تی.پی.پی این نوع سیاست را تهدیدی برای آینده اقتصادی خود قلمداد کنند. 
به منظور رفع این قبیل تهدیدات احتمالی، وزارت تجارت کشورهای عضو توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام هفته گذشته در ویتنام به موفقیتی دست یافتند که امیدها برای عملیاتی شدن تی.پی.پی را زنده کرد. 
آن گونه که در برخی گزارش ها آمده است، وزرای تجارت 11 کشور عضو این توافق تجاری در خصوص عناصر اصلی توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام با یکدیگر به توافق رسیده اند. 
به رغم خبر اعلام دستیابی به عناصر اصلی که ژاپن آن را مورد تایید قرار داده، اما کانادا دستیابی به چنین امری را به چالش کشانده، رهبران 11 کشور عضو که قرار بود بعدازظهر روز گذشته در حاشیه نشست سازمان همکاری های اقتصادی آسیااقیانوس آرام با یکدیگر دیدار کنند، موفق به انجام این دیدار نشدند. 
دیدار این رهبران در حالی انجام نشد که صبح روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی آشکار با خط و نشان و به رخ کشیدن سیاست های تجاری خود بر احترام و منافع متقابل و همچنین پیروی از قوانین تاکید کرد. 
با تاکید ترامپ بر حفظ تامین منافع آمریکا و پایان بخشیدن به تعاملاتی که اقتصاد این کشور را به خطر می اندازد، در واقع می توان گفت که هر گونه تلاش 11 عضو باقیمانده تی.پی.پی به منظور عملیاتی کردن آن رنجش خاطر آمریکا محسوب شود و شاید همین امر مانع از گردهم آمدن رهبران این کشورها در ویتنام شد. 
در صورت تداوم چنین شرایطی، رهبران کشورهای باقیمانده در این توافق باید از بین رنجش خاطر آمریکا و آینده اقتصادی خود یکی را برگزینند، اقدامی که می تواند رویایی روی بیشتر کشورهای عضو این توافق را با آمریکا نشان دهد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۴۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است

به گزارش همشهری آنلاین، در مورد حقوق کارگران، سرانجام اینکه حسین علی رعیتی فرد، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است: جمع افزایش تورم در سه سال گذشته ۱۲۶ درصد بوده اما در همین مدت مجموع افزایش دستمزد کارگران به عدد ۱۱۹.۴ درصد رسیده است و تقریبا این ۲ عدد در کنار هم افزایش یافته اند و رویکرد دولت نیز از بین بردن شکاف بین دستمزد و تورم بوده است.

اما داستان تجارت و روابط تجاری و اقتصادی ایران با دنیای خارج، این روزها متفاوت از گذشته شده تا جایی که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از ایجاد یک خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا و افزایش رایزنان بازرگانی در این قاره خبر داده و گفته می‌خواهیم تعداد رایزنها را از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهیم.

محمد صادق قنادزاده معاون این سازمان هم در اظهارنظری با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

اوتصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است.

همزمان داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که به بانکوک پایتخت تایلند رفته در دیدار با معاون دبیر کل سازمان ملل گفته که با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را داریم البته او این را هم اضافه کرده که ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

با نزدیک شدن به روزهای گرم سال، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، افزود: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت. او افزود: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

کد خبر 847319 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم کارگران حقوق و دستمزد تجارت خارجی

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویی در آمریکا از ویتنام تا غزه
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • جنبش‌های دانشجویی در آمریکا از جنگ ویتنام تا غزه/اهمیت جنبش کنونی
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • افغانستان و قرقیزستان در شانس مجدد جام جهانی
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب