Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسکو - ایرنا - مسکو اظهارات ضدروس رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد در باره حوادث شیمیایی سوریه را غیرقابل قبول خواند و افزود: رئیس این نهاد، تلاش های خود را بر محکوم کردن دمشق متمرکز کرده است.

به گزارش ایرنا، ادموند موله رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل در باره حوادث شیمیایی سوریه روز پنجشنبه در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز، از رویکرد روسیه در مسائل سوریه انتقاد و مسکو را به تلاش برای تحمیل مواضع خود بر این نهاد متهم کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: لحن سخنان موله و ماهیت حمله لفظی وی به روسیه، برای مقامی بین المللی در سطح وی غیرقابل قبول است. بدیهی است موله رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد در باره حوادث شیمیایی سوری،ه می خواهد با این سخنان وجهه به شدت مخدوش خود را نجات دهد.
روسیه یادآوری کرده است: هیچ مقام روس برای تحمیل مواضع خود بر موله در سفر وی به مسکو و پس از مشورت ها و نیز دیدارهای دیپلمات های روس با وی، تلاش نکرده است.
در ادامه بیانیه اضافه شده است: در واقع روسیه به درخواست دولت سوریه، ملاحظاتی را در باره فعالیت کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد در باره حوادث شیمیایی سوریه بیان کرد تا اشتباهاتی که از طرف این کمیته رخ داده بود، دیگر در جریان تحقیقات حوادث شیمیایی سوریه تکرار نشود.
وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: توصیه اصلی این بود که کمیته حقیقت یاب کاملا مطابق با معیارهای کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی اقدام کند. این رویکرد در وهله نخست شامل اعزام کارشناسان برای تحقیق پیرامون حادثه شیمیایی به خان شیخون و پایگاه الشعیرات سوریه می شد.
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه گفته شده است: فرصت برای اعزام این افراد وجود داشت، اما موله ترجیح داد از راه دور تحقیق کند. علاوه بر آن کارشناسانی را هم که در اوایل ماه اکتبر از پایگاه الشعیرات بازدید کردند، از نمونه برداری از این منطقه منع کرد.
این بیانیه می افزاید: کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد در باره حوادث شیمیایی سوریه، تمام تلاش خود را برای محکوم کردن سوریه و متهم کردن این کشور به استفاده از سلاح شیمیایی که آمریکا و متحدان غربی آن به عنوان تنها روایت از حوادث شیمیایی سوریه مطرح کرده بودند، متمرکز کرد.
وزارت امور خارجه روسیه در پایان این بیانیه خاطرنشان کرده است که باید ارزیابی کارشناسان روس در باره حوادث شیمیایی سوریه به دقت مورد بررسی قرار گیرد، زیرا بر خلاف گزارش کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد در باره حوادث شیمیایی سوریه، بر قوانین فیزیک و بالستیک و تجزیه و تحلیل فنی استوار شده است.
تحقیقات بین المللی پیرامون حوادث سوریه که تحت عنوان «سازوکار تحقیقاتی مشترک» (یا به اختصار JIM) شناخته می‌شود، از سال 2015 با رای موافق همه اعضای شورای امنیت، به صورت مشترک زیر‌نظر سازمان ملل متحد و سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی آغاز شد.
مجوز ادامه این تحقیقات در اواسط ماه نوامبر (اواخر آبان ماه) به پایان می‌رسد و این هیات روز 26 اکتبر (چهارم آبان ماه) گزارشی از حادثه شیمیایی در شهر خان شیخون سوریه را ارائه داد. مسکو این گزارش را ناقص خوانده است.
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در شورای امنیت، ابتدا تعویق رای‌گیری در خصوص تمدید ماموریت هیات تحقیقات را تا زمان انتشار این گزارش خواستار شد؛ ولی پس از بی‌توجهی اعضا به این درخواست، قطعنامه مربوط به آن را وتو کرد.
وی پیش از این رای‌گیری، با اشاره به فضاسازی رسانه‌‌ای کشورهای غربی گفت: سعی نکنید اینگونه القا کنید که اگر این قطعنامه امروز تصویب نشود، کار هیات تحقیقات به اتمام می‌رسد.
نبنزیا ادامه داد: ما آماده طرح مجدد این مسئله پس از انتشار و بررسی نتیجه تحقیقات هستیم.
حادثه شیمیایی خان شیخون در چهارم آوریل سال جاری 2017 (15 فروردین ماه) رخ داد و در جریان آن ده‌ها تن کشته شدند. رسانه‌ها و مقام‌های غربی پس از این حادثه به سرعت و بدون ارایه هیچ گونه سندی، انگشت اتهام را به سمت دولت سوریه گرفتند.
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هم در ادامه همین خط رسانه‌ای، روسیه را به کارشکنی در مسیر تحقیقات متهم کرد و بار دیگر مسئولیت حادثه خان شیخون را متوجه دولت سوریه دانست.
این در حالی است که دولت سوریه در پی توافقی که در سال 2014 صورت گرفت، زرادخانه تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل متحد و سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحویل داده است.
نکته بسیار مهم در حوادث شیمیایی سوریه که آمریکا و متحدان غربی این کشور عمدی و آگاهانه نادیده می گیرند، چند مورد کاربرد سلاح شیمیایی توسط تروریست های ضدسوری است.
اروپام**391**1486**انتشار دهنده: محسن شریفی**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد

حسین ابراهیم طاها، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی می‌گوید که این سازمان به «تعامل خود در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفت‌وگوی سازنده» با طالبان ادامه می‌دهد.

طاها این اظهارات را در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا مطرح کرده است.

وی در این نشست از کشورهای عضو این سازمان نیز خواست تا از تلاش‌های بشردوستانه‌ برای افغانستان حمایت کنند.

سرمنشی سازمان همکاری‌های اسلامی گفت این سازمان به تلاش‌‌های خود برای کمک بشردوستانه و گفتگو با مقام‌های حاکم در افغانستان ادامه می‌دهد.

حسین ابراهیم طه در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا از کشورهای عضو این سازمان خواست که از طریق صندوق امانت افغانستان تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی، سخاوتمندانه به این کشور کمک کنند.

این درحالیست که هیأتی از طالبان به ریاست عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه این گروه نیز در این نشست شرکت کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • تلاش ۲۴ ساعته سازمان خدمات موتوری اصفهان در حوادث شهری
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم
  • زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نام زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد