Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@09:46:09 GMT

از حوادث سوریه بوی خوش آرامش به مشام می رسد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۴۹۰۱

رویداد۲۴-مهم‌ترین مساله در بیرون راندن داعش از خاک سوریه این است که پیروزی چگونه به دست آمد. در این خصوص باید گفت که این پیروزی بر تروریسم بر مبنای یک همکاری و هم‌پیمانی میان دولت و ارتش سوریه و همچنین جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله و روسیه به دست آمد.جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های اخیر و به ویژه در بحران سوریه و عراق یکی از مهم‌ترین طرف‌هایی بود که به درخواست هر دو دولت در مبارزه با تروریسم همکاری کرد و توانست بر این غده بدخیم که در منطقه ایجاد شده بود فایق آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این پیروزی در سایه همکاری نظامی بین ایران و روسیه در سوریه به دست آمد. از سوی دیگر پیروزی دولت و ارتش سوریه و هم‌پیمانان آنها در سوریه و فتح آخرین سنگرهای داعش در این کشور مرحله نوینی را در سوریه نوید می‌دهد و این موضوع بسیار خوشحال‌کننده است.

البته داعش به عنوان مجموعه‌ای که ادعای دولت و اسلامی‌گری می‌کرد در سوریه نابود شد و در عراق از بین رفت ولی به نظر می‌رسد با توجه به اینکه پیدایش داعش امری مربوط به داخل عراق و سوریه نبود و پیدایش آن بیرون از مرزهای عراق و سوریه طراحی شده بود، باید دولت و ارتش سوریه و همپیمانان آنها و همچنین دولت عراق و همپیمانان آنها از جمله حشد‌الشعبی دقت داشته باشند تا دوباره داعش باز تولید نشود.  از سوی دیگر آنچه تحت عنوان دولت خود خوانده اسلامی پایه‌گذاری شد، امروز این دولت با نابودی مواجه شده است، عناصر و نیروهایی که در داخل و بیرون از مرزهای عراق و سوریه جذب این گروه شده بودند، ممکن است در کشور عراق و سوریه و حتی در کشورهای همسایه و حتی دورتر و توسط دولت‌های حامی آنها باز تولید شوند و به نوعی برای دولت‌ها و ملت‌های منطقه ایجاد مزاحمت کنند. البته تکرار مدلی مشابه داعش سخت خواهد بود اما همچنان که طالبان، القاعده یا دیگر گروه‌هایی که در منطقه ایجاد کردند ممکن است پس از مدتی با شکست آنها نمونه‌های دیگری از این تفکر را بازسازی کنند و در برابر جبهه مقاومت قرار دهند ولی در این مرحله شاهد آن هستیم که ارتش سوریه وهمپیمانان آن توانستند علیه این جرثومه بسیار خطرناک که برخی از رژیم‌های منطقه را نمایندگی می‌کرد، پیروز شوند که بسیار شیرین و دلچسب بود و نوید بخش آینده‌ای همراه با آرامش در منطقه را است.

لازم به ذکر است که ایالات متحده امریکا و به ویژه آقای ترامپ علاقه‌ای نداشت ارتش‌های سوریه و عراق و هم‌پیمانان آنها در دو طرف مرز از یک طرف در شهر قائم و از طرفی دیگر شهر البوکمال بتوانند پیروز شوند و به یکدیگر برای نابودی داعش در منطقه کمک کنند. ولی ارتش‌های عراق و سوریه و هم‌پیمانان آنها، امریکایی‌ها را ناچار به به پذیرش این واقعیت کرد. با نگاه به نقشه می‌توان دریافت که آنها تلاش داشتند به وسیله هم‌پیمانان خودشان از نقطه شمالی فرات به سمت مرز سوریه با عراق حرکت کنند و حتی در سمت عراق هم تلاش داشتند که این اقدام صورت نگیرد و اقدام مشترکی بین دو طرف مرز صورت نگیرد، ولی قدرت دو کشور سوریه و عراق و نیروهای همپیمان به ویژه حشد الشعبی در عراق و در سوریه نیروهای هم‌پیمان دولت سوریه از جمله حزب‌الله و نیروهای مستشاری ایران و روسیه جبهه واحدی را تشکیل دادند و مانع از آن شد که امریکایی‌ها به خواست خودشان برسند و داعش در این منطقه نیز از بین رفت.

همچنین در خصوص آینده سوریه پس از داعش باید گفت که به جز نیروهای قانونی که بر مبنای خواست دولت این کشور وارد سوریه شدند و به صورت مشروع در این کشور حضور دارند که شامل نیروهای مستشاری ایران، روسیه و همچنین نیروهای حزب‌الله می‌شود، سایر نیروهایی که از طرف دولت‌های فرامنطقه‌ای حمایت می‌شوند باید خاک سوریه را ترک کنند. چه آنهایی که در جنوب حضور دارند و چه نیروهایی که در شمال و شرق این کشور حضور دارند همگی باید سوریه را ترک کنند و وجود و حضور آنها نامشروع است و تجاوز تلقی می‌شود. اکنون هرگونه ادعایی برای سرکوب تروریست‌ها پذیرفتنی نیست چرا که دولت سوریه توانسته آنها را از خاک این کشور به طور کامل خارج کند. البته مردم به همراه ارتش و دولت سوریه در این پیروزی سهیم بودند و در سرکوب تروریسم و داعش نقش داشتند. قسمت داعش تروریسم فعلا سرکوب شده و از بین رفته است. بخش‌هایی از مناطقی که در اختیار جبهه‌النصره هست کماکان باقی است که ارتش سوریه به دنبال نابودی آنها است.

قطعنامه‌های بین‌المللی نیز نه‌تنها بر نابودی این گروه‌ها تاکید دارد بلکه مجوز می‌دهد که با داعش و جبهه‌النصره به عنوان گروه تروریستی مبارزه شود. بنابراین از جهت دولت خارجی آنها هیچ گونه مشروعیتی در ادامه حضور و وجود خودشان در این منطقه ندارند. آنها حتی از ابتدا نیز مشروعیت نداشتند چرا که با درخواست رسمی دولت سوریه وارد این کشور نشدند از این به بعد هم مشروعیت ندارند. زیرا بخش‌هایی که آنها حاضر بودند داعش حضور داشت و اکنون داعش نیز وجود خارجی ندارد.

اما لازم به ذکر است که آینده سوریه مثل همه کشورها متعلق به مردم آنها است و مردم باید در این خصوص بدون هرگونه فشار خارجی تصمیم‌گیری کنند. همچنین در خصوص کردهای سوریه نیز باید گفت که آنها اکنون در شمال و شمال شرق سوریه حضور دارند و بخش‌هایی است که در حقیقت ارتش نیز در برخی از این مناطق حضور دارد و تفاهم‌هایی میان دو طرف وجود دارد. اما قسمت‌هایی که نیروهای خارجی به ویژه امریکایی‌ها بدون هیچگونه هماهنگی در آن حضور دارند باید هرچه سریع‌تر منطقه را ترک کنند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که دولت سوریه با آنها نیز برخورد خواهد کرد و آنها نیز ناچار هستند بالاخره یک روزی آنجا را ترک کنند. مبارزه با تروریسم از بعد النصره ادامه خواهد یافت و سرانجام این است که مردم، معارضین و دولت باید در یک فضای آرام برای ترسیم آینده سوریه گفت‌وگو کنند.

در حال حاضر بخش‌هایی که تروریست‌ها در آن حضور دارند همواره مبارزه با آنها ادامه داشته است. اکنون نیز ممکن است این مبارزه با گسترش حاکمیت دولت و ارتش سوریه مبارزه‌های دولت سوریه به صورت چند وجهی در مناطق مختلف ادامه پیدا کند و اکنون برنامه‌ریزی ارتش و همپیمانان دولت سوریه است که محور اصلی مبارزه آینده در این کشور را ترسیم کنند. ولی در طول این سال‌ها همواره مبارزه با تروریسم ادامه داشته و ادامه خواهد داشت تا آخرین سنگرهایی که در اختیار تروریست‌ها هست باز‌پس گرفته شود.

اما نکته مهم این است که چارچوب همکاری میان ایران و روسیه در سوریه بر مبنای خواست دولت سوریه و مردم و ارتش این کشور باید در ادامه راه برای نابودی آخرین هسته‌های تروریسم ادامه پیدا کند. از سوی دیگر ایران و روسیه باید در راستای کمک به سوریه برای بازیابی و بازسازی خود کمک کنند و همکاری‌ها نیز با این کشور برای شکل‌دهی به ساختار آینده که تنها توسط مردم سوریه شکل می‌گیرد ادامه پیدا کند. بدیهی است بدون این همکاری نه در گذشته امکان دستیابی به این پیروزی‌ها بود و نه در آینده استمرار آن قابل تحقق خواهد بود.

بنابراین ایران و روسیه باید به درخواست دولت سوریه این همکاری را ادامه دهند. همچنین اصولی که بر مبنای آن این کشور تا حدودی از تروریسم رهایی پیدا کرد باید این اصول در آینده نیز مورد توجه قرار گیرد. از جمله آن نداشتن راه‌حل نظامی، حفظ تمامیت و یکپارچگی ارضی سوریه و حاکمیت ملی این کشور، عدم مداخله خارجی، استمرار مبارزه با تروریسم و تعیین سرنوشت توسط مردم سوریه و راه‌حل سیاسی از طریق گفت‌وگوی سوری- سوری میسر است.

همچنین باید تاکید کرد، نقشی که روند آستانه بر مبنای همکاری سه کشور ترکیه، روسیه و ایران برای ایجاد آتش‌بس در کل سوریه و همچنین مناطق کاهش تنش داشت باید حفظ شود. همکاری بین سه کشور برای استمرار آتش‌بس و کاستن تنش‌ها و همچنین کمک به دولت و ملت سوریه برای بازگشت آوارگان و همچنین دسترسی‌های بشر دوستانه در همکاری با دولت این کشور ادامه پیدا کند.اکنون مرحله جدیدی که با این پیروزی شروع می‌شود، نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عامل ثبات‌ساز در منطقه است و رژیم‌هایی که در گذشته با اقدامات خود بی‌ثباتی را در عراق و سوریه رقم زدند و جنگی ناعادلانه را به مردم یمن تحمیل کردند و به دنبال بی‌ثباتی و ناآرامی در لبنان هستند، باید بدانند روندی که در گذشته به نتیجه نرسید و امروز پایان مرحله‌ای از مراحل توسل به تروریسم و ابزار نظامی و مداخله برای بی‌ثباتی کشورها و دولت‌ها بود گذشته و همچنین که در گذشته به نتیجه نرسید در آینده نیز به نتیجه نخواهد رسید. بدیهی است که حقوق همه اقشار جامعه و تنوع درونی ملت‌ها باید در هرگونه راه‌حلی توسط خود آن ملت‌ها مورد توجه قرار گیرد. کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه . 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۴۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟