Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@14:23:46 GMT

ترمز توسعه واحدهای تولید پراکنده برق

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۴۴۰۷

ترمز توسعه واحدهای تولید پراکنده برق

درحالی درست پس از گذشتن از پیک مصرف برق، وزارت نفت گاز واحدهای تولید پراکنده برق را قطع کرده که تضاد سیاست‌های وزارت نفت و نیرو، انتقال برق را با مخاطره روبرو کرده است.

خبرگزاری مهر: در حالی درست پس از گذشتن از پیک مصرف برق، وزارت نفت، گاز واحد‌های تولید پراکنده برق را قطع کرده است که تضاد سیاست‌های وزارت نفت و نیرو، توسعه این واحد‌های کاهش‌دهنده تلفات تولید و انتقال برق را با مخاطره روبرو کرده است و احتمال خاموشی در تابستان ۹۷ را به دنبال دارد، در همین زمینه علی مقتدایی، طی یادداشتی که در اختیار ما قرار داده، به اسیب‌های ناشی از این شرایط پرداخته است که متن این یادداشت از نظرتان می‌گذرد:

تمرکز واحد‌های بزرگ تولید برق در یک نقطه، یکی از مشکلات پدافندی نیروگاه‌های فعلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همچنین تلفات بالای انتقال و توزیع، کشور‌های دنیا را برآن داشته است که واحد‌های کوچک مقیاس تولید برق را در محل مصرف نصب نمایند. این واحد‌ها این قابلیت را دارند که از محل حرارت خروجی خود آب گرم را نیز در اختیار مصرف کننده قرار دهند. این اتفاق سبب می‌شود که راندمان حرارتی تولید برق و حرارت به بالای ۸۰ درصد نیز برسید.

به همین دلیل از هر زاویه‌ای که به واحد‌های تولید پراکنده برق نگاه شود، منافع ملی و ذی‌نفعان اعم از وزارت نفت و نیرو را تأمین می‌کند. از وزارت نیرو که وظیفه افزایش بازده نیروگاه‌های کشور را به عهده دارد، تا وزارت نفت که مسئولیت تأمین سوخت نیروگاه‌ها را به عهده دارد.

وزارت نیرو برای ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران برای احداث واحد‌های تولید پراکنده برق، طرح تضمین خرید برق تولیدی این واحد‌ها را به اجرا گذاشت. از آنجا که پرداخت هزینه برق تولیدی از سوی وزارت نیرو تضمین شده بود، سرمایه‌گذاران زیادی به این بخش علاقه‌مند شدند و سرمایه قابل‌توجهی به این بخش وارد شد.

روند صعودی حضور سرمایه‌گذاران و به تبع آن تولید پراکنده برق همچنان ادامه داشت که ناگهان وزارت نفت درست پس از گذراندن پیک مصرف برق در تابستان ۹۶ اعلام کرد که دیگر به واحد‌های تولید پراکنده برق، سوختی تحویل نمی‌دهد. وزارت نفت با استناد به قانون برنامه ششم توسعه که باید تنها موافقت اصولی برای ایجاد نیروگاه‌ها با بازدهی ۵۵ درصد تا ۶۰ درصد صادر گردد، گاز واحد‌هایی که قرارداد آن‌ها پیش از این قانون بسته شده بود را نیز قطع کرده است.

علاوه بر این وزارت نیرو متعهد شده بود هزینه سوخت مصرفی واحد‌های تولید پراکنده برق را به وزارت نفت بپردازد که پرداخت نشدن قسمتی از این هزینه نیز مزید بر این اتفاق شده است. اختلاف نظر وزارت نفت و نیرو برای سوخت‌رسانی به واحد‌های تولید پراکنده برق در حالی رخ داده که کشور به شدت نیازمند افزایش ظرفیت تولید برق است. کارشناسان پیش‌بینی کرده اند در صورت عدم افزایش ظرفیت تولید برق کشور، وقوع خاموشی گسترده در کشور دور از انتظار نیست.

به نظر می‌رسد که مشکل اصلی این اختلاف، مجزا بودن سیاست‌ها و عملکرد وزارت‌خانه‌های نفت و نیرو باشد. نمونه بارز تضاد سیاست‌های این دو وزارت‌خانه اتفاقی است که در حوزه عملکردی نیروگاه‌ها رخ می‌دهد. وزارت نفت تمایل دارد سوخت مصرفی نیروگاه‌ها را صادر نماید، اما طبق قانون موظف به تأمین سوخت نیروگاه‌ها نیز می‌باشد. از طرف دیگر وزارت نیرو به عنوان متولی نیروگاه‌های کشور، انگیزه زیادی برای سیاست‌گذاری افزایش بازدهی نیروگاه‌های کشور ندارد. چون نگرانی زیادی با بت مصرف سوخت آن‌ها ندارد. نتیجه این اقدام چنین خواهد شد که در حالی که بازده نیروگاه‌های حرارتی دنیا به عدد ۶۰ درصد نزدیک می‌گردد، بازده نیروگاه‌های کشور ایران در ۲۰ سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ارزش سوخت مصرفی سالانه در نیروگاه‌های کشور بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان است و هر درصد افزایش در بازدهی آن‌ها صرفه‌جویی چشم‌گیری را به همراه دارد.

بنابر این لازم است که وزارت نفت و نیرو با دید کلان ملی توسعه واحد‌های تولید پراکنده برق را که تأثیر به سزایی در کاهش مصرف سوخت دارد را به دلیل تضاد سیاست‌های خود به حاشیه نرانند و زمینه گسترش بیش از پیش آن را فراهم کنند. کلمات کلیدی: تولید پراکنده برق ، واحدهای تولید برق ، وزارت نفت ، وزارت نیرو

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی در ادامه بازدید‌های میدانی خود از واحد‌های تولیدی، امروز با همراهی جمعی از اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، از طرح احداث سردخانه و تولید نشاء توت‌فرنگی و واحد تولیدی رخش تریلر بازدید کرده و از نزدیک پیگیر رفع مسائل و مشکلات تکمیل و توسعه این طرح‌ها شد.

جواد کرمی در حاشیه این بازدید‌ها در گفتگو با خبرنگاران گفت: در راستای تحقق شعار سال و حسب تاکیدات مقام عالی استان در خصوص پیگیری مسائل و مشکلات طرح‌های نیمه‌تمام اقتصادی و حل و فصل آنها، امروز از طرح احداث سردخانه و تولید نشاء توت‌فرنگی و واحد تولیدی رخش تریلر جهت اجرای طرح توسعه واحد بازدید کرده و برای حل مشکلات مربوطه با ارائه راهکار، تصمیماتی اتخاذ و به دستگاه‌های ذیربط جهت اقدام ابلاغ شد.

دیگر خبرها

  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم