Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@06:28:25 GMT

مردی که نادر بود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۵۰۲۰

مردی که نادر بود

شخصیت بی حاشیه ای بود که حتی همین حالا هم تعداد مصاحبه ها و خبرهای مربوط به او و فعالیت هایش در فضای مجازی ، کم و نادر است. فرزندانی که تا پیش از او در خانواده به دنیا آمده بودند انگار عمرشان به دنیا نبود چون چند ماه پس از تولد بیمار شده و از دنیا می رفتند.

قدس آنلاین- شخصیت بی حاشیه ای بود که حتی همین حالا هم تعداد مصاحبه ها و خبرهای مربوط به او و فعالیت هایش در فضای مجازی، کم و نادر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزندانی که تا پیش از او در خانواده به دنیا آمده بودند انگار عمرشان به دنیا نبود چون چند ماه پس از تولد بیمار شده و از دنیا می رفتند. نذر و نیاز پدر و مادر برای داشتن فرزندی که سالم و عمرش به دنیا باشد، بهمن ماه سال ۱۳۳۸ نتیجه داد و «علی داوودیان» در روستای «بهنمیر» مازنداران به دنیا آمد تا بر خلاف خواهران و برادرانش زنده بماند و بشود نور چشمی و سوگلی خانواده.

خبرگزاری ها، دیروز از هزینه های دارویی و درمان  برخی بیماران مبتلا به  بیماری های «نادر»   نوشتند که گاه در طول سال سر به  یک میلیارد تومان و بلکه بیشتر می زند و هیچ نوع بیمه ای هم آنها را پوشش نمی دهد. همین خبر بهانه شد تا به یاد مرحوم «علی داوودیان» بیفتیم که خبر ناگهانی مرگش را دو هفته پیش لابلای خبرها و سوژه های ریز و درشت سیاسی انگار گم کردیم و گزارش از شخصش ماند برای امروز!

سوگلی خانواده

نام دکتر «داوودیان» را شاید تا پیش از مرگش و یا همین امروز، کمتر شنیده باشید. مدیرعامل و بنیانگذار «بنیاد بیماری های نادر ایران» شخصیت بی حاشیه ای بود که حتی همین حالا هم تعداد مصاحبه ها و خبرهای مربوط به او و فعالیت هایش در فضای مجازی، کم و نادر است. فرزندانی که تا پیش از او در خانواده به دنیا آمده بودند انگار عمرشان به دنیا نبود چون چند ماه پس از تولد بیمار شده و از دنیا می رفتند. نذر و نیاز پدر و مادر برای داشتن فرزندی که سالم و عمرش به دنیا باشد، بهمن ماه سال ۱۳۳۸ نتیجه داد و «علی داوودیان» در روستای «بهنمیر» مازنداران به دنیا آمد تا بر خلاف خواهران و برادرانش زنده بماند و بشود نور چشمی و سوگلی خانواده.

وصیت مادر

می گویند وصیت مادرش بود که اگر خدا به تو مال و منالی داد، از خرج کردن برای بیماران نیازمند دریغ نکن. «داوودیان» برای عمل کردن به وصیت مادر بود که از دوران جوانی و در کنار تحصیل، با هماهنگی بیت آیت الله گلپایگانی، داوطلبانه به پیگیری کارهای درمان و سلامت بیماران نیازمندان پرداخت. سالهای بعد هم وقتی دستش به مال و منالی رسید، در کنار خیّران حوزه های مختلف به ساخت مدارس، مراکز درمانی، مسجد و ... رو آورد تا فراتر از وصیت مادر هم عمل کرده باشد.

۸/۸/ ۸۸

تا اینجای کار که فعالیت های «داوودیان» تفاوتی با دیگر خیّران ندارد. ماجرای اصلی اما بر می گردد به سال ۱۳۸۶ و یک کودک «پروانه ای». کودک مبتلا به بیماری «ای بی» حال «داوودیان» را دگرگون می کند و بعد هم جرقه راه اندازی بنیاد بیماری های نادر در ذهنش زده می شود. خیلی این طرف و آن طرف می دود تا یک سال بعد موفق می شود مجوز راه اندازی این نهاد را بگیرد و سر انجام ۸/۸/۸۸ و همزمان با میلاد امام رضا (ع) این بنیاد را با هزینه شخصی و کمک خیّران به صورت رسمی افتتاح کند.

این لذت روحانی

سخت است بتوانیم لذتی را که دکتر «داوودیان» می بُرد از راه اندازی یک سرپناه درمانی برای بیماران نادر، درست و حسابی درک کنیم. اوج این لذت بردن روحانی را زمانی می توانستی در چشمهایش و در حرف زدنش از بیماران ببینی که با حس و حال زیبایی می گفت : «نام بیماری نادر گولمان نزند که حالا تعداد اینها کم و ناچیز است... یک میلیون ۲۰۰ هزار بیمار نادر در ایران داریم...با بیماریهای سخت و پیش رونده...بیماری هایی که تصورش هم شما را عذاب می دهد... ما نهایت تلاش را برای کم کردن دردهای بیماران انجام می دهیم... وظیفه ما خدمت به شما بیماران است...حضور در کنار شما وظیفه ماست، بالاتر اینکه لذت می بریم از بودن با شما... از اینکه با شما زندگی می کنیم...».

بیمارستان و دانشگاه، شعار نبود

بنیاد تازه نفسی که راه انداخت، خیلی زود ریشه کرد و شاخ و برگ در آورد. همکاری با بهزیستی و دیگر نهادها برای ارایه خدمات تشخیصی و آزمایشگاهی رایگان به بیماران نادر، صدور دفترچه های بیمه سلامت رایگان(هزینه ها توسط بنیاد به شرکتهای بیمه گر پرداخت می شد) و مهم تر از اینها صدور «سلامت کارت نادر» که امکان دستیابی به بسیاری از خدمات درمانی رایگان را فراهم می کرد از جمله تلاشهایی بود که به ثمر نشستن شان، خستگی را از تن او و همکارانش دور می کرد. در آخرین روزهای سال ۹۴ نیز در همایش روزجهانی بیماری های نادر خبر تلاش برای راه اندازی دانشگاه و بیمارستان تخصصی بیماریهای نادر را اعلام کرد. مرداد ماه امسال و دو ماه پیش از مرگش نخستین کلینیک بیماری نادر را افتتاح کرد تا متوجه باشیم دانشگاه و بیمارستان تخصصی شعار نبوده است.

یادآوری کنیم که ...

به بیماری های نادر، بیماری های «یتیم» هم گفته می شود. خواستیم به همه مسئولان، همه خیّرانی که تا امروز خیرشان به بنیاد بیماری نادر رسیده یا نرسیده، به خودمان یاد آوری کنیم که آنچه «داوودیان» تا امروز انجام داد، بزرگ و ستودنی است اما یادمان باشد در آخرین مصاحبه اش گفته بود : برای ۲۰ هزار بیمار نادر و خاص، سلامت کارت نادر صادر کرده ایم، ۵۰ هزار نفر از این بیماران را شناسایی کرده و تحت پوشش داریم، برای تشخیص پیش از تولد بسیاری از این بیماریها برنامه ریزی کرده ایم و ... اما بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار نادر و خاص در  کشور داریم  که حتی فکر کردن به دردهایشان، خواب را از چشممان می گیرد... نگذاریم خدای ناکرده حاصل تلاشهای دکتر «داوودیان»  با رفتنش «یتیم» بماند.

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE FA

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد