Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@05:32:04 GMT

پلی معلق بر جان مردم

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۵۶۶۰

پلی معلق بر جان مردم

با وجود همه ی اظهار نظرها در باره ی خطرناک بودن پل سید الشهدا(ع) شاید این عبارت پذیرفتنی بود اگر در سال دومش افتتاح می شد تبدیل به فرسایشی ترین پروژه ی یک دهه ی اخیر زنجان نمی شد!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصرزنجان،«در پی انتشار عکسی از رطوبت پایه های پل سیدالشهداء استاد دانشگاه زنجان در گفتگو با مردم نو عنوان کرد: آینده ی پل سیدالشهداء خطرآفرین است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیتر روزنامه ی مردم نو در میان خبرهای ریز و درشت انتخاب شهردار و حواشی آن گم شد. تیتری که در آن می توان یک فاجعه ی بالقوه را دید. موضوعی که به اندازه ی کافی تصورش وحشتناک است تا صدور دستور برای بررسی جدی آن لازم باشد. با این حال بازتاب این تیتر اگر نگوییم صفر اما در اندازه های آن بود! این تیتر شاید اگر در هر کجای دیگری منتشر می شد تا امروز دست کم مدعی العموم برای دفاع از حقوق شهروندانی که برای احداث آن حداقل با دادن مالیات مشارکت کرده اند، ورود می کرد. اما تا همین ساعت نگارنده از واکنش هیچ کدام از مقام های مسئول که می توانند و باید به ماجرا ورود کنند اطلاعی ندارم!

9 سال پیش و در بررسی های اولیه برای اجرای این طرح عذاب آور و در پیشنهادی کاربردی و اجرایی گفته شد که با توجه به اندازه های طرح و زمین های وسیع اطرافش در ضلع جنوبی آن، ساخت یک میدان بزرگ و حتی بی نظیر در آنجا نه تنها مقرون به صرفه که اصولی و مبتنی برواقعیت های فنی و می توان ها و بایدهاست. میدانی که می توانست نمونه باشد.  با ورودی ها و خروجی های مناسب و کاربری تجاری و فضایی سبز در میانش که بتواند دل هر مسافری را ببرد تا پا بر ترمز اقامت در شهر بگذارد. هیچ کس اما نگفت و نپرسید که چرا آن روزها به این پیشنهاد بی توجهی شد و حتی اشاره ای نیز به آن نشد. این موضوع مسکوت ماند تا طرح پل روگذر معلق و بلند پروازانه اجرایی شود و برسد به امروزی که در پس آن 8 سال از عمر و وقت شهروندان به پای اش ریخته و تلف شد. نگارنده برای اولین بار موضوع  ساخت میدانی بزرگ به جای پل را از زبان فریدون هاشم نژاد شهردار اسبق زنجان و در روزهای پیش از انتخابات مجلس و شورا در بازدید از پل شنیدم. موضوعی که با کمی تعمق می توان صدها حاشیه برایش نوشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان در سال 93 و در گفتگو با فارس و با اذعان به مشکلات فنی موجود در پل سیدالشهدای زنجان گفت: کار زیادی برای حل این مشکل نمی‌توان انجام داد! اعترافی دیر هنگام در تایید همه ی  شایعه های موجود در این زمینه. فاجعه وقتی عمیق تر می شود که بدانیم ازهمان آغاز طرح می دانستند که اجرای این پروژه در این مکان و با توجه به مشخصات فنی خاک و محل، با اگر و اماهای جدی مهندسی روبه روست و با این حال اصرار بر اجرای آن کردند و امروز به جایی رسیده ایم که یک استاد دانشگاه در گفتگو با «مردم نو» از خطری سخن می راند که بدون شک با جان عابران و مردم سرو کار دارد. رحمتی چند وقت پیش نیز در اظهار نظری دیگر به نوعی سعی کرد از بار مسئولیت همه ی معضلات به وجود آمده در این خصوص شانه خالی کند! به هر حال به نظر می رسد این مقام مسئول و هر فرد مسئول دیگر باید ورودی جدی تر به ماجرای این پل بکنند. این بار نه هزینه های چند ده برابری بیشتر از برآوردهای اولیه یا مشاوره های غلط و یا پیمانکارهای ناکارآمد که موضوع جان مردمی ست که بیشترین بار سختی ها و زحمت های نواقص این استخوان در گلو مانده را بر دوش کشیده اند. رئیس پلیس راهنمایی رانندگی وقت زنجان نیز مدتی پیش با گفتن این جمله که «این پل هیچ تاثیری بر روان شدن و تسهیل بار ترافیک در آن نقطه از شهر ندارد» داستان را پیچیده تر کرد.

در توجیه ساخت پل شنیده شد که گفته می شود این پل با توجه به نام و مکانش که در جوار حسینیه ی اعظم زنجان قرار گرفته و نیز زیبایی آن،  به نوعی آبروی شهر شده است! آبرویی که با جان مردم بازی کند را کجای دلمان باید بگذاریم؟! با این حال و با وجود همه ی اظهار نظرها در باره ی خطرناک بودن پل شاید این عبارت پذیرفتنی بود اگر در سال دومش افتتاح می شد و تبدیل به فرسایشی ترین پروژه ی یک دهه ی اخیر زنجان نمی شد! لابد سازندگان و مجریان طرح در شهرداری و جاهای دیگر برای این پروسه ی زجرآور، دها و صدها دلیل و توجیه ردیف کنند و شاید بسیاری ازآن ها موجه و قانع کننده نیز باشند! با این حال هیچ کدام از آن ها در برابر خطری که جان مردم را تهدید می کند مهم نیست. شورای شهر باید با تحقیق و تفحص در اجرای این پروژه و همه ی ریز و درشت های موجود درآن، ابهام های موجود را شفاف کند. بدون شک ضرر را از هر جایی که بشود گرفت منفعت خواهد بود. این پل ناچار و باید افتتاح شود اما با رفع همه ی نگرانی های به وجود آمده و پاسخ به همه ی ابهام های حساس در اجرای آن و ...همین!

یادداشت: سعید مالکی

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت ضعف‌هایش را انکار نکند، گفت: مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند برویم.

مهدی باقری در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در رابطه با عملکرد دولت در مهار تورم، اظهار داشت: ما نمی گوییم عملکرد دولت صد در صد رضایت بخش بود اما ارزیابی بنده از عملکرد اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۲، این است که پای کار آمد و عزم جدی داشت اما در همین حد که می بینیم، موفق بود.

وی با اشاره به موانع تحقق اهداف دولت، گفت: دولت باید عزم جدی برای تحقق اهدافش داشته باشد لذا باید به سراغ تقویت کابینه اش برود اما این به معنای تغییر نیست؛ ما لزوما به دنبال مچ گیری و تغییر وزرا نیستیم بلکه دولت باید بُعد مسوولین اجرایی را به هر طریقی تقویت کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت خودش باید ضعف هایش را بازگو کند و آنها را انکار نکند؛ مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند رفت. نماینده ها با مداخلات در انتسابات، اثرهای منفی گذاشتند اما خود دولت هم جدی نبود و به نظر من آقای رییسی جدیت لازم در یافتن و آوردن افراد قوی به عرصه اجرایی کشور را، نداشت.

آقای باقری بیان کرد: در حوزه اقتصادی کشور، انتظار داشتیم که دولت پهلوان ها را روی کار بیاورد اما این اتفاق رخ نداد این انتقاد هم لزوما در سطح وزرا نیست؛ بلکه از رأس قوه مجریه تا سطوح پایین‌تر در شهرستان ها هم، اولویت این نبوده که تیم های اقتصادی تقویت شود و حضور افراد قوی را شاهد نیستیم.

وی اظهار داشت: پیش بینی من از آینده این است که قطعا روزهای بهتر اما چالش های بیشتری هم خواهیم داشت؛ کشور ما به لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … در بَعد بین المللی و حتی داخلی، با مشکلاتی مواجه است؛ درواقع رقابت سیاسی و اجتماعی خوب است اما بعضا رویکرد منفی پیدا کرده و به ضرر مردم تمام می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توسعه و بهسازی بزرگراه های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • توسعه و بهسازی بزرگ‌راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت
  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است
  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد
  • مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند