Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سندیکای صنعت برق ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی مخالف ورود سرمایه گذاری خارجی نیست، معتقد است سرمایه گذاری خارجی نباید به فلج شدن بخش خصوصی داخلی منجر شود.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از ایرنا، علی بخشی افزود: برای فرار از بحران اقتصادی در صنعت برق، به سراغ تامین کنندگان سرمایه خارجی رفته ایم که اگر با دیپلماسی هوشمندانه ای همراه نباشد، می تواند صنعت برق کشور را به نابودی بکشاند و پای واردکنندگان کالاهای بی کیفیت را به کشور باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه به طور متوسط ۷۰ درصد ظرفیت واحدهای تولیدی صنعت برق کشور به دلیل رکود بدون استفاده مانده است، گفت: در حالی که تولیدکندگان داخلی با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند، نباید اجازه دهیم پروژه ها به واسطه شیوه غلط جذب سرمایه، با کالاهای خارجی اجرایی شوند.

وی افزود: متاسفانه آن بخش از سرمایه گذاری خارجی صنعت برق که اجرایی شده، از جنس «فاینانسِ به شرط ورود کالا و تجهیزات کشور تامین کننده مالی»بوده است.

بخشی در مورد سهم کالاهای خارجی در این پروژه ها نیز گفت: سهم کالاهای خارجی در برخی پروژه ها ۳۰ درصد و در برخی پروژه ها نیز تا ۷۰ درصد اعلام شده است اما معتقدیم که تامین ۱۰ درصدی کالا و تجهیزات نیز اضافه است زیرا نیازی به واردات کالا در صنعت برق نداریم.

وی به تشریح الگوهای پیشنهادی بخش خصوصی برای «ورود سرمایه بدون آسیب به بخش خصوصی» پرداخت و افزود: روش نخست اینکه بخش خصوصی در کنار تامین کننده خارجی قرار گیرد؛ از آنجا که بخش خصوصی می داند چه کالاهایی را باید از خارج از کشور تامین کند و چه کالاهایی تولید داخل دارد، از ورود کالاهایی مشابه تولید داخل جلوگیری می کند.

رییس سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: به این ترتیب هم پای کالاهای خارجی به کشور وارد نمی شود و هم فاینانس اتفاق می افتد.

بخشی در این ارتباط افزود: به عنوان نمونه با واردات ترانفسرماتورهای آماده از کشورهای دیگر، در عمل به فلج شدن تولیدکننده ها و به نابودی آنها کمک می کنیم؛ اما وقتی بخش خصوصی در کنار سرمایه گذار خارجی قرار گیرد، به جای خرید ترانسفرماتور، قطعه هایی که اکنون وارد می کنیم (مانند هسته ترانسفرماتور) را از طرف خارجی خریداری می کنند.

وی اضافه کرد: در این روش، در ازای فاینانس، کالایی را خریداری می کنیم که ورود آن نه تنها ضربه ای به صنعت نمی زند، بلکه کالای مورد نیاز نیز تامین می شود.

رییس سندیکای صنعت برق ایران، دومین الگوی پیشنهادی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری خارجی را تاسیس شرکت مشترک (جوینت ونچر) با شرکت های داخلی و احداث خط تولید در داخل کشور به منظور تامین نایز داخلی و صادرات به بازارهای منطقه بیان کرد.

بخشی گفت: با اجرای این الگو، ضمن جذب سرمایه خارجی، بخش داخلی نیز مشارکت خواهد داشت و رقابتی سالم در کشور ایجاد می شود؛ علاوه بر این، محصولات تولید این مشارکت می تواند راهی بازارهای منطقه شود.

وی گفت: صنعت برق در طول ۴۰ سال گذشته از یک صنعت به طور کامل وابسته به یک صنعت صد درصد خودکفا تبدیل شده است. به طوری که اکنون در تامین ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق خودکفا و در بخش پیمانکاری و خدمات فنی مهندسی نیز صد درصد به تولید داخلی دست یافته ایم.

بخشی، ارزش صادرات صنعت برق را حدود سه میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: افزایش صدور کالا و خدمات در ۲ فاز به ۱۰ و ۲۵ میلیارد دلار امکانپذیر است.

true برچسب ها : برق صنعت برق true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۷۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است

رحمت الله  اکرمی رئیس سازمان خزانه داری کل کشور در مراسم آیین رونمایی از برات الکترونیکی  با  بیان اینکه  ادر تامین سرمایه در گردش  و در تخصیص کارآمد و کارهای تامین وتولید  باید درست عمل کنیم تا شاهد رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی در کشور باشیم گفت : راه اندازی  برات الکترونیکی   توجه به مدیریت ریسک است چراکه دائما در حال رصد بوده و زمینه ساز حذف  نقش های  واسط  می شود و تماس حلقه های ریسک را کاهش می دهد.

 اکرمی بیان کرد: در روش سنتی بنگاه های  اقتصادی خود جداگانه اقدام به  تسهیلات می کردند اما در روش جدید تمامی بانک ها  یکپارچه  و در قالب روش سنتی و روش جدید فعالیت می‌کنند.

رئیس خزانه داری کل کشور افزود: زمانی که یک خزانه داری برات توزیع می‌کند به معنای  آن است هیچ ریسکی وجودندارد. و در  بهمن ماه سال  ۱۴۰۰ که بحث سفته وبرات را رونمایی کرده بودیم هدف ما با بانک مرکزی  آن است که بتوانیم کارآمد در بحث تولید باشیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت