Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهادکشاورزی شهرستان خلیل آباد گفت: باغ انگور تحت پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز با تولید 152 تن در هکتار رکورد بالاترین میزان تولید انگور را کسب کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید طاهر پور مدیر جهادکشاورزی شهرستان خلیل آباد در گفتگو با خبرنگار بسیج مهندسین کشاورزی با بیان این مطلب که  این رکورد به احتمال بسیار زیاد کشوری خواهد بود، بیان داشت: پیش بینی ما این است که آقای غلامرضا رجایی که تحت نظارت کارشناسان  بسیج مهندسین کشاورزی  موفق به تولید 152 تن محصول انگور درهر هکتار شده است، ازگزینه های اصلی ثبت رکورد کشوری باشد که البته  اعلام آن در صلاحیت وزرات جهادکشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کاهش مصرف آب به همراه افزایش تناژ تولیدی در واحد سطح  را از دیگر موفقیت های این باغدار برشمرد و اظهار داشت: مدیریت تلفیقی آفات و بیماری های گیاهی،به کاربستن اصول نوین تغذیه گیاهی، تعامل بسیاربالا با کارشناسان بسیج همگام با کشاورز و کارشناسان جهادکشاورزی سبب شد الحمدلله این باغدار عزیز موفق به کسب این رکورد شود.

وی با اشاره به تعاملات جهادکشاورزی و بسیج مهندسین کشاورزی در شهرستان خلیل آباد افزود: اقدامات بسیج مهندسین کشاورزی در امور آموزشی، نظارتی ، بازدید و سرکشی از باغات  در راستای اهداف جهادکشاورزی خلیل آباد بسیار موثر و ارزنده است؛ در حقیقت می توان گفت همسویی بسیج مهندسین کشاورزی با جهادکشاورزی به گونه ای است که مانند دوبال در کنار هم برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای اجرای اقتصادمقاومتی در حرکت هستیم.

وی شهرستان خلیل آباد را قطب تولید انگور در شرق کشور معرفی کرد و یادآور شد: پسته زعفران انار و انگور چهار محصول عمده خلیل آباد است که محصول انگور با داشتن 6هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید سالیانه 150 هزار تن محصول غالب این شهرستان است و سالانه 30 درصد آن به مصرف تازه خوری و مابقی تبدیل به کشمش می شود.

وی در پاسخ به این سوال که میزان انگور تولیدی در سال جاری چه قدر بوده است اظهار داشت: متاسفانه وقوع سرمازدگی آذرماه سال گذشته میزان تولید انگور در خلیل آباد را 50 درصد کاهش داد و  موجب واردآمدن خسارت به باغداران شد که بخشی از خسارت باغداران از طریق یارانه کشمش تامین شد و برای تامین مابقی آنبه  دستگاه های زیربط اعلام خسارت و تقاضای پرداخت شده است.

این باغدار نمونه که تاکنون در سال های گذشته بارها موفق به کسب عنوان کشاورزنمونه کشوری شده است، با اجرای طرح های ابداعی آبیاری در باغ خود، توانسته در کنار افزایش عملکرد محصول خود در واحد سطح ، میزان مصرف  آب را  به میزان 50 تا 75 درصد  نسبت به روش رایج کاهش دهد و کارایی آن به تایید جهادکشاورزی شهرستان رسیده است و مسئولان ذیربط تصمیم به معرفی و ترویج آن به سایر باغداران دارند.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۵۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد

جواد اعتضادی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری، تولید گیاهان و محصولات گلخانه‌ای مانند نشا‌های جالیزی، سبزیجات، صیفی‌جات و گل‌های زینتی در شهرستان تایباد ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون نشای صیفی و سبزی، بیش از یک میلیون انواع گل‌های تزئینی و زینتی و همچنین ۴۰۰ تن سبزیجات برگی و صیفی‌جات در گلخانه‌های تایباد تولید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در این شهرستان مرزی ۶۸ گلخانه در مجموع به مساحت ۸ هکتار فعالیت می‌کنند که ۳۰ واحد در بخش مرکزی و ۳۸ واحد در بخش میان‌ولایت واقع شده اند.

اعتضادی بیان کرد: در سال جاری ۴ گلخانه جدید نیز راه اندازی شده است که در مجموع ۷ هزار متر مربع به فضای گلخانه‌ای این شهرستان افزوده شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: عمده کشت گلخانه‌ها در بستر خاک می‌باشد و نیز یک گلخانه هیدروپونیک یا آب‌کشت به مساحت ۶ هزار متر مربع در حال راه اندازی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: صدور آسان پروانه تاسیس گلخانه، ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران، معرفی متقاضیان به ادارات گاز و برق برای اخذ انشعابات، صدور مجوز تغییر کاربری زمین، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی تایباد جهت رونق کشت گلخانه‌ای هستند.

اعتضادی افزود: استفاده از آب باران، توسعه فضای گلخانه با بکارگیری سازه‌های با ارتفاع بالا، تولید محصول سالم با مواد غیرشیمیایی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از مهترین روش‌های نوین بکاررفته در گلخانه‌های شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم شهرستان تایباد و مشکلات ناشی از بحران آب، افزایش تولید محصول نسبت به هر لیتر آب مصرفی، افزایش درآمد گلخانه‌دار و افزایش تعداد گلخانه‌ها در این منطقه ضروری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • مراسم عزاداری روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در خلیل آباد
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • چهره واقعی آمریکای بزک کرده برای دنیا مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی