Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه ریزی و هماهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه سرعت تربیت نیروی انسانی در برخی رشته‌های تخصصی باید کاهش یابد، گفت: بر اساس محاسبات باید ۷۸ هزار پزشک عمومی تربیت کنیم. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر علی اکبر حق دوست معاون برنامه ریزی و هماهنگی وزارت بهداشت روز گذشته در نشست معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: موضوع برآورد نیروی انسانی حوزه سلامت در افق ۱۴۰۴، موضوع مهمی است که در جلسات مختلف مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: برای این برآورد باید بازار کار آینده و تعداد داوطلبان و ظرفیت دانشگاه را در نظر بگیریم و منابع را بسنجیم. گاهی اوقات به دلیل اینکه جزئی نگری می‌کنیم و از نسخه‌های خارجی کپی برداری می‌کنیم بدون اینکه به منابع و بودجه توجه کنیم به مشکلات عدیده‌ای برمی خوریم و نتایج مطلوب حاصل نمی‌شود.

حق دوست اظهار داشت: درباره برآورد نیروی انسانی پیش از این نگاه صنعت آموزش و توجه به جمعیت مطرح شد، اما بر اساس یافته‌های اخیر که گوشه‌ای از آن امروز مطرح می‌شود محاسبات به گونه‌ای دیگر مطرح شده است.

وی گفت: بر اساس نتایج ۴۲ هزار پزشک عمومی (یعنی ۵۲ پزشک به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داریم) که بر اساس برآوردهایی که مورد تایید معاونت‌های ذیربط وزارت بهداشت قرار گرفته است حدود ۸۳ تا ۸۴ هزار پزشک عمومی می‌خواهیم.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی وزارت بهداشت گفت: شاخصی وجود دارد به نام «فول تایم اکوئلنت» که در حال حاضر این شاخص برای هر پزشک عمومی ۱. ۳ هست (یعنی هر پزشک عمومی ۱. ۳ برابر فرد عادی تمام وقت کار می‌کند و ۳۰ درصد حجم کارش بالاتر است) و اگر بخواهیم این شاخص را به ۱. ۲ برسانیم باید حدود ۶۹ هزار و ۸۰۰ پزشک عمومی داشته باشیم تا کار ۸۳ هزار نفر را انجام دهند.

وی افزود: حال با یک دامنه اطمینان، از آنجا که تعدادی از پزشکان عمومی در طول ۱۰ سال آینده از سیستم خارج خواهند شد و یا وارد تخصص می‌شوند، در نتیجه باید حدود ۷۸ هزار پزشک عمومی تربیت کنیم.

حق دوست اضافه کرد: اگر همین محاسبات را برای پرستار انجام دهیم به عددی حدود ۱۵۰ هزار نفر، برای ماما‌ها حدود ۱۷ هزار نفر و برای پزشک متخصص به عددی حدود ۴۳ هزار نفر می‌رسیم.

وی یادآور شد: اگر وارد ریز تخصص‌ها شویم، محاسبات نشان می‌دهد در برخی از تخصص‌ها مانند نورولوژی، عفونی، روانپزشکی، طب اورژانس و پاتولوژی باید سرعت تربیت نیروی انسانی کاهش یابد و در مقابل در برخی دیگر از رشته‌ها باید افزایش یابد.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: این اعداد خیلی کلی و مربوط به برخی از یافته‌های کشوری بود. اما در منطقه آمایشی کتابچه‌ای آماده شده که باید در شورای گسترش بحث فنی روی آن انجام شود و پس از تایید مجوز‌های لازم آن صادر شود تا بتوانیم نقشه توسعه علمی منطقه را مصوب کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای تعیین برآورد یک سری پیش فرض هایی برای آن در نظر گرفتیم، گفت: به عنوان مثال فکر کردیم که ۷۰ درصد پزشکان عمومی منطقه خود را خودمان تربیت کنیم و ۳۰ درصد را برای دانشگاه‌های دیگر گذاشتیم.

حق دوست اضافه کرد: بر اساس قوانین موجود و نظرات کارشناسان منطقه‌ای شاخص هایی را تعیین کردیم که نسبت دانشجو، متخصص، فضای کار به بحث گذاشته شد و در نهایت خلاصه‌ای برای کل منطقه استخراج شد که بر اساس آن تعداد هیات علمی، نیروهای پشتیبان، تخت‌های بالینی، رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی مشخص شد.

وی افزود: بر اساس محاسبات تقریبا تکلیف هر دانشگاه تا حدودی مشخص است که چه باید بکند و حتی رشته هایی که دانشگاه‌ها باید بیشتر بر آن تمرکز کنند مشخص شده است. در مورد هیات علمی، مراکز تحقیقاتی و فضای فیزیکی مورد نیاز نیز این محاسبات با در نظر گرفتن محدودیت‌های مالی و مجوز‌ها انجام شده است و بلند پروازانه نیست.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: شاید برای اولین بار است که با یک متدولوژی تعداد تخت‌های بیمارستانی آموزشی بر اساس تعداد دانشجو مشخص شده است. همچنین تعداد متخصصین برای برآورده کردن نیازهای منطقه مشخص شده است. امیدواریم این سند زودتر اجرایی شود و در شورای گسترش طرح و مصوب شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۵۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره علت مرگ «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی ارائه داد.

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: «علت فوت «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.»

او ادامه داد: «فرزانه اکبری، پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، چهارم اردیبهشت ماه، در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت مرگ او را محرمانه، به اطلاع خانواده‌اش خواهد رساند.»

«فرزانه اکبری»، همسر دکتر «فرید شهریور» فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر، خبر‌هایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم، در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است. 

در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده‌اند و چند پزشک هم در کما هستند.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر داده‌اند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیگر خبرها

  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • رئیسی: تعلیم‌وتربیت اساسی برای ارتقا یک نسل است (فیلم)
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور