Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@09:01:16 GMT

ایران و روسیه برای سوریه صلح به ارمغان آوردند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۸۲۵۶

ایران و روسیه برای سوریه صلح به ارمغان آوردند

به گزارش جام نیوز، مجموعه ای از تلاش ها و هماهنگی اقدامات دوجانبه برای تحکیم صلح و ثبات برقرار شده در سوریه در جریان دیدار حسین جابری انصاری مذاکره کننده ارشد ایران در روند صلح آستانه و معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه با مقام های روسی در مسکو بررسی شد.

جابری انصاری در ابتدای ورود به مسکو در گفت و گو با ایرنا در فرودگاه خاطرنشان کرد با میخاییل بوگدانف همتای روس خود و لاورنتیف نماینده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سوریه دیدار و مذاکره می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مذاکره کننده ارشد ایران در روند صلح آستانه با بیان اینکه همکاری ایران و روسیه برای حل مساله سوریه الگوی خوبی برای همکاری های منطقه ای است گفت، روابط تهران - مسکو برای پایان دادن به بحران سوریه مهم است.
معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران درمذاکرات صلح آستانه با میخاییل بوگدانف معاون وزیر امورخارجه روسیه با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در مسکو دیدار و پس از پایان گفت و گو ها درباره مذاکرات خود با طرف روسی به خبرنگاران گفت: با طرف روس درخصوص مسائل سوریه ومذاکرات سوری آستانه گفت وگو کردیم.

تاکنون هفت دور مذاکرات سوری در آستانه پایتخت قزاقستان تحت سرپرستی ایران، روسیه و ترکیه صورت گرفته است.
این مذاکرات از دی ماه سال گذشته آغاز و با تداوم آن صلح و ثبات به مناطق مختلف سوریه راه یافته و با توافق برای ایجاد چهار منطقه کاهش تنش در این کشور، روند برقراری صلح سرعت بیشتری یافته است.
دور هفتم مذاکرات صلح سوریه در روز 30 و 31 اکتبر - هشتم و نهم آبان - به میزبانی قزاقستان در شهر آستانه برگزار شد، در این مذاکرات علاوه بر سه کشور ضامن آتش بس شامل ایران ، روسیه و ترکیه ، نماینده دولت سوریه ، مخالفان دولت این کشور و نمایندگان سازمان ملل متحد، آمریکا و اردن نیز به عنوان ناظر حضور داشتند.

در گفت و گوهای آستانه هفت موضوع مانند نادیده گرفتن آتش بس و تلاش برای تقویت آن، کاهش تنش ها به ویژه در ادلب و بررسی پرونده های مربوط به اسیران، زندانیان و آینده روند سیاسی سوریه مورد بررسی قرار گرفت.
روسیه در این مذاکرات پیشنهاد برای برگزاری کنگره ملی گفت وگوهای سوریه را مطرح کرد که قرار است در اوایل ماه دسامبر آینده (نیمه اول آذرماه پیشرو ) در شهر بندری سوچی برگزار شود.
این مذاکرات در عالی ترین سطح از سوی سران ایران روسیه و ترکیه حمایت می شود و به همین دلیل از شانس زیادی برای تداوم و استمرار گفت وگوها برخوردار است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در این رابطه روز سه شنبه گفت که همکاری روسیه با ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح سوریه برای حل مسائل این کشور ثمربخش است.

به گزارش ایرنا، پوتین در پایان دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که دوشنبه شب در شهر بندری سوچی روسیه برگزار شد، افزود: با رضایت خاطرنشان می کنم همکاری های ما با ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن روند صلح آستانه همچنان ثمربخش است.
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: رئیس جمهوری روسیه خواستار تلاش بیشتر برای تثبیت اوضاع سوریه به ویژه با اجرای طرح حل و فصل سیاسی این کشور شد.
هیچ شکی نیست که روسیه و ایران در روند مذاکرات سوریه سهم بزرگی داشته اند.

هر چند که ترکیه در مذاکرات صلح آستانه شرکت می کند اما این کشور در سال های اخیر تا حدودی در مسائل سوریه با غرب و آمریکا همراهی می کرده که سرانجام با ایجاد اختلاف میان آنها بر سر حمایت واشنگتن از کردهای سوریه و نیز برملا شدن نیات واقعی کاخ سفید در حمایت از داعش که همانا کمک به تجزیه کشورهای منطقه است، ترکیه از این طرح ها فاصله جست و این حرکت با پیوستن آنکارا به مذاکرات صلح آستانه سرعت بیشتر یافته و قابل لمس تر شد.

ترکیه به این واقعیت پی برده است که آمریکا در صدد تجزیه عراق و سوریه است و در صورت موفقیت در این نقشه شوم در راستای اجرای طرح شوم خاورمیانه بزرگ؛ دیر یا زود نوبت ترکها هم فرا می رسد.
به همین دلیل نقش ایران و روسیه در روند صلح سوریه بزرگ و غیرقابل ارزیابی است و دو کشور برای حفظ این روند و جلوگیری از ضربه زدن آمریکا به فرآیند صلح سوری نیاز به هماهنگی اقدامات دارند.
بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، آمریکا اعلام کرده است که مذاکرات سوریه فقط باید در ژنو صورت گیرد و این اقدام واشنگتن بطور غیر مستقیم مخالفت آمریکا با مذاکرات صلح آستانه نشان می دهد.

علت مخالفت واشنگتن با مذاکرات سوری آستانه نیز مشخص است. آمریکا نقش نداشتن خود در مساله مهم جهانی همچون سوریه را برنمی تابد. به ویژه اینکه در این مذاکرات ایران و روسیه دو مخالف و رقیب ژئوپلیتیکی طرح های آمریکا در منطقه خاورمیانه حضور دارند. به همین دلیل آمریکا می خواهد پرونده مذاکرات آستانه را ببندد.
دلیل دیگر این اقدام آمریکا، تلاش برای به شکست کشاندن روند صلح سوریه است و بر اساس سناریوی واشنگتن مذاکرات ژنو ادامه خواهد داشت اما عربستان سعودی با جلوگیری از حضور گروه هایی از معارضان سوری ساکن این کشور به نام گروه ریاض در مذاکرات ژنو؛ آن را ناکام می کند.

این برنامه با زرنگی چیده شده و آمریکا در حرف و بیانیه از این مذاکرات حمایت اما پنهانی با استفاده از عوامل و عناصر خود در دستگاه رژیم حاکم بر عربستان سعودی، چوب لای چرخ مذاکرات خواهد گذاشت تا نیروهای خود را در سوریه همچنان حفظ کند.
به عقیده یوگنی پریماکف خبرنگار و کارشناس برجسته امور خاورمیانه در روسیه، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای ایجاد کانون های بیشتری از مناقشه و جنگ در نقاط مختلف جهان تلاش می کند و چنین برنامه ای را در دستور کار دارد.

پریماکف به تازگی در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: آمریکا دیدگاه و راهبرد مشخصی برای حل مسائل خاورمیانه اعلام نکرده و سیاست کنونی این کشور نیز با حمایت از گروه های تروریستی و جنگ طلب به ویژه در سوریه ماجراجویانه است.
کارشناسان بر این باورند که آمریکا در شرایط کنونی از طریق نیروهای خود در سوریه تلاش خواهد کرد تروریست ها را برای ایجاد ناامنی و اقدامات جنگ طلبانه و به ویژه علیه نیروهای ارتش سوریه تحریک و تسلیح کند و در این عرصه رژیم صهیونیستی نیز به کمک واشنگتن می شتابد.

به همین دلیل جابری با الکساندر لاورنتیف مذاکره کننده ارشد روسیه در روند صلح آستانه دیدار کرد.
در این ملاقات که در مقر وزارت دفاع روسیه انجام شد و آلکساندر فومین معاون وزیر دفاع روسیه نیز در آن حضور داشت، در خصوص تحولات سوریه و آخرین تلاش ها و ابتکارهای کشور ضامن روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) برای کاهش تنش و حل بحران سوریه، گفت وگو و هماهنگی های لازم بعمل آمد.

در این گفت وگوها علاوه بر تلاش برای تداوم روند صلح آستانه و کنگره ملی گفت وگوهای سوریه که قرار است در سوچی برگزار شود، مساله مبارزه با تروریسم و اوضاع مناطق کاهش تنش در سوریه نیز بررسی و اقدامات و گام های تهران و مسکو در این عرصه هماهنگ شد.
مذاکرات جابری انصاری در مسکو که در راستای رایزنی های منظم ایران و روسیه در مساله سوریه در کنار سایر مسائل مهم منطقه خاورمیانه انجام گرفت، یک بار دیگر این واقعیت را به وضوح نشان داد که تهران و مسکو برای حفظ صلح در سوریه مصمم هستند و هیچ گونه کارشکنی و تهدید و هشدار نمی تواند در آن خلل ایجاد کند.

 

ایرنا

111

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۸۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: گروسی پس‌از انجام برخی رایزنی‌ها در تهران، به‌منظور شرکت در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، راهی اصفهان شد تا رایزنی با مقام‌های ایرانی را ادامه دهد؛ رایزنی‌هایی که به‌نظر می‌رسد دوطرف دیدگاه مثبتی نسبت به آن دارند.

برخی تحلیلگران معتقدند مواضعی که ازسوی گروسی و اسلامی در جریان نشست‌خبری در اصفهان مطرح شد، نشان می‌دهد ایران و آژانس درحال برداشتن گام‌های مهمی در مسیر تقویت همکاری‌های فی‌مابین و رفع برخی ابهام‌های باقی‌مانده هستند؛ موضوعی که درنهایت می‌تواند چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را در زمینه ازسرگیری مذاکرات لغو تحریم‌ها ترسیم کند.

چشم‌انداز رایزنی‌های تهران - آژانس

یک کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی در تهران و اصفهان اظهارکرد: گروسی پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی، از جمله وزیر امورخارجه و رئیس سازمان انرژی‌اتمی، نسبت به رایزنی‌های انجام شده ابراز خوشبینی کرده، اما دقیقا تصریح نکرده درباره چه چیزی خوشبین است.

حسن بهشتی‌پور افزود: اگرچه دوطرف پس از دیدارها و رایزنی‌های انجام شده نسبت به گسترش همکاری‌ها و رفع ابهام‌های باقی‌مانده ابزار خوشبینی کرده‌اند، اما تجربه نشان داده مواضع گروسی وقتی به وین بازمی‌گردد قابل اتکا تر است. بنابراین باید در انتظار مواضع تکمیلی‌تر طرف مقابل درباره رایزنی‌های انجام شده در تهران و اصفهان بود.

وی عنوان کرد: در مجموع معقتدم اگر ایران و آژانس بتوانند به راهکار مثبتی برای رفع مشکلات و ابهام‌های باقی‌مانده دست یابند، آن‌ زمان است که می‌توان چشم‌انداز امیدوارانه‌تری پیش روی مذاکرات برجامی و رفع تحریم‌ها ترسیم کرد.

یک دیدگاه متفاوت

این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهارکرد: درباره روند رایزنی‌های ایران و آژانس برخی قائل به این دیدگاه هستند که مشکلات ایران با آژانس زمانی حل می‌شود که مشکلات تهران با واشنگتن رفع شود. آنان براین گمان هستند که دو موضوع ادعایی باقی‌مانده ازسوی آژانس بیش از هر چیز جنبه «بهانه‌جویی» دارد. این دیدگاه درحالی مطرح می‌شود که از نظر من چندان قابل پذیرش نیست.

بهشتی‌پور ادامه داد: برخلاف برخی، معتقد نیستم اگر آمریکا اراده کند، همه مسائل و مشکلات موجود میان ایران و آژانس رفع خواهد شد. باید در نظر داشت آژانس تنها نهاد بین‌المللی معتبر است که صلاحیت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورهای عضو ان. پی. تی را دارد. بنابراین افزایش سطح همکاری‌ها با این نهاد، می‌تواند بسیاری از گره‌های موجود در زمینه رفع تحریم‌ها را بگشاید.

وی درباره برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون تبادل پیام‌های میان تهران و واشنگتن و تاثیر آن در سفر گروسی به تهران عنوان کرد: برخی براین نظرند که ممکن است مذاکراتی میان ایران و آمریکا انجام شده که سفر گروسی نیز در آن چارچوب انجام شده‌است؛ رویکردی که می‌تواند درنهایت به ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها منجر شود.

دست ایران پر است

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره گشایش‌های جدید در مناسبات ایران و آژانس ادامه داد: اگرچه فعلا قرائن قابل استنادی به‌جز مواضع اخیر دوطرف وجود ندارد، اما نکته اینجاست که اگر همکاری‌های ایران و آژانس در مسیر درستی حرکت کند و گام‌های مناسبی برای رفع ابهام درباره دو مکان ادعایی آژانس برداشته شود، مقدمه‌ای خواهد بود برای احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها

بهشتی‌پور با تاکید بر اینکه پیشرفت در همکاری‌های دوطرف، بهانه‌جویی‌ها را از آژانس می‌گیرد، ادامه داد: اگرچه آژانس در مقاطعی علیه ایران موضع‌گیری کرده و به سیاسی‌کاری پرداخته، اما باید توجه داشت که ازنظر بین‌المللی حق نظارت دارد و درنهایت مشکلات موجود باید رفع شود.

وی با بیان اینکه معتقدم راه رسیدن به توافق در مسیر رفع تحریم‌ها از آژانس می‌گذرد، اضافه‌کرد: باید در نظر داشته باشیم در شرایط کنونی برای پیشبرد مذاکرات در موضع قدرت هستیم. اکنون ایران از یک‌سو در مناسبات منطقه‌ای دست بالا را دارد و ازسوی دیگر ازنظر ذخایر اورانیوم غنی‌شده وضعیت مطلوبی داریم. بنابراین دست‌مان برای مذاکره پر است.

کد خبر 850166 برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محمد اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آمریکا خبر ویژه

دیگر خبرها

  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد