Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@03:14:30 GMT

سوپر استارهای سینمای ایران؛ سودآور یا زیان ده؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۱۱۲۶۶

سوپر استارهای سینمای ایران؛ سودآور یا زیان ده؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، در هیاهویی که در چند سال اخیر درباره دستمزد بازیگران مطرح می شود، میزان فروش هر بازیگر و کمکی که به گیشه فیلم می کنند یکی از مسائل مغفول است.

برای اینکه به شمایی روشن برسیم کارنامه 9 بازیگر را بررسی کردیم تا ببینیم چه آورده در گیشه داشته اند. برای این منظور دست روی چهره های شاخص گذاشتیم که دستمزدشان در هر پروژه چشمگیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه نهایی می گوید همه شان به کمک گیشه فیلم نمی آیند و به اصطلاح نام شان کار نمی کند.

مخالفان می گویند در چنین شرایطی چرا باید حجم بیشتر بودجه فیلم به بازیگران اختصاص یابد. از آن سو فراموش نمی کنیم کارگردان ها برای رسیدن به فیلم مطلوب شان گاهی به این نام ها نیاز دارند. ذکر این نکته هم ضروری است که وضع برای بازیگران درجه دو که پول زیادی می گیرند ولی فروش فیلم شان نصف دستمزد یکی از آنها هم نمی شود فاجعه است.

شهاب حسینی
میزان فروش فیلم ها: 29میلیارد تومان
چند فیلم داشته: 16 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «فروشنده» که سال پیش روی پرده رفت بیش از 15 میلیارد تومان فروش داشته است. کم فروش ترین فیلم او «من و زیبا» است که حدود 270 میلیون تومان فروش کرد. فیلم «چهارشنبه» در گروه هنر و تجربه اکران شده و آمار رسمی از آن به دست نیاوردیم بنابراین در جمع بندی نهایی لحاظ نشده است



میانگین فروش: 1 میلیارد و 8 میلیون تومان

تحلیل فروش: کارشناسان او را بهترین بازیگر سینمای ایران می دانند. گفته می شود او دستمزد بالایی برای پروژه ها می گیرد اما حواسش هم به فیلم های لوباجت هست و به آن ها تخفیف می دهد. با این حال پول دادن بابت شهاب حسینی اصلا دورریختن سرمایه نیست؛ حضورش باعث می شود یک فیلم معمولی تبدیل به اثری ویژه شود

جنس بازی حسینی و نیز تاثیری که روی دیگر بازیگران دارد عامل اصلی این اتفاق است. از آن سو در سال های اخیر تبدیل به بازیگری محبوب شده و خیلی ها برای دیدن فیلم هایش صف می بندند همان طور که «امتحان نهایی» به رغم اینکه ظاهرا نباید گیشه داشته باشد، به فروش 500 میلیونی رسید.

رضا عطاران
میزان فروش فیلم ها: 63 میلیارد
چند فیلم داشته: 14 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «نهنگ عنبر» با فروش بیش از 20 میلیارد تومان موفق ترین فیلم عطاران در گیشه است. « چه خوبه که برگشتی» هم یک میلیارد و 240 میلیون تومان فروش داشته. البته با احتساب قیمت بلیت وضع برای این فیلم بهتر است؛ سال پیش «آب نبات چوبی» یک میلیارد و 350 میلیون تومان فروش کرد که برای عطاران شکست به حساب می آید



میانگین فروش: 4 میلیارد و 600 میلیون تومان

تحلیل فروش: رقم تقریبی 63 میلیارد تومان خیلی خیلی چشمگیر است. رضا عطاران اما توانسته یک تنه این میزان پول را به گیشه ها تزریق کند. او از معدود بازیگرانی است که مردم برای تماشای فیلم او صف می بندند و به سینما می روند.

همین «نهنگ 2» که به قصه اش کلی ایراد وارد بود به خاطر اسم عطاران فروش بیش از 20 میلیارد تومان را تجربه کرد. نکته جالب اینکه اسم عطاران در فیلم های جدی مثل «استراحت مطلق» و «کلاشینکف» هم پول آوری داشته است. فیلم دوم که خیلی تلخ است ولی خب این جادوی اسم عطا است. یا «آب نبات چوبی» که به واسطه نام او فروش کرد.

محمدرضا گلزار
میزان فروش فیلم ها: 17 میلیارد و 500 میلیون تومان
چند فیلم داشته: 3 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: «سلام بمبئی» با 13 میلیارد و 700 میلیون تومان پرفروش ترین و «مادر قلب اتمی» با یک میلیارد و سیصد میلیون تومان کم فروش ترین فیلم اوست.

 



میانگین فروش: 5 میلیارد و900 میلیون

تحلیل فروش: سهم محمدرضا گلزار از اکران در سال های اخیر خیلی خیلی پایین است. او علاوه بر سریال های شبکه خانگی، «دلم می خواد» بهمن فرمان آرا را هم بازی کرد که هنوز اکران نشده. گلزار به زعم غالب کارشناسان سینمای ایران تنها سوپراستار کشورمان است که نامش می تواند به فروش بالای فیلم ها کمک کند.

همیشه هم درباره رقم دستمزد او شایعه های زیادی به گوش می رسد و اتفاقا رقم 90 میلیونی برای سه روز بازی بود که چند سال پیش ماجرای دستمزدها را پیش کید و تا مدت ها موضوع رسانه ها بود. گلزار هر چقدر هم دستمزد بگیرد می تواند به گواه آمار ادعا کند که در گیشه موفق بوده. برای اثبات آن فیلم های سلام بمبئی، خشکسالی و دروغ و مادر قلب اتمی کافی است. تازه دوتای آخر فیلم گیشه نیستند.

لیلا حاتمی
میزان فروش فیلم ها: 12 میلیارد تومان
چند فیلم داشته: 9 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: از نظر رقمی «رگ خواب» با نزدیک به پنج میلیارد تومان پرفروش ترین فیلم لیلا حاتمی است که امسال روی پرده بود، «پله آخر» هم حدود 300 میلیون تومان فروش داشته است.

 



میانگین فروش: 1 میلیارد و 330 میلیون تومان

تحلیل فروش: لیلا حاتمی بازیگر توانمندی است که حضور در فیلم شاید به گیشه کمک کنند اما می توان مطمئن بود با یک اثر خوب رو به رو هستیم. این را جوایز مختلفی که حاتمی گرفته نشان می دهد. بازی او تحسین منتقدان را همیشه به همراه داشته و البته نامش باعث ترغیب سخت پسندها برای رفتن به سینما شده است؛ نمونه متاخرش «رگ خواب» که بخش بالایی از فروش را باید به حساب او گذاشت.

در کارنامه سال های اخیر حاتمی «جدایی نادر از سیمین» هم دیده می شود. این فیلم با فروش سه میلیارد و 200 میلیون تومان در ایران، سومین فیلم پرفروش سال 1390 پس از فیلم های اخراجی ها 3 و ورود آقایان ممنوع بود. البته می دانیم که نباید از حواشی اکران و نام اصغر فرهادی گذر کنیم ولی سهم حاتمی هم بالا است.

نیکی کریمی
میزان فروش فیلم ها: پنج میلیارد تومان
چند فیلم داشته: 11 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «جرم» مسعود کیمیایی موفق ترین فیلم نیکی کریمی در گیشه است که خرداد سال 1390 اکران شد و به فروش 800 میلیونی دست یافت. «در امتداد شهر» علی عطشانی با 115 میلیون تومان فروش شکست خورده ترین فیلم نیکی کریمی است.

 



میانگین فروش: 450 میلیون تومان

تحلیل فروش: نیکی کریمی ستاره دیرپای سینمای ما است اما در سال های اخیر فیلم هایش گیشه نداشته اند. او همچنان در دسته سرشناس ترین بازیگران سینمای ایران جای می گیرد اما نکته عجیب اینکه طی شش سال گذشته نه تنها هیچ سهمی در بین فیلم های پرفروش سال ندارد بلکه حتی یک فیلم با فروش بالای یک میلیارد تومان هم در کارنامه کاری اش دیده نمی شود.

یک نکته دیگر اینکه حتی در اگر بازی زمانی را طولانی تر هم می گرفتیم در کارنامه خانم کریمی به فیلم های پرفروش اندکی می رسیدیم. یکی از دلایلش هم جنس انتخاب اوست؛ با این حال کریمی جزو بازیگرانی است که دستمزدشان چشمگیر است و سهم زیادی از بودجه یک پروژه باید صرف آن شود.

ترانه علیدوستی
میزان فروش فیلم ها: 21 میلیارد تومان
چند فیلم داشته: 7 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «فروشنده» سال پیش اکران شد و بیش از 15 میلیارد تومان فروش داشت. «آسمان زرد کم عمق» هم با 700 میلیون تومان کمترین فروش را در میان فیلم های ترانه علیدوستی داشته است.

میانگین فروش: 3 میلیارد تومان

تحلیل فروش: ترانه علیدوستی جزو بازیگران گران سینمای ایران دسته بندی می شود. از آن سو محبوب طیف زیادی از منتقدان هم هست و جمع این دو ویژگی به او موقعیتی خاص بخشیده است. در کارنامه سال های اخیر او که نگاه می کنیم فیلم شکست خورده نداشته.

جالب آنکه این فیلم ها نسبت مستقیم با گیشه ندارند ولی خب فروش شان در برخی موارد از فیلم های گیشه پسند بیشتر بوده. مجموع 21 میلیارد تومان رقم چشمگیری برای یک بازیگر است که جزو بازیگر تجاری هم به حساب نمی آید، اما فراموش نکنیم بیشتر آن به خاطر یک فیلم است: «فروشنده». این فیلم نام اصغر فرهادی را کنار خود داشت؛ در کن درخشیده بود و شهاب حسینی در آن بازی می کند.

از آن سو برخی حواشی باعث شد حرف و حدیث درباره اش زیاد باشد و همه اینها به فروش بالایش کمک کرد.

پرویز پرستویی
میزان فروش فیلم ها: هشت میلیارد و 800 میلیون تومان
چند فیلم داشته: فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «بادیگارد» موفق ترین فیلم پرستویی در گیشه است که سال پیش اکران شد و بیش از هفت میلیارد تومان فروش داشت. در مقابل فیلم «بیداری برای سه روز» او فقط 16 میلیون تومان فروش کرد.

 



میانگین فروش: 1 میلیارد و 100میلیون تومان

تحلیل فروش: نگاهی به کارنامه پرویز پرستویی نشان می دهد، او یکی از پولسازترین بازیگران سینمای ایران از نیمه دوم دهه هفتاد تا نیمه دوم هشتاد است. با این حال در سال های اخیر علاقه مندی اش به سمت فیلم هایی بوده که گیشه نداشته اند.

در مقابل اما روایت است که این بازیگر دستمزد بالایی می گیرد و برایش تفاوتی ندارد که فیلم گیشه خواهدداشت یا نه. البته این را هم فراموش نکنیم که پرستویی بازیگر توانمندی است و حضورش برای کارگردان ها غنیمت است اما خب نامش فعلا گیشه ندارد.

کافی است فروش هفت میلیارد تومانی بادیگارد را از کارنامه کاری پرستویی حذف کنیم. تصور می کنید میانگین فروش هفت فیلم دیگری که در دهه 90 از او اکران شده روی هم چقدر می شود؟ چیزی کمتر از 250 میلیون تومان.

حمید فرخ نژاد
میزان فروش فیلم ها: 43 میلیارد و 341 میلیون
چند فیلم داشته: 14 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: تازه ترین فیلم اکران شده با بازی حمید فرخ نژاد «گشت 2» است که بیش از 20 میلیارد تومان فروش داشت. کمترین فیلم او در گیشه هم «یاسین» است که تنها 25 میلیون تومان فروش کرد.

 



میانگین فروش: 3 میلیارد تومان

تحلیل فروش: اولین نکته درباره گیشه فیلم های حمید فرخ نژاد، دو فیلمی است که امسال با بازی او روی پرده رفت. یعنی «گشت 2 » سعید سهیلی و «خوب، بد، جلف» پیمان قاسم خانی. فرخ نژاد اگر این دو فیلم را نمی داشت حالا با یک کارنامه کاملا شکست خورده مواجه بود.

همان طور که تا پیش از این فقط یک فیلم در میان 10 فیلم پرفروش سال داشت و آن هم «گشت ارشاد» است. به عبارت دیگر اگر فیلم های «گشت 2» و «خوب، بد، جلف» را از کارنامه حمید فرخ نژاد کنار بگذاریم می ماند هفت میلیارد تومان فروش برای 12 فیلم. یعنی تقریبا هر فیلم 580 میلیون تومان که خب برای بازیگر گران و البته توانایی به نام حمید فرخ نژاد رقم بسیار پایینی است.

حامد بهداد
میزان فروش فیلم ها: 13 میلیارد تومان
چند فیلم داشته: 16 فیلم
پرفروش و کم فروش ترین: «نیمه شب اتفاق افتاد» با یک میلیارد و 700 میلیون تومان فروش، بهترین فیلم حامد بهداد در گیشه است. از آنسو فیلم «فرزند چهارم» فقط 95 میلیون تومان فروش داشته است. البته این فیلم سال 92 روی پرده رفت که قیمت بلیت سه هزار تومان بود.

میانگین فروش: 820 میلیون تومان

تحلیل فروش: حامد بهداد بازیگر توانا و محبوبی است اما گیشه فیلم هایش فروش معقولی نداشته است. البته فروش «خانه دختر» فعلا خوب است و بخشی از آن را باید به حساب بهداد گذاشت اما در کارنامه اش فیلم شکست خورده کم پیدا نمی شود.

حامد بهداد به گفته بسیاری از تهیه کنندگان جزو گرانترین بازیگران سینمای ایران است اما پرفروش ترین فیلم او در شش سال اخیر حتی به فروشی دو میلیاردی هم نرسیده.

او در این سال ها فقط دو فیلم میان 10 فیلم برتر سال داشته است که برای بازیگری در اندازه بهداد آمار ناموفقی به حساب می آید. یکی از آن ها «سعادت آباد» است که به جز او کلی بازیگر ستاره دیگر هم داشت.

 

هفت صبح
 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد

مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران «سمفا»، با بیش از ده هزار مخاطب اکنون عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

امکان اکران برابر و عدالت در نمایش‌های سینمایی در تهران و استان‌ها باعث افزایش آمار مخاطبان فیلم‌های سینمای هنر و تجربه شده است که مانند نمونه‌های مشابه در سینمای جهان با وجود آمار کمتر مخاطب نسبت به سینمای بدنه وظیفه تأمین محتوا برای مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان جدی سینما را دارد و در زمان اکران تمرکز بر تبلیغات گسترده و بازاریابی‌های رایج را ندارد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

گروه سینمایی هنر و تجربه در سال‌های اخیر موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر ایران شده است. این گروه در حال حاضر دارای سانس‌های ثابت و مستمر در شهرستان‌هاست و کلیه فیلم‌های نمایش داده شده این گروه روزهای چهارشنبه به صورت متمرکز و در طی هفته به شکل تک سانس به نمایش در می‌آیند. همچنین تمام فیلم ها امکان اکران در سانس‌های ویژه و تک سانس در شهرهایی که توسط مخاطبین و علاقه‌مندان و عوامل فیلم و سینماها درخواست داده شود را خواهد داشت.

برای دسترسی به برنامه نمایش فیلم مستند ایساتیس و دیگر فیلم‌های هنر و تجربه و همچنین اطلاع از برنامه‌های جنبی به سایت این گروه به آدرس هنر و تجربه و صفحه‌های هنر و تجربه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • سینما به روایت «آپاراتچی»