Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: در حال حاضر این رقم تنها ۳.۷۵ درصد جمعیت استان عضو کتابخانه‌ها هستند و براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ می‌بایست تا پایان امسال این رقم به ۱۱ درصد افزایش پیدا کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی‌اکبر احمدی سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی در گفتگو با اراک امروز؛ با اشاره به فعالیت ۸۲ باب کتابخانه در سطح استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۸۲ باب کتابخانه در استان فعالیت دارند که از این تعداد  ۷۳ باب کتابخانه نهادی و ۹ باب کتابخانه مشارکتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی فضای مطالعاتی را در استان مرکزی بیش از ۳۰ هزار مترمربع اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سرانه فضای مطالعاتی در استان به ازاء هر ۱۰۰ نفر معادل ۳.۲۸ مترمربع است که این سرانه بر اساس سند چشم انداز تا سال ۱۴۰۴ باید به ۸ مترمربع برسد.

احمدی تعداد کل کتاب و منابع موجود در کتابخانه‌های استان مرکزی را یک‌میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ نسخه برشمرد و بیان کرد: ۵۳ هزار و ۵۹۵ نفر در استان مرکزی عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که می‌توانند از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی بیان کرد: در حال حاضر این رقم تنها ۳.۷۵ درصد جمعیت استان عضو کتابخانه‌ها هستند و براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ می‌بایست تا پایان امسال این رقم به ۱۱ درصد افزایش پیدا کند. بنابراین تا رسیدن به سند چشم انداز نزدیک به ۷ درصد در این بخش از برنامه عقب هستیم.

احمدی از برگزاری ۳۰۰ عنوان برنامه همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در استان مرکزی خبر داد و گفت:  تشکیل انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، دیدار کتابداران با روسای استانی، برگزاری مسابقات فرهنگی، برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب، رونمایی کتاب، برگزاری نشست‌های کتابخوان، برگزاری برنامه قصه‌گویی، جمع‌خوانی و تشکیل جلسات کانون فرهنگی و گردهمایی مطالعات از جمله برنامه‌های اجرایی در این هفته است.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه‌ها منابع مالی و ردیف بودجه خاصی ندارند و تنها منبع درآمدی آنها سهم نیم درصدی شهرداری‌ها است، خاطرنشان کرد: متاسفانه تعدادی زیادی از شهرداری‌ها از دو سال گذشته این سهم را پرداخته نکرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، اداره مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی مطبوعات و برای معرفی نفایس مطبوعاتی موجود در آرشیو گنجینه رضوی، نمایشگاه «گزیده نفایس مطبوعات ایران» را در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار کرد.    رئیس اداره مطبوعات این سازمان گفت: بیش از ۵۰ عنوان روزنامه، سالنامه و مجله از قدیمی‌ترین و نفیس‌ترین منابع موجود در این نمایشگاه در معرض دید عموم مراجعان، محققان، پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار گرفته است.   ابراهیم حافظی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرهنگ مکتوب ازدیرباز پایدارترین و ماندگارترین جلوه گاه فکر و دانش بشر بوده، مطبوعات هم از آغاز پیدایش خود بخشی از فرهنگ مکتوب به شمار می‌روند، به طوری که از آن به عنوان یکی از مواد مهم اولیه نگارش تاریخ و بررسی رویداد‌ها نام می‌برند و در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و ساختن افکار عمومی نقش مهمی بر عهده دارند.    وی بر این اساس، نشریات قدیمی و نفیس را دارای جایگاهی ویژه برای معرفی میراث مکتوب و ارزشمند تاریخی یک کشور توصیف کرد که شاکله هویت فرهنگی هر جامعه را تشکیل می‌دهد..   کارشناس مطبوعات اداره مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم درباره آثار به نمایش درآمده گفت: «کاغذ اخبار» (اولین نشریه ایران)، «وقایع اتفاقیه» (نخستین روزنامه رسمی ایران)، «زاهریر دباهرا» (به معنای پرتوی روشنایی) نخستین نشریه غیرفارسی ایران و دومین نشریه ایران و قدیمی ترین نشریه آسوری زبان دنیا و چاپ ارومیه، «سالنامه شرق ایران» انتشار در سال ۱۳۱۶ توسط عبدالباقی و قاسم طهرانیان با چاپ سربی، «روزنامه شرف» اولین روزنامه گرافیکی ایران، انتشار در محرم ۱۳۰۰ قمری با چاپ سنگی و «سالنامه تمدن» منتشر در ۱۳۱۴، از جمله مطبوعات به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه است.   جمیله جهانی همچنین «روزنامه صوراسرافیل» در تهران به مدیریت میرزاجهانگیرخان شیرازی و میرزاقاسم خان تبریزی در ربیع الثانی ۱۳۲۵ قمری، «دانش» اولین نشریه آموزشگاهی در رجب ۱۲۹۹ قمری در تهران و مطبعه خصوصی مدرسه دارالفنون، «مکتب تشیع»، «مجله فلاحت و تجارت»، روزنامه «تربیت» و «مجله الکمال» نخستین مجله دینی چاپ مشهد را از دیگر منابع معرفی کرد.   این نمایشگاه در محل کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از دوم تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای بازدید علاقه‌مندان برقرار است.   آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی با موجودی بیش از دو میلیون نسخه روزنامه، مجله و سالنامه، یکی از غنی‌ترین آرشیو‌های ایران محسوب می‌شود که از قدیمی‌ترین روزنامه‌های چاپ شده و نفیس تا منابع روز را در بردارد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در اراک
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی