Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز _ استاندار فارس گفت: بازار مناسبی در کشور قطر برلی تولیدات استان فارس ایجاد شد اما باید دلایل از دست دادن این بازار مشخص شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل تبادار صبح چهارشنبه در همایش روز ملی صادرات و تقدیر از صادرکنندگان برتر فارس تاکید کرد: صادرات از مبانی اصلی کشور است و باید توجه کنیم که رفتار دنیا به مراودات بین المللی جدید است و فعالیت تجاری بدون نگاه به این مهم کم معنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر توجه ویژه به تجارت بین المللی نداشته باشیم به طور حتم دیگران بازارهای مخالف را از ما خواهند گرفت.

استاندار فارس یادآور شد: مشکلات و چالش ها به جای خود مورد قبول است اما همه نگاه ها این نیست که سود بانکی بالا است و به نظر میرسد که مجموعه های تولیدی نگاه به درون دارند.

تبادار تاکید کرد: تولیدات باید متناسب با بازارهای جهانی باشد حتی اگر تولید کم باشد و به جای اینکه همیشه چالش ها را بیان کنیم باید تلنگری به خودمان بزنیم.

وی افزود: بازار مناسبی در قطر ایجاد شد اما باید دلیل کم شدن بازار قطر برای ما مشخص شود درحالیکه این بازار به کشورهای دیگر تعلق داشت.

استاندار فارس یادآور شد: از دست دادن بازار کشور قطر باید بررسی و دلایل کاهش آن نیز مشخص شود.

تبادار افزود: تقدیر و دادن تندیس به صادرکننده نمونه کافی نیست بلکه باید الگو سازی داشته باشیم و کارگروه توسعه صادرات باید با صادرکننده های برتر تشکیل شود.

وی با اشاره به اینکه باید از تمام فرصت ها استفاده شود به موضوع گردشگری اضافه کرد و گفت: تمامی زیرساخت های تاریخی و فرهنگی در موضوع جذب گردشگر در استان فارس آماده است بنابر این نباید فرصت های بزرگ را از دست داد.

تبادار تاکید کرد: نگاه ویژه ای به بخش خصوصی دارم و همه باید همکاری لازم را داشته باشند اما سهم استان فارس در صادرات بسیار اندک است در حالیکه محصولات کشاورزی و باغی استان فارس دارای جایگاه جهانی است.

استاندار فارس افزود: باید دلایل از دست رفتن بازارهای صادراتی و کمبود صادرات فارس هرچه سریعتر مشخص شود.

وی یادآور شد: راه آهن شیراز به بوشهر نهایی شد و گلگهر به شیراز نیز اتصال به بندر است اما امروز مانع افزایش صادرات این مباحث نیست بلکه با توجه به امکانات موجود باید حرکت کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور