Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان استعفای سعد الحریری و اعلام آن از عربستان را مبهم خواند و گفت که برای نخستین بار در تاریخ لبنان چنین اتفاقی افتاد که یک مقام لبنانی از خارج استعفای خود را اعلام کند به خصوص اینکه استعفای نخست‌وزیر یک اقدام حاکمیتی است و اصول و عرف ایجاب می‌کند که نخست‌وزیر استعفانامه خود را در یک دیدار رسمی به وی تقدیم کند در حالیکه این اتفاق نیفتاد و لذا این استعفای مبهم شوکی به لبنانی‌ها بود زیرا انتظار آن را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باسیل با اشاره به اینکه الحریری شخصیت موثری بوده و در کنار «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان دستآوردهای زیادی محقق کرده است، گفت که تصویب قانون جدید انتخابات از جمله دستآوردهای حریری بود و برای ساماندهی به پرونده نفت و گاز تلاش می‌کردیم اما ناگهان با وضعیتی مواجه شدیم که انتظار آن را نداشتیم و اکنون اولویت ما در لبنان بازگشت حریری و خانواده‌اش به کشور است و اگر وی به بیروت بازنگردد در آن صورت اقدامات بعدی اتخاذ خواهد شد..

 

میشل عون با درایت با موضوع استعفای الحریری تعامل کرده است

وزیر خارجه لبنان در مصاحبه با روزنامه الاهرام مصر گفت که میشل عون رئیس‌جمهور این کشور با درایت و بر اساس مسئولیت بزرگ ملی با استعفای الحریری تعامل کرده و از طریق اجرای رایزنی‌های داخلی و خارجی برای کشف ابهام وضعیت حریری در جهت حمایت از وحدت ملی تلاش کرده و خواستار بازگشت حریری و خانواده‌اش به بیروت شده است.

وی افزود که دیدار عون با سفرای کشورهای عضو دائم شورای امنیت، سازمان ملل و نیز مسئولان اتحادیه عرب، مصر، ایتالیا و آلمان و نیز سفرای عربی در همین راستا بوده تا اعلام کند که استعفای حریری غیرقابل قبول است و آنها نیز بر احترام به حاکمیت لبنان و استقلال سیاسی و سلامت ارضی آن تأکید کردند.

 

لبنان دخالت بیگانگان در امور داخلی خود را نمی‌پذیرد

وزیر خارجه لبنان تصریح کرد که این کشور به توافقنامه‌ها، قطعنامه‌ها و معاهدات بین‌المللی و عرف دیپلماتیک از جمله منشور اتحادیه عرب که بر احترام به حاکمیت کشورها تأکید دارد، پایبند است و دخالت در امور داخلی هیچ یک از کشورهای عربی را نمی‌پذیرد و خواهان عدم دخالت دیگر کشورها در امور داخلی لبنان است.

باسیل اظهار داشت که لبنان خواهان برقراری روابط بهتر با کشورهای دوست و برادر از جمله عربستان سعودی است و با اتخاذ سیاست خارجی مستقل سعی دارد خود را از بحران‌های منطقه‌ای دور کند زیرا وحدت ملی اصل و اساس حفظ ثبات در لبنان است و هر گونه آسیبی به ثبات این کشور پیآمدهای گسترده‌ای خواهد داشت که تنها به وحدت لبنان منحصر نخواهد شد بکه ثبات کشورهای همسایه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تحت تأثیر قرار خواهد داد زیرا این کشورها از وجود حدود یک میلیون و پانصد هزار آواره سوری و 500 هزار آواره فلسطینی رنج می‌برند و در صورت وقوع بحران جدید موج جدیدی از مهاجرت غیرقانونی آغاز می‌شود.

 

دولت کنونی لبنان پابرجاست

وزیر خارجه لبنان در پاسخ به این سوال که با استعفای الحریری سرنوشت دولت کنونی چه خواهد شد؟ گفت که دولت همچنان پابرجاست زیرا استعفای حریری یک اقدام غیرقانونی بوده است و لذا ما منتظر بازگشت حریری به بیروت هستیم و اگر وی خواهان استعفاست باید در داخل بیروت استعفای خود را ارائه کند.

هشدار کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تازگی ندارد

باسیل با اشاره به اینکه هشدار کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تازگی ندارد، تأکید کرد که لبنان کشور صلح و گفت‌وگوست و ما امیدواریم که همه امور به روال طبیعی خود بازگردد.

 

سفر رهبر مسیحیان مارونی لبنان به ریاض در راستای سیاست‌های بیروت است

رئیس دستگاه دیپلماسی لبنان همچنین اظهار داشت که سفر «مار بشاره پترس الراعی» رهبر کلیسای مسیحیان مارونی لبنان به ریاض در راستای سیاست لبنان به رهبری «میشل عون» است و پترس الراعی نیز همانند همه سیاستمداران لبنانی برای بازگشت سعد الحریری به بیروت و تحقق ثبات در کشور تلاش می‌کند.

 

مصر در کنار لبنان بوده است

باسیل همچنین درباره ایفای نقش مصر در خصوص بحران لبنان تصریح کرد که مصر در کنار لبنان بوده و عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر نیز بر حمایت از استقلال و حاکمیت لبنان تأکید کرد و سفر سامح شکری وزیر خارجه مصر به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیز برای کاهش تنش به وجود آمده است.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۴۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تصمیم ورود به پرونده بین‌المللی علیه اسرائیل گرفتیم

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به روند دادگاه بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی که توسط آفریقای جنوبی جریان دارد، گفت: با تصمیم رئیس جمهورمان به این پرونده ورود خواهیم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه امروز چهارشنبه در نشست خبری با همتای اندونزیایی خود با بیان اینکه این کشور در پرونده قضایی بین المللی علیه رژیم صهیونیستی که توسط آفریقای جنوبی باز شده است، ورود خواهد کرد، گفت: تصمیمان بر این شده است.

وی با اشاره به حضورش در نشست بین المللی ریاض اظهار داشت: در این نشست و نشستهای مشابه این موضوع را دریافتم که بعضی کشورها در این پرونده می خواهند و آماده اند که موضعی اتخاذ کنند.

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه تاکنون نیکاراگوئه و کلمبیا گامهای روشنی در این خصوص برداشته اند، افزود: ما نیز نتیجه بررسی های خود را به رئیس جمهورمان گفتیم و برای اولین بار تصمیم گرفته شده را اینجا اعلام می کنم. کار ما روی این برنامه مدت زیادی است که دنبال می شود. ما اقدامات حقوقی خود را دنبال خواهیم کرد. در این بین با همه کشورهای دوست و همپیمان در اینکه چه اقدامات بیشتری می توانیم انجام دهیم کار را خواهیم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • فیدان: تصمیم ورود به پرونده بین‌المللی علیه اسرائیل گرفتیم
  • فیدان: ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • دیدار دوم شهرداری گرگان و الریاضی لبنان؛ چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
  • بلینکن: فهرستی از کارهای لازم برای اسرائیل را تهیه می‌کنم
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟