Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه کشورمان طی پیامی با اشاره به گسترش روابط ایران و روسیه عنوان کرد: گسترش این رابطه نه‌ فقط به‌ نفع دو کشور بوده است، بلکه عامل مهمی در امنیت، ثبات و توسعه مناطقی چون آسیای مرکزی و خاورمیانه است.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، در مراسم افتتاحیه کنفرانس علمی بین‌المللی ایران و روسیه- پنج قرن همکاری که امروز چهارشنبه با حضور شخصیت‌های سیاسی ایران و روسیه از سوی انستیتو شرق شناسی روسیه و با حمایت سفارت ایران در مسکو درمحل آرشیو دولتی سیاسی اجتماعی روسیه برگزار شد، پیام محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه قرائت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در پیام خود، برگزاری این همایش را اقدامی مهم و ارزشمند در روابط دو کشور برشمرد و یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراسیون روسیه دو کشور ریشه‌دار با پیشینه و تاریخی کهن هستند که جلوه‌های تمدنی و فرهنگی آنها، همچنین آوازه جهانی شخصیت‌های بزرگی مانند حافظ، سعدی، فردوسی، تولستوی، چخوف، پوشکین و ده‌ها شخصیت دیگر مایه مباهات و فخر ادبیات جهان شده‌اند.

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: این رابطه فراز و فرودهای خود را داشته و با خاطرات تلخ و شیرینی همراه است، اما در ورای این خاطرات درس بزرگ این روابط کهن و پرلایه آن است که ایران و روسیه به‌ عنوان دو همسایه باید روابط گسترده‌ای داشته باشند، دو کشور باید در چند وجهی کردن و گسترش افقی و عمودی این رابطه بکوشند.

ظریف خاطرنشان کرد که گسترش این رابطه نه‌ فقط به‌نفع دو کشور بوده است، بلکه عامل مهمی در امنیت، ثبات و توسعه مناطقی چون آسیای مرکزی و خاورمیانه است.

وزیر امور خارجه ایران با اظهار امیدواری نسبت به اینکه روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران و روسیه که در سه دهه گذشته در حال گسترش بوده و در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است، در سایه اراده مسئولان دو کشور و تجربه پنج قرن مناسبات تاریخی در تمامی عرصه‌ها رشد و گسترش یابد، عنوان کرد: بدون تردید برگزاری موفق این همایش تصویر خوبی از روابط دو کشور به‌ جای خواهد نهاد که می‌تواند زمینه گسترش پیوندهای مردمی و فرهنگی بین دو کشور را فراهم و به تحکیم روابط دوجانبه هم کمک کند.

ظریف در بخش پایانی پیام خود به مراسم افتتاحیه کنفرانس علمی بین‌المللی ایران و روسیه- پنج قرن همکاری تصریح کرد: اطمینان دارم تبادل نظر نخبگان و صاحب‌نظران علمی و فرهنگی دو کشور در این نشست فرصت تازه‌ای را برای رونق بخشیدن به دیپلماسی فرهنگی ایجاد و به تحکیم و تقویت مناسبات فی‌مابین کمک خواهد کرد، به‌ باور من مراودات مستمر فرهنگی که مزین به حضور نخبگان و اندیشمندان دو کشور باشد علاوه بر اینکه می‌تواند به شکوفایی هرچه بیشتر اندیشه‌ها و آگاهی‌بخشی به نسل جوان امروز دو کشور منجر شود، می‌تواند به گسترش روابط در حوزه‌های سیاسی و تجاری کمک کند.

سرگئی لاوروف نیز در پیام خود به این کنفرانس علمی که به مناسبت پنج قرن همکاری ایران و روسیه برگزار می‌شود با اشاره به اینکه امروز روابط ایران و روسیه که تحکیم یافته، در تمامی عرصه‌ها توسعه می‌یابد، عنوان کرد: گفت‌وگوی مشترک، برای تعاملات چند وجهی نقش خود را ایفا می‌کند.

وی با مروری بر همکاری‌های دو کشور در سطوح مختلف از جمله همکاری‌های نظامی، علمی، انسان دوستانه، جهانگردی و... تاکید کرد: تلاش می‌کنیم در پاسخ به چالش‌هایی نظیر تروریسم و حل و فصل مشکلات سوریه همکاری‌ها را گسترش دهیم و آن را وارد مشارکت راهبردی کنیم و نتیجه این کنفرانس نیز بصورت همه جانبه به تقویت روابط دو کشور کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,89,95/CT10 موضوعات مرتبط اخبار روسیه

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۵۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی

وزارت حمل و نقل ازبکستان اعلام کرد این کشور برای ایجاد کریدور حمل و نقل و لجستیک از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی برنامه‌ریزی می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزات حمل و نقل ازبکستان در بیانیه‌ای اظهار داشت برای تقویت تجارت آسیای مرکزی تلاش می‌کند تا بلاروس، روسیه، قزاقستان و پاکستان از مسیر افغانستان به یکدیگر متصل شوند.

وزرای حمل و نقل این کشورها در «ترمذ» ازبکستان اواسط هفته گذشته درباره این کریدور نیز گفتگو کردند.

براساس بیانیه وزارت حمل و نقل ازبکستان، شرکت‌کنندگان در این نشست درباره اتصال آسیای مرکزی و کشورهای مشترک‌المنافع و آسیای جنوبی از طریق توسعه یک کریدور حمل و نقل چند وجهی با هدف افزایش ظرفیت تزانزیت ازبکستان گفتگو کرده‌اند.

این طرح شامل برنامه‌هایی برای تقویت حمل و نقل کالا از طریق تجزیه و تحلیل محموله‌های ترانزیتی، دیجیتالی کردن اسناد و ساده‌سازی فرآیندهای تزانزیتی میان کشورها است.

تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستانتلاش ازبکستان برای گسترش همکاری اقتصادی با افغانستانکاهش 50 درصدی تعرفه ریلی ازبکستان با افغانستان

کشورهای روسیه، قزاقستان و ازبکستان در نوامبر 2023 میلادی یادداشت تفاهمی را برای ایجاد این کریدور در جریان مجمع حمل و نقل سازمان همکاری شانگهای در تاشکند امضا کردند.

به گزارش رسانه‌ها، ازبکستان خاطرنشان کرد که از سال 2021 حمل و نقل بار از طریق افغانستان افزایش چشمگیری داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد