Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@15:24:45 GMT

◄ دیپلماسی جاده‌ای در خدمت کاهش تصادفات

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۰۹۲۳

◄ دیپلماسی جاده‌ای در خدمت کاهش تصادفات

تین‌نیوز |  یک هفته پس از دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تشکیل کمیته بررسی تلفات جاده‌ای مرکب از دستگاه‌های مسئول برای ارزیابی سهم مراکز صنعتی در تلفات جاده‌ای، یکی از نمایندگان مجلس در نطق اعتراضی خود در صحن علنی مجلس خبر داد، روزانه بیش از ۴۵ نفر در جاده‌های کشور کشته می‌شوند و تاوان تصادفات را به‌ اندازه جنگی تمام‌عیار دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرام پارسایی که نمایندگی مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد، سهم زیادی از این حادثه تلخ را به خودروهای مرگ‌آفرین اختصاص داد و در عین ‌حال درباره وضع جاده‌های کشور، گفت: «آمار تکان‌دهنده روزانه بیش از ۴۵ کشته و سالانه بیش از ۳۳۰ هزار مصدوم و معلول، و بی‌سرپرستی بیش از ۱۰ هزار خانوار و خسران ده‌ها هزارمیلیاردی، حاصل ائتلاف جاده‌های ناامن و ارابه‌های مرگ صنعت خودروی به‌اصطلاح ملی است که با قیمت چندبرابری به مردم تحمیل می‌شود و متأسفانه، استان فارس در صدر این صدمات قرار دارد.»

پارسایی گفت که جشن هرسال مهرماه با جای خالی صدها یار دبیرستانی آغاز می‌شود که بی‌گناه بهار عمرشان در تصادفات خزان شد.

او از دیوان محاسبات درخواست کرد در صحن علنی مجلس توضیح دهد که درآمد بیش از ۸۶۰ میلیارددلاری دولت‌های نهم و دهم کجا هزینه شده است که جاده‌های کشور همان جاده‌ها و خودروی ما همچنان پراید است؟

موضوع مهمی که تذکر چندی پیش رهبر معظم انقلاب را به همراه داشت؛ ایشان روز ۲۶ شهریورماه سال جاری به موضوع تصادفات رانندگی اشاره کردند و با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق، سریع و جامع برای مقابله با این مسئله تأکید کردند: «در موضوع تصادفات جاده‌ای، باید نیروی انتظامی و دستگاه‌های دیگر همچون وزارت راه و مراکز صنعتی سهم خود را در جلوگیری از بروز چنین حوادث تلخ و ناگواری مشخص کنند و با برطرف‌کردن نقاط ضعف، وظیفه خود را انجام دهند.»

دستوری که با مشخص‌کردن برنامه عملیاتی هر یک از سازمان‌های مسئول، در نهایت مقصر اصلی داستان ادامه‌دار تلفات و حوادث رانندگی را مشخص ‌می‌کند.

از قصه پرغصه ایمنی پایین خودروها و جولان کم‌کیفیت‌ترین آنها در بازار داخلی و سهم وزارت صنعت و معدن در سامان‌دادن به این وضع که بگذریم، قرار است وزارت راه و شهرسازی با اجرای دو برنامه نوسازی ناوگان و افزایش ایمنی جاده‌های کشور سهم درخور توجهی را در کاهش حوادث رانندگی ایفا کند.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، در همین باره بر نوسازی ناوگان جاده‌ای تأکید دارد و به نظر می‌رسد مذاکره با سرمایه‌گذار خارجی برای آغاز نوسازی ناوگان جاده‌ای را کوتاه‌ترین راه برای حل این مشکل می‌داند.

او در تازه‌ترین دیدار خود با هیئت‌ فرانسوی، نوسازی ناوگان جاده‌ای را از اولویت‌های خود دانست و خواستار مشارکت پاریس در اجرای این امر مهم شد. به گفته آخوندی، برنامه نوسازی ناوگان جاده‌ای در ایران دو هدف مهم مقابله با آلودگی هوا و کاهش تلفات و حوادث رانندگی را در دستور کار دارد، اما به دلیل نبود تأمین مالی هنوز کامل اجرا نشده است.

امیر امینی، معاونت برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی، درباره برنامه دوم وزارت راه و شهرسازی برای کاهش تلفات جاده‌ای به خبرنگار هفته‌نامه حمل‌ونقل گفت که در بخش جاده‌ای در حوزه گسترش آزادراه‌ها سال فعالی طی شده است و با تکمیل قراردادهای مهم در بخش جاده‌ای امیدواریم تا پایان برنامه ششم تا سال ۱۴۰۰، بتوانیم از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر قرارداد آزادراهی، دست‌کم ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آزادراه را به بهره‌برداری برسانیم.

به گفته او، افزایش آزادراه‌ها اثری مستقیم بر کاهش تصادفات رانندگی دارد و تا حد چشمگیری حمل‌ونقل جاده‌ای را سامان می‌دهد.

او توضیح داد، این مهم یکی از برنامه‌های اصلی برای مهار ترافیک و افزایش سطح ایمنی در جاده‌های کشور است.

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جـاده‌ای کشـور معتـقد اسـت با وجود افـزایـش چشـمگیـر تـولید خـودرو و سـفرها در سـال‌های اخـیر، شـاهد کاهش تصادفات و تلفات رانندگی هستیم که نشانگر تأثیرات اقدامات و برنامه‌های انجام‌شده است.

 عبدالهاشم حسن‌نیا، معاون راهداری این سازمان، گفته است: «نقش حمل‌ونقل جاده‌ای ایمن، روان و اقتصادی در توسعه کشور با زیرساخت‌ها و نگهداری به‌موقع از آن‌ شکل می‌گیرد و این بیانگر اهمیت بخش راهداری است که با تلاش‌ بسیار در سال‌های اخیر این مهم با وجود کمبود اعتبارات، دوام و قوام مناسبی داشته است.»

حسن‌نیا ایمنی در راه‌های کشور را برای سازمان راهداری یک اصل مهم و برنامه دارای اولویت برشمرده و گفته است: «تلاش گسترده‌ای در حوزه راهداری کشور برای توسعه ایمنی، نگهداری و به‌روزرسانی وضع راه‌های کشور برای برقراری آرامش و آسایش هموطنان در سفرهای جاده‌ای انجام می‌گیرد و خوشبختانه کاهش تصادفات و تلفات رانندگی با وجود افزایش چشمگیر تولید خودرو و سفرها در سال‌های اخیر، نشانگر تأثیرات اقدامات و برنامه‌های اجرا‌شده است.»

خبری که ریاست کمیسیون عمران مجلس نیز بر آن صحه می‌گذارد و می‌گوید: «تلفات انسانی در جاده‌های کشور در دوره دولت تدبیر و امید ۲۵ درصد کاهش یافته است، با این حال هنوز آمار تلفات حوادث رانندگی بالاست.»

 از آخرین جلسه کمیسیون ایمنی وزارت راه و شهرسازی نیز خبر می‌رسد که علت وقوع سانحه اتوبوس حامل دانش‌آموزان محور بندرعباس–داراب، خروج از محور و واژگونی اتوبوس به دلیل خستگی و خواب‌آلودگی راننده بوده است و این‌بار جاده علت بروز این حادثه نبوده است.

در این جلسه که مهرداد تقی‌زاده، دبیر کمیسیون ایمنی راه‌ها، آن را اداره می‌کرد، با قرائت گزارشی کامل از این تصادف اشاره مستقیمی به سهم راننده و پیشنهاد شد برای جلوگیری از حوادث مشابه تا حد امکان سفرهای شب‌هنگام دانش‌آموزی محدود شود و در صورت ضرورت سفر در شب، از یک هفته قبل با پلیس‌راه هماهنگی‌ شود تا مراقبت ویژه‌ای صورت گیرد.

همچنین، چون نبستن کمربند ایمنی عامل اصلی فوت و آسیب بوده است، وزارت آموزش‌ و پرورش، سازمان صدا و سیما و هر یک از ارکان کمیسیون ایمنی راه‌های کشور مشارکت مؤثرتری در آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی عمومی درباره ایمنی ترافیک داشته باشند. به نظر می‌رسد لازم است با یک دیپلماسی جاده‌ای و مشارکت همه سازمان‌های مسئول سال آتی را با حوادث جاده‌ای کمتری بگذرانیم.

لینک خبر

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۰۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادفات فوتی و جرحی در تنگستان کاهش یافته است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی بعد از ظهر شنبه در جمع رئیس و پرسنل راهداری و حمل و نقل شهرستان تنگستان ضمن گرامی داشت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری اظهار داشت: تنگستان با دارا بودن بیش از ۵۵۰ کیلومتر راه‌ای اصلی، فرعی و بزرگ راهی به عنوان شهرستان سوم در استان بوشهر محاسبه می‌شود.

فرماندار تنگستان تصریح کرد: با تلاش و برنامه ریزی راهداری حمل و نقل جاده‌ای شهرستان شاهد مرمت، توسعه و پیشگیری بسیاری از حوادثی در جاده‌های هستیم.

وی یاد آور شد: بر اساس آماری که توسط رئیس اداره راهداری و حمل و نقل شهرستان ارائه شد تصادفات فوتی و جرحی نسبت به استان از کاهش بسیار خوبی برخوردار است و هم در پیک عبور و مرور جاده‌ای مشکلی در ایام سال وجود نداشته است.

وی اضافه کرد: راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تنگستان با دقت و خالصانه برای مردم در حال خدمات رسانی است که جای تقدیر و تشکر از رئیس و پرسنل آن دارد.

لطفی خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشت با پیگیری و پشتیبانی که شد کارهای بسیار خوبی در حوزه‌های روستاها و بزرگراه‌های در سطح تنگستان صورت گرفته است.

فرماندار تنگستان ادامه داد: باید در شهرستان کارهایی که نیاز است به خوبی در مسیر راه‌ها جهت اطلاع مردم انجام شود تا جلو هر گونه حوادث یا اتفاقات نا خوشایند گرفته شود.

وی افزود: در بعضی مسیرها در شهرستان ممکن است بار ترافیکی و عبور و مرور کمتری داشته است نیاز است خیلی از دور برگردان‌ها جا به جا و یا بازسازی شود.

کد خبر 6090243

دیگر خبرها

  • تصادفات فوتی و جرحی در تنگستان کاهش یافته است
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • سهم چهار درصدی موتورسواران از تصادفات استان زنجان
  • ۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری استان زنجان
  • تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در استان همدان
  • ۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری رخ می‌دهد
  • ترویج استفاده از توقفگاه‌ها و مجتمع‌های بین راهی مورد توجه قرار گیرد
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی