Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@06:09:08 GMT

ویژه نامه رحلت پیامبر ص

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۹۰۴۲

ویژه نامه رحلت پیامبر ص

به گزارش جام نیوز، در آستانه رحلت پیامبر اکرم محمد مصطفی ص دلها را به زوایای این حادثه عظمی می بریم تا بهره ای از این دریای بی کران ببریم:

 

رحلت پیامبر در چه سالی بود؟

رحلت پیامبر در چه سالی بود؟ رحلت پیامبر به اتفاق تمام روایات در سال یازدهم هجری بوده است. رحلت پیامبر بنا به اعتقاد شیعیان در 28 صفر بوده است

 

«وَ مَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انقَلَبْتُمْ عَلَی أَعْقَابِكُمْ وَمَن يَنقَلِبْ عَلَی عَقِبَيْهِ فَلَن يَضُرَّ اللّهَ شَيْئًا وَسَيَجْزِي اللّهُ الشَّاكِرِينَ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(آل عمران آیه ۱۴۴)

 

«محمد [ص‏] فقط فرستاده خداست‏؛ و پيش از او، فرستادگان ديگری نيز بودند؛ آيا اگر او بميرد و يا كشته شود، شما به عقب برمی‏گرديد؟ و هر كس به عقب باز گردد، هرگز به خدا ضرری نمی‏زند؛ و خداوند بزودی شاكران را پاداش خواهد داد».

 

رحلت یا شهادت پیامبر؟

یکی از مظلومیت های حضرت رسول این است که معمولا به کیفیت شهادت ایشان توجه نمی شود. کتاب های سیره و حدیث مرگ رسول خدا به وسیله سم را تایید و آن را با احادیث متواتر ذکر کرده اند از جمله:

 

ابن سعد می گوید در روایتی آمده است: پیامبر (ص) مسموم درگذشت و 63 ساله بود. این قول ابن عبده است.

 

شیخ مفید می گوید: او در مدینه روز دوشنبه دو شب باقی مانده از ماه صفر در سال دهم هجری درگذشت در حالی که 63سال داشت.

 

علامه حلی شهادت رسول خدا را به وسیله سم ذکر می کند.

 

در کتاب جامع الرواه آمده است: پیامبر (ص) در مدینه مسموم درگذشت.

 

شیخ طوسی می گوید: رسول خدا دو شب باقیمانده از ماه صفر در سال دهم هجری مسموم درگذشت.

 

بیهقی از عبدالله بن مسعود روایت کرده است که وی گفت: اگر ۹ بار قسم بخورم که رسول خدا کشته شده اشت برایم محبوبتر است از اینکه یک بار قسم بخورم که او کشته نشده است به جهت اینکه خداوند او را پیامبر شهید قرار داده است.

 

حاکم نیشابور کشته شدن رسول خدا را تایید کرده است. آنجا که می گوید: شعبی گفته است: به خدا قسم رسول خدا و ابوبکر با سم کشته شدند و عمر و عثمان و علی بن ابیطالب با شمشیر کشته شدند و حسن بن علی با سم و حسین بن علی با شمشیر کشته شد.

 

ابن مسعود کشته شدن پیامبر در سنه ۱۱ هجری تایید و تاکید کرده است.

 

رسول خدا (ص) فرمود: هیچ پیامبری یا وصی او نیست مگر آن که شهید می شود. و همچنین فرمودند: هیچ کس از ما (اهل بیت) نیست مگر آن که مسموم یا مقتول خواهد بود.

 

پس شهادت حضرت رسول توسط سم قطعی است. 

 

زمان شهادت پیامبر

پيامبر خدا (ص) در تاريخ 28 صفر سال 11 هجری در مدينه منوره چشم از جهان فرو بستند و به لقاء الله پيوستند.

 

اين در حالی بود كه سر در سينه برادر خويش علی بن ابی طالب (ع) داشتند: (ولقد قبض رسول الله...)؛ «...و رسول خدا در حالی قبض روح شد كه سر بر سينه من نهاده بود و جانش در ميان دستانم گرفته شد و من دستم را بر چهره ايشان كشيدم و من متولی غسل آن حضرت شدم و ملائكه مرا كمك می كردند و در و ديوار خانه‏اش من از صدای آهسته آنان كه بر او نماز می خواندند و گروهی بالای می رفتند و گوش من از صدای آهسته آنان كه بر او نماز می خواندند خالی نمی شد تا آن كه او را در ضريحش به خاک سپرديم...» (نهج البلاغه، فيض الاسلام: خطبه 88).

 

امام علی (ع) در غم رحلت پيامبر (ص) در حالی كه حضرت را غسل می داد و كفن می كرد، چنين فرمود: (بأبی أنت و أمی يا رسول الله لقد انقطع بموتك...)؛ «پدر و مادرم فدای تو ای رسول خدا! همانا با مرگ تو از نعمتی محروم شديم كه با مرگ ديگران از آن محروم نمی شديم و آن، نعمت نبوت و اخبار آسمانی بود. مصيبت تو آن قدر بزرگ است كه ما را به خاطر تمام مصيبت های ديگر تسليت می دهد و از اين جهت، تو منحصر به فرد هستی و همه مردم در سوگ تو ماتم زده هستند و از اين جهت عموميت داری و اگر نبود كه تو ما را به صبر امر فرمودی و از جزع و ناله نهی نمودی، سرچشمه‏های اشك را خشك می كرديم و درد و غم ما همواره باقی می بود و اندوه ما زدوده نمی شد و اينها نيز برای تو اندك است، ولی مرگ را نمی توان برطرف كرد، پدر و مادرم فدای تو باد! ما را نزد پروردگارت ياد كن و در خاطر خود نگهدار!» (نهج البلاغه، فيض الاسلام، خطبه 226).

 

آخرین لحظات رحلت پیامبر

رسول خدا (ص) لحظاتی پيش از رحلت فرمود: «برای من كاغذ و دواتی بياوريد تا مكتوبی بنويسم كه پس از من گمراه نشويد!» در اين لحظه، عمر بن الخطاب گفت: «اين مرد هذيان می گويد و بيماری بر او غلبه كرده است! ما را كتاب خدا بست است! و شعار (حسبنا كتاب الله) كه نقض كننده فرمايش نبی اكرم (ص) إنی تارك فيكم الثقلين... از همان مجلس ريشه گرفت.

 

پس از آن، در حالی كه علی (ع) هنوز در حال غسل و تدفين پيامبر بود، گروهی در محلی به نام (سقيفه) جمع شدند و در امر خلافت نزاع آغاز كردند و سرانجام ابوبكر را به عنوان خليفه برگزيده، با او بيعت كردند و اين، آغاز مسيری بود كه به نوبه خود نتايجی به همراه داشت.

 


رحلت پیامبر در چه سالی بود

رحلت پیامبر مصیبت بزرگی برای اسلام و مسلمانان به شمار می‏رفت‏كه تا آن روزگار نظیری برای آن اتفاق نیفتاده بود. حضرت علی (ع) به انجام غسل و كفن پیامبر مشغول شد و همراه بادیگر مسلمانان بر پیكر پاك آن‏ حضرت نماز گزارد و آن گاه وی را در خانه‏اش، آرامگاه كنونی آن‏ حضرت به خاك سپرد. بهترین درودها و سلام ها بر تو ای رسول خدا و برخاندان پاك و پاكیزه‏‌ات باد!

 

 

اما درباره تاریخ رحلت پیامبر اکرم (ص) دو تاریخ مشهور قید شده است؛

 

تاریخ مورد اتفاق اکثریت شیعه، روز دوشنبه 28 صفر سال 11 هجری قمری مصادف با 7 خرداد سال 11 هجری شمسی و 28 می سال 632 میلادی است.

 

اما اکثریت اهل تسنن روز 12 ربیع الاول سال 11 هجری قمری (مصادف با 18 تا بیستم خرداد سال 11 هجری شمسی یا هشتم تا دهم جوئن 632 میلادی) را روز رحلت پیامبر دانسته اند که ایراد وارد به این روز آن است که چنین روزی به هیچ وجه با روز دوشنبه مورد اتفاق مسلمانان تطابق ندارد و منطبق با روزهای جمعه تا یک شنبه است.


ستاره

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است

امام جمعه اصفهان گفت: در شهرداری مدارا با مردم بسیار مهم است و روایتی از پیامبر اسلام است که می‌فرماید «بعثت علی المدارات کما بعثت علی الرساله» یعنی یکی از کارهای عظیم پیامبر (ص) که مساوی با رسالت بیان می‌فرماید مدارای با مردم است و این مدارا را باید با مردم داشته باشند تا آن معنویت اثر کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیر و معاونین منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به عملیات پیروزمندانه وعده صادق آن را جهشی برای ایران در دنیا مطرح کرد و اظهار داشت: قرآن کریم نیز می‌فرماید " لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا "یعنی خداوند خطاب به پیامبر (ص) می‌فرماید در آینده درمی یابید که شدیدترین دشمن نسبت به اسلام یهود است.

وی افزود: عملیات طوفان الاقصی به رژیم صهیونیستی ضربه زد و این در حالی بود که سال‌ها تلقین می‌کردند که دارای سازمان اطلاعاتی قوی هستند، اما درعملیات طوفان الاقصی هزار نفر از نیروهای حماس بدون اطلاع سرویس‌های جاسوسی مدت یک سال تمرین کرده و در این عملیات توانستند نظامیان صهیونیستی را اسیر کنند.

امام جمعه اصفهان در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت مدارای با مردم عنوان کرد: در شهرداری مدارا با مردم بسیار مهم است و روایتی از پیامبر اسلام است که می‌فرماید "بعثت علی المدارات کما بعثت علی الرساله" یعنی یکی از کارهای عظیم پیامبر (ص) که مساوی با رسالت بیان می‌فرماید مدارای با مردم است و این مدارا را باید با مردم داشته باشند تا آن معنویت اثر کند.

وی با بیان برخی از مشکلات و معضلات منازل میراثی و بلاتکلیفی برای مدیریت شهری، صدور پروانه ساخت و ساز را مهم دانست و افزود: یکی از کارهایی که می‌تواند برای شهرداری ایجاد درآمد کرده و به شهر رونق دهد این است که به زمین‌های موجود پروانه داده شود و ساخته شود و افراد را به ساخت و ساز تشویق کنیم، چرا که مشاغل فراوانی نیز بر اساس این ساخت و سازها ایجاد می‌شود و علاوه بر آن باید در اخذ هزینه پروانه‌ها با مردم مدارا شود.

آیت الله طباطبایی نژاد هم چنین به ضرورت رعایت شرایط استخدام تا پایان دوره خدمت برای کارمندان دوائر دولتی اشاره کرد و گفت: فردی که در ابتدا شرایط استخدام را قبول نموده و استخدام شده است باید تا انتها این شرایط را حفظ کند، یعنی اگر کارمند زن در اداره حجاب دارد، اما بیرون از اداره حجاب خود را بر می‌دارد باید برکنار شود زیرا قرار بوده است ملتزم به اسلام عملی و قوانین باشد.
وی هم چنین یکی از کارهای خوب شهرداری‌ها برای شهر و شهروندان را مسئله فضاسازی و زیباسازی شهر بیان کرد و ادامه داد: شهروندان به فضاسازی و زیباسازی نیاز دارند و کار مهم شهرداری اصفهان این بوده است.

برگزاری کنگره ۴۰۰ شهید منطقه یک شهردرای در ماه جاری

در ابتدای این دیدار مهندس علی رضی زاده، مدیریت منطقه یک شهرداری اصفهان به گزارشی از اقدامات انجام یافته در این شهرداری اشاره کرد و اظهار داشت: منطقه یک شهرداری اصفهان در حدود ۸۱۰ هکتار بوده و ۷۹ هزار نفر جمعیت دارد و جز محله‌های قدیمی و در مرکز شهر و یک منطقه ترانزیتی است.

وی از اجرا و در دست بودن حدود ۷۶ پروژه در محدوده منطقه یک شهرداری اصفهان خبر داد و افزود: از جمله پروژه‌های شاخص پروژه مترو و پروژه اتوبان شهید خرازی بوده که اقدامات انجام شده در این اتوبان سبب کاهش حدود ۲۵ درصد ترافیک شده است.

وی اضافه کرد: پروژه بعدی پروژه بی آر تی از میدان جمهوری اسلامی به سمت پل فلزی بوده است و هم چنین حذف گلوگاه‌های داخل کوچه‌ها که ۱۸۰ گلوگاه بر همین اساس شناسایی شده و اقدام به خرید برخی پلاک‌ها شد.

وی به حضور هفتگی مدیر و معاونین شهرداری منطقه یک در محلات و مساجد برای رسیدگی به شرایط محله‌ها اشاره کرد و گفت: بازخورد این کار افزایش ۳ برابر صدور پروانه‌ها نسبت به سال گذشته بوده است.

وی خاطر نشان کرد: در بحث فرهنگی یکی از اقداماتی که در دست انجام است تهیه تاریخ شفاهی محلات و ثبت خاطرات و عکس‌های محله‌ها و تبدیل آن به کتاب بوده است.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که شهرداری منطقه یک در مباحث فرهنگی در حال پیگیری است شهدای منطقه یک هستند با توجه به اینکه منطقه یک ۴۰۰ شهید دارد و همه آنها شهدای شاخص هستند کنگره این شهدا در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و هم چنین امسال پیرامون شهید بهشتی ۷ جلد کتاب آماده شده است.

کد خبر 748905

دیگر خبرها

  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت در استان فارس اعلام شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران