Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج - ایرنا- فرماندارساوجبلاغ با اشاره به پدیده غلط موقوفه خواری در این شهرستان از اداره اوقاف و امور خیریه خواست مانع این حرکت ناپسند توسط برخی افراد شود.

به گزارش ایرنا، ابوالقاسم پالیزگیر شامگاه پنجشنبه در جمع یاوران وقف و متولیان امامزاده های شهرستان خواستار مدیریت بهتر در امر موقوفه ها و آستان مقدس امامزاده ها در ساوجبلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با انتقاد از مدیریت ناکارآمد برخی بقاع متبرکه گفت : اداره اوقاف وامورخیریه با تغییر مدیریت ناکارآمد و جایگزینی مدیریت توانمند برخی بقاع متبرکه می تواند در فعال شدن این مراکز مهم فرهنگی موثر باشد .
پالیزگیر با اشاره به نظارت دقیق بر موقوفه ها اظهار داشت : کمتر عمل کردن به نیت واقفین از موانع موقوفات است.
وی افزود: یکی از پدیده های زشت، بحث موقوفه خواری در برخی مناطق توسط افراد سودجو می باشد.
پالیزگیر گفت : متولی اصلی رسیدگی به بحث موقوفه خواری اداره اوقاف و امور خیریه است و باید از طریق یک وکیل حقوقی مجرب به بحث موقوفه خواری که رقم قابل توجهی را نیز شامل می شود رسیدگی کند.
فرماندارساوجبلاغ افزود: اداره اوقاف با تمام جدیت باید دست افرادی که به موقوفات شهرستان دست درازی می کنند کوتاه کند.
رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان ساوجبلاغ به فعالیت های صورت گرفته توسط این اداره پرداخت و گفت : با توجه به ترویج سنت وقف در شهرستان، امسال شاهد 11 مورد وقف جدید بودیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسن سراغی از وقف به عنوان سنت حسنه یاد کرده و افزود: سند چشم‌انداز و تحول راهبردی جایگاه وقف در حوزه پژوهشی، علمی و فناوری و آموزش و پرورش دیده شده است.
وی با تاکید بر اینکه نگاه به وقف باید با رویکردی جدید در جامعه ترویج شود، افزود: برای تحول و پیشرفت جامعه در همه حوزه‌ها به ویژه حوزه پژوهش و علمی و فناوری در عصر کنونی ورود سنت حسنه وقف یک ضرورت است.
وی با اشاره به رتبه برتر استان البرز در سطح کشور طی سه سال متوالی اظهار داشت :شهرستان ساوجبلاغ نیز امسال توانست در طرح آرامش بهاری رتبه برتر کشوری را کسب نماید.
وی از اطلاع‌رسانی حق و حقوق مستأجرین نسبت به موقوفات به منظور ارتقای شناخت و آگاهی جامعه هدف به عنوان یکی از اولویت‌‌های دیگر اوقاف نام برد و حقوق کسب شده را شامل حق کسب و پیشه، حق سرقفلی و حق زارعانه نسبت به املاک کشاورزی عنوان کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ساوجبلاغ در پایان با اشاره به اینکه وقف یک رسالت ملی است نه رسالت سازمانی و درون سازمانی تصریح کرد: نیاز داریم جامعه با نظارت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه وقف کمک‌دهنده ما باشد.
وی با اشاره به اینکه تربیت حافظان قرآن خواسته مقام معظم رهبری در برنامه‌های جدی اوقاف می باشد افزود: به منظور تربیت حافظان قرآن با همت اداره اوقاف، کلاس قرآنی با تدریس مربیان ووتشکیل کانون های قرانی در بقاع متبرکه اجرا می شود و از استقبال خوب علاقمندان بر خوردار است .
وی اطعام چندین هزار نفر در برنامه سفره‌های آسمانی، اهدای بسته حمایتی به نیازمندان ، برگزاری ویژه برنامه‌های نظیر بصیرت عاشورایی، یاس نبوی، ولایت علوی در مناسبت‌های مختلف، همایش تکریم و بزرگداشت امامزادگان بخشی از عملکرد اداره امور خیریه و اوقاف شهرستان برشمرد.
وی افزود امسال دو واحد وقفی که سالیان سال بصورت مخفی مستاجر از آن استفاده می کرد کشف و به املاک اوقاف عودت شد .
وی گفت: الویت ما قطع دست متجاوزین به وقف و شناسایی املاک و ثبت موقوفات و گرفتن سند مالکیت برای آن‌ها است.
6155/1535خبرنگار: مریم صوفی **انتشار دهنده : محمد عزیزپور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد کاظم موسوی متقی، مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد اقدامات معاونت فرهنگی این سازمان و اولویت‌ها برای سال جدید بیان کرد: نمایشگاه دستاورد‌های وقف، خود را در سه حوزه معرفی می‌کند. ابتدا بحث تثبیت و حفظ موقوفات است که با اخذ سند و مباحث حقوقی و اوقافی این کار انجام می‌شود. مسئله دوم، بهره وری از موقوفات و درآمدزایی آن هاست که با معاونت بهره وری اقتصادی موقوفات این کار حاصل می‌شود. بخش سوم، اجرای نیات است که درواقع، شاید این بخش مهم‌ترین بخش کار باشد؛ یعنی ثمره آن دو بخش خود را در اجرای نیات نشان می‌دهد. 

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اگر موقوفات به بهره وری برسند و تثبیت شوند ولی نیات اجرا نشوند هدف اصلی واقف محقق نشده است. چون واقف مال خود را به نیت و هدف و آمال و آرزویی وقف کرده است تا اجرا شود. این اجرای نیت متفاوت هستند. بخشی از آن، مباحث خیریه هستند و بخش دیگر شامل مباحث قرآنی می‌شوند و بخشی هم مرتبط با مباحث اجتماعی و مذهبی است و هر کدام از این اجرای نیات به دست یکی از بخش‌های سازمان وقف صورت می‌گیرند؛ به طوری که نیات قرآنی را مرکز امور قرآنی و نیات خیریه را مرکز امور خیریه انجام می‌دهند و نیات فرهنگی و اجتماعی را معاونت فرهنگی و امور اجتماعی انجام می‌دهند و هر یک از بخش‌های سازمان موظف هستند درآمدی که از تثبیت موقوفات بهره وری و بهره مندی و ایجاد درآمد‌ها حاصل شده است به شکل درست و صحیح و مطابق وقف نامه‌ها اجرا کنند. 

حجت‌الاسلام موسوی متقی ادامه داد: در بحث اجتماعی، نیات مختلفی داریم. مثلاً مهر تحصیلی برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت درنظر گرفته شده است یا اعزام زائران به حرم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و حرم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام و یا کمک به نیازمندان برای تهیه دارو و انجام درمان آن‌ها و کمک به آزادی زندانیان و ایتام و... نیت‌هایی هستند که سازمان اوقاف، منابع آن را احصا می‌کند و سعی می‌کنیم به نحو شایسته و آبرومندانه اجرا کنیم و در اجرای نیت، کرامت انسانی برای سازمان بسیار مهم است تا جایی که هیچ موقع، این اجازه را به خودمان نمی‌دهیم در راستای فرآیند اجرای نیت کرامت عزیزانی که قرار است از موقوفات بهره‌مند شوند، خدشه دار شود و همه این موارد مورد ملاحظه قرار می‌گیرند.

او افزود: بسته‌های مهر تحصیلی که تولید می‌شوند به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم روی آن‌ها برچسب اوقاف نصب شود در حالی که شاید اگر جایی دیگر باشد این اجازه داده شود. زیرا تبلیغ برای آن‌ها به شمار می‌آید. دلیل انجام ندادن این کار توسط سازمان اوقاف به این خاطر است که بچه دانش آموز کیف و وسایل و دفتر را برمیدارد و به مدرسه می‌برد و کنار همکلاسی هایش می‌نشیند. به همین دلیل، نمی‌خواهیم اشاره کنیم این بسته از محل موقوفات مرتبط با کمک به نیازمندان است تا احساس خجالت به او دست ندهد و نباید این طور باشد. چون فرزندان میهن هستند و ما باید امانت دار درستی باشیم.

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما در نمایشگاه به ارائه گزارش این اقدامات مردمی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و... می‌پردازیم. درواقع، نمایشگاه ارائه عملکرد خود مردم، هیئت امنا و واقفین است و ما در سازمان اوقاف فقط در بخش موقوفات امانت داری کرده و در زمینه بقاع متبرکه هدایت کردیم. 

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی متقی افزود: ویکی فقه جزء مجموعه‌های حمایتی سازمان اوقاف و دارای منابع عظیم حوزه‌های علمیه است که هم متن و هم صوت این درس‌ها به صورت بسیار عالی در آن جا دیده شده و استفاده شده است و ویکی فقه، تمام فروعات فقهی و بخش‌های فقه را مدنظر قرار داده و به طور مفصل، کار کامپیوتری و تحقیقی صورت گرفته است و می‌توان گفت یک دانشنامه‌ی بسیار کاملی در حوزه فقه است و در حوزه علمیه به آن بسیار توجه می‌شود و دفاتر مراجع عظام، بسیار به ویکی فقه علاقه‌مند هستند و به ما هم سفارش می‌کنند تا دست حمایتی خود را برنداریم. زیرا به حمایت بسیار سنگینی نیاز دارد و درس خارج همه اساتیدی که در قم و مشهد و اصفهان و در خارج از کشور؛ لبنان و عراق و حتی سوریه و کشور‌های دیگر است به صورت روزانه در این سایت بارگذاری می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • خسارت ۵۲ میلیارد تومانی سیل به اردستان
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم