Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رسانه های لبنانی با اشاره به نتیجه بخش بودن میانجیگری «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نزد سعودی ها برای انتقال «سعد الحریری» به پاریس اعلام کردند که او قرار است روز شنبه آینده به همراه خانواده اش ریاض را به مقصد پاریس ترک کند.

مقام های رسمی لبنان با استقبال از این خبر، آن را راهی برای برون رفت از بحران کنونی دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر اینکه این پیشنهاد، راه نجاتی برای سعودی ها از ورطه ای فراهم کرد که با گرو نگه داشتن نخست وزیر لبنان، خود را در آن گرفتار کرده بودند. به ویژه اینکه مقام های رسمی لبنان سقف مواضع خود در این قضیه را بالا بردند و تهدید به طرح موضوع در سازمان ملل و شورای امنیت کردند.
حال در شرایطی که بحران بازداشت نخست وزیر لبنان به سمت حل شدن پیش می رود، گمانه زنی ها درباره مرحله بعد از انتقال الحریری به پاریس و بازگشت وی به لبنان شدت گرفته است.

سخن «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در خصوص «پایان بحران الحریری و آغاز بحران سیاسی» که در رسانه های امروز این کشور بازتاب گسترده داشت، ناظر به این مساله است. روزنامه «النهار» نیز به نقل از «میشل عون» رئیس جمهوری در این باره نوشت: وقتی الحریری در پاریس اظهار نظری کند حرف او را آزادانه تلقی می کنم اما برای جریان پیدا کردن استعفا، باید شخصا در لبنان حضور پیدا کند و تا زمان تشکیل دولت جدید در لبنان باقی بماند چون حضور نخست وزیر برای فعالیت دولت موقت ضرورت دارد.

النهار افزود: هنوز هیچ افق روشنی از مرحله بعد از حضور الحریری در بیروت و تقدیم استعفا وجود ندارد و سناریوهایی که در این باره مطرح می شود چیزی بیش از گمانه زنی های صرف نیست و باید به انتظار تصمیم نخست وزیر ماند. روزنامه «الاخبار» نیز به نقل از عون در پاسخ به این سوال که آیا دولت موقت می تواند در شرایط استثنایی تشکیل جلسه دهد و تصمیماتی اتخاذ کند نوشت: نترسید، هیچ بن بستی وجود ندارد و همه چیز طبق قانون حل خواهد شد.

در همین رابطه روزنامه «البناء» به نقش آفرینی فرانسه در مرحله بعد از بازگشت الحریری به بیروت اشاره کرد و به نقل از منابع آگاه نوشت: نقش فرانسه در موضوع الحریری فراتر از انتقال الحریری از ریاض به پاریس است. پاریس با بهره برداری از فرصت پیش آمده الحریری را به عنوان برگ برنده ای از دست ریاض خارج کرد و از این پس نقش موثرتری بر سیاست های الحریری در لبنان خواهد داشت.

البناء همچنین به اطلاعاتی اشاره کرد که نشان می دهد عربستان از فرانسه ضمانت گرفته الحریری بعد از بازگشت به لبنان دست به کاری نزند که موجب عصبانیت ریاض شود و اتفاقاتی را که در ریاض برایش افتاد برملا نکند.

روزنامه «الجمهوریه» در مقاله ای به طور مفصل به سناریوهای بعد از انتقال الحریری به فرانسه و از آنجا به لبنان پرداخت و توقف الحریری در پاریس پیش از آمدن به لبنان را «مرحله انتقالی» توصیف کرد که با هدف «خروج از شوک استعفا از ریاض» انجام می گیرد.

به نوشته الجمهوریه، در پاریس سناریوی مناسب برای خروج از بحران با کمترین ضررها طراحی خواهد شد. این روزنامه حضور الحریری در پاریس را از چند جهت مفید دانست:

1- با این کار نشان داده می شود که سخنان الحریری در ریاض درباره احتمال ترور وی راست بوده و او برای حفظ جان خود به پاریس رفته است.

2- الحریری در مدت حضور خود در پاریس (ولو کوتاه)، برای وضعیت سیاسی جدید در لبنان و سختگیری بیشتر در مقابل حزب الله و ایران آماده می شود. الحریری به رویکرد سختگیرانه سعودی – آمریکایی در قبال حزب الله ملتزم خواهد ماند و در محافل بین المللی از این حزب دفاع نخواهد کرد. کنار آمدن با حزب در دولت نیز در گرو آن است که حزب الله قول بدهد به سیاست بی طرفی پایبند بماند.

3- در این مدت، گروه های داخلی به ویژه رئیس جمهوری، فضا را برای این رویکرد جدید آماده خواهند کرد. عون برای حفظ شراکت صوری با الحریری، از نیمه راه با این رویکرد همراهی خواهد کرد به ویژه اینکه حزب الله در مرحله تحریم های آمریکایی به شراکت عون با الحریری احتیاج دارد.

4- الحریری در پاریس اجازه دیدار بار شخصیت ها و مقام های سیاسی لبنانی و غیر لبنانی را پیدا خواهد کرد. وی در این دیدارها تاکید خواهد کرد که به خاطر مسائل امنیتی به عربستان رفت و در اعتراض به اقدامات حزب الله استعفای خود را تقدیم کرد. وی تمامی اسرار مربوط به مرحله حضور در عربستان را در پاریس و حتی بعد از بازگشت به بیروت، در دل حفظ خواهد کرد و هیچ حرفی درباره آن به کسی نخواهد زد.

الجمهوریه افزود: پیش از بازگشت الحریری به لبنان، طرف های سیاسی مربوطه در پاریس به وی اطمینان خواهند داد که گله و شکایت هایی که در بیانیه استعفا مطرح کرده بود با پاسخ مثبت (لبنانی ها) مواجه شده است. نشانه های این پاسخ مثبت در چند مساله پدیدار شده از جمله:


1- میشل عون اعلام کرد که لبنان به سیاست بی طرفی و کنار ماندن از نزاع های منطقه ای پایبند است. 2- محافل وابسته به حزب الله تاکید کرده اند که این حزب دخالت نظامی در جنگ یمن ندارد.
الجمهوریه در پایان پیش بینی کرد که عون اقدام به برگزاری جلسات گفتگو درباره راهبرد دفاعی لبنان و سیاست بی طرفی کند و الحریری نیز باید به همین مقدار «اطمینان بخشی» اکتفا کرده و سعودی ها را نیز به آن مجاب سازد. اگر سعودی ها قانع شدند طومار استعفا در هم پیچیده خواهد شد و مصالحه سال 2016 بار دیگر تکرار می شود اما در صورت مجاب نشدن سعودی ها و اصرار الحریری بر استعفا، همه چیز به نقطه صفر برگشته و لبنان وارد بحران سیاسی خواهد شد.

تا این مرحله به نظر می رسد لبنانی ها توانستند با اجماع ملی و کسب حمایت جهانی، عربستان سعودی را ناگزیر به صرفنظر از برنامه اصلی خود که همان گروگان گرفتن الحریری و خانواده اش با هدف کسب امتیازهای سیاسی بود، بکنند.

به نظر می رسد لبنان اینک پس از خروج سعد الحریری از ریاض وارد مرحله جدیدی می شود. به طوری که از این مرحله به بعد چانه زنی ها و بحث و جدل ها درباره شرایط دولت آینده لبنان به بحث اصلی در این کشور تبدیل خواهد شد و شاید اختلاف ها بیشتر از قبل رخ نمایی کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان اردبیل، سیدعلی حجتی اظهار کرد: طرح یاس بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده میان هلال احمر و کمیته امداد در این استان با هدف جذب، ساماندهی و آموزش، ارتقای سطح دانش و مهارت‌های مخاطبین در خصوص پذیرش مسئولیت اجتماعی و ترویج فرهنگ خودامدادی و دگر امدادی در بین مددجویان (دختران ۳۰ تا ۴۰ سال مجرد) زیر حمایت کمیته امداد اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: در این طرح آموزش‌های مورد نیاز در خصوص شیوه‌های مواجهه با بحران و بلایای طبیعی توسط حوزه جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان اردبیل افزود: در این طرح افراد در خانه‌های هلال وارد چرخه و فرآیندی می‌شوند که در بروز بحران احتمالی می‌توانند در مرحله نخست خود، سپس خانواده و در مرحله سوم اعضای محله را از بحران نجات دهند.
استان اردبیل از جمله ۱۰ استان کشور در زمینه فراوانی وقوع حوادث طبیعی به شمار می‌رود و هر از گاهی بروز حادثه‌هایی مانند زمین لرزه، رانش زمین، سیل، خشکسالی، صاعقه، طوفان، سرمازدگی، برف سنگین، سرما و یخبندان شدید خسارت و تلفاتی برجای می‌گذارد.
این استان ۵۰ هزار امدادگر آموزش‌دیده برای بکارگیری در حوادث احتمالی غیرمترقبه دارد.

دیگر خبرها

  • بحران آوارگان در لبنان به اروپا کشیده خواهد شد
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • دورتموند و پاری‌سن‌ژرمن در نبرد دوم «وستفالن»/ شانس بالای پاریس!
  • طارمی عامل خروج یک ستاره از اینتر
  • طارمی عامل خروج «الکسیس سانچز» از اینتر
  • جهاد اسلامی: جنگ جز با توقف تجاوز و عقب‌نشینی دشمن پایان نمی‌یابد
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!
  • حسن یزدانی بحران ملی نیست