Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از انجمن ترویج علم و موزه ملی علوم و فناوری، هفته دوم نوامبر (هفته سوم آبان) با دو مناسبت جهانی با موضوع علم و ضرورت ترویج آن گره خورده است.
نخست، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه /World Science Day for Peace and Development که هر ساله 10 نوامبر (19 آبان) گرامی داشته می شود و امسال به دلیل همزمانی با ایام اربعین حسینی کمی دیرتر گرامی داشته شد و هفته جهانی علم و صلح/ international week of peace and science است که بر اساس مصوبه 46/31 دسامبر 1988 مجمع عمومی سازمان ملل متحد 11 نوامبر (19 یا 20 آبان) یکی از روزهای آن است و امسال این هفته از 9 تا 14 نوامبر (19 تا 24 آبان) تعیین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انجمن ترویج علم هر ساله یک هفته همزمان با این مناسبت را هفته ملی ترویج علم نام نهاده و مراسمی برای تقدیر از مروجان علم برگزار می کند که شامل اعطای جایزه نیز هست.

***موزه ملی علوم و فناوری برنده جایزه ترویج علم
در مراسم هجدهمین دوره اهدای جایزه ترویج علم که پنجشنبه (25 آبان) در باغ کتاب برگزار شد هیات مدیره انجمن ترویج علم ایران با پاسداشت فعالیت‌های بانو توران میرهادی، از اعطای جایزه ویژه‌ای با نام جایزه میرهادی در ترویج علم به نهادها و افرادی خبر داد که تمرکز فعالیت‌های ترویج علمی خود را کودکان قرار داده باشند.
همچنین هیات داوران جایزه ترویج علم سال 1396 را به جناب آقای دکتر اسماعیل کهرم تقدیم کرد.
هیات داوران به دلیل فعالیت و تلاش بی­ وقفه، همه­ جانبه، انسانی و اخلاقی جایزه دیگر ترویج علم سال 1396 را به جناب آقای دکتر مقصود فراستخواه داد و دکتر علی رجالی نیز به دلیل فعالیت و تلاش بی­ وقفه در حوزه ­های دانشگاهی و عمومی برای بسط دانش ریاضی و همچنین تعهد به ترویج ریاضیات در مدارس، مشارکت در بنیان‌گذاری خانۀ ریاضیات جایزه ترویج علم سال 1396 را به خانه برد.
افزون بر این، هیات داوران به دلیل انجام فعالیت­ های ترویجی و آموزشی در زمینه ترویج علم و فناوری از طریق ادارۀ موزه ملی علوم و فناور همچنین راه‌اندازی موزه‌های سیار، جشنواره‌های دانش‌آموزی و کوشش برای ارائه درک جدیدی از علم جایزه ترویج علم سال 1396 را به موزۀ علوم و فناوری تقدیم کرد.
بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان نیز به دلیل انجام فعالیت­ های ترویجی، علمی، مدنی و آموزشی در زمینه توسعه و ترویج تفکر خلاق در جامعه جایزه ترویج علم سال 1396 را دریافت کرد.
هیات داوران به دلیل فعالیت­ های گسترده و پیگیر در تلویزیون با هدف معرفی علم به زبان ساده به عموم جایزه دیگر ترویج علم سال 1396 را به خانم مریم فیروزی تقدیم کرد.
همچنین به دلیل سال­ ها خدمت صادقانه در حوزه آموزش عشایری و تلاش برای اعتلای علم و اندیشه میان دانش‌آموزان این مناطق جایزۀ معلمان مروج علم در مناطق محروم (جایزۀ بهمن‌بیگی) در سال 1396 را به خانم تهمینه رزمجویی اعطا کرد.


***جایزه ای برای آموزش علم به زبان ساده و در بخش ویژه با موضوعیت زلزله
موزه ملی علوم و فناوری نیز از شنبه (20 آبان) سومین دوره جشنواره علم برای همه را برگزار کرد.
این جشنواره در دو بخش بخش نمایشگاهی و بخش رقابتی میزبان علاقمندان بود. بخش رقابتی در دو حوزه اثر پذیرفته بود؛ یکی بخش اصلی که هر ساله تکرار می شود و آموزش مفاهیم علمی به زبان ساده است و در قالب های مختلف داستان، شعر، ساخت ابزار و فیلم های کوتاه علمی 2 دقیقه ای و بخش ویژه با موضوع زلزله در 6 قالب؛ شامل عکاسی، فیلم، پویانمایی، ماکت و نقاشی، داستان و بازی های رایانه ای.
در مراسم اختتامیه این جشنواره در مجموع 44 نفر برگزیده شناخته شده یا از دستاوردهای آنها تقدیر شد. ضمن اینکه همه آثار رسیده به این جشنواره شامل 418 اثر از مخاطبان 4 تا 60 ساله در نمایشگاه برپاشده در سالن رواق هنر برج میلاد به نمایش درآمدند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۲۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور

مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شد. هدف از برگزاری مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور و تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مساله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

 این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند. در این راستا، از ۲۰ هزار دانشجو از ۵۰ دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده و نهایتا اساتیدی که بیشترین آراء را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر به این مراسم دعوت شدند.

روح الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم گفت: دانشگاه‌های ما از قبل از انقلاب تا کنون همیشه مبدا تحول بوده‌اند. قبل از انقلاب بسیاری از جریان‌ها در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی برای کشور تربیت کردند و بعد از آن مجموعه‌های تحقیقاتی را برای پیشرفت و توسعه کشور پرورش دادند.

او افزود: طی ۲ الی ۳ دهه اخیر ماموریت‌هایی همچون تولید علم در کشور پررنگ شد و اساتید را برای تولید علم تشویق کردیم و کسانی که مقالات علمی زیاد و با کیفیت منتشر می‌کنند مورد تشویق قرار گرفتند. اساتیدی که در حوزه صنعت و حل مسائل کشور مشارکت داشتند نیز تجلیل شدند. دانشگاه کارخانه علم آفرینی، فناوری آفرینی و کارخانه تولید نوآوری بوده و از همه مهم‌تر دانشگاه کارخانه انسان سازی است.

دهقانی ادامه داد: بزرگترین وظیفه دانشگاه که هرگز فراموش نشدنی است پرورش انسان‌ها و شاگردانی بوده که باعث تکثیر ما شوند. در ۵۰ دانشکده برتر سراسر کشور اساتیدی که در همه زمینه‌ها همراه دانشجویان هستند و شاگرد پرور محسوب می‌شوند جایزه شیخ مفید را دریافت می‌کنند.این جایزه شامل یک بسته حمایتی یک میلیارد تومانی است که از سال جاری به ۱۰۰ استاد برتر در حوزه شاگردپروری اعطاء شد و قرار است این جایزه به صورت سالانه به استادان منتخب شاگردپرور اعطاء شود. 

او بیان کرد: این جایزه دارای ۱۵ بخش است؛ اعتبار مالی مستقیم که سبک اعتبار مستقیم آن ۴۰۰ میلیون تومان در سال، استفاده از امکانات شبکه‌های آزمایشگاهی، استفاده از امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از پست‌داک و پسا دکتری، استفاده از فرصت مطالعاتی خارج کشور، استفاده از شرکت در کنفرانس‌ها، استفاده از فرصت بازدید و اردو‌های علمی و خدماتی که در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری است که این سبد را در اختیار اساتید برتر قرار دهد.

دهقانی اظهار کرد: فرمی در جهت اعطای جایزه به اساتید ارسال خواهد شد و افرادی که در دبیر خانه مشخص شده‌اند طی یک سال آینده همراه اساتید خواهند بود تا خدمات را ارائه دهند. در این فرم‌های اعطاء هزار امتیاز وجود دارد که ۴۰۰ امتیاز از آن قابل تقدیم برای کمک مالی مستقیم است. انتخاب استفاده از هر کدام از آن‌ها بر عهده خود اساتید خواهد بود. این جایزه به نام شیخ مفید است؛ محمد بن محمد نعمان ملقب به شیخ مفید و معروف به ابن المعلم، فقیه و متکلم و از علمای برجستهٔ شیعه سده چهار هجری قمری بود که مکتب کلامی شیعه را توسعه داد. 

رئیس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: امید داریم در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم ۱۰۰ نفر استاد برگزیده این دوره را به ۵۰۰ الی ۷۰۰ نفر تکثیر و تربیت کنیم. بنیاد ملی نخبگان در پایان این دوره به ۱۰ نفر از استادان شاگردپرور یک گرنت معادل یک سال پژوهانه که کار خود را درست انجام دهند تقدیم خواهد کرد. امروز افتخار داریم که در بین منتخبانی از جمعیت ۲۰ هزار نفری مستعدین بنیاد ملی نخبگان حضور داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه جهانی آزادی مطبوعات به خبرنگاران غزه
  • اعطای جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران غزه
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • اعطای بسته حمایتی معاونت علمی به یکصد استاد منتخب
  • اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی