Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای پایانی ماه صفر، آستان قدس رضوی 50 برنامه فرهنگی تربیتی در بخش‌ها و قالب‌های مختلف را «به پیشگاه خورشید» تقدیم می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  آستان قدس رضوی در روزهای پایانی ماه صفر که افتخار میزبانی از میلیون‌ها دلداده خاندان عصمت و طهارت از سراسر جهان دارد، برای هرچه باشکوه‌تر برگزار کردن عزاداری‌های این روزها، ویژه‌برنامه‌های متعددی را طراحی و اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


راهبرد مهم آستان قدس رضوی در برنامه‌های دهه آخر صفر، الگو قرار دادن سیره اهل‌بیت(ع) در مبارزه با ظلم و ارائه الگوی انقلابی در اندیشه دینی است، ویژه‌برنامه‌های آستان قدس برای دستیابی به این هدف، طراحی‌شده‌اند.
50 برنامه در بخش‌های مختلف و در تمام صحن‌ها و رواق‌های حرم مطهر برگزار می‌شود و در این برنامه‌ها، بخش‌هایی ویژه زائران غیر ایرانی در نظر گرفته‌شده است.

زائر و مجاور، «پای منبرهای حرم»
این برنامه‌ها با عنوان‌هایی مانند «پای منبرهای حرم»، «دست‌هایی رو به آسمان»، «برکت جاری»، «اشکباره غم»، «حلقه معرفت»، «پرسمان رضوی»، «شکوه عبادت» و «همراه با کلام وحی» برگزار می‌شود.
زائران حریم رضوی در سلسله برنامه‌های «پای منبرهای حرم» که در رواق امام خمینی(ره)، مسجد جامع گوهرشاد و رواق دارالحجه برگزار می‌شود، می‌توانند موضوعاتی مانند بیان سیره اهل‌بیت(ع)، جایگاه وقف در سیره اهل‌بیت(ع) و آداب آن در قرآن کریم، خطوط سیاسی در سیره نبوی را پای منبر علما و بزرگانی مانند آیت‌الله علم‌الهدی، حجج‌اسلام والمسلمین رئیسی، صدیقی، ماندگاری، پناهیان و دیگر سخنرانان برجسته حوزه علوم اسلامی بهره‌مند شوند.
برنامه‌های مرثیه‌سرایی نیز در روزهای پایانی ماه صفر در رواق امام خمینی(ره) و با عنوان «دست‌هایی رو به آسمان» برگزار می‌شود و مداحان بنامی مانند سید مجید بنی فاطمه، میثم مطیعی، مهدی سروری، سید رضا نریمانی و دیگر مداحان اهل‌بیت، عزاداران را همراهی خواهند کرد.

تشکیل 700 حلقه معرفتی
بخشی از مراسم‌هایی که در این ایام برگزار می‌شود بر اساس موقوفاتی است که از سال‌های گذشته مانند سنتی بازمانده از گذشتگان برگزار می‌شود، این مراسم «برکت جاری» نام دارد و شامل عزاداری و ذکر مصیبت اهل‌بیت(ع) است.
در روزهای پایانی ماه صفر، تعداد حلقه‌های معرفت که در رواق‌های مختلف حرم مطهر برگزار می‌شود، به 700 جلسه خواهد رسید که 600 جلسه ویژه برادران و 100 جلسه ویژه خواهران خواهد بود.
برنامه‌های رواق حضرت زهرا(س) ویژه بانوان طراحی‌شده است؛ در این برنامه‌ها، کارگاه تدبر در قرآن و سنت، بررسی سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) برگزار می‌شود همچنین استقبال از هیأت‌های عزاداری و گروه‌های زائران پیاده خواهران در این رواق انجام می‌شود.

عرض ارادت 20 هزار نفری دانش آموزان مشهدی
در بخش ویژه کودک و نوجوان، آستان قدس رضوی همایش 20هزار نفری «خدام الجواد» را برگزار کرد که در آن دانش آموزان مشهدی با حضور در رواق امام خمینی(ره) تسلیت و اطاعت خود را به محضر امام مهربانی عرض کردند.
همچنین روایت گری سیره اهل‌بیت(ع) در رواق دارالحجه ویژه این گروه سنی برگزار می‌شود، «یاران خراسانی» نیز در صحن رواق دارالهدایه ویژه هیأت‌های عزاداری نوجوانان دختر و پسر طراحی‌شده است.

در سوگ امام، به «رسم دعبل»
روزهای پایانی دهه آخر صفر، شبستان گرم مسجد گوهرشاد میزبان شاعرانی است که به «رسم دعبل»، شاعری که مدیحه‌اش در منقبت امام علی بن ابیطالب و خاندان امامت موردتوجه امام علی بن موسی(ع) قرار گرفت، شعر می‌خوانند. در این مراسم، شاعران آیینی شیعه و اهل سنت از جهان اسلام حضور می‌یابند و به شعرخوانی می‌پردازند. استادان شعر آیینی مانند سعید بیابانکی، علیرضا قزوه، سید حمیدرضا برقعی و دیگران در این مراسم حضور خواهند داشت.
آستان قدس رضوی برای میزبانی از زائران بین‌المللی یکی از رواق‌های صحن غدیر را به «خیمه امت» اختصاص داده که در آن، هیأت‌های عزاداری مذهبی سایر کشورهای اسلامی ارادت خود را به آستان مقدس حضرت رضا(ع) عرض می‌کنند؛ در «خیمه امت» روزانه هفت مجلس سخنرانی به زبان‌های انگلیسی، عربی و اردو برگزار می‌شود.
به یادبود شهدای مقاومت، محفل بین‌المللی قرآنی «مشکوة النور» برنامه‌ریزی‌شده است که در رواق غدیر برگزار می‌شود.
نشست‌های تخصصی دیگری مانند سخنرانی آیت‌الله اراکی با موضوع تبیین جایگاه وقف و نذر در ادیان مختلف در کنار دیگر مراسم‌های مذهبی روزهای پایانی ماه صفر برگزار می‌شود همچنین لاله افتخاری، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی با حضور فرهیختگان کشورهای مختلف جهان اسلام در دانشگاه علوم اسلامی رضوی حضور خواهد یافت.

کتاب‌خوانی زائران و مجاوران رضوی «در سوگ خورشید»
آستان قدس رضوی، مسابقه کتاب‌خوانی نیز برای این ایام در نظر گرفته است؛ این سلسله مسابقات کتاب‌خوانی با عنوان «در سوگ خورشید» در سه بخش ملی، بین‌المللی و کودک و نوجوان برگزار می‌شود و در آن، کتاب‌های «پابوس»، «هیأت»، «یک قمقمه دریا» و «رسم حضور» مورد مطالعه قرار می‌گیرند.
مبلغان و ذاکران رضوی هم در نشستی تخصصی در حرم مطهر گرد هم می‌آیند. در این مراسم روسای هیأت‌های مذهبی، سخنرانان و ذاکران اهل‌بیت(ع) از سراسر کشور حضور می‌یابند. حجت‌الاسلام رئیسی در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.
در کنار همه این مراسم‌ها، آنچه رسم اطاعت را به کمال می‌رساند «شکوه عبادت» است. روزانه 58 نماز جماعت در صحن‌ها و رواق‌های مختلف برگزار می‌شود. برخی از این نمازهای جماعت به امامت آیات عظام علم‌الهدی، هاشمی شاهرودی، ایازی، گرایلی و خزاعی اقامه می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کیومرث هاشمی در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران گفت: شروع امروز ما با یک حرکت بزرگ انجام شد و خصوص‌سازی سرخابی‌ها با عنایت و حمایت دولت انجام شد و امیدوارم راه خصوصی‌سازی ورزش با حمایت همگان انجام شود. واگذاری سرخابی‌ها در راستای حکمرانی ورزش است و به دنبال این هستیم تا وزارت ورزش خود را از سطح اجرایی دور کند و به مرحله نظارت برسیم.

او ادامه داد: برگزاری این مراسم حاصل زحمت دست‌اندرکاران و همکارانم در وزارت ورزش و فدراسیون‌های ورزشی بود و امیدوارم با برگزاری این مراسم در معرفی ظرفیت‌های ورزش قهرمانی بهره ببریم. از شبکه ورزش برای برگزاری این مراسم تشکر می‌کنم.

هاشمی افزود: مجموعه ورزش کشور در یک حرکت هماهنگ این افتخارات را کسب کرده‌اند و ضمن حفظ توان رقابتی، اقداماتی را برای تحول مسائل ورزش کشور در نظر گرفتیم و تلاش ما بر این است تا پایان این دولت، برخی از این مشکلات را برطرف کنیم.

او افزود: در بخش تحول زیرساخت‌های ورزشی، موفق شدیم جلسه شورای عالی ورزش را با حضور رئیس جمهور برگزار کنیم و یکی از مشکلات، پروژه‌های نیمه‌تمام بود و با کمک سازمان برنامه و بودجه، ۳۴۲۸ پروژه شناسایی شدند و قرار شد پروژه جدیدی را آغاز نکنیم تا پروژه‌های نیمه تمام به ثمر برسد. ۷ هزار میلیارد برای تکمیل این پروژه‌ها پیش بینی شده است. نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد صورت گرفته است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص برنامه این وزارت‌خانه برای تجهیز مجموعه ورزشی آزادی گفت: توانستیم برای این مجموعه ۱۲۰۰ میلیارد بودجه در نظر بگیریم و احداث مجموعه بین‌المللی تهران در دستور کار قرار گرفته و اتفاقات خوبی رخ داده است و با استفاده از ظرفیت‌های پیمانکار‌های داخلی و خارجی، امیدوارم مجموعه‌ای را در شان ورزشکاران بسازیم.

هاشمی در خصوص روند طرح آمایش سرزمین گفت: این طرح در جلسه شورای عالی ورزش تصویب شد و قرار است تا ۴ ماه آینده کار‌های مربوطه‌اش انجام شود. یکی دیگر از مسائلی که مد نظر قرار گرفته، رسیدگی به مشکلات قهرمانان است که به عنوان یک محور اصلی در مجموعه ورزش کشور، در دستور کار قرار گرفته است. ما مطالبات دو سال گذشته قهرمانان را توانستیم پرداخت کنیم و برای باقی مانده مطالبات هم در مراسم تجلیل از قهرمانان کار‌های لازم را صورت خواهیم داد.

وزیر ورزش و جوانان گفت: اصلاح طرح قانون سرباز قهرمان و طرح مشاغل ورزشکاران در دستور کار قرار گرفته است و با تصویب این قانون امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد. همچنین بحث شهرک مسکونی در کمیسیون‌های مختلف مجلس دارد بررسی می‌شود تا از این ظرفیت هم بهره ببریم.

هاشمی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های ما، اصلاح ساختار اساس‌نامه حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان بود که تواستیم مقدار قابل توجهی از مقادیر را افزایش و زنده کنیم.

او خاطرنشان کرد: اصلاح اساس‌نامه فدراسیون ورزشی یکی دیگر از برنامه‌های ما است که هر فدراسیون باید اساس‌نامه تخصصی خود را داشته باشد تا اختیارات بیشتری به مجموعه فدراسیون داده شود.

هاشمی درخصوص حق پخش تلویزیونی گفت: در قانون برنامه هفتم، بحث حق پخش تلویزیونی است و داریم آیین‌نامه‌ای را تدوین می‌کنیم تا به تصویب برسد و بحث فیرپلی مالی را هم داریم پیگیری می‌کنیم و امیدوارم این آیین‌نامه تدوین شود و اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه و کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌ها گفت: کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌های ورزشی با کمک وزارت نفت دارد صورت می‌گیرد تا نوسازی را در این زمینه صورت دهیم. تقویت زیرساخت‌ها برای میزبانی رویداد‌ها و گسترش میزبانی در شهر‌های دیگر از اولویت‌های ما است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه ورزش همگانی گفت: در تقویت و توسعه ورزش همگانی، ۹ دستگاهی که فعالیت ورزشی دارند، در برنامه و امور حضور دارند و در راستای این مساله، برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور به تصویب رسید و امیدوارم تکلیف ورزش کشور را به طور کلی مشخص کنیم تا توسعه ورزش همگانی به عنوان یک اولویت پیش برود.


او درباره برنامه نظام جامع باشگاه‌داری گفت: نظام جامع باشگاه‌داری کارهایش انجام شده است و یکی از اولویت‌های ما بود و در دستور صحن مجلس قرار گرفته است. ما نزدیک به ۳۴ هزار باشگاه ورزشی در سراسر کشور داریم و این در اشتغال‌زایی می‌توانند کمک کنند. امیدوارم نظام تخصصی مشاغل ورزشی را با کمک دولت شکل دهیم و شاهد رشد و گسترش ورزش کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم
  • بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • ویژه برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • اجرای ۲۸۵ عنوان برنامه در دهه کرامت در استان
  • شب شعر «به یاد کمال» با حضور شاعران کشوری در منطقه ۳ اصفهان
  • برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)