Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@02:25:39 GMT

6 نقص مدیریتی مهم اربعین سال جاری

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۶۶۳۷

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی اصغر جمشیدی، مسئول دفتر امور کنسولی ایران در کاظمین طی یادداشت ارسالی به خبرگزاری ایکنا به «آسیب شناسی ساماندهی زائرین ایرانی پیاده روی اربعین در عراق» پرداخته است.

در این یادداشت آمده است: با توجه به تجربه سه ساله حضور در متن رسیدگی به مشكلات زائرین ایرانی اربعین، نكات زیر به عنوان نقاط ضعف در ساماندهی این راهپیمایی عظیم كاملا محسوس و هر ساله موجب وارد آمدن خسارت، تلفات، رنج و آسیب های جسمی، روحی و مالی به زائرین می‌شود:

١- مشكل بیمه درمانی زائران: بسیاری از زائران از بیمه بودن خود و از شركت بیمه ای كه آنها را تحت پوشش قرار می دهد، اطلاعی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا در صورت حادثه (تصادف)، فوت یا مجروح شدن و نیاز به دریافت هرگونه خدمات درمانی، تمام هزینه ها را باید خود یا همراهانشان پرداخت كنند. اكثر این زائران هم از قشر ضعیف هستند و توانایی مالی ندارند.

تنها یك شركت بیمه هست كه در عراق و شهرهای مختلف آن نماینده دارد و آن هم فقط بیماران بیمه شده شركت متبوع خود را پوشش می‌دهد. متاسفانه تعداد قابل توجهی از افراد مجروح یا فوت شده بر اثر تصادفات رانندگی یا مرگ طبیعی فاقد بیمه مطلوب در این زمینه هستند و همین مسئله بار مالی سنگینی به زائران وارد می کند.

٢- نبود نظارت پزشكی و معاینه قبل از اعزام بر روی زائران: هرساله افراد بیمار از جمله بیماران قلبی، بانوان باردار، بیماران دارای اختلال حواس و افراد سالخورده فاقد توان كافی حرکتی طی مراسم اربعین وارد عراق می شوند و به دلیل شرایط خاصشان مشكلات بسیار زیادی برای خود، خانواده، همراهان و مراكز كنسولی ایجاد می‌کنند، خود نیز از فیض زیارت محروم می‌مانند. لذا اخذ گواهی سلامت برای كلیه زائرین قبل از ورود به عراق اقدامی است که می تواند میزان مشکلات را کاهش دهد.

اطلاع رسانی درست به زائران و تشریح شرایط ویژه اربعین از جمله شلوغی بسیار زیاد حرم ها، سنگینی پیاده‌روی اربعین و مشکلاتی که این پیاده روی برای بانوان باردار، افراد مسن و زائرانی با بیماری زمینه‌ای می‌تواند ایجاد کند نیز می‌تواند نقش قابل توجهی در مدیریت حضور افراد بیمار در این مراسم داشته باشد. متأسفانه امسال در شهر کاظمین یک بانوی ایرانی دچار سقط جنین شد و گم شدن یک پیرمرد که دچار اختلال حواس بود نیز مشکلات زیادی برای اعضای کاروان و مسئولان کنسولی به وجود آورد.

٣-مشکلات مربوط به ارتباطات تلفنی: ارتباط تلفنی از طریق خطوط تلفن همراه ما بین زائرین، مسئول كاروان و همراهان امری لازم و ضروری است. اما متاسفانه هر ساله شاهد هستیم كه بسیاری از زائرین یا فاقد تلفن همراه هستند و یا به دلیل هزینه سنگین رومینگ خطوط داخلی تلفن همراه، آن را فعال نكرده اند، افرادی نیز که از سیم کارت های عراقی استفاده می کنند از آنجایی که معمولاً شماره خود را حفظ نیستند و باید مدام تلفن خود را شارژ کنند در استفاده از تلفن همراه دچار مشکل هستند. اكثر گمشدگان ایرانی در ایام اربعین در عراق نیز از این دسته هستند که نتوانسته اند با تلفن همراه مسئول کاروان یا همراهان خود را پیدا کنند.

٤- عدم آموزش زائران در خصوص موارد مختلف كه آگاهی از آنها برای زائرین بسیار ضروری است از جمله: چگونگی حفظ و نگهداری گذرنامه‌های خود، آگاهی از مراكز و محل استقرار دفاتر كنسولی كه در صورت بروز هر نوع مشكل به این دفاتر در شهرهای مختلف عراق (كاظمین، كربلا، نجف و بصره) مراجعه كنند، آگاهی از لزوم انتخاب شركت بیمه مناسب توسط زائرین كه درصورت بروز هرگونه حادثه و سوانح، آنها را كاملا تحت پوشش قرار دهد و ... .

٥- ایجاد مراكزی برای نگهداری گمشدگان با هماهنگی مسئولان ایرانی و عراقی در شهرهای مختلف عراق (كاظمین، كربلا، نجف، در مسیر نجف به کربلا، بصره و مرز مهران) كه همه زائرین از آن آگاهی داشته باشند و در صورت نیاز سریعا به این مراكز مراجعه و عزیزان خود را پیدا كنند.

٦- تجهیز مراكز و درمانگاه های هلال احمر مستقر در شهرهای مختلف زیارتی عراق به آمبولانس به تعداد مكفی تا در صورت لزوم بیماران و مجروحین را به مراكز درمانی (مرز ایران) منتقل کنند. در حال حاضر درمانگاه ایران در کاظمین یک دستگاه آمبولانس برای انتقال مجروحان دارد اما در ایام اربعین به دلیل حجم بالای زائران و نیاز به انتقال تعداد زیادی از زائران به مراکز درمانی کاظمین، بغداد و یا بازگرداندن مجروحان به ایران نیاز به تعداد بیشتری آمبولانس وجود دارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مورایس مسلمان شد

سرمربی پرتغالی تیم فوتبال سپاهان اصفهان بعد ازپیروزی مقابل آبی پوشان جنوب در جام حذفی اعلام کرد مسلمان شده است.

به گزارش مشرق، ژوزه مورایس سرمربی تیم سپاهان اصفهان در دومین فصل حضورش در این باشگاه به دین اسلام مشرف شد. مورایس این موضوع را امشب بعد از پیروزی در جام حذفی مقابل تیم آبی پوشان جنوب اعلام کرد.

مربی پرتغالی از دوستان نزدیک مورینیو مربی مشهور پرتغالی و کریس رونالدو فوق ستاره فوتبال جهان است او در باشگاه هایی بزرگی چون پورتو، بنفیکای پرتغال، اینترمیلان ایتالیا، رئال مادرید اسپانیا ، الهلال عربستان، چونبوک موتورز ژاپن مربیگری کرده است.

ایشان زمانی که در اروپا زندگی می‌کرده است، در یک تصادف به کما می‌رود و پس از بهبودی ... شرایط معنوی ایشان تغییر می‌کند و نوع نگاه به زندگی یا جهان متفاوتی پیدا می‌کند.

او به لحاظ اخلاقی، فردی اخلاق مدار و دارای ویژگی‌های انسانی زیادی است و روش مدیریتی ایشان نیز بر همین مبنا استوار است و بیشتر اوقات سعی می‌کند به جای روش‌های خشن مدیریتی، از روش‌های توضیح و تفهیم دوستانه استفاده کند و بیشتر به رشد فکری و پرورشی افراد تحت مدیریت خود فکر می‌کند که البته بعضی اوقات به علت به کار نبردن روش‌های تند مدیریتی، مورد انتقاد واقع می‌شود.

در کنفرانس‌های مطبوعاتی که مورایس حضور دارد، می‌توانید این موارد را به خوبی مشاهده کنید.

در یک مقطع از زمان ایشان به مسئولان باشگاه سپاهان مراجعه کرد و گفت من می‌خواهم مسلمان شوم و باید چکار کنم؟

ذکر این نکته مهم است که اگر به خاطر ازدواج با یک خانواده مسلمان این انتخاب را داشته و یا با بررسی و انتخاب به این مهم رسیده باشد، در هر صورت رویداد مهم و نیکویی است و ما هیچ اصراری بر نقد و تایید هیچکدام از این دو روش نداریم.

در ابتدای امر عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای ایشان توضیح داده شد و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف ایشان به اسلام فراهم گردید و به لطف خدا ایشان در محضر یکی از علما شهادتین را به زبان جاری ساخت و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردید.

بلافاصله یک وکیل حاذق برای انجام امور قانونی تشرف ایشان به اسلام به کار گمارده شد و ایشان طی یک فرآیند چند ماهه این اقدامات را انجام داد.

از سوی دیگر ازدواج ایشان با همسرشان شرعا اتفاق افتاده و انجام شده و ظرف چند روز آینده رسما و قانونا انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که به موازات این اقدامات یک مشاور مذهبی متبحر و با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار ایشان فرآیند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات ایشان را برعهده دارد. بدیهی است که برای رعایت تمام احکام شرعی، برای کسانی که به دین اسلام مشرف می شوند، باید اصل استدراج را مدنظر قرار داد و به تدریج موارد لازم را منتقل نمود.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • مورایس مسلمان شد
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات