Web Analytics Made Easy - Statcounter

یازدهمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال هفته گذشته در مصلای تهران برپاشد. مشاهدات خبرنگار ما از این نمایشگاه حاکی از آن بود که نمایشگاه نسبتاً کم‌رونق برگزار شده است. شاید برپایی همزمان این نمایشگاه با نمایشگاه مطبوعات پیشنهادی قابل بررسی باشد. سیدمجید موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئولیت برگزاری نمایشگاه را بر عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره ویژگی‌های این نمایشگاه صحبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- یازدهمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال هفته گذشته در مصلای تهران برپاشد. مشاهدات خبرنگار ما از این نمایشگاه حاکی از آن بود که نمایشگاه نسبتاً کم‌رونق برگزار شده است. شاید برپایی همزمان این نمایشگاه با نمایشگاه مطبوعات پیشنهادی قابل بررسی باشد. سیدمجید موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئولیت برگزاری نمایشگاه را بر عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره ویژگی‌های این نمایشگاه صحبت کرده است.  
 

درباره محوریت‌های برگزاری این نمایشگاه و عملکرد آن در ۱۰ دوره پیشین به ما بگویید.

مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات رسانه‌های دیجیتال در راستای مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۹ وظیفه یافت که ساماندهی فضای مجازی را دنبال کند. این مرکز اولین مرکزی بود که به ثبت سایت‌ها اقدام کرد و مجوز ناشران دیجیتال را صادر نمود.

در حال حاضر هم به مدت ۲ سال است که با توجه به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، در وزارت ارشاد طرح‌های بسیار کلیدی دنبال می‌شود. از جملة طرح‌هایی که ما شاهد ثمره آن هستیم، طرح «سما» برای ایجاد محیطی سالم و ایمن در این فضای نامحدود مجازی است. مطالعه درباره دستاوردهای دیگر کشورها ما را به دنبال‌کردن یک مدل بومی ‌واداشت که زیست‌بوم فضای مجازی مفید را از طریق محتوا دنبال می‌کند. به این ترتیب که اکنون تمامی ‌زیرساخت‌هایی که بستر انتقال محتوا هستند و نیز محتواهای مستقل، نشان‌گذاری شده‌اند. ویژگی این نشان‌گذاری آن است که قابلیت کپی ندارد و از سرورهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌خوانده می‌شود و در عین حال یک خط برگشت برای انتقال پیشنهادهای افراد است. وزارت ارشاد با استفاده از قوانین، ۱۶ مورد محتوایی را مشخص کرده است. یکی از کارهای مهم این مرکز ایجاد یک فرهنگ برای آگاهی همگانی است. بنابراین حرکتی که آغاز شده است، با کمک مردم به شکلی پیش خواهد رفت تا مردم امکان نظارت داشته باشند.

در این نمایشگاه هم یک سیستم نظاره‌گر به نام «فرهنگ‌یار» راه‌اندازی شد که افراد با مراجعه به آدرس این سایت می‌توانند ثبت‌نام کنند و سپس محتوا را در فضای مجازی دنبال کنند و در کنار آن بتوانند بر محتواها نظارت داشته باشند. درحقیقت، نگاه ممیزی و نظارتی توسط خود مردم صورت می‌گیرد. به این ترتیب، فضای مجازی می‌تواند ساماندهی شود، به طوری که تبدیل به یک فضای محدود مدیریت‌شده گردد.

بسیاری از کانال‌های تلگرامی‌ با تعداد اعضای زیاد هنوز ثبت «شامد» نشده‌اند. آیا تدبیر خاصی برای این امر اندیشیده شده است؟

کانال هم یک بستر انتقال محتوا است و ما مصوبه شورای فضای مجازی را داریم که هر بستری که بیش از ۵ هزار دنبال‌کننده دارد، موظف به دریافت «شامد» است. کسانی که ثبت شامد نشده‌اند، دچار مشکلات متعددی خواهند شد که یکی از آن‌ها این است که مردم به آن‌ها اعتماد نخواهند کرد. دستگاه‌های مربوط هم برخورد جدی با آن‌ها خواهند کرد و این کانال‌ها امکان توسعه فعالیت خود را در فضای مجازی از دست خواهند داد. یکی از اهدافمان این است که از خودِ دارندگان این کانال‌ها برای نظارت فراگیر استفاده کنیم. بنابراین معتقدم که این کار با امکان فرهنگ‌سازیِ آن شدنی است. ۴۶ درصد از جرایمی ‌که در کانال‌های تلگرامی ‌وجود دارد، مربوط به کسانی است که کسب و کارهای درستی ندارند. باید روی این موارد کار شود و هر کارفرهنگی طبیعتاً زمان‌بر است.

ویژگی اصلی نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال از نظر شما چیست که برگزاری آن را توجیه می‌کند؟

نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال تنها نمایشگاهی است که جنس آن محتوایی است. در اینجا با کسانی آشنا می‌شوید که خود، سازنده تکنولوژی نیستند بلکه تولیدکننده محتوا می‌باشند و افراد فهیمی ‌هستند که نیازهای روزمره جامعه را برطرف می‌کنند. این عزیزان از ایده شروع کردند و به محتوا و محصول رسیده‌اند.  

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۷۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب و کار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین جهت برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

او افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

بیشتر بخوانید

ثبت ۵ اثر در آثار فاخر صنایع دستی کشور

عرب بیان کرد: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تأکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیست و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی