Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:11:10 GMT

کسب و کار و اقتصاد مقاومتی در قاب دیجیتال

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۸۲۶۷

کسب و کار و اقتصاد مقاومتی در قاب دیجیتال

تهران - ایرنا - تولید محتوای مرغوب و مطلوب دیجیتالی راهکاری برای داشتن صنایع فرهنگی کارآمد به شمار می آید از این رو فعالان حوزه رسانه های دیجیتال در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال باید تلاش مضاعفی داشته باشند تا اقتصاد مقاومتی در راستای حضور هرچه بیشتر مردم در کار تولیدی شکل گیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بسیاری از کارشناسان و متخصصان حوزه اقتصاد و تولید معتقدند که اقتصاد مقاومتی مفهومی پویا و انعطاف پذیر در حوزه های متنوع کسب و کار است که قادر است افراد را از طریق اصلاح الگوهای مصرف، به سمت رفاه هدایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهم‌ترین ماموریت اقتصادی دولت دوازدهم، آزادسازی اقتصادی و گره‌گشایی از فضای کسب‌ و کار است.
همین کارشناسان می گویند رشد اقتصادی بر پایه تزریق درآمدهای نفتی قابل تداوم نیست، بلکه رشد مستمر، از راه ارتقای بهره‌وری و نوآوری در کنار رشد عوامل تولید حاصل می‌شود. از سوی دیگر، بدون توجه به بهره‌مندی آحاد ملت، وصول به رشد اقتصادی پایدار، ممکن نخواهد بود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: ظهور و بروز تکنولوژیهای نوین به ویژه در زمینه رسانه های دیجیتال امروز باعث شده تا ایده پردازان با فرصت‌های جدید کارآفرینی بویژه کارآفرینی و کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال آشنا شده و ایده‌های نوی خود را برای راه‌اندازی کسب ‌و کار در این حوزه مطرح سازند.
سید مرتضی موسویان می افزاید: ایده پردازان می توانند محصول و خدمات خود را برای سرمایه‌گذاران در قالب نرم افزار، بازی و اپلیکیشن ارائه دهند که بطور یقین مورد استقبال نیز قرار خواهد گرفت.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید می کند که این مرکز، فرآیند دریافت مجوز برای راه اندازی کسب و کار دیجیتال را برای مشتاقان و فعالان و به ویژه ایده پردازان تسهیل خواهد کرد.
موسویان با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری بر نیرو و توان قشر جوان و نوجوان کشور و تشویق و حمایت از آنها، ابراز امیدواری کرد: در نمایشگاه های رسانه های دیجیتال که قشر وسیعی از نوجوانان و جوانان مخاطبان اصلی آن هستند اینگونه حمایت ها و تشویق ها موجب رشد و شکوفایی فنآوریهای آنها و استفاده از ظرفیت بالای این قشر منجر به ایجاد کسب و کار و درآمدزایی در حوزه رسانه های دیجیتال شود.
همچنین یک فعال حوزه محتوای رسانه های دیجیتال می گوید: اقتصاد مرتبط با اقتصاد جهانی، متکی بر توان داخلی و متناسب با وضعیت امروز و فردای جامعه ما است که بر خلاف برخی گمانه زنی ها، هیچ تأکیدی بر انزوا طلبی ندارد.
علی ریاحی در ادامه نیازهایی را برای تقویت تولید ملی نام برده و اظهار داشت: بررسی و وجود بازار، تقاضا، مواد اولیه، نیروی کار، فناوری و فرهنگ تولید شاخصه هایی هستند که برای تقویت تولید ملی به مجموع آنها نیازمندیم.
وی در خصوص پهنه عملیاتی سیاست های اقتصادها هم گفت: ترویج و گفتمان سازی، رصد و برنامه ریزی علمی و پژوهشی، اقدام و تربیت و آموزش عناوین پهنه عملیاتی برای هر یک از سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند.
این فعال رسانه های دیجیتال در ادامه دو رویکرد اساسی را برای اقتصاد مقاومتی برشمرد و اظهار کرد: رویکرد درون زا در این مدل اقتصادی بیشتر بر دانش و ظرفیت افراد، دانش فعال و ثبات اقتصادی تأکید دارد و رویکرد برون گرا نیز بر تعاملات و صادرات با سایر کشورهای دنیا.
ریاحی همچنین ضمن تأکید بر فراهم کردن زمینه حضور گسترده همه اقشار جامعه در فعالیت های اقتصادی به عنوان محور سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، معتقد است: ارتقاء بهره وری و تعامل سازنده با اقتصاد بین الملل و همچنین مدیریت مخاطرات بیرونی از محورهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بشمار می روند.
این کارشناس و مشاوره حوزه کسب و کار دیجیتال سه پیشران مهم در خصوص شرکت ها و موسسات تولید محتوایی در اقتصاد مقاومتی را تأمین مالی، شفاف سازی و نهادسازی عنوان کرد و افزود: اجزای فعال در بخش صنعت فرهنگی شامل تولید محتوا و طراحی اَپ، شبکه های اجتماعی، اپراتورهای همراه و همچنین تأمین کنندگان اینترنت و خدمات می باشند.
وی در تعریف صنایع فرهنگی گفت: صنایع فرهنگی در یک تعریف ساده به تولید نظامند کالاها و خدماتی که ماهیتا فرهنگی هستند و بر افراد جامعه اثر فرهنگی دارند، گفته می شود.
این کارشناس حوزه رسانه های دیجیتال به اشتباهات برخی استارت آپ ها یا کسب و کارهای نوپا هم اشاره و تصریح کرد: مهمترین و بزرگترین اشتباه در این حوزه ساختن چیزی است که مشتری در بازار ندارد.
وی در ادامه استخدام نیروی انسانی ضعیف، عدم تمرکز، اجرا ضعیف بازاریابی و فروش، نداشتن شرکای متناسب، عدم توجه به مشتری، عدم قیمت گذاری مناسب، خرج کردن پول زیاد، مشورت نکردن و عدم توجه به رسانه های اجتماعی را از جمله این اشتباهات عنوان می کند.
این فعال حوزه محتوای دیجیتال به موضوع ارائه مجوزهای صادره از سوی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از مزایای دریافت مجوز از این طریق می تواند به امکان فعالیت در مکان غیر تجاری، معافیت از مالکیت شخصیت های حقوقی، برخورداری از تخفیفات، مجوز نشر محتوا در بستر وب، تولید اپلیکیشن و فروش در بازار، اخذ درگاه پرداخت اینترنتی، اخذ لوگوی طلایی ساماندهی و همچنین تشکیل استارت آپ و درآمدزایی را همرا داشته باشد که همواره باید مورد حمایت این مرکز قرار گیرد.
ریاحی برگزاری اینگونه نمایشگاهها را نیز فرصت مغتنمی برای ایجاد کسب وکارهای نوپا در حوزه رسانه های دیجیتال عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، با اعلام سیاست کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب امید آن می رود اقتصاد ایران به جهش اقتصادی مناسبی دست یابد. در بند های 16، 17 و 19 اقتصاد مقاومتی که مربوط به بهبود فضای کسب و کار در ایران است مسائل مهمی را مطرح کرده است، در بند 16 سیاست های اقتصاد مقاومتی به صرفه جویی در هزینه های عمومی کشور با تاکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی سازی اندازه دولت و حذف دستگاه های موازی و غیرضرور و هزینه های زائد، بند 17 اصلاح نظام درآمدی دولت و نقش طبقات کم درآمد و متوسط و همچنین بند 19 به شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا از جمله در حوزه های پولی، تجاری و ارزی اشاره دارد.
یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال از 20 تا 26 آبان ماه با شعار ' ایجاد فضای سالم، ایمن و مفید' با حضور بیش از 500 موسسه و شرکت فعال در حوزه رسانه های دیجیتال و شرکت بیش از 110 استارت آپ در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
فراهنگ ** 1355 **1569** گزارش از: علی اکبر قزوینیان **انتشار: علی حبیبی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی فضای مجازی، نشست اجرای پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با حضور اساتید اقتصاد، مدیران رسانه‌ها و انسان رسانه‌های اقتصادی به همت ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست چگونگی پرداختن به شعار سال توسط رسانه‌ها به عنوان یک مطالبه مردمی بررسی راهکارهای تحقق این شعار به عمل و پیوست رسانه‌ای برای ایجاد وحدت رسانه‌ای برای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

* نباید شعار جهش تولید را تنها معطوف به دولت بدانیم

در این نشست حمیدرضا زندی جانشین رئیس و دبیر اجرایی ستاد رسانه‌ای فضای مجازی کشور با تاکید بر نامگذاری سال 1403 توسط مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: این شعار دو بخش اقتصادی و اجتماعی داشته و بر نقش و مشارکت مردم در تحقق این جهش تاکید دارد و برهمین اساس نیاز به بسیج مردمی برای عملیاتی کردن آن هستیم.

وی با بیان اینکه نباید این شعار را معطوف به دولت بدانیم بلکه دولت بخشی از آن اجرای است و بسیاری از مراکز و دستگاه‌ها هستند که فراتر از دولت در ایجاد مشارکت مردم نقش دارند، اظهار داشت: جامعه در برخی موارد به‌دلیل کم‌کاری و عدم تولید محتوا به وضعیت اقتصادی کشور مثبت نگاه نمی‌کند. برای مثال میزان اخبار تعطیلی یک کارخانه با اخبار راه‌اندازی مجدد همان کارخانه فاصله زیادی دارد و در این زمینه نیازمند تحول اساسی، فرهنگی و ریشه‌ای هستیم.

دبیر اجرایی ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور با بیان اینکه انتخاب شعار جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخابی دقیق و راهگشاست، تاکید کرد: حقیقتا توجه جدی به شعار سال و تحقق آن، می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را هم حل کرده و گره از کار مردم باز کند.

زندی ادامه داد: ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور بر همین مبنا و در جهت کمک به تحقق شعار سال، از مدت ها پیش با تشکیل جلسات متعدد، تلاش کرده که پیوست رسانه ای متقن و جامعی را با هدف دخیل کردن مردم عزیز کشور با موضوع تدوین کند که الحمدلله به نتایج بسیار خوبی هم رسیده ایم.

در ادامه دکتر حسن خجسته استاد حوزه رسانه و ارتباطات در این نشست، گفت: بدون وجود برنامه در دولت، رسانه‌ها نمی‌توانند در تحقق شعار سال اقدام کنند و حتما باید ایده‌های عملیاتی دولت در این زمینه مبنا قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مطالبه عمومی یکی از راه‌های پیگیری تحقق شعار سال است، اظهار داشت: این مطالبه مردمی از مسئولان حتما می‌تواند یکی از راهکارهای جدی در این زمینه باشد و عزم مسئولان را برای تحقق شعار سال جزم‌تر کند.
دکتر حسن نجفی سولاری با اشاره به این که توسعه و تولید ادبیات مشخصی دارند اما در جهش ابهام وجود دارد، گفت: برای تحقق این شعار به پیوست رسانه‌ای نیاز داریم که سه رویکرد تبیینی، آگاهی بخشی و تبلیغ را باید رسانه‌ها داشته باشد و براساس قالب و نوع هر رسانه با این سه رویکرد گفتمان سازی برای شعار سال ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین هدفی که رسانه‌ها باید برای تحقق این شعار دنبال کنند، تغییر نگاه دولت و مردم و ایجاد انگیزه است.

* پیشنهاد جمع آوری مطالبات قبلی مردم در زمینه جهش تولید

حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه این نشست با تاکید بر این که نیاز به ایجاد دیدگاه عملیاتی در حوزه رسانه داریم، تصریح کرد: پیوست رسانه‌ای صرفا مربوط به نهادهای دولتی نبوده و در مرحله اول باید برای تمام کشور این پیوست تهیه شود و مطالبه تحقق شعار سال از طریق مردم، برای دولت ایجاد شود.

دلیریان موتور محرک این مطالبه‌گری را نخبگان اقتصادی دانست و تاکید کرد آنها می‌توانند با تعیین افراد و ارایه راهکارها برای برداشتن موانع، مطالبات را برای ایجاد مسئولیت پذیری فردی پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از خواسته‌های مردم در زمینه جهش تولید در سال‌های گذشته نیز هنوز محقق نشده، تصریح کرد: باید در ابتدا این مطالبات جمع آوری و در کنار شعار سال پیگیری شود تا اعتماد عمومی در جامعه فراگیر شود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی متذکر شد: شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای پرداختن به این خواسته‌ها در سطح مردم هستند.

در ادامه این نشست حامد فروزان دستیار مردمی سازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد و بخش خصوصی را بخشی از زیست بوم اقتصاد مردمی تلقی کنیم اما همه آن نیست چون مبتنی بر سرمایه است. باید نوع مشارکت در سطوح شراکت، فعالیت، مدیریت و بهره برداری تبیین شود. الگو سازی در کنار اعتماد سازی اتفاق می‌افتد که در حال حاضر الگوهای موفق اقتصاد مردمی وجود دارند. این درحالی است که آگاهی بخشی در این زمینه برای مردم یکی از اصولی است که باید به آن پرداخته شود.

* راهکارهای عملیاتی یک پژوهشگر اقتصاد درباره تحقق شعارسال

حجت‌الاسلام سید محمدرضا رضی پژوهشگر حوزه اقتصاد کلان در این نشست با بیان اینکه مردم ما به دلیل ریشه‌های تاریخی به تولید کمتر فکر می‌کنند و به دلیل تعاریف متفاوت از اقتصاد مردمی فهم مشترک برای آن وجود ندارد، گفت: در مباحثی چون مالکیت، حق بهره برداری، عاملیت، مشارکت و مدیریت مهمترین بخش برای هدف گذاری را می‌توان عاملیت و فاعلیت مردم دانست.

وی افزود: تولید یک فعل اقتصادی نیست بلکه یک فعل انسانی است بنابراین مطالبه از دولت غلط است بلکه مردم باید برای تولید پیش قدم باشند.

ارایه راهبردها و راهکارها از زبان نخبگان و خواص، تولید علم و توزیع آن در سکوها، چهره‌سازی از شخصیت‌های انقلابی که در عرصه اقتصادی که مهجور هستند و حرف‌هایی برای استفاده دارند، برنامه‌ریزی برای بازنشر محتوای تاکنون دیده نشده و تولیدات فراوان در رسانه ملی و فضای مجازی، روایت جنگ تمام عیار اقتصادی برای مردم، مطالبه راهکارهای مردمی‌سازی اقتصاد در رسانه ملی از دولت، نیاز به رسانه تخصصی در عرصه اقتصاد مقاومتی و استفاده از زبان طنز و یا ساخت سریال از جمله پیشنهادات مطرح‌شده از سوی این پژوهشگر اقتصاد بود.

* مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن موتور تولید است

در ادامه دکتر محمد خوش‌چهره عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: آسیب شناسی نظام تصمیم‌گیری، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی در کشور یکی از مشکلات پایه‌ای در عدم درک صحیح مفاهیم مشترک در این حوزه است.

خوش‌چهره با اشاره به اینکه جهش برای حرکت از سکون نیاز به پیش شرط دارد، افزود: مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن این موتور است و دنیا بر روی سرمایه انسانی که همان علم و دانش است تمرکز کرده است. همچنین سرمایه اجتماعی اصل بعدی است که تعاون و همکاری تبلور آن است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی هدف دشمن مردم است بنابراین باید با درک این مهم، پروژه های ملی با تضمین ملی بودن ایجاد کنیم و این پروژه ها مولد باشند.

وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال افزود: قطعا فضای مجازی می‌تواند در ارایه خدمات مولد موثر باشد که البته نیاز به زیرساخت و ساختار مناسب و رفع موانع است تا بتوان از همه ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد.

در ادامه نیز مهندس لیالی، معاون اجرایی قرارگاه جهاد تبیین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید زمانی محقق می‌شود که به صورت فرایند به آن پرداخته شود و جای خالی پیوست رسانه‌ای در دولت احساس می شود که باید به کمک این سلسله نشست‌ها و گفتمان‌ها این خلاء پر شود.

حسین عباسی‌فر اقتصاد دان و استاد دانشگاه نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: بند ۲اصل ۴۳ قانون اساسی و بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ که بر اصل کار و تولید و مالکیت تاکید دارند، در راستای تحقق شعار امسال است که اگر به آنها به درستی پرداخته شود این شعار محقق خواهد شد.

* سازوکار عملی مردمی سازی را مشخص کنیم

در ادامه این نشست که بیش از ۷ ساعت به طول انجامید، محمد عکاف از مدیران رسانه‌ای کشور با بیان اینکه اساسی‌ترین مسئله در شعار سال این است که آن را یک مانیفیست اجرایی و سیاستگذاری بدانیم نه یک شعارِ صرف، گفت: ما تا در رسانه‌ها برای مردم منفعت تولید نکنیم، نمی‌توانیم اثرگذار باشیم. ما می‌توانیم برای جهش تولید، تولید مفهوم کنیم تا بفهمند این شعار برای آنها منفعت دارد.

در ادامه این نشست آقایان ملکی، حسینی و طه رمضانی نیز نظرات خود را درباره چگونگی تدوین پیوست رسانه‌ای شعار سال بیان و بر مقابله جدی با فساد از طریق دولت، جوان سازی نظام اداری و مکلف کردن نظام‌های مرتبط به انجام وظایف خود و برخورد جدی با متخلفان، پرهیز از شعارزدگی، تهیه پیوست رسانه‌‌ای مناسب و تلاش برای ورود بخش خصوصی و تعاونی به اقتصاد ملی تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • رونمایی از سکوهای زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد