Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@00:11:55 GMT

سند توسعه اخلاق در محیط‌زیست تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۹۳۷۷

سند توسعه اخلاق در محیط‌زیست تدوین می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم با بیان اینکه سند توسعه اخلاق در محیط‌زیست تدوین می‌شود، گفت: استفاده از ظرفیت‌های علمی و دینی حوزه‌های علمیه در دستور کار قرار گرفته چراکه باید با استفاده از ظرفیت روحانیون مباحث محیط‌زیست را در جامعه فراگیر کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، تورج همتی ظهر امروز در دیدار با تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(س) که در سالن محراب حرم مطهر انجام شد، با بیان اینکه آحاد جامعه باید به سمت نگه‌داشتن حرمت محیط‌زیست هدایت شوند، اظهار داشت: در اصل 50 قانون اساسی حفظ محیط‌زیست به‌عنوان یک وظیفه عمومی تلقی می‌شود که در این راستا آحاد مردم و دولت‌مردان باید برای جلوگیری از تخریب محیط‌زیست تلاش مضاعف داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آموزه‌های دینی اگر نسبت به جلوگیری از تخریب محیط‌زیست اهتمام لازم را نداشته باشیم در زمین شاهد فساد خواهیم بود، در فلسفه سازمان محیط‌زیست نیز به‌عنوان یک مجموعه فرابخشی و حاکمیتی به این رسالت مهم تأکید شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم با تأکید بر اینکه در حوزه توسعه مطلوب هیچ پدیده‌ای فدای پدیده دیگری نمی‌شود، تصریح کرد: در کنار توسعه، باید حفظ محیط‌زیست را موردتوجه قرار دهیم اما در شرایط کنونی مشکلات محیط‌زیستی در حوزه‌های مختلف قابل‌مشاهده است به همین علت در این حوزه همکاری مردم و آگاهی‌بخشی برای اقشار مختلف لازم است.

وی با اشاره به اینکه محیط‌زیست استان قم باید در شأن و منزلت این استان باشد، عنوان کرد: اداره کل حفاظت محیط‌زیست در خدمت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(ع)، مراجع تقلید و علما خواهد بود تا بتواند در فضاهای مختلف به رسالت خود عمل کند.

همتی با تأکید بر اینکه از فاضلاب‌ها در فضاهای سبز باید به‌صورت بیشتر استفاده شود، گفت: سرانه فضای سبز شهر قم نزدیک به استانداردها نیست و در حوزه مدیریت زباله‌ها و فاضلاب‌ها نیز باید بر مبنای الگوهای دینی اقدامات اساسی انجام شود تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها نیز استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه سند توسعه اخلاق در محیط‌زیست تدوین می‌شود، مطرح کرد: استفاده از ظرفیت‌های علمی و دینی حوزه‌های علمیه در دستور کار قرارگرفته است چراکه باید با استفاده از ظرفیت روحانیون مباحث محیط‌زیست را در جامعه فراگیر کنیم.

انتهای پیام/

R7854/P41362/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۹۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند