Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@20:13:35 GMT

گمرک قاچاق 1128 کانتینری را به تخلف تنزل داد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۴۱۶۷

گمرک قاچاق 1128 کانتینری را به تخلف تنزل داد

گمرک ایران در کانال رسمی خود کشف 1128 کانتینر قاچاق را که وزارت اطلاعات و ناظر گمرکات هرمزگان تایید کرده بودند، را در حد یک تخلف گمرکی تنزل داد.

به گزارش مشرق، پس از انتشار خبر کشف و شناسایی 1128 کانتینر قاچاق توسط وزارت اطلاعات با همکاری گمرک شهید رجایی، با واکنش‌های متفاوت و بعضا ضد و نقیض همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گمرک ایران در اقدامی قابل تأمل و تعجب برانگیز افکار عمومی را با تردید در مورد قاچاق اخیر روبر کرد و این گونه القا شد، این کشف عظیم و تاریخی بیش از آنکه قاچاق باشد، یک تخلف گمرکی است.

کانال رسمی این ارگان دولتی اظهارات یک کارشناس را روی خروجی خود قرار داد که گفته بود: اساس کشف قاچاق 1128 کانتینر کالا از گمرک شهید رجایی اشتباه است.

در این اظهارنظر غیرشفاف که کارشناسان را به حیرت وا داشته است، عنوان شد: کشف 1128 کانتینر، کشف اسنادی بوده که به فعالیت‌های افرادی در سال 1394 و ماقبل آن بر می‌گردد و انتشار خبر کشف این کانتینرها با عنوان قاچاق اساسا اشتباه است.

این اظهارات که احتمالا از سر بی اطلاعی بوده و غیر کارشناسی تلقی می‌شود، قاچاق اخیر را در حد یک تخلف گمرکی پایین آورده و در صدد پوشاندن نقصان و خطای گمرک در این رویداد مهم بوده است.

این موضوع در حالی رخ داد که کانال رسمی گمرک در اقدامی عجولانه و خارج از چارچوب کار حرفه‌ای اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی اقدام به انتشار این اظهارات کرد که نه تنها در حمایت از گمرک بلکه عملکرد آنها را با تناقض و غیرشفافیت همراه کرد.

علاوه بر این، انتشار این اظهارات به منزله تایید و حتی اطلاع رسانی گمرک تلقی شده، بنابراین عملا این گونه برداشت می‌شود که مسئولان گمرکی با این نظر موافق هستند و قاچاق 1128 کانتنیر را رد کرده و آن را اشتباه می‌دانند و آن را فراتر از یک تخلف گمرکی نمی‌دانند.

جالب‌تر اینکه اظهارات مندرج خلاف جزئیات پرونده و در تناقض با اطلاع‌رسانی شفاف مطرح شده در رسانه‌ها از زبان مقامات و مسئولان است.

کشف اخیر محموله قاچاق، این گونه توجیه شده که: «در مورد گفته شده، کشف اسنادی بوده که در آنها جعل صورت گرفته و در واقع تخلف گمرکی نامیده می‌شود.»

دستپاچگی و رفع اتهام از گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی در خبرسازی عجولانه و نادرست و قرار دادن آن روی خروجی کانال رسمی این سازمان، امری ناصحیح و غیر حرفه‌ای تلقی می‌شود.

طبق قانون، جعل سند از مصادیق اظهار خلاف واقع بوده و قاچاق است، بنابر این مسئولان روابط عمومی به جای آنکه بی‌محابا به دنبال اطلاع‌رسانی ناقص، مبهم و غیرشفاف باشند، باید روی اصل موضوع تمرکز بیشتری داشته و اطلاع رسانی دقیق و حرفه‌ای را سرلوحه کار قرار دهند. 

بخش دیگری از این اظهارنظر، موضوع پرونده تفسیر به رأی شده است. جایی  که گفته شده اسناد خلاف واقع «گاهی» تخلف گمرکی است. 

اطلاعات کشف و شناسایی قاچاق اخیر آنچنان مستند و مستدل بوده و قصور سازمان‌های مختلف از جمله گمرک در آن مشهود است که با اقدامات ناشیانه و خبرسازی‌های متناقض و نادرست، حل نخواهد شد و این شیوه اطلاع رسانی گمرک به عنوان مدافع بیت المال که باید در صف اول مبارزه با قاچاق نقش ایفا کند به اعتماد افکار عمومی خدشه وارد خواهد کرد و به وجهه این سازمان نیز آسیب می‌رساند.

پیش‌تر وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای از این پرونده و باند قاچاق رونمایی کرده بود و ناظر گمرکات استان هرمزگان نیز 1128 کانتینر کشف را قاچاق دانسته بود.

با این حال، وزیر اقتصاد چندی پیش گفته بود، از مبادی رسمی قاچاق کالا نداریم.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۴۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 748129

دیگر خبرها

  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان
  • ◄ بازدید مشاور عالی فرمانده کل قوا از بندر شهید رجایی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • جریمه میلیاردی برای قاچاقچی نوشابه‌های انرژی زا در قزوین
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت