Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین الملل جهان نيوز: استاد دانشگاه و کارشناس روابط بین الملل با بیان این که دوران عملکرد داعش در خاورمیانه  عربی رو به پایان است، گفت: اگر چه دوران پسا داعش در منطقه آغاز شده است اما هنوز دوران پسا طغیان و پسا بحران در منطقه به پایان نرسیده است و فصل جديدي از تعارض هاي پيچيده روبه روي ما است.

مهدی مطهرنیا در گفت وگو با جهان  نیوز افزود: داعش در حوزه عقلانیت ابزاری در نظام بین الملل قرار دارد و در جهان زیست تفاهمی نظام بین الملل به عنوان یک کنشگر و بازیگر پایدار محسوب نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مطهر نیا اظهار داشت: تروریسم به مثابه یک روسپی سیاسی می ماند که دست به دست می شود و در حوزه عقلانیت ابزاری از  آن بهره برداری می  شود و لذا داعش مجبور به عوض کردن جغرافیای عملکردی خود خواهد بود و جغرافیای عملکرد او در جایی رقم خواهد خورد که زمینه های حضور این گروه تروریستی با این نام یا با نام های دیگر و جلوه های متفاوت  تری مورد نیاز باشد.

وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد داعش در خاورمیانه در حال پایان پذیرفتن است اگر چه تکه پاره هایی از آن هنوز  وجود خواهد داشت و گاه و گاه خود را به نمایش خواهد گذاشت ولی داعش برای برگشت به دوران حکومت طلایی ابوبکر البغدادی بر این منطقه به این  سهولت امکان بازگشت نخواهد داشت.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: چرا که نظم منطقه ای و نظام بین المللی در حال عبور از دوران گذار است و منطقه عبور از دوران گذار ایجاب می کند تا با محدود سازی عملکرد این گروه ها کم کم ثبات نسبی بر منطقه  در آینده حاکم شود و عرصه تقسیم امتیازات پیش بیاید.

مطهرنیا تصریح کرد: اگر چه دوران پسا داعش در منطقه آغاز شده است اما هنوز دوران پسا طغیان و پسا بحران در منطقه پایان نیافته است ؛ و  از این به بعد باید شاهد نوعی التهاب از التهابات درونی در منطقه باشیم؛ بازیگران نیابتی در آن کمتر نقش ایفا خواهند کرد و بازیگران و کنشگران اصلی در منطقه رو در روی هم صف آرایی خواهند کرد.

وی با اشاره به ائتلاف به رهبری آمریکا علیه داعش در منطقه گفت: این که بگوییم آن ائتلاف هیچ کاری نتوانست انجام دهد یک قضاوت غیر منطقی به نظر می رسد در حالی که اگر بگوييم به همان صورت این ائتلاف موجب شکست داعش شد؛ نیز به همان اندازه حتی بیشتر، غیر منطقی است.

کارشناس آينده پژوه در سياست و روابط بین الملل افزود: منطقی آن است که بگوییم که این ائتلاف نتوانست اثرات خاص خود را بگذارد حملات هوایی به مواضع داعش از سوی ائتلاف اگر چه در پشت صحنه با هماهنگی هایی در جهت بهره برداری از این گروه در منطق سیاسی موجود در تلاطم های میان  کنشگران منطقه ای و فرا منطقه ای حضور داشت اما در عین حال به مثابه گونه ای از اعمال فشار بر داعش، عملکرد خود را به  نمایش گذاشت.

مطهرنیا اظهار داشت: همان گونه که گفتم داعش دارای یک  شخصیت تعریف شده و در مقام استعاره به مثابه منحرف جنسی در عالم واقع و درعرصه سیاست جلوه گر است تمام بازیگران و کنشگران منطقه ای و فرامنطقه ای در موقعیتی که اقتضا بکند از این گروه ها درجهت اعمال نفوذ خود و بازی با این گروه ها در جهت افزایش عمق نفوذ استراتژیک خودش استفاده می کند ولی در موقعیت مقتضی با آن ها برخورد و آن ها را محدود می کنند.

وی تاکید کرد: در بازی سیاست و در طراحی استراتژی های سیاسی باید این واقعیت ها را قبول کرد لذا در این چارچوب بر این باور هستم که تا حدودی این برخورد با داعش از نظر منطق، ائتلاف موثر بوده است و از طرف دیگر مبین یک حرکت تنظیم شده  در بهره برداری از داعش در جهت گسترش نفوذ کنشگران فرامنطقه  ای و منطقه  است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از بازیگران منطقه و کنشگران بین المللی از هزینه های بیشتر مادی و معنوی در مبارزه با داعش برخوردار است. جایگاه و  نقش ایران در برخورد با داعش و ایجاد امنیت منطقه ای به ویژه در دفاع  از دولت بشار اسد در سوریه غیر قابل کتمان و مورد نظر است.   

مطهرنیا گفت: بیشترین هزینه  ها در ساحت های متفاوت در ارتباط با مبارزه با داعش چه در عراق و چه در سوریه را جمهوری اسلامی ایران پرداخته است هر چند که سوریه و عراق چون جغرافیای حرکت داعش بودند هزینه های بیشتری را ممکن است پرداخت کرده باشند اما در ارتباط با بازیگران پیرامونی و کنشگران غیر مرکزی باید گفت که  ایران نقش بسیار والایی داشته  است.

وی افزود: اکنون توقعات فزاینده ای در جامعه ایرانی و افکار عمومی مردم ایران و نیز حسایت  فراوانی به ابعاد منطقه ای و بین المللی در ارتباط با امتیازاتی که در آینده ایران از این همه سرمایه گذاری از دست خواهد داد، وجود دارد تا این قیاس انجام بپذیرد و ایران متناسب با این همه سرمایه گذاری در مبارزه با داعش امتیازی مناسب و متناسب در آینده به دست خواهد آورد یا  نه؟

این کارشناس روابط بین الملل اظهار داشت: ما  دیگر شاهد بازگشت سهل و آسان و  بدون هزینه بسیار بالا برای داعش برای بازگشت به عصر طلایی ابوبکر البغدادی و تسلط بر جغرافیای وسیعی از این منطقه نخواهیم بود و تکه پاره های داعش در منطقه باقی خواهند ماند؛ تکه پاره ها همان  بعثی ها و عناصر منطقه ای هستند که  به داعش پیوستند و این پیوند را حفظ و  تلاش خواهند کرد با عنوان ها و نام های دیگر تا بار دیگر بتوانند قدرت خود را تجدید کنند.

مطهرنیا خاطر نشان کرد: داعش در استمرار القاعده برای ایستادگی برابر دولت های فرامنطقه ای و نفوذ آنها در درون منطقه ایجاد شد به ظاهر فضای گفتمانی حاکم بر داعش از نظر استمرار خط القاعده در این چارچوب منافعی را دنبال می کردند.

وی تاکید کرد: منتها در باطن داعش در جهت ایجاد فضای ایدئولوژیک برابر ایدئولوژی حاصل از انقلاب اسلامی به وجود آمد ایران گفتمانی را حاکم کرد که سیاست را ایدئولوژیک ، و ایدئولوژی سیاسی خود را برای صدور به منطقه مورد توجه قرار داده  بود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: لذا برابر اسلام انقلابی در ایران و انقلاب اسلامی ناشی از آن جهت گیری به وجود آمد که مدعی شد در میان اهل تسنن می خواهد بنیانگذار یک حکومت دینی مبتنی بر سلفیه باشد و لذا مورد دستاویز قرار گرفت که از یک جهت انحراف جهت گیری ضد دولت های فرامنطقه ای را به دولت های درون منطقه ای ایجاد کند و از طرف دیگر لبه های اصطکاک فرقه ای و جنگ های جهادی در درون منطقه علیه یکدیگر را محتوا ببخشد.

مطهرنیا ادامه داد: لذا دیدیم در زمانی که آمریکا تلاش کرد به جای رویارویی مستقیم، خود را از معرکه بازی و از میدان بازی بیرون کشید و به جای یک بازیگر حتی کنشگر به یک کنش آفرین تبدیل شد که  قدرت های فرامنطقه  ای و بازیگران درون منطقه ای را در درون منطقه به جان هم بیندازد.

وی گفت: داعش زمینه های این گونه را فراهم کرد به گونه  ای که هم اکنون در کل به واسطه عملکرد داعش تمام نیروهای فرامنطقه ای از جمله کشورهای اروپایی روسیه و چین حضور دارند و از طرف دیگر ما شاهد رودررویی کامل در پایتخت های اسلامی یعنی ریاض و تهران تا مرزهای رودروریی نظامی هستیم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۸۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ طلایی‌رنگ است

تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سپاهان امروز در چارچوب بیست‌وپنجمین هفته لیگ‌برتر برای هشتادومین مرتبه در برابر یکدیگر قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تیم‌های فوتبال پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در چارچوب هفته بیست‌وپنجم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های ایران از ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه آزادی به مصاف یکدیگر می‌روند و الکلاسیکوی فوتبال ایران را در حضور تماشاگران برگزار خواهند کرد.

تیم فوتبال پرسپولیس با ۵۲ امتیاز در رده دوم جدول است و تحت هر شرایطی در این هفته از این رده پائین‌تر نخواهد رفت. صعود پرسپولیس به رده نخست مستلزم امتیاز از دست دادن استقلال است. پرسپولیس که یک امتیاز از استقلال کمتر دارد، تحت شرایط خاص با نتیجه تساوی هم امکان صدرنشینی دارد. سپاهان که تا مقطعی از نیم‌فصل اول، شانس نخست قهرمانی به شمار می‌رفت، با ۴۵ امتیاز سوم است و با هر نتیجه‌ای در این هفته جایگاه این تیم تغییر نخواهد کرد.

پرسپولیس با بیشترین شکست مقابل سپاهان

پرسپولیس با ۱۶ شکست برابر سپاهان در لیگ برتر، برابر هیچ تیمی بیشتر از این بازنده نبوده است. سپاهان در دو تقابل اخیر در برابر پرسپولیس به پیروزی رسیده و پرسپولیس در سه بازی اخیر خود در برابر سپاهان در لیگ موفق به گلزنی نشده است. پرسپولیس در هفت تقابل قبلی با سپاهان در لیگ تنها در یک بازی برنده شده است.

از آخرین پیروزی پرسپولیس برابر سپاهان در ورزشگاه آزادی ۶ فصل می‌گذرد. پرسپولیس تنها تیمی است که ژوزه مورایس در لیگ برتر بیش از دو بار با آن دیدار داشته و شکستی تجربه نکرده است. نکته جالب‌تر اینکه سپاهان با ژوزه مورایس تاکنون از پرسپولیس گل نخورده است.

آمار ضعیف قرمزها مقابل طلایی‌پوشان در خانه

آخرین بازی خانگی که پرسپولیس گل نزد، به بازی برگشت فصل پیش با سپاهان باز می‌گردد. پیام نیازمند سنگربان سپاهان آمار خیره‌کننده‌ای برابر پرسپولیس دارد و در ۹ تقابل با این تیم در لیگ، هفت مرتبه موفق به بسته نگه داشتن دروازه‌اش شده است و برابر هیچ تیمی بیش از پرسپولیس کلین‌شیت نداشته است.

بیژن حیدری برای ششمین‌بار تقابل دو تیم در لیگ برتر را سوت خواهد زد و با عبور از علیرضا فغانی رکورددار بیشترین قضاوت در این بازی شد. حیدری یک‌بار هم جدال دو تیم را در جام حذفی داوری کرده که حاصل شش قضاوت این داور، دو پیروزی برای پرسپولیس، یک برد برای سپاهان و سه تساوی بوده است.

الکلاسیکوی شماره ۸۲ با شرایط متفاوت

پرسپولیس و سپاهان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر برگزارکننده هشتادودومین تقابل رودرروی یکدیگر هستند. در هشتادویک بازی قبلی که پرسپولیس و سپاهان روبه‌روی هم قرار گرفته اند، ۲۷ پیروزی برای پرسپولیس و ۲۱ برد برای سپاهان به ثبت رسیده و ۳۳ دیدار دو تیم با تساوی خاتمه یافته است.

باتوجه به شرایط جدول، این دو تیم با حساسیت بالایی برابر هم به میدان می‌روند، دیداری که می‌تواند در سرنوشت قهرمانی این فصل از لیگ برتر هم تاثیر مستقیمی داشته باشد. پرسپولیس و سپاهان در حالی مقابل هم قرار می‌گیرند که سرخ‌پوشان در پنج دیدار خانگی قبلی خود مقابل طلایی‌پوشان موفق به پیروزی نشده است.

در واقع آخرین باری که پرسپولیس موفق به کسب سه امتیاز خانگی مقابل سپاهان شده، دیدار برگشت دو تیم در لیگ هفدهم بود که شاگردان برانکو ایوانکوویچ مقابل سپاهانی قرار گرفتند که حال‌وروز خوشی نداشت و با منصور ابراهیم‌زاده در رتبه سیزدهم قرار داشت.

دهمین جدال پرسپولیس - سپاهان در اردیبهشت‌

رویارویی هفته بیست‌وپنجم پرسپولیس و سپاهان، دهمین مصاف این دو تیم در اردیبهشت‌ است. در ۹ مرتبه قبلی، سپاهان سه بار برنده شده و پرسپولیس تنها یک برد دارد که آن‌هم مربوط به پیروزی رویایی هفته پایانی لیگ هفتم است. همچنین پنج تقابل دو تیم در دومین ماه سال، مساوی شده که چهار مرتبه‌اش در پنج رویارویی اخیر بوده است.

در بازی برگشت فصل دوم لیگ‌برتر بازی پرسپولیس و سپاهان مساوی شد. در آن فصل قهرمانی سپاهان قطعی بود که آن‌ها در هفته بیست‌وسوم برابر پرسپولیس در ورزشگاه تختی قرار گرفتند. میهمان با گل دقیقه ۶۲ فرشباف جلو افتاد اما علی انصاریان دقیقه ۸۲ بازی را به تساوی کشاند.

بازی برگشت فصل چهارم لیگ‌برتر به‌سود سپاهان تمام شد. این برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر بود که سرمربی هر دو تیم که راینر سوبل و استانکو بودند ایرانی نبودند. پرسپولیس در خانه با گل جواد کاظمیان در دقیقه ۱۷ پیش افتاد. بازی با همین نتیجه تا ۱۵ دقیقه پایانی ادامه داشت که سپاهان با بریس رسول خطیبی در دقایق ۷۶ و ۲+۹۰ کامبک زد.

در بازی برگشت فصل پنجم لیگ‌برتر بازهم سپاهان برنده شد. بازی آخر فصل هر دو تیم که پایان دوران آری هان در پرسپولیس و ادسون تاوارس در سپاهان هم محسوب می‌شد. سپاهان در نقش‌جهان تیم برتر زمین بود و با گل‌های رسول خطیبی و جابا موجیری برنده شد. آن‌ها در دقیقه آخر، یک پنالتی را هم با ضربه چیپ خطیبی از دست دادند که محمدی، مهارش کرد.

دیدار برگشت فصل هفتم لیگ‌برتر را پرسپولیس به‌سود خود به پایان رساند. آن دیدار فینال لیگ هفتم به میزبانی پرسپولیس در آزادی بود که سپاهان با مساوی، قهرمان می‌شد اما پرسپولیس به برد نیاز داشت. گل دقیقه ۱۶ محسن خلیلی با گل دقیقه ۲۹ احسان حاج‌صفی جواب داده شد و همه‌چیز آماده برگزاری جشن قهرمانی میهمان بود که دقیقه ۷+۹۰ و ضربه سر سپهر حیدری، سرنوشت را ۱۸۰ درجه تغییر داد و تاج را بر سر پرسپولیسِ قطبی گذاشت.

دیگر بازی دو تیم در اردیبهشت‌ماه به بازی برگشت در فصل نهم لیگ‌برتر می‌گردد که نتیجه مساوی شد. سپاهانِ قلعه‌نویی تقریباً قهرمان شده و بعید بود تیمی رقیب آن‌ها شود. آن‌ها برای از بین بردن احتمالات روی کاغذ، در برابر پرسپولیس در تهران قرار گرفتند و با گرفتن یک امتیاز، کار را تمام کردند. هادی نوروزی دقیقه ۴۷ برای میزبان گل زد اما در ادامه گل مهدی کریمیان در دقیقه ۷۷ بازی را مساوی و سپاهان را قهرمان کرد.

در بازی برگشت فصل دهم لیگ‌برتر هم دیدار این دو تیم برنده نداشت و یکی از آن رویارویی‌های کسل‌کننده تاریخ دو تیم بود که در بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۰ برگزار شد که سپاهان در اصفهان از پرسپولیس میزبانی کرد و بازی بدون‌گل خاتمه یافت. قهرمانی سپاهان قبل از این بازی قطعی شده بود و دو تیم یک هفته مانده به پایان، حال و حوصله فوتبال هم نداشتند.

در جدال برگشت فصل هجدهم لیگ‌برتر هم امتیازات تقسیم شد. آخرین حضور برانکو ایوانکوویچ روی نیمکت پرسپولیس برابر سپاهان در لیگ برتر بود و ۸۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه آزادی آمدند و بدون دیدن گل به خانه‌های‌شان برگشتند.

جالب‌تر اینکه بازی برگشت دو تیم در فصل بیستم لیگ‌برتر هم مساوی تمام شد. پرسپولیس پیش از دربی به اصفهان رفت و در برابر سپاهان قرار گرفت. تیم یحیی گل‌محمدی با گل دقیقه ۵۵ عیسی آل‌کثیر پیش افتاد اما درنهایت بازی با گل دقیقه ۸۷ محمد محبی، مساوی شد تا دومین رویارویی گل‌محمدی و نویدکیا هم بدون برنده باشد.

در بازی برگشت فصل بیست‌ویکم لیگ‌برتر سریال مساوی‌ها در اردیبهشت‌ماه به پایان رسید. آخرین پرده از سریال چهار قسمتی رویارویی گل‌محمدی و نویدکیا که برنده‌اش، استقلال بود چرا که با نتیجه‌ای که ثبت شد، قهرمانی تیم فرهاد مجیدی قطعی شد. این دیدار به دلایل انضباطی به سیرجان منتقل شده بود و سپاهان با گل‌های محمد نژادمهدی و سجاد شهباززاده از حریف پیش افتاد و گل دقیقه ۸۲ علی نعمتی فقط فاصله را کم کرد تا سپاهان برنده شود.

الکلاسیکو خارج از شرایط جدولی

دیدار پرسپولیس و سپاهان هیچ ربطی به جدول و شرایط دو تیم در لحظه ندارد. مهم نیست چه کسی روی نیمکت دو تیم باشد و کدام بازیکنان لباس دو تیم را به تن کنند، بازی در کدام شهر باشد و زیر عنوان کدام تورنمنت، این بازی گل سرسبد بازی‌ها در هر هفته و هر شرایطی است. اما این بار در آستانه دیداری هستیم که انگیزه در آن موج می‌زند.

انگیزه برای هر دو تیم و سوای خواست هواداران میلیونی هر دو باشگاه که حاضرند هر فصل دست خالی بمانند، اما این یک مسابقه را ببرند. در بسیاری از مواقع تاریخی یکی از این دو تیم در شرایط حساسی بوده، اما فوتبال ایران کمتر سراغ دارد که دیداری پیش بیاید که هر دو تیم انگیزه یکسان برای پیروزی داشته باشند.

کد خبر 749628

دیگر خبرها

  • واکنش بوفون به بازگشت پارما به سری A
  • گناوه میزبان شهید دوران دفاع مقدس خواهد بود
  • هواداران سپاهان با شعارهای طلایی در ورزشگاه آزادی +فیلم
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • سردار حاجی‌زاده: برای ۲۰درصد توانمان برای تنبیه اسرائیل صف‌آرایی عجیبی شد +فیلم
  • تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ طلایی‌رنگ است
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • واکنش عرب‌ها با دیدن نیسان طلایی ایرانی (فیلم)