Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@02:07:07 GMT

جزئیات جدید از وضعیت تولید برق بادی در ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۰۷۳۸

جزئیات جدید از وضعیت تولید برق بادی در ایران

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، کاربرد نوین انرژی باد به شکل توربین‌های بادی جهت تولید برق در ایران سابقه ای بیش از ۲۰ سال دارد و در این مدت ضمن همکاری با کشورها و شرکت‌های صاحب نام در عرصه ساخت توربین‌های بادی به تولید در داخل کشور این توربین‌ها نیز توجه شده است.

ایران از نصب توربین‌های چند ۱۰۰ کیلوواتی به ساخت توربین‌های چند مگاواتی دست یافته و بر اساس برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر جهت رسیدن به ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات لازم است که بخش قابل توجهی از این ظرفیت به توسعه نیروگاهی بادی با مشارکت بخش خصوصی اختصاص یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین پایین بودن بهای برق و یارانه ای بودن آن، ناپایداری در منابع مالی اختصاص یافته به خرید برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر، بالابودن نامتعارف هزینه‌های خرید برق تضمینی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، متغیر بودن تولید انرژی حاصل از منابع تجدیدپذیر و وابستگی آن‌ها به شرایط محیطی و همچنین عدم اطمینان به تولید برق حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر درزمان پیک مصرف از جمله چالش‌های جدی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور شناخته می شود.

همچنین دوربودن منابع تجدیدپذیر از مراکز مصرف برق نیزیکی دیگر از مشکلات برق بادی ها است که این موضوع تمرکز شبکه‌های انتقال برق را جهت اتصال این نیروگاه‌ها به شبکه ضروری می‌سازد. علاوه بر این ستفاده از تجربه کشورها و شرکت‌های پیشرو در احداث و بهره برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی از مهم‌ترین راهکارها جهت مقابله با چالش‌های پیشرو است.

در همین راستا چندی پیش مجید فرمد، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر گفت: ایران قصد دارد از دستاوردهای ارزشمند کشورهای پیشرو در عرصه توسعه تجدیدپذیرها استفاده کند و به زودی مشابه آن کشورها در کنار خرید تضمینی برق براساس روش(تعرفه خرید تضمینی برق) به برگزاری مناقصه برای احداث یک مزرعه خورشیدی ۱۵۰ مگاواتی در یزد اقدام کند.

به گفته وی این اقدام به واقعی کردن قیمت‌های خرید برق از تجدیدپذیرها و ایجاد فضای رقابتی سالم بین دارندگان فناوری تجدیدپذیر منجر خواهد شد.                

دیروز نیز در نشست مشترک قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و مدیرکل انرژی اتحادیه اروپا بر توسعه همکاری‌های دو طرف در زمینه انرژی‌های نو و افزایش بهره‌وری انرژی تأکید شد و بر اساس گفته های علیرضا دائمی زمینه همکاری بسیار مناسبی بین دو طرف بویژه در زمینه تغییر اقلیم و توسعه انرژی‌های نو و افزایش کارایی انرژی وجود دارد.

ویبا بیان اینکه ایران دارای ۷۵ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی است که در بین کشورهای جهان در رده چهاردهم قرار می‌گیرد که از این میان حدود ۱۰ درصد از ظرفیت منصوبه متعلق به نیروگاه‌های برق آبی و کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات مربوط به انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی و بادی است، اظهار کرد:حال حاضر بیش از ۵۰ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود و برنامه ما تداوم این روند خصوصی سازی و جذب فاینانس و سرمایه گذاری خارجی به‌ویژه در حوزه انرژی‌های نو در کشور است.

در ایران پتانسیل بالایی برای توسعه تجدید پذیر ها به ویژه انرژی باد و خورشید وجوود دارد که به در چند سال گذشته مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است و به نظر می رسد که آینده خوبی در انتظار انرژی های نو باشد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۰۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت