Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، دکتر محمد ابراهیم زارعی، عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، چهارشنبه یکم آذر ماه در دومین نشست تخصصی وقف پژوهی و تاریخ وقف در همدان اظهار کرد: وقف در ایران یک فرهنگ ریشه داری است.
وی افزود: سابقه وقف در ایران به پیش از اسلام باز می‌گردد اما پس از ظهور اسلام تأیید بسیاری به وقف و موقوفات داده شده است، ساختار اجتماعی کشور ما به گونه ای است که پس از اسلام موقوفات بسیاری در شهر و روستاهای به ثبت  رسید که نمونه بارز آن «وقف‌نامه ربع رشيدي» به خط فضل‌الله همداني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زارعی اضافه کرد: همدان جایگاه ویژه ای در حوزه وقف داشته  است که آن هم به دلیل شرایط خاص این استان در مسیر زائرات عتبات عالیات و مشهد مقدس است، متأسفانه با وجود پیشینه بالای  تاریخ وقف در همدان به جزء چند کتاب و مقاله ای که در این حوزه به چاپ رسیده توجه کمی به آن شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه موضوعات بسیاری در حوزه وقف جهت پژوهش در استان وجود دارد ادامه داد: باید پایان نامه‌های دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری به این سمت و سو هدایت شود و در این بین تأثیرات موقوفات در عمران و آبادانی شهر و روستا بررسی شود به عنوان نمونه «تأثیر ساخت مسجد به عنوان اجرای نیت واقف در آبادانی و عمرانی شهر و روستا».
وی گفت: باید کار‌های عمیق و ریشه داری در حوزه وقف در ایران انجام شود و توجه به تأثیر موقوفات از قلم نیفتد چرا که غفلت از این مهم می‌تواند یک شهر و روستا را به سمت و سوی دیگری بکشاند.
زارعی یادآور شد: موقوفات باید در خدمت شهر و رفاه حال مردم قرار گیرد باید توجه کرد که این وقف چه تأثیری در وضعیت آن جامعه خواهد داشت.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: رجال سیاسی و مذهبی همدان در گذشته و هم اکنون نقش خاص خود را در حوزه وقف به انجام رسانده اند و می‌رسانند حال آنچه در این بین مهم است نقش زنان در ترویج فرهنگ غنی وقف است که متأسفانه این مهم مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید به کارکرد وقف توجه کرد اظهار کرد: در حال حاضر یکی از آسیب‌های اجتماعی نگران کننده در جامعه بیکاری است که آمار آن در همدان نیز غیر قابل انکار است حال می‌توان از حوزه وقف استفاده کرد و برای رفع این معضل و  اشتغال زایی در جامعه و رونق اقتصاد کشور کمک شایانی کرد.


منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان گفت: صنعت و دانشگاه دو رکن مهم توسعه‌یافتگی در هر جامعه هستند که جدا از هم معنا ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن رضانیا امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: ما برای بهره‌وری درست از ظرفیت دانشگاهی استان نیاز داریم که دانشگاه و صنعت دست به دست هم دهند که این اتفاق به دست متولیان دولتی و دانشجویان رقم خواهد خورد.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال پایدار در جامعه از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد، افزود: دانشگاه باید در مسیر آزادگی به همراه نگاه حل مشکل در جامعه ورود کند که اگر این مهم در حوزه اقتصادی رقم خورد منجر به نتایج مطلوب و اثر‌گذاری می‌شود.

رضانیا با بیان اینکه برخی کد رشته محل‌ها فقط به یک مدرک منتهی می‌شود و مهارتی در آن تعریف نشده است، گفت: در بحث مهارت آموزی ما در دانشگاه باید از خبرگان بازار استفاده کنیم، یعنی کسانی که در بازار کار می‌کنند و صاحب تجربه هستند و همین‌ها به ما کمک می‌کنند تا رشته‌های جدید را تدوین کنیم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بر ضرورت تداوم همکاری های دوجانبه مابین دانشگاه و مراکز تولیدی و صنعتی استان تأکید کرد و افزود: در گذشته غالباً در دانشگاه‌ها تأکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم‌توجهی وجود داشت، اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیروهای ماهر در حرفه‌ها و مشاغل گوناگون، مهارت‌‍افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای در اولویت برنامه‌‌ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام‌های بلندی در این زمینه بردارد.

رضانیا با اشاره به اینکه دانشگاه باید نیروهای متخصصی تربیت کند که در آینده نقش‌آفرین باشند، گفت: فرهنگ‌سازی در جامعه و بین خانواده‌ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی ساخته شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد