Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@03:52:58 GMT

تغییر روند مصرف مواد مخدر در دانشجویان

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۸۳۴۴

حمید یعقوبی روز چهارشنبه در نخستین جشنواره منطقه ای دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه شهرکرد اظهار کرد: بر اساس تحقیقات دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم درباره شیوع شناسی مصرف مواد از سال ۸۵ تاکنون، نتایج بررسی روی دانشجویان دانشگاه های مختلف حاکی از روند کاهشی میزان مصرف مواد مخدر در این قشر است.

وی بیان کرد: با وجود اینکه مصرف موادی همچون سیگار و قلیان در یک دوره روند افزایشی داشته است اما آمار سال ۹۵ و ۹۶ حکایت از کاهش مصرف این مواد بین دختران و پسران دانشجو دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یعقوبی با بیان اینکه در مواردی مصرف برخی مواد اعتیادآور نظیر ریتالین برای افزایش تمرکز و بیخوابی در شب امتحان انجام می گرفته است، گفت: با آگاه سازی دانشجویان از عوارض زیانبار این مواد، مصرف این ماده نیز در سالهای ۹۴ به بعد با روند کاهشی رو به رو بوده است.

یعقوبی با بیان اقدامات جدید قاچاقچیان در استفاده از گل گیاه شاهدانه برای تولید مواد مخدری با نام 'گل' ادامه داد: در مواردی نیز به دلیل تفسیر نادرست دانشجویان درباره تولید این مواد، اقدام به مصرف آن می کنند که البته مصرف این مواد نیز کنترل شده و در دانشجویان دختر به دلیل افزایش سطح آگاهی از نحوه تولید، کاهش مصرف رقم قابل توجهی را نشان می دهد.

وی، راه اندازی کانونهای همیار دانشجویی برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در سال گذشته و فعالیت بیشتر مراکز مشاوره را در کاهش روند مصرف این مواد موثر دانست.

یعقوبی از ذکر آمار دانشجویان معتاد به مصرف مواد مخدر اجتناب کرد و افزود: با وجود اینکه در بررسی و نظرسنجی های دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تعداد اندکی از دانشجویان، معتاد به مصرف مواد مخدر شناسایی شدند اما جمعیت زیرپوشش این نظرسنجی بر اساس اطلاعات پایه ای نادرست، معتقد بودند ۹۸ درصد از جامعه به مصرف قلیان و سیگار و مشروبات الکلی و مواد مخدر معتادند.

یعقوبی همچنین بیان کرد: در این نظرسنجی میزان دسترسی به مواد مخدر نیز از سوی دانشجویان آسان عنوان شده است.

وی ریشه کنی مصرف مواد مخدر در جامعه را امری غیرممکن عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه دسترسی آسان یکی از عوامل خطر افزایش ابتلا به مصرف مواد بخصوص بین جوانان مطرح است از مسئولان انتظار می رود در این زمینه با جدیت بیشتری وارد عمل شوند.

** فعالیت ۸ هزار مرکز درمانی معتادان در کشور

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۸ هزار مرکز درمانی معتادان در کشور فعالیت دارد.

پرویز افشاری نیز در این جشنواره افزود: هم اکنون ۸ هزار مراکز درمانی شامل مراکز اقامتی، بستری و سرپایی برای درمان بیماران مبتلا به اعتیاد فعالیت دارد که بزرگترین شبکه درمانی کشور را شامل می شود.

وی با بیان راه اندازی کانونهای همیار دانشجویی برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در جامعه اظهار کرد: تاکنون در ۱۲۲ دانشگاه این کانونها تشکیل و راه اندازی شده است.

وی از تربیت نیروهای متخصص در سراسر کشور از سوی این ستاد خبرداد و افزود: هم اینک ۱۵هزار کادر متخصص در تمام نقاط کشور آماده آموزش متقاضیان و برگزاری دوره های آموزشی هستند.

نخستین جشنواره دانشگاه بدون دخانیات دانشگاه های منطقه ۶کشور روز چهارشنبه با حضور معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و معاونان و روسای مراکز مشاوره دانشگاه های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان

سردار  علی اکبر جاویدان  فرمانده انتظامی استان هرمزگان گفت : با دریافت خبری توسط مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان مبنی بر اینکه قاچاقچیان مواد مخدر قصد دارند از طریق محور‌های مواصلاتی استان محموله‌ای را از بندرعباس به سمت خمیر انتقال دهند، به سرعت چندین تیم اطلاعاتی و عملیاتی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان و شهرستان خمیر به محل مورد نظر اعزام شدند.

وی از هماهنگی‌های درون و برون سازمانی برای اجرا دقیق و هدفمند عملیات خبر داد و افزود: پس از چند ساعت کار اطلاعاتی، سرانجام یک دستگاه خودروی پژو توسط مأموران شناسایی و تحت تعقیب و مراقبت قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان گفت: راننده خودرو و سرنشین با بی توجهی به دستورات پلیس از محل متواری که پس از طی مسافتی با شلیک چند تیر هوایی و لاستیک عقب، خودرور متوقف و سرنشین آن دستگیر و در بازرسی از آن ۱۴۷ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک کشف شد.

این مقام ارشد انتظامی افزود: در عملیاتی دیگر نیز مأموران انتظامی شهرستان جاسک با اشراف اطلاعاتی یک قاچاقچی مواد مخدر را که با یک دستگاه موتورسیکلت قصد حمل مواد مخدر از تنگه راگب و گذراندن از پشت ایست و بازرسی (بونجی) را داشت با استفاده از قانون به کارگیری سلاح و شلیک چندتیر هوایی دستگیر و ضمن توقیف موتورسیکلت در بازرسی از آن، مقدار ۹۸ کیلوگرم حشیش کشف کردند.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به دستگیری دو متهم و پیگیری جهت دستگیری دیگر متهم خودروی پژو، گفت: در این دو عملیات ۲۴۵ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک و حشیش کشف شد.

 سردار جاویدان در پایان ضمن هشدار در خصوص آثار سوء اعتیاد در جامعه، از شهروندان خواست تا ضمن تعامل با پلیس در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه مراتب را در اسرع وقت از طریق تلفن ۱۱۰ و سامانه ۱۲۸ به پلیس اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • ۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد
  • کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه
  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان