Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:38:46 GMT

سومین نشست مقابله با تامین مالی تروریسم در مالزی

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۱۲۵۲

سومین نشست مقابله با تامین مالی تروریسم در مالزی

کوالالامپور – ایرنا – سومین نشست مقابله با تامین مالی تروریسم در حالی به میزبانی بانک مرکزی مالزی در کوالالامپور برگزار می شود که منابع امنیتی مالزی نسبت به رشد و گسترش فعالیت های تروریستی هشدار داده اند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، شعار سومین دور این نشست چهار روزه که تا پایان امروز نیز ادامه دارد 'تقویت راه حل های منطقه ای از طریق تقویت اتحاد و نوآوری' است و هدف آن توسعه استراتژی های همکاری منطقه ای در مقابله با حمایت مالی از تروریسم و شناخت خطرات آن از طریق تبادل اطلاعات مالی عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متخصصان جهانی از بخش های خصوصی و دولتی، واحدهای اطلاعات مالی، نمایندگان ارشد نهادهای قانونگذاری، سازمان های اجرای قانونی، متخصصان امنیت مالی و وزرای 35 کشور مختلف از جمله 350 شرکت کنندگان این نشست هستند.
دو دور پیشین این نشست در استرالیا و اندونزی برگزار شده بود.
'محمد ابراهیم' رئیس بانک مرکزی مالزی در این نشست اعلام کرد که بین ژانویه تا ژوئن سال جاری، بخش اطلاعات مالی این بانک 346 گزارش نقل و انتقالات مشکوک (STRs) دریافت کرده که 34 مورد آنها به سازمان های اجرای قانون ارجاع شده است.
وی خاطرنشان کرد که سال 2015 نیز 94 گزارش مرتبط با نقل و انتقالات مشکوک ارائه و 14 مورد آنها به سازمان اجرای قانون ارجاع داده شده بود.
رئیس بانک مرکزی مالزی همچنین بیان کرد که این بانک در حال انجام نهایی سازی جزئیات شرایط جدید بخش تجارت خدمات پولی و بانکی برای گزارش بخش های پرخطر است.
به گفته وی، بخش های پرخطر بر اساس اطلاعات سازمان اجرای قانون در خصوص بخش هایی که ممکن است از نظر تامین منابع مالی تروریست ها نقش داشته باشند، انجام می شود.
وی با این عنوان که بدون تردید پیشرفت سریع فناوری ها ظرفیت های رشد اقتصادی بالقوه ای را ایجاد کرده اند، گفت که متاسفانه روش هایی جدید نیز برای سازمان های تروریستی به وجود آمده تا منابع مالی مورد نیاز خود را اخذ و آنها مدیریت کنند.
رئیس بانک مرکزی مالزی خاطرنشان کرد که افزایش شمار گروه های تروریستی کوچک و 'گرگ های تنها' که در فضای اینترنتی فعالیت دارند، شناسایی و متوقف کردن حمایت مالی ترویست را بیش از پیش با چالش مواجه کرده اند.
'احمد زاهد حمیدی' وزیر کشور مالزی و همچنین معاون نخست وزیر این کشور نیز که در مراسم افتتاحیه این نشست حضور داشت، پیش از این عنوان کرده بود که در مالزی تاکنون بیش از (یک میلیون رینگیت) 242 هزار و 600 هزار رینگیت منابع مالی مرتبط با تروریست ها کشف و ضبط شده است.
وی گفت: اگر یک تروریست را به هلاکت برسانید، تروریست دیگر متولد می شود، اما اگر منابع مالی و دیگر منابع اقتصادی را قطع کنید، همه عملیات آنها متوقف می شود.
در حاشیه این کنفرانس همچنین 'ایوب خان مایدین' رئیس بخش مبارزه با تروریسم مالزی گفت که از سال گذشته تاکنون 20 مالزیایی به دلیل نقش داشتن در تامین مالی تروریست ها بازداشت شده اند.
وی با این عنوان که اغلب این افراد طبق جرائم تروریستی محاکمه شده اند، تصریح کرد که کمک هر یک از این افراد به تروریست ها بین 20 تا 200 دلار بوده که مبلغ زیادی نیست، اما جمع همه این مبالغ بسیار زیاد است.
'ایوب خان' همچنین از 'گرگ های تنها' در مقابل 'گله گرگ' به عنوان اصطلاحی برای گروه های کوچک فعال تروریستی نام برد و افزود: شناسایی و بازداشت آنها بدون داشتن اطلاعات مشکل است.
بر اساس این گزارش، یک جوان 19 ساله مالزیایی که جز این نوع تروریست ها بود و قصد حمله به جشنواره ای در کوالالامپور را داشت در ماه اکتبر سال جاری (آبان ماه) از سوی نیروهای امنیتی مالزی بازداشت شد.
شبد**آساق**241**1599**1379
انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۱۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی

صبح روز گذشته (شنبه ۸ اردیبهشت ماه) از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی رونمایی شد برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن برات‌گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برات الکترونیکی که مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: روش‌های نوین تامین مالی به ویژه روش‌های تامین مالی تعهدی اهمیت دارد که برات الکترونیکی هم از جمله همین روش‌ها است. در شرایط کنونی که کنترل مقداری ترازنامه انجام می‌شود برات الکترونیک به عنوان یک ابزار کارا مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تحقق شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، اتفاق می‌افتد.

در ادامه هم سید علی روحانی، معاون سیاست گذاری وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: در شرایطی که ما سیاست کنترل رشد ترازنامه را در پیش گرفتیم، اتخاذ سیاست‌ها و روش‌های تامین مالی هدفمند و هدایت شده در زنجیره تامین به شدت اهمیت دارد و برات الکترونیک یکی از ابزار‌های مورد استفاده در این مورد است ابزار‌های تامین مالی نوین هم هدف کنترل رشد نقدینگی را محقق می‌کند و هم به بهبود رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.


اما سامانه سفته و برات الکترونیک وزارت اقتصاد از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده و تا امروز تعداد ۱۷ بانک برای صدور سفته و برات الکترونیک به این سامانه متصل شده‌اند در همین راستا هم رحمت‌الله اکرمی، خزانه‌دار کل کشور گفت: بهمن ۱۴۰۰ بحث سفته و برات الکترونیکی را رونمایی کردیم، اما شاید بعضی سوال کنند که مراسم رونمایی از برات چیست؟ ابزار امروز کار تکراری نیست؛ زیرا برات الکترونیکی که قبلاً رونمایی شده، در حال حاضر برای تامین مالی کل زنجیره تامین طراحی شده است.

او در ادامه افزود: همچون همه مواردی که به وجوه و اوراق باز می‌گردد کار خزانه‌دار الکترونیک کشور، انتشار این سند تامین مالی است این ابزار با همکاری بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و بانک‌های عامل و مهم‌تر از همه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رونمایی شده است.

خزانه‌دار کل کشور با تاکید بر اینکه تامین مالی زنجیره تولید یک رویکرد جدید در تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: اگر از این ابزار به خوبی استفاده شود رشد بالای اقتصادی را در پی خواهد داشت. تفاوت روش برات الکترونیک با روش‌های سنتی، توجه به مدیریت ریسک است که بانک عامل به عنوان پرداخت کننده سند به آن اشراف دارد.

اکرمی می‌گوید: همیشه این نگرانی وجود داشته که کسی که تسهیلات را می‌گیرد ممکن است نتواند آن را بازپرداخت کند. ابزار برات الکترونیک، اما در تمام زنجیره‌های تولید می‌تواند این ریسک را برطرف کند. مسئله دیگر این بود که تا پیش از این تمام زنجیره‌های تولید متقاضی گرفتن تسهیلات از شبکه بانکی بودند، اما با انتشار برات الکترونیک تنها یک بار این سند برای تمام زنجیره صادر می‌شود برات الکترونیکی همچون اوراق دولتی هیچ ریسکی ندارد؛ بنابراین ریسک نکول در این سند تامین مالی صفر است.

برات الکترونیکی ابزاری با هدف تامین مالی بخش تولید 

در ادامه هم سید عباس عباس پور کارشناس اقتصادی در رابطه با دیگر مزایای برات الکترونیکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برات الکترونیکی هم همانند اوراق گام و... یک ابزار زیر خط ترازنامه است که از طریق آن امکان تامین مالی زنجیره تولید بدون مشکلات سایر ابزار‌ها فراهم می‌شود.

او افزود: برات الکترونیکی ابزاری است که مسیر انحراف در مصرف اعتبارات پرداختی حوزه تولید را مسدود می‌کند، قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی، امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره، تامین مالی زنجیره تولید بدون دشواری و امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ درصد فروش سال گذشته بنگاه خریدار از دیگر مزایای این ابزار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: جعبه ابزار تامین مالی برای تحقق جهش تولید آماده شد
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید