Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@19:00:00 GMT

از اشتغالزایی برای5 نفر تا تولید 10 تن حنا در دلگان

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۶۴۵۴

از اشتغالزایی برای5 نفر تا تولید 10 تن حنا در دلگان

یک کارآفرین عرصه صنایع تبدیلی ضمن تقدیر از زحمات سپاه پاسداران و بسیج سازندگی در راه اندازی یک مجموعه تولیدی حنا از ایجاد اشتغالزایی برای 5 نفر در این شهرستان خبر داد و گفت: در این راستا سالانه 10 تن حنا تولید می کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل ازعصرهامون، در حالی بیکاری به یکی از چالش‎های مهم جامعه امروز تبدیل شده است که اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و تکیه بر تولید داخلی نه تنها سد محکمی در برابر ترفندها و حیله‎های دشمنان خواهد بود بلکه راهی برای بهبود مشکلات جوانان و ایجاد اشتغال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چند سال اخیر به دنبال تحریم‌های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، اصطلاح اقتصاد مقاوتی به واژگان ادبیات اقتصادی کشور اضافه شد. رهبر آگاه انقلاب، اقتصاد مقاومتی را عامل رشد و شکوفایی کشور در شرایط تحریم و خصومت‌ها می‌دانند و با تاکید بر ضرورت پرداختن به این اصل در ابعاد ملی و بین‌المللی خواستار بسیج همگانی دستگاه‌های دولتی و مراکز علمی شده‌اند.
برای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به زمینه‌سازی برای اشتغال و توسعه تولید داخلی در اولویت قرار دارد همچنین ذکر این نکته ضروری است که فعالان اقتصادی و کارآفرینان از هر قشری باید از موقعیت یکسان برخوردار باشند. در همین راستا بسیج سازندگی با شناسایی، ساماندهی و ارائه تسهیلات به کارآفرینان در قالب "پروژه‌های اقتصاد مقاومتی" گامی در جهت استحکام تولید داخلی برداشته است.
صنایع تبدیلی از جمله قابلیت‎هایی است که می‎توان با استفاده از آن در راه تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشت؛ از طرفی با رونق صنایع تبدیلی می‎توان محصولات کشاورزی را در خارج از فصل به بازار عرضه کرد و با فعالیت در این حوزه از جمله خشک و فرآوری میوه‎ها از اسراف و هدررفت آنها جلوگیری کرد.
در همین راستا سیستان و بلوچستان ظرفیت های بسیار زیادی دارد که می توان با بهره  گیری از آنها مشکلات بیکاری جوانان به ویژه قشر تحصیلکرده را حل و به اقتصاد جامعه کمک کرد که شرط تحقق این موضوع در حمایت از کارآفرینان این عرصه گنجانده شده است.
یکی از این موارد کشت و تولید حنایی مرغوب در جنوب سیستان وبلوچستان؛ شهرستان دلگان است که برداشت اول این محصول در اواخر خردادماه، برداشت دوم آن از نیمه اول شهریور ماه و برداشت آخر حنا در اواخر آبان ماه هر سال انجام می شود.
این محصول مرغوب که به عنوان محصولی آرایشی، بهداشتی و دارویی در بیش از دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دلگان کاشت و برداشت می شود از بی هویتی رنج می برد، زیرا داشته های این دیار با برند اختصاصی دیگر شهرها در بازار مصرف توزیع می شود یا در پی غفلت برخی مسئولان به واسطه عرضه و فروش حنای پاکستانی رنگ این محصول داخلی از بین رفته است.
 

 
از اشتغالزایی برای5 نفر تا تولید 10 تن حنا در دلگان
رشید جنگی زهی یکی از کارآفرینان عرصه اقتصاد مقاومتی در این خصوص اظهار کرد: دو سال است که در زمینه کشت، تولید و بسته بندی حنا در شهرستان دلگان به فعالیت مشغول هستم.
وی ضمن تقدیر از زحمات سپاه پاسداران و بسیج سازندگی در راه اندازی این مجموعه از ایجاد اشتغالزایی برای 5 نفر در این شهرستان خبر داد و گفت: در این راستا سالانه 10 تن حنا تولید می کنیم.
وی با بیان اینکه درآمد حاصل از این کار تنها صرف پرداخت حقوق کارگران و خرج و مخارج خانه و خانواده می شود، افزود: عمده مشکل ما عرضه و فروش حنای مصنوعی و تقلبی پاکستانی در بازارهای داخلی است که بیشترین ضربه را به ما وارد کرده است.
این کارآفرین اقتصاد مقاومتی بیان کرد: از مسئولان مربوطه خواهان رسیدگی به این معضل هستیم زیرا حاصل دست رنج ما با وجود حنای مصنوعی و تقلبی که مردم فریب خورده و از آن خریداری می کنند از بین رفته به گونه ای که حنای این خطه در پی این ماجرا دارد رنگ می بازد.
 
رسمی که همچنان در این دیار پا برجاست
بامری مدیرجهاد کشاورزی دلگان در خصوص خاصیت های دارویی حنا با بیان اینکه این گیاه دارویی به صورت درختچه یا درختی با برگ های سبز متمایل به خاکستری بیضی و گل هایی به صورت خوشه گرزن بزرگ به رنگ سفید یا زرد بسیار خوشبو با میوه های خشک و شکوفا حاوی دانه های خیلی کوچک است، گفته است که این گیاه در دلگان واقع در جنوب استان با توجه به شرایط آب و هوایی رشد خوبی دارد.
 


به گفته این مسئول رویشگاه اصلی گیاه حنا ایران در مناطق جنوبی از جمله اطراف بندرعباس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد است، که با توجه به داشتن ترکیب تانن دارای خاصیت قوی قابض است، به همین دلیل از آن به صورت خوراکی برای درمان اسهال خونی، زخم های روده‌ ای و معده‌ ای نیز استفاده می‌ کنند.
وی ادامه داد:  این گیاه همچنین برای مصرف خارجی و موضعی به عنوان ضد اگزما، بیماری پوستی و بیماری قارچی پوست و درمان زخم‌ ها کاربرد دارد به گونه ای که درمان قارچ های پوست سر و جزام، رفع اگزما، جلوگیری از عرق دست و پا و بهبود ترشحات سوزاکی از دیگر خواص دارویی گیاه حنا به شمار می رود.
بامری بیان داشت: از حنا در بسیاری از نقاط جهان از جمله مصر، هندوستان، ایران، پاکستان، افغانستان، اروپای مرکزی و آمریکا برای رنگ کردن مو استفاده می شود و هم اینک محصولات زیادی از این گیاه برای مراقبت و محافظت از مو در جهان ساخته می شود، رسمی که همچنان در این دیار پا برجاست.
 
خواص دارویی حنا
حنا از جمله مواد آرایشی سنتی با خواص دارویی فراوان است که زنان استان سیستان و بلوچستان به ویژه جنوب این استان از گذشته‌های دور تا امروز برای ترسیم اشکال زیبا بر دست و پا و رنگ کردن سر خود از آن استفاده می‌کرده‌اند و ریشه در فرهنگ این دیار دارد.
گیاه حنا محافظ کبد، کاهش‌دهنده پرفشاری خون، حساسیت‌زا و مسکن دردها است و با توجه به داشتن ترکیب تانن دارای خاصیت قوی قابض است، به همین دلیل از آن به صورت خوراکی در اسهال خونی، زخم‌های روده‌ای و معده‌ای استفاده می‌کنند. این گیاه همچنین برای مصرف خارجی و موضعی به عنوان ضداگزما، درمان جرب شامل بیماری پوستی واگیری که عامل آن سارکوپتس اسکابیل است، ضدمیکوزیس و بیماری قارچی پوست و درمان زخم‌‌ها کاربرد دارد.
 درمان قارچ‌های پوست سر و جذام، رفع اگزما، جلوگیری از عرق دست و پا و بهبود ترشحات سوزاکی از دیگر خواص دارویی گیاه حناست.
لازم به ذکر است که از حنا در بسیاری از نقاط جهان از جمله مصر، هندوستان، ایران، پاکستان، افغانستان، اروپای مرکزی و آمریکا برای رنگ کردن مو استفاده می‌شود و هم اینک محصولات زیادی از این گیاه برای مراقبت و محافظت از مو در جهان ساخته می‌شود، رسمی که همچنان در این دیار پار برجاست.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار

به گزارش خبرگزاری مهر، به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد، رهبر انقلاب چندین سال است که شعار سال را در رابطه با این موضوع و حمایت از تولید، اشتغال و مهار تورم اختصاص داده‌اند.

مقام معظم رهبری سال گذشته در پیام نوروزی، بر روی مسئله حمایت از تولید تاکید کردند و این سال را «مهار تورم و رشد تولید» نام گذاری کردند.

سال ۱۴۰۳ نیز از سوی رهبر انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگداری شده است که نشان می‌دهد ایشان همچنان بر روی مساله تولید و کار تاکید دارند.

رئیس قوه قضاییه در پیامی که به مناسبت سال ۱۴۰۳ منتشر کرد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام‌تر اجرایی سازیم و موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع کنیم.

بدون تردید باید در سال جاری، با همدلی و همکاری همه‌جانبه، عقب‌ماندگی‌های حوزه تولید را جبران کنیم؛ در این مسیر خطیر، علاوه بر فعالان و سرمایه‌گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم نیز می‌توانند یاریگر باشند؛ ما نیز در عدلیه تضمین می‌دهیم که از سرمایه‌های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می‌شود، نهایت حفاظت و صیانت را داشته باشیم.

وی همچین گفت: در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیت‌ها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدت‌هایی را داشت؛ علی‌رغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمح‌نظر رهبر معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد.

قدر مسلم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران شود؛ لهذا در سال پیش‌رو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.

قوه قضاییه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و دستورات رستگاه دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲ اقدامات زیادی در راستای حکایت از تولید، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی انجام داده است.

ستادهای حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها به صورت متناوب با تشکیل جلسه و بررسی مشکلات واحدهای تولیدی، اقدامات موثری در جلوگیری از تعطیلی این واحدها و رفع مسائل پیش روی آن‌ها انجام داده‌اند.

با اقدامات دستگاه قضایی در جهت حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی کارخانه‌ها در سال گذشته، ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری ۱۹۱ هزار و ۲۶۸ نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه استان آذربایجان شرقی با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۷۰ واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و ۹۵۰ نیروی کار جلوگیری کرد.

در استان آذربایجان غربی از تعطیلی ۸۱ واحد تولیدی و بیکاری حدود ۸ هزار کارگر جلوگیری شد. حل مشکلات صنایع آلومرول نوین اراک، ائل سون فولاد سلماس، مطالبات بانک صنعت و معدن از شرکت آجر ماشینی ارومیه، شرکت معدن کاوان گنجینه ظفر چالدران و مجتمع غذایی برادران فتحی میاندوآب نمونه از اقدامات دادگستری این استان است.

همچنین در استان اردبیل از تعطیلی ۲۶ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۱۵۹ کارگر جلوگیری شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مشکلات ۲۴ واحد تولیدی را رفع و به تداوم اشتغال ۴ هزار و ۴۴۹ نیروی کار کمک کرد و در استان البرز به ادامه فعالیت ۴۳ واحد تولیدی و اشتغال ۹ هزار و ۳۶۹ کارگر کمک شد.

در استان ایلام از تعطیلی ۱۹ واحد تولید و بیکاری ۱۲۶ کارگر جلوگیری شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان بوشهر به تداوم فعالیت ۱۲ واحد تولیدی و اشتغال یک هزار و ۱۲۰ کارگر کمک کرد.

استان تهران نیز با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان از تعطیلی ۵۲ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۵۸۵ کارگر جلوگیری کرد و استان چهارمحال و بختیاری با جلوگیری از تعطیلی ۴ واحد تولیدی مانع بیکاری ۳۰۰ کارگر شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال گذشته مشکلات ۱۹ واحد تولیدی را حل و به تداوم اشتغال ۳۵۰ نیروی کار کمک کرد.

حل مشکلات تأمین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فاضلاب شهرک تخصصی غیردولتی در مجاورت شهرک صنعتی بیرجند به مساحت ۱۰ هکتار و واحد تولیدی واشر در منطقه عشایری شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد تومان و اشتغال ۴۲ نفری از جمله اقدامات این استان در حمایت از تولید است.

در استان خراسان رضوی از تعطیلی ۶۷۰ واحد تولیدی و بیکاری ۵۱ هزار و ۹۰۰ کارگر جلوگیری شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با ادامه فعالیت ۲۱ واحد تولیدی و اشتغال ۱۲۰ نیرو کار کمک کرد.

در استان خوزستان از تعطیلی ۲۷ واحد تولیدی با ۲۶ هزار و ۳۴۲ نیروی کار جلوگیری شد و حل مشکلات حقوقی شهرک تخصصی خودرویی کاریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی ۳ هزار نفر و شرکت تخته فشرده آریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی ۳۰۰ نفر از اقدامات از استان در حمایت از تولید است.

در استان زنجان از تعطیلی ۱۱ واحد تولیدی و بیکاری هزار و ۵۷۰ نیروی کار جلوگیری شد و در استان سمنان با جلوگیری از تعطیلی ۴۶۱ واحد تولیدی از بیکاری ۴ هزار و ۷۷۵ کارگر جلوگیری شد.

در استان سیستان و بلوچستان به ادامه فعالیت ۳۴ واحد تولیدی و اشتغال ۳۷۷ کارگر کمک شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان فارس به احیای ۲۰ واحد تولیدی با ۳ هزار و ۳۶۹ کارگر کمک کرد.

در ادامه فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان قزوین نیز از تعطیلی ۲۲ واحد تولیدی و بیکاری ۲۵۳ کارگر جلوگیری شد و در استان قم از تعطیلی ۳۱ واحد تولیدی و بیکاری ۲ هزار و ۷۰۰ کارگر جلوگیری شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان کردستان از تعطیلی ۲۱ واحد تولیدی و بیکاری ۸۳۷ کارگر جلوگیری کرد و در استان کرمان از تعطیلی ۵۶ واحد تولیدی و بیکاری ۹ هزار و ۲۱۹ کارگر جلوگیری شد.

در استان کرمانشاه از تعطیلی ۲۱ واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و ۵۰۰ کارگر جلوگیری شد که حل مشکلات اتوترانس غرب، بتن آماده فرامان غرب، شرکت سرکش خودرو، مجتمع خدمات رفاهی همت زاده، شرکت لبن گستر و شرکت گلمهر غرب از جمله این اقدامات است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد از بیکاری ۳ واحد تولیدی و بیکاری ۶۵ نیروی کار جلوگیری شد.

با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان گلستان به احیای ۱۰۰ واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری۲ هزار و ۴۹۱ کارگر کمک شد و در استان گیلان نیز با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۲۶ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۲۰۳ نفر جلوگیری شد.

در استان لرستان از تعطیلی ۳۲ واحد تولیدی و بیکاری ۶۳۴ کارگر جلوگیری شد و در استان مازندران به احیای ۱۴ واحد تولیدی با ۲ هزار و ۹ نیروی کار کمک شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان مرکزی از تعطیلی ۸۱ واحد تولیدی و بیکاری ۸ هزار و ۵۳۰ کارگر جلوگیری کرد و با فعالیت این ستاد در استان هرمزگان از تعطیلی ۱۴ واحد تولیدی با ۱۰۵ کارگر جلوگیری شد.

همچنین در استان همدان ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۱۱۴ واحد تولیدی باهزار و ۲۸۸ کارگر جلوگیری کرد و در استان یزد نیز از تعطیلی ۲۲ واحد تولیدی و بیکاری ۲۸ هزار و ۵۷۳ کارگر جلوگیری شد.

کد خبر 6092685

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد