Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی سجادی، دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: شیوه قیمت‌گذاری دارو باید مورد بازبینی کلی قرار گیرد و بازار دارویی به سمت واقعی شدن قیمت‌ها و تقویت پوشش بیمه‌ای داروهای گرانقیمت پیش برود.

ایران آنلاین / مهدی سجادی درباره افزایش سه درصدی قیمت داروها اظهار کرد: تغییر قیمت داروها شامل داروهای تولید داخل و وارداتی، موضوعی است که هم راستا با نرخ تورم کشور صورت می‌گیرد و رویکرد رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص که تاکید کرده بودند « قیمت دارو افزایشی نداشته، بلکه متناسب با نرخ تورم تغییر کرده است» کاملا صحیح و منطبق بر مرجعیت علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس نرخ تورم هزینه نهاده‌های تولید مانند مواد اولیه، نیروی انسانی، ابزار تولید و غیره در کشور تغییر کرده است و هیچکس نمی‌تواند منکر این واقعیت باشد چون هم آمار رسمی کشور از این واقعیت حکایت می‌کند و هم تجربیات روزانه افراد جامعه این موضوع را تایید می‌کند.

سجادی اضافه کرد: وقتی هزینه شرکت‌های تولیدکننده افزایش پیدا کرده است، این شرکت ها برای بقای فرایند تولید چاره‌ای به جز اصلاح قیمت تولیدات خود ندارند. راهکاری که قانون در این رابطه پیش بینی کرده این است که شرکت‌ها مستندات خود را به سازمان غذا و دارو ارسال کنند تا مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه این موضوع در خصوص داروهای وارداتی نیز صدق می‌کند، تصریح کرد: وقتی نرخ ارز تغییر و از سوی دیگر هزینه‌های جاری شرکت‌ها نیز افزایش پیدا کرده‌ است، آن‌ها به سمت اصلاح قیمت دارو پیش می روند تا بتوانند استمرار تامین دارو را حفظ کنند.

به گفته سجادی، در کنار مولفه‌هایی که به عنوان عوامل تاثیرگذار بر قیمت دارو اشاره شد، باید به شرایط تامین نقدینگی همچنین شرایط پرداخت ازسوی سازمان‌های بیمه ها نیز توجه کرد.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که به دلیل حساسیت‌هایی که در خصوص دارو وجود دارد موضوع قیمت‌گذاری این فراورده‌ها از سوی مراجع مختلف در دولت، مجلس و سازمان‌های نظارتی دنبال می‌شود و همه تلاش‌ها بر این هدف متمرکز است که کمترین فشار به سمت مردم هدایت شود البته فرایند اصلاح قیمت‌ها حتما باید با هماهنگی سازمانهای بیمه‌گر صورت گیرد تا وقفه‌ای در پوشش بیمه‌ای این داروها و ارایه خدمات دارویی  به بیمه‌شدگان‌ ایجاد نشود.

سجادی در خصوص قیمت درج شده روی بسته‌بندی داروها در داروخانه‌ها تصریح کرد: با توجه به قیمت یکسان دارو در سراسر کشور، هرنوع اصلاح قیمت داروها بر اساس اعلام در سایت سازمان غذا و دارو برای داروخانه‌های سراسر کشور قابل اجرا خواهد بود. در همین رابطه شاهد بودیم که موارد بسیاری از کاهش قیمت داروها بلافاصله اجرایی شدند.

سجادی در خصوص ضرورت اصلاح شیوه قیمت گذاری دارو در کشور تاکید کرد: چندین سال است که فعالان حوزه دارو پیشنهاد کرده‌اند شیوه قیمت‌گذاری دارو در کشور مورد بازبینی کلی قرار گیرد و بازار دارویی کشورباید به سمت واقعی شدن قیمت‌ها و در عین حال تقویت پوشش بیمه‌ای داروهای گرانقیمت پیش برود تا بسیاری از آفاتی که از تامین تا مصرف  در حال حاضر گریبانگیر چرخه دارویی کشور است برطرف شود.

هفته گذشته خبری از سوی دکتر غلامرضا اصغری، رئیس سازمان غذا و دارو منتشر شد که طبق آن افزایش قیمت دارو از نیمه دوم سال جاری آغاز شده است، به گفته وی در مرحله اول قیمت دارو تا سه درصد افزایش پیدا می‌کند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟

روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی ۷۵ روز گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابر این گزارش، در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده و موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با برنامه ریزی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب، دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟