Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: شیوه قیمت‌گذاری دارو باید مورد بازبینی کلی قرار گیرد و بازار دارویی به سمت واقعی شدن قیمت‌ها و تقویت پوشش بیمه‌ای داروهای گرانقیمت پیش برود.

مهدی سجادی در گفت‌وگو با ایسنا درباره افزایش سه درصدی قیمت داروها اظهار کرد: تغییر قیمت داروها شامل داروهای تولید داخل و وارداتی، موضوعی است که هم راستا با نرخ تورم کشور صورت می‌گیرد و رویکرد رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص که تاکید کرده بودند « قیمت دارو افزایشی نداشته، بلکه متناسب با نرخ تورم تغییر کرده است» کاملا صحیح و منطبق بر مرجعیت علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس نرخ تورم هزینه نهاده‌های تولید مانند مواد اولیه، نیروی انسانی، ابزار تولید و غیره در کشور تغییر کرده است و هیچکس نمی‌تواند منکر این واقعیت باشد چون هم آماررسمی کشور از این واقعیت حکایت می‌کند و هم تجربیات روزانه افراد جامعه این موضوع را تایید می‌کند.

سجادی اضافه کرد: وقتی هزینه شرکت‌های تولیدکننده افزایش پیدا کرده است، این شرکتها برای بقای فرایند تولید چاره‌ای به جز اصلاح قیمت تولیدات خود ندارند. راهکاری که قانون در این رابطه پیش بینی کرده این است که شرکت‌ها مستندات خود را به سازمان غذا و دارو ارسال کنند تا مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه این موضوع در خصوص داروهای وارداتی نیز صدق می‌کند، تصریح کرد: وقتی نرخ ارز تغییر و از سوی دیگر هزینه‌های جاری شرکت‌ها نیز افزایش پیدا کرده‌ است، آن‌ها به سمت اصلاح قیمت دارو پیش می روند تا بتوانند استمرار تامین دارو را حفظ کنند.

به گفته سجادی، در کنار مولفه‌هایی که به عنوان عوامل تاثیرگذار بر قیمت دارو اشاره شد، باید به شرایط تامین نقدینگی همچنین شرایط پرداخت ازسوی سازمان‌های بیمه ها نیز توجه کرد.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که به دلیل حساسیت‌هایی که در خصوص دارو وجود دارد موضوع قیمت‌گذاری این فراورده‌ها از سوی مراجع مختلف در دولت، مجلس و سازمان‌های نظارتی دنبال می‌شود و همه تلاش‌ها بر این هدف متمرکز است که کمترین فشار به سمت مردم هدایت شود البته فرایند اصلاح قیمت‌ها حتما باید با هماهنگی سازمانهای بیمه‌گر صورت گیرد تا وقفه‌ای در پوشش بیمه‌ای این داروها و ارایه خدمات دارویی  به بیمه‌شدگان‌ ایجاد نشود.

سجادی در خصوص قیمت درج شده روی بسته‌بندی داروها در داروخانه‌ها تصریح کرد: با توجه به قیمت یکسان دارو در سراسر کشور، هرنوع اصلاح قیمت داروها بر اساس اعلام در سایت سازمان غذا و دارو برای داروخانه‌های سراسر کشور قابل اجرا خواهد بود. در همین رابطه شاهد بودیم که موارد بسیاری از کاهش قیمت داروها بلافاصله اجرایی شدند.

سجادی در خصوص ضرورت اصلاح شیوه قیمت گذاری دارو در کشور تاکید کرد: چندین سال است که فعالان حوزه دارو پیشنهاد کرده‌اند شیوه قیمت‌گذاری دارو در کشور مورد بازبینی کلی قرار گیرد و بازار دارویی کشورباید به سمت واقعی شدن قیمت‌ها و در عین حال تقویت پوشش بیمه‌ای داروهای گرانقیمت پیش برود تا بسیاری از آفاتی که از تامین تا مصرف  در حال حاضر گریبانگیر چرخه دارویی کشور است برطرف شود.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته خبری از سوی دکتر غلامرضا اصغری- رئیس سازمان غذا و دارو- منتشر شد که طبق آن افزایش قیمت دارو از نیمه دوم سال جاری آغاز شده است؛ به گته وی در مرحله اول قیمت دارو تا سه درصد افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه