Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر سابق بهداشت و درمان گفت: سرنوشت بهداشت درمان در اختیار گروه ذینفع و قدرتمند است و اجرای قوانین با منافع آنها در تضاد هست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد حسین طریقت منفرد در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری در ارتباط با مشکلاتی که برای اجرای طرح تحول سلامت به وجود آمد، اظهار کرد: در ابتدای سال 93 وضعیت حال حاضر مشکلات طرح تحول سلامت پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با روندی که در حال حاضر پیش می‌رویم غیر از این نمی‌توان از این طرح انتظار داشت،دلیل مشکلات به وجود آمده و برون رفت از وضعیت فعلی در طرح تحول سلامت، برگشت به قانون است.

وزیر سابق بهداشت یادآور شد: نظام سلامت در دنیا بسته‌ای از قوانین به هم پیوسته دارد، این قوانین بعد از مطالعات زیاد در برنامه پنجم دیده شده است.

وی بیان کرد: بنده به عنوان یک مسئول تاسف می‌خورم که یک مورد از قوانین هم نه تنها در این دوره و حتی در دروه‌های دیگری هم مشاهده نکردیم.

طریقت منفرد یادآور شد: در دوره‌های گذشته رعایت نشد در این دوره عکس قوانین موجود عمل شده است، همه قوانین را از بین بردند.

وی در پاسخ به این سئوال که این قوانین توسط مجلس مورد حمایت قرار نگرفت یا وزرا و دولت پیگیر این موضوع نبودند،بیان کرد: واقعیت اصلی این است که سرنوشت بهداشت و درمان یک گروه ذینفع قدرتمند است، اجرای قانون با منافع آنها در تضاد است، این تضاد که هیچ جای دنیا مرسوم نیست، شما در هیچ جای پیشرفته  دنیا وزیر بهداشت پزشک پیدا نمی‌کنید، تا زمانی که این تضاد منافع وجود دارد، قانون اجرا نمی‌شود و ما شاهد این واقعیت تلخ بودیم که قوانین بسیار مترقی در برنامه پنجم رعایت نشده است.

وی در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر وزارت بهداشت در پرداختی به پزشکان دچار مشکل شده است،چه اقداماتی باید انجام شود که میزان رضایتمندی پزشکان به حد نرمال برسد، گفت: واقعیت این است که در دنیا با تجاری شدن بحث درمان با مشکلات جدی مواجه شده است،ثروتمندترین کشور در حال حاضر آمریکا است که عدالت در سلامت مهمترین معضل این کشور است.

طریقت منفرد اضافه کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است که تعادل منابع و مصارف ایجاد شود،عدم رعایت منابع و مصارف مهمترین معضل در حوزه بهداشت و درمان است که ما در این بخش به اوج رسیدیم.

وی درباره فعالیت های بهداشتی کشور که بیشتر به سمت مباحث درمانی سوق داده شده و بخش پیشگیری مغفول مانده است، گفت: نظام سلامت یک بسته است،اولویت اول پیشگیری است، در برنامه پنجم توسعه مترقی ترین مواد تصویب شده است که تکیه روی پیشگیری داشته است ولی رعایت نشده است.

وزیر سابق بهداشت، یاد آور شد: سرانه درمان ما زیر هزار دلار است، در اروپا نزدیک 6 تا هفت هزار دلار و در آمریکا بالای 12 هزار دلار است،آنها ضابطه دارند، ما با حداقل سرانه مخالف هرگونه ضابطه هستیم.

وی ادامه داد: اگر تعرفه افزایش پیدا کند، گایدلانها و کنترل وجود نداشته باشد، همه بودجه کشور هم اختصاص پیدا کند، اتفاقی رخ نمی‌دهد.

طریقت منفرد در ارتباط با مشکلاتی که در طرح پزشک خانواده شهری به وجود آمد، گفت: این طرح با منافع ما تضاد دارد،این طرح سلامت را ضابطه مند می‌کند ولی سر ما پزشکان بی کلاه می‌ماند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد رضا طحانی شامگاه پنجشنبه در اولین جشنواره تجلیل از خیرین حوزه بهداشت و درمان و چهارمین مجمع سلامت شهرستان خوروبیابانک اظهار کرد: خیران، پیشگامان اصلی در رفع نیازهای بهداشت و درمان و ارتقای سرانه‌های بهداشتی و درمانی این شهرستان محسوب می‌شوند.

فرماندار شهرستان خوروبیابانک با قدردانی از خیران سلامت، ادامه داد: بدون تردید نیک اندیشی و خدمات صادقانه خیران در رفع نیازهای بهداشت و درمان شهرستان علاوه بر رضای الهی و تأثیرات فراوان، موجب اعتلای معنوی و ارتقای روح همبستگی و سرمایه اجتماعی خواهد شد.

در ادامه امیر حسین محبی نیز گفت: بسیاری از طرح‌های حوزه سلامت شهرستان با مشارکت خوب دولت و کمک خیران پیشرفت فیزیکی قابل توجهی دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان خوروبیابانک افزود: استفاده از ظرفیت مجمع خیرین سلامت و سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت بسیار مهم است و این مجموعه‌ها ظرفیت بالقوه‌ای برای شهرستان هستند.

کد خبر 6088884

دیگر خبرها

  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • افتتاح و راه‌اندازی ۳ خانه بهداشت در میناب
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار