Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر جشنواره ستاد هفته پژوهش و فناوری لرستان گفت: فراهم کردن بودجه و وجود اولویت‌ها و جذب نیروهای متخصص پژوهشگر می‌تواند مهم‌ترین اقدام در بخش پژوهش باشد.

دکتر کوروش ساکی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هفته پژوهش که هر ساله در آذر ماه برگزار می‌شود فرصت مغتنمی است که طی آن افکار و اذهان پژوهشی بازبینی شوند و به نحوی تفکر پژوهشی در ذهن محققان، دانش آموزان و حتی آحاد مردم ایجاد و احیاء و از طریق برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، برگزاری کارگاه‌های علمی پژوهشی به ویژه آسیب‌شناسی پژوهشی راه‌های پژوهش هموار و موانع برطرف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: با تجلیل از پژوهشگران و معرفی آنان و آثارشان تلاش یک ساله آنها ارج نهاده شود و طی مراسمی خاص یک هم‌اندیشی عظیم پژوهشی ایجاد تا هم این قشر محقق دانشمند همدیگر را شناخته و همچنین با تجلیل از آنان با اهداء لوح و جوایز نقدی آنان را ترغیب و تشویق کنند.

این مسئول گفت: مهمترین علت عدم عملیاتی شدن آسیب‌شناسی‌های انجام شده، این است که اولاً آسیب‌شناسی در حد یک سخنرانی و آن هم توسط یک نفر انجام می‌شود که در برگیرنده همه آرا و نظرات افراد صاحب نظر نیست و پس از اتمام مراسم به دست فراموشی سپرده می شود،  لذا آسیب شناسی باید اصولی باشد. بنابراین باید عده‌ای متخصص و محقق که اولاً با پژوهش آشنا هستند و دوم‌ مشکلات و موانع پژوهش را می‌شناسند توسط یک متولی یا سازمان مسئول شناسایی و به شکل یک تیم انتخاب و به آنها ماموریت داده شود طی سه تا 6 ماه به شکل گروهی مسائل را بررسی و نتایج آسیب شناسی را اعلام و مقامات مسئول را در جریان آن قرار دهند. 

ساکی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی علاوه بر تربیت دانشجو در رشته تحصیلی خاص هم زمان مسئولیت پرورش دانشجویان از نظر پژوهش را هم بر عهده دارند و هم زمان با آموزش باید دانشجویان را به صورت علمی و عملی با تحقیق و پژوهش عجین کنند و با فراهم کردن بودجه و امکانات تحقیقاتی کافی به این جنبه تربیتی دانشجویان بپردازند، بیان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی لرستان تمام این زیرساخت‌ها فراهم شده و دانشجویان همچون اعضا هیأت علمی دارای بودجه پژوهشی مخصوص به خود و از نظر مزایا و انگیزه های مادی و تشویقی هیچ تفاوتی با اعضای هیأت علمی ندارند، لذا دانشگاه می‌بایست محل تربیت محققین جوان و مدیران پژوهشی آینده از میان دانشجویان باشد.

دبیر جشنواره ستاد هفته پژوهش و فناوری لرستان اظهار کرد: مهمترین اقدام قبل از هر چیزی تخصیص بودجه کافی است که در حال حاضر اصلاً بودجه‌های پژوهش کفاف پژوهش کشور را نمی‌دهد، لذا در پژوهش وجود بودجه و بعد از آن مدیر کارآمد می‌تواند گام مهمی باشد.

وی با اشاره به اینکه پس از بودجه، تعیین اولویت‌ها، به عبارتی شناخت مشکلات و معضلات کشور و استان از طریق نیازسنجی آن هم توسط یک تیم مجرب و آشنا با امر پژوهش بسیار حائز اهمیت است، بنا براین وجود اولویت‌های هر منطقه و شناسایی آنها بسیار مهم است، تاکید کرد: با فراهم کردن بودجه و وجود اولویت‌ها و جذب نیروهای متخصص پژوهشگر می‌تواند مهم‌ترین اقدام در بخش پژوهش باشد تا هزینه صرف شده بابت پژوهش دقیقاً در جهت رفع مشکلات کشور باشد و نه صرفاً عناوینی که حاصل اولویت‌بندی پژوهشی نیستند و صرفاً تراوش ذهنی محققین با توجه به رشته تخصصی‌شان است.

ساکی با بیان اینکه دستگاه‎های اجرایی بر اساس تجربه‌ای که دارند و مشاهداتی که در طی سال‌های قبل داشته‌اند، شاید به این نتیجه رسیده‌اند که پژوهش  فقط صرف هزینه‌ای است که نتیجه آن به صورت کتابچه و مقاله در گوشه قفسه کتابخانه‌ها خاک می‌خورد، بیان کرد: نتایج تحقیقات به فرض آنکه خوب و علمی باشد، مدیران کمتر تمایل به بکار بستن آنها بوده، همچنین بعضی از مدیران تصورشان این است اگر در دستگاه خود به دنبال پیدا کردن مشکلات و معضلات دستگاه باشند تا اولویت‌های تحقیقاتی خود را پیدا کنند، به نظر این یک نوع اعلام ناکارآمودی خود مدیر است، لذا نمی‌خواهند مدیر ناکارآمدی جلوه داده شوند، پس موافق پژوهش در راستای حل مشکلات حوزه خود نیستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه این دانشگاه همچون سال گذشته ضمن مشارکت در جلسات و برنامه ریزی استانی هفته پژوهش برای هفته پژوهش مسئولیت برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر استان را در چهارشنبه نهم آذر ماه برعهده  دارد، افزود: این مسئولیت با توجه به برگزاری موفق این جشنواره در سال گذشته بوده است، لذا با توجه به تجربه موفق که موجب رضایت همه شرکت کنندگان و مسئوولین استان واقع شده بود، مجدداً امسال هم از دانشگاه علوم پزشکی لرستان خواسته شد این مهم را انجام دهد، ضمن آنکه در طی هفته پژوهش نیز شرکت فعال در نمایشگاه استانی و دستاوردهای پژوهشی نیز خواهد داشت. برای امسال هم سعی داریم که وظیفه محوله را شکل احسن و بهتر از سال گذشته  به انجام برسانیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۰۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان

ایسنا/لرستان سرپرست فرمانداری معمولان گفت: نظارت مستمر و تضمین سلامت، امنیت غذایی و رضایتمندی مردم در حوزه آرد و نان در اولویت کاری دستگاه‌های مرتبط قرار گرفته است.

محمد ناظری امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به نقش آرد و نان در سفره مردم، اظهار کرد: از ابتدای شروع به‌کار در فرمانداری شاهد مراجعات مکرر مردمی در خصوص اعلام نارضایتی از فعالیت نانوایی سطح شهرستان بودیم که با توجه به اهمیت موضوع اقدام در این زمینه را در دستور کار قرار دادیم.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا ضمن برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی جهت بالا بردن دانش فنی خبازان در چندین مرحله با پیگیری انجام شده نسبت به پشتیبانی قانونی درخصوص آرد اقدام شد.

سرپرست فرمانداری معمولان ادامه داد: به کارگروه آرد و نان شهرستان تکلیف کردیم تیمی متشکل از دبیر کارگروه و نمایندگان صمت، تعزیرات، جهاد کشاورزی و بهداشت به منظور نظارت و بازرسی های مستمر تشکیل شود.

این مسئول اضافه کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بشدت با متخلفان برخوردهای قانونی صورت پذیرد چراکه تضمین سلامت، امنیت غذایی و رضایت‌مندی مردم در اولویت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • ۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان