Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه نفر از اعضای شورای اسلامی شهر اهواز در دوره جدید فعالیت با حضور در نشستی در خبرگزاری تسنیم خوزستان به بیان دیدگاه‌های خود درباره مهمترین مشکلات و دغدغه‌های مردم در کلانشهر اهواز پرداختند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، در ماه‌های ابتدایی شورای پنجم کلانشهر اهواز هستیم، شورایی که اغلب راه یافتگان آن با شعار "پیش به سوی تغییرات مثبت" توانستند با کسب بیشترین آرا به این پارلمان شهری راه یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهروندان کلانشهر اهواز به عنوان صاحبان حقیقی شهر انتظار دارند شعارهای شنیده شده را از نزدیک لمس کنند به همین منظور خبرگزاری تسنیم خوزستان بر اساس وظیفه ذاتی در امر ارائه اخبار صحیح به شهروندان همچنین به عنوان بلندگوی بیان و رسیدگی به مشکلات کلانشهر اهواز با سه تن اعضای شورای شهر اهواز به گفت‌وگو پرداخته است.

در بخش نخست میزگرد ( وضعیت فعلی کلانشهر اهواز رغبت ماندن در این شهر را کاهش می‎دهد؛ شورای شهر جای سیاسی‌کاری نیست) بررسی مشکلات شهردار و کلانشهر اهواز به آخرین وضعیت فعالیت شورا، شهرداری و پیگیری‌های اعضا در زمینه شناسائی مشکلات پرداختیم در این بخش نیز به مواردی از قبیل آسیب‌شناسی مشکلات شهری و شهرداری همچنین راه‌حل‌های برنامه‌ریزی شده برای رفع کاستی‌های موجود پرداخته شده است که رئوس مطالب و متن این گفت‌وگو به شرح زیر است.

بستر مورد نیاز برای جذب سرمایه گذار در اهواز مهیا نیست

موازی کاری عمده دلیل عقب ماندگی و ناکارآمدی شورا وشهرداری اهواز است

ساختار مالی و اداری شهرداری  اهواز باید اصلاح شود

شفافیت کمک موثری در آسیب شناسی مشکلات شهری و شهرداری اهواز دارد

مجوزهای دست و پا گیر مانع جذب سرمایه گذار در اهواز می‌شود

تسنیم: مشکلات بسیاری در سطح کلانشهر اهواز وجود دارد و شهروندان مقصر اصلی بخش اعظمی از کم‌کاری و مشکلات موجود در سطح شهر را شهرداری می‌دانند. آیا تاکنون مسائل و مشکلات موجود در سطح کلانشهر اهواز و شهرداری را مورد آسیب شناسی قرار داده‌اید و شهرداری تا چه میزان در کاستی‌های موجود مقصر است؟

محمدهادی قنوات:  در زمینه آسیب شناسی باید گفت که احیای اصل 100 قانون اساسی که در سال 1378 صورت گرفت این اصل شکلی نصف و نیمه‌‌ای داشت یعنی قرار بود مدیریت به صورت واحد در زمینه خدمات شهری باشد اما بخشی از اصل 100 را واگذار کردند و شورا به شورای شهرداری تبدیل شد، شاید بخشی از عقب ماندگی و ناکارآمدی شورا یا شهرداری به این دلیل بود که در خیلی از کارها موازی کاری صورت ‌می‌گرفت.

مثلا برخی از سازمان‌ها مانند آب، برق، فاضلاب، گاز به وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی به شکلی که باید عمل می‌کردند، نپرداختند و  این موضوع سبب شد در کار خدمات رسانی شهرداری و نظارت شورا به عنوان نمایندگان مردم خلل وارد شود در نتیجه بخشی از کار به مسئولیت اجتماعی سایر سازمان‌ها برمی‌گردد که باید اصلاح شود.

در زمینه موضوعاتی از قبیل درآمد و هزینه  شهرداری اهواز در حال بررسی هستیم که چه اتفاقی رخ می‌دهد که هزینه‌ها 2 برابر  اما درآمد یک پنجم می‌شود. بخشی از این موضوع نیز به این بر می‌گردد که ساختار اداری منسجمی در شهرداری اهواز وجود ندارد و شاید بتوان گفت که این سازمان  اصلا ساختاری ندارد.

سیستمی که حال حاضر در شهرداری وجود دارد بخش‌هایی از آن ناقص بوده و با هم هماهنگ نیستند. مثلا در کمیسیون ماده 100 رای صادر می‌شود که باید منجر به تخریب و درآمد شود اما خروجی آن گرفته نمی‌شود، ساختار مالی و اداری شهرداری  اهواز باید اصلاح شود.

از موضوعاتی که ما از همان روز اول به آن ورود کردیم این بود که شورا و شهرداری به اتاق شیشه‌ای تبدیل و شفافیت لازم را داشته باشد همچنین اطلاعات به شکل صحیح در اختیار مردم قرار بگیرد.

تسنیم: آقای قنوات شما از اصلاح ساختار اداری و مالی شهرداری سخن می‌گویید دقیقا چه موضوعی سبب شده به این نتیجه برسید که این بخش از ساختار شهرداری مشکل دارد و باید اصلاح شود؟

 محمدهادی قنوات: ما به عنوان نمایندگان مردم در خیلی از جاها اطلاعاتی نداریم و برخی مواقع نیز اطلاعاتی به ما نمی‌دهند و یا اطلاعاتی که می‌دهند ناقص هستند و این موضوع می‌طلبد که ابتدا به سمت اصلاح ساختار برویم و شفافیت را سرلوحه شهرداری قرار دهیم سپس به موضوعات بعدی  مثلادر حوزه آسیب شناسی که چرا  درآمد اینگونه هستیم؛  ورود کنیم.

اهواز شهری است که 350 هزار نفر از جمعیتش در مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین زندگی می‌کنند که به یقین می‌توان گفت عوارض پرداخت نمی‌کنند، حدود250 میلیارد تومان درآمد شهرداری از حوزه صدور پروانه است و انبوه سازان ما به دلیل افزایش قیمت مصالح تمایلی به ساخت و ساز ندارند و اکنون رکود ایجاد شده باعث کاهش درآمد شهرداری شده بنابراین اگر دولت کمک ویژه‌ای به اهواز نکند این وضعیت ادامه خواهد داشت.

شهرداری اهواز چیزی ندارد و اگر از شهردار اهواز بپرسید چند نفر نیرو در شهرداری وجود دارد آماری به درستی ارائه نمی‌‌دهد زیرا آمار دقیقی وجود ندارد.

تسنیم: با تمامی موضوعات بیان شده دوباره به خانه اول برگشتیم و نظر شهروندان مبنی بر مقصر بودن شهرداری در مشکلات به وجود آمده نه به صورت مطلق بلکه به صورت نسبی تایید شد. به نظر شما این موضوع نشان نمی‌دهد که شوراها در ادوار مختلف نظارت مستمر و خوبی نسبت به برنامه‌های شهردار نداشتند؟

مهران باباپور: شورا یک مجلس محلی است واینکه شورا به چه میزان به وظایف خود عمل کرده است بخشی از آن به شهروندان بر می‌گردد البته در زمینه خدمات و سرویس دهی به مردم باید از مجریان ذی صلاح که صلاحیت دارند، استفاده کنیم.

مشکلات موجود دستاورد این شورا و شوراهای قبل نیست بلکه حاصل عدم مدیریت یکپارچه شهری است. اتحادی که بین مسئولان باید باشد، وجود ندارد. به عنوان نمونه هیچ کس حاضر نیست در اهواز سرمایه‌گذاری کند زیرا همه جزیره‌ای فکر می‌کنند و سرمایه‌گذار جرات نمی‌کند در اهواز سرمایه گذاری کند زیرا برای این کار باید  21 مجوز بگیرد درحالی که در شهرهای دیگر بین 5 ، 7  تا 15 مجوز نیاز است و همین موضوع یکی از دلایل عقل ماندگی بحث سرمایه گذار در کلانشهر اهواز است در صورتی باید برای جذب سرمایه‌گذار فرش قرمز پهن کرد.

در زمینه بهداشت، سلامت فرصت‌های خوبی برای اهواز به وجود آمد اما ما نتوانستیم از آن‌ها به خوبی استفاده کنیم. روزانه چندین مسافر از حوزه‌های خلیج فارس برای درمان به اهواز می‌آیند اما از جایی که بستر لازم فراهم  نیست و شهرک سلامتی نداریم به شهرهای همانند شیراز و تهران  می‌روند. متاسفانه  این منبع درآمدی که می‌توانست کمکی به وضعیت شهر داشته باشد را نداریم.

سرمایه جایی که تضمین وجود نداشته باشد نمی‌رود بنابراین می‌طلبد مسئولان استانی، ملی و کشوری به مشکلات و معضلات استان و اهواز توجه کنند چرا که این مشکلات و معضلات امکان دارد در آینده مخل موضوعات امنیتی و اجتماعی شوند.

اعتقاد بنده براین است که شورا نیاز به کمک اصحاب رسانه و مسئولان استانی از جمله نماینده ولی فقیه، نمایندگان مجلس خبرگان و استاندار، مدیران کل، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی دارد و زمانی که تا امید به مردم بر نگردد مردم مشارکت نمی‌کنند.

اگر بستری فراهم شود و همه بزرگان ایده‌های خود را مطرح کنند تا برنامه‌ای چیدمان شود  زیرا از طریق سرمایه گذاری در اهواز می‌توان شاهد یک تحول بزرگی در شهر اهواز باشیم. 

تسنیم: شورای پنجم برای رفع و یا به حداقل رساندن مشکلات موجود در سطح شهر و بدنه شهرداری به چه نتیجه‌ای رسیده  و به نظر شورای پنجم علاج مشکلات در توسعه چه بخشی نهفته است که با شکوفایی آن بخش، کلانشهر اهواز در ریل توسعه و پیشرفت قرار می‌گیرد؟

مازیار جهانبخشی:یکی از دلایل پیشرفت در شهرها مصلحت اندیشی است به عنوان نمونه اصفهان شهری است که تنوع قومیتی بیشتری نسبت به اهواز دارد اما مسئولان در این شهر با یک انسجام بهتر و بیشتری کار می‌کنند.

فرهنگ خوزستان متاسفانه طوری شده که اگر از یک جایی انتقاد کردید بسیار بزرگتر می‌شود. اگر می‌خواهیم که شهر خوب و کلانشهر رتبه برتر داشته باشیم باید مشکلات را شناخت و در راستای رفع آن‌ها گام برداشت.نخستین مشکل شهرداری اهواز موضوع درآمدی شهر است زیرا درآمدهای شهرداری بسیار محدود و درآمدهای پایدار نیز به‌ گونه ای ناپایدار هستند.

سال‌های گذشته نتوانستیم سهم بودجه را از دولت بگیریم و این موضوع عاملی شد که مقداری از مولفه و شاخص‌های کلانشهر بودن دور شویم. در زمینه سرمایه گذاری نیز  بسیار خوب می‌توانستیم عمل کنیم اما به دلایل مختلف نتوانستیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم زیرا بستر برای حضور سرمایه‌گذاری که بیاید در این شهر سرمایه گذاری کند، مهیا نبود.

در اهواز جایی نداریم که مهمانی که می‌آید یک روز بخواهیم در اهواز نگهش داریم. شورای پنجم برای این کارها همه برنامه های مشخص دارند و ما سه نفر حاضر در میزگرد از بخش خصوصی وارد شورا شدیم.دید ما نسبت به بخش خصوصی بازتر است و در بحث سرمایه گذاری افرادی که می‌توانند سرمایه گذاری کنند را بهتر می‌توانیم درک و جذب کنیم.

شورای پنجم به یقین موفق است و می تواند خیلی از کم و کاستی های قبل را جبران کند. مردم به شورای پنجم امید بسته‌اند و روز 29 اردیبهشت باتوجه به اینکه از شوراها زده شده بودند و از مشکلاتی که برای دوره گذشته به وجود آمده بود دلخور بودند اما اعتماد کردند و پای صندوق‌های رای آمدند. بخش عظیم مشکلات در زمینه درآمدی و سرمایه گذاری وجود دارد  که شهروندان مطمئن باشند این مشکلات در شورای پنجم برطرف خواهد شد.

بخش سوم این میزگرد را به زودی در خبرگزاری تسنیم بخوانید.

انتهای پیام/

R41468/P1361/S6,57/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۷۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید

رئیس باشگاه رئال مادرید به یک منظور خاص قصد اعمال تغییری بزرگ در اساسنامه این باشگاه را دارد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از نشریه کنفیدنسیال؛ فلورنتینو پرس رئیس باشگاه رئال مادرید بدون شک یکی از موفق‌ترین و باسابقه‌ترین رؤسا و دو دوره کاری او در سانتیاگو برنابئو، جزو بهترین ادوار تاریخ این باشگاه بوده است. تازه‌ترین دستاورد او بازسازی ورزشگاه سانتیاگو برنابئو بود که به عنوان میراثی ماندگار برای کهکشانی‌ها شناخته می‌شود اما او قصد دارد پیش از خروجش میراث‌های بزرگ دیگری هم به جا بگذارد.

پرس 77 ساله قصد دارد حداقل یک دوره دیگر به تصدی ریاست باشگاه رئال مادرید ادامه دهد و در عین حال در جستجوی گزینه‌هایی برای تقویت جایگاه مالی و حقوقی باشگاه است. از نظر پرس فروش 11 درصد از حق پخش تلویزیونی بازی‌های لالیگا برای 50 سال و تحرکات متنوع یوفا (در رأس آنها ممانعت از برگزاری سوپرلیگ اروپا) اقدامات تهاجمی و خصمانه علیه رئال مادرید بوده است که باشگاه باید با آنها مقابله کند. یکی از راهکارهای پرس برای این کار جذب سرمایه‌گذاران جدید است اما تجربه ناموفقی که برخی از تیم‌های لیگ برتری در انگلیس با فروش بخش از سهام خود به سرمایه‌گذاران خارجی داشته‌اند، رئیس رئالی‌ها را نگران باز شدن پای رؤسای نااهل به ساختار مدیریتی باشگاه می‌کند.

رئال مادرید از باسک برای فتح لالیگا خیز برداشت

از این رو پرس در حال بررسی دو گزینه است که یکی از آنها افزایش دامنه اختیارات اعضا و در عین حال مدرنیزه کردن ساختار باشگاه و حصول اطمینان از این موضوع است که یک نهاد یا سازمان خارجی نمی‌تواند بر باشگاه ادعای مالکیت داشته باشد. با این حال در این مقطع زمانی مشخص نیست که پرس دقیقاً در این حوزه چه برنامه‌هایی در سر دارد اما این می‌تواند به معنا تبدیل باشگاه رئال مادرید به یک شرکت خصوصی باشد که اعضای آن سهامدارانش تلقی می‌شوند.

راهکار دیگر می‌تواند با تغییر عمده در فوتبال اسپانیا همراه شود. پرس مدتی است که با مؤسسه حقوقی کلیفورد چنس و مؤسسه بانکی و سرمایه‌گذاری «کی‌کپیتال پارتنرز» وارد مذاکره شده است تا شرایط قرار دادن سهام باشگاه رئال مادرید در بورس را بررسی کند. در همین حال دو مؤسسه مالی بزرگ دیگر، جی‌پی مورگان و جان هان نیز از اهداف پرس مطلع شده‌اند و نیم نگاهی به اوضاع دارند. این راهکار دوم می‌تواند حتی به فروش 49.9 درصد از سهام باشگاه شود، یعنی درصدی که اجازه می‌دهد اعضای فعلی همچنان امور باشگاه را تحت کنترل داشته باشند.

انتخاب راهکار دوم می‌تواند تغییر شگرف در مدل مالکیت باشگاه رئال مادرید ایجاد کند و نقاط قوت و ضعف خودش را خواهد داشت. یکی از اصلی‌ترین ایراد‌های اجرای این راهکار بر هم خوردن تعادل در حق رای ذی‌نفعان باشگاه خواهد بود. در حال حاضر از نظر تئوری، هر یک از اعضای باشگاه به یک اندازه برای تصمیم‌گیری درباره آینده باشگاه حق رأی دارند اما ورود سرمایه‌گذاران خارجی این تعادل را برهم خواهد زد. به هر حال پرس برای اعمال این تغییرات در ساختار مدیریت باشگاه، باید آنها را در مجمع عمومی باشگاه به رای بگذارد هرچند در سال‌های اخیر به ندرت پیش آمده است که اعضای باشگاه با ایده‌هال او مخالفت کرده باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • ترمیم آسفالت خیابان بنفشه درخواست شهروندان اهوازی شد
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود